Cara Memasukkan Borang Google di WordPress

Pernahkah anda terfikir bagaimana anda boleh memasukkan borang Google di laman WordPress anda dan bukannya pemalam? Ini adalah proses yang sangat mudah untuk menambahkan borang Google di laman WordPress dan mempunyai lebih banyak fungsi daripada pemalam bentuk biasa.


Sekiranya anda menjual produk atau perkhidmatan dalam talian, maka anda harus mengambil maklum balas / cadangan daripada pelanggan anda untuk meningkatkan kualiti produk anda dan menambahkan ciri. Untuk ini, anda memerlukan borang tinjauan atau borang maklum balas. Lebih daripada itu, jika anda mahukan borang pendaftaran atau borang jemputan lain, anda mesti memerlukan plugin WordPress untuk itu.

Tetapi sebelum anda memasang pemalam bentuk WordPress, anda harus mencuba Borang Google. Bentuk Google jauh lebih baik daripada pemalam bentuk WordPress yang lain. Borang Google senang digunakan dan anda boleh membuat sebarang bentuk tanpa sekatan.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Borang Google?

Benamkan Borang Google

Bentuk Google adalah perisian berasaskan web percuma yang ditawarkan oleh Google. Dengan menggunakan borang Google, anda boleh membuat tinjauan dalam talian, kuiz, borang pendaftaran dan boleh memasukkan ke laman WordPress anda dan anda juga boleh membagikannya dengan beberapa laman web anda.

Bentuk Google senang dibuat dan mempunyai banyak pilihan penyesuaian daripada pemalam bentuk WordPress. Beberapa ciri hebat borang Google adalah:

 • Anda boleh membuat tinjauan dalam talian, borang pendaftaran, kuiz, tinjauan dalam talian, dll.
 • Anda boleh membuat teks, perenggan, pilihan pelbagai pilihan, dan kotak pilihan.
 • Menggunakan seretan mereka & fungsi drop, anda boleh mengatur soalan dengan mudah.
 • Terdapat banyak bentuk templat.
 • Anda boleh mengumpulkan e-mel untuk pelanggan buletin.
 • Anda boleh menggunakan alat tambahnya untuk ciri yang lebih hebat.
 • Dan banyak lagi.

Dalam tutorial ini, saya menunjukkan cara Memasukkan Borang Google di laman WordPress anda. Terdapat dua cara untuk menambahkan borang Google ke laman web anda:

 • Anda secara langsung boleh membuat borang google dan memasukkan ke laman WordPress anda dan anda tidak memerlukan plugin untuk itu.
 • Anda boleh menambahkan borang google ke laman web anda menggunakan pemalam.

Cara Memasukkan borang Google di WordPress?

Mengintegrasikan borang Google ke dalam WordPress sangat mudah. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Gmail, anda hanya perlu log masuk dan pergi ke Bentuk Google. Borang Google boleh membantu untuk pilihan bentuk yang mudah, tetapi jika anda ingin membuat borang yang lebih kompleks, yang mempunyai logik bersyarat, integrasi pembayaran, dan lain-lain, anda boleh melihat ini Google Forms alternatif.

Templat Borang Google

Setelah membuka halaman borang Google, anda perlu memilih templat borang dari sana. Terdapat beberapa jenis borang yang tersedia, mis. borang hubungan, jemputan pesta, pendaftaran acara, kuiz dan lain-lain. Itulah borang biasa yang sering digunakan. Sekiranya anda ingin melihat lebih banyak templat borang Google, klik pada butang anak panah drop-down yang ditunjukkan dalam gambar itu.

Sekarang klik pada templat yang ingin anda gunakan untuk borang anda. Untuk membuat borang Google, pertama, berikan tajuk borang dan keterangan dan kemudian mula menambah medan borang. Secara lalai, anda akan melihat satu-satunya bidang soalan nama, e-mel dan nombor telefon. Untuk menambahkan soalan baru, klik pada butang tambah. Terdapat banyak pilihan borang yang tersedia. Anda juga boleh menambahkan gambar dan video ke borang Google dan boleh membahagikan borang berdasarkan pilihan anda.

Borang Edit Borang Google

Borang ini mempunyai ciri seret dan lepas. Sekiranya anda ingin memindahkan soalan ke atas atau ke bawah, seret soalan itu dan letakkan di mana sahaja dalam borang. Sekiranya anda ingin mengedit soalan, klik kiri dan edit.

Menukar Latar Belakang Google Form

Setiap borang Google dilengkapi dengan tema dan warna latar lalai. Sekiranya anda ingin mengubah latar belakang borang Google, kemudian klik pada Palet Warna dan pilih tema. Terdapat banyak tema yang tersedia untuk digunakan atau anda boleh menggunakan foto anda sendiri. 

Tetapan Perubahan Borang Google

Apabila anda selesai mengedit borang, klik pada Hantar butang untuk mendapatkan kod benam.

Selepas mengklik pada hantar butang, kotak pop timbul akan muncul. Dari sana anda perlu mengklik pilihan embed dan anda boleh mengedit ukuran borang. Secara lalai, saiz borang adalah 760 PX / 500 PX dan anda boleh menukar saiz borang jika anda mahu. Sekarang klik pada pautan untuk menyalin kod embed.

Kod benam borang Google

Sekarang anda perlu log masuk ke papan pemuka admin WordPress anda. Anda boleh menambahkan borang Google di mana sahaja di laman web anda, iaitu halaman, catatan, tajuk dan footer. Untuk memasukkan borang Google di halaman WordPress anda, pergi ke Halaman> Tambah baru dan beralih ke teks penyunting. Kemudian tampalkan kod di sana.

tambah borang Google Embed di WordPress

Sekarang klik pada Menerbitkan untuk menyimpan perubahan dan anda boleh melihat borang dengan mengklik Pratonton Perubahan untuk melihat borang penyematan Google di WordPress.

Pratonton Borang Google

Sekarang anda berjaya memasukkan borang Google di laman WordPress anda.

Tetapi masalahnya hanya dengan memasukkan kod ke laman WordPress anda yang bentuk Google disertakan dengan tema gaya lalai dan tidak sesuai dengan tema WordPress anda. Selain itu, anda tidak dapat menyesuaikan bentuk seperti yang anda mahukan.

Oleh itu, inilah Pemalam WordPress Google Forms. Dengan menggunakan pemalam itu, anda akan dapat menyesuaikan borang ini dan anda boleh membawa borang Google anda ke tahap seterusnya.

Oleh itu mari kita lihat cara menambahkan borang Google ke laman WordPress menggunakan pemalam.

Cara Mengintegrasikan borang Google ke dalam WordPress Menggunakan Plugin

Pemalam WordPress Bentuk Google

Borang Google adalah plugin WordPress yang sangat mudah yang mengambil borang Google yang diterbitkan menggunakan pos atau kod pendek WordPress. Plugin ini terlebih dahulu membuang HTML rapper Google dan kemudian menjadikannya sebagai bentuk HTML di halaman atau pos anda. Pemalam ini menambah lebih banyak pilihan tambahan yang diperlukan untuk borang anda, contohnya:

 • Anda boleh menambahkan Google Captcha ke borang anda untuk mengelakkan pengiriman borang spam
 • Anda boleh membahagikan borang menjadi lajur
 • Setelah menghantar borang, ia akan menghantar e-mel kepada pengguna
 • Anda boleh menambahkan URL halaman pengesahan tersuai
 • Anda boleh menggunakan CSS khusus untuk borang tersebut
 • dan banyak lagi…

Untuk menggunakan pemalam ini, muat turun terlebih dahulu Borang Google Plugin WordPress dan pasangkannya. Setelah mengaktifkannya, anda dapat melihat pilihan Google Forms di papan pemuka admin WordPress anda.

Pasang Borang Google

Kemudian klik Add New Google Form untuk memasukkan borang Google premade di laman WordPress anda. Sekiranya anda sudah membuat borang, kemudian klik pada borang Google untuk melihat bentuk yang telah anda buat.

Borang Lama Google

Dari sana, klik pada Hantar Borang butang seperti yang anda lakukan untuk versi borang Google yang lebih baru. Setelah mengkliknya, anda akan mendapat pautan yang boleh dikongsi tetapi jangan mengklik sematan.

Hantar Borang Lama Google

Sekarang hanya salin URL dan kembali ke papan pemuka pentadbir WordPress anda di mana anda tinggalkan. Pergi ke Borang Google> Tambahkan Borang Google Baru.

Tetapan Borang Google WordPress

Di medan URL borang, masukkan pautan borang Google yang baru anda buat menggunakan borang Google lama. Kemudian klik pada Menerbitkan untuk menyimpan tetapan.

Seterusnya, anda boleh menambah pilihan Sahkan URL juga. Ini boleh menjadi halaman pengesahan atau halaman terima kasih yang anda mahukan. Dengan menambahkan URL halaman di bidang Confirm URL, pengguna akan diarahkan ke halaman tersebut setelah berjaya mengisi borang Google ini di laman web anda.

Untuk atribut gaya halaman pengesahan tersuai, anda dapat menentukan bagaimana halaman pengesahan akan ditunjukkan. Anda boleh menetapkannya Tiada, Ubah hala atau AJAX. Sekiranya anda menetapkan tidak ada, maka itu tidak akan mengarahkan anda ke halaman mana pun dan jika anda menetapkannya ke Redirect, maka itu akan mengarahkan anda ke halaman URL Redirect setelah pengiriman borang.

Menerbitkan Borang Google di Laman WordPress Anda

Sekarang anda telah memasukkan borang Google ke laman WordPress anda, sekarang waktunya untuk menerbitkannya. Perkara yang baik mengenai borang Google ialah anda tidak perlu menyalin URL borang Google, anda boleh langsung menambahkan borang Google ke laman WordPress anda dengan menggunakan kod pendek. Setelah anda membuat borang Google dan memasukkannya ke laman WordPress anda, pergi ke borang Google dari papan pemuka WordPress anda. Di sana anda akan melihat berapa banyak borang yang telah anda buat. Sebagai contoh, saya telah membuat Borang Jemputan Pesta dan saya akan menambahkannya ke laman web saya.

Kod Pendek Borang Google

Untuk menambahkan borang Google di laman WordPress anda, salin kod pendek ini dan tampal di mana sahaja di halaman atau siaran anda.

Kod borang Google

Sekarang anda dapat melihat halaman anda untuk melihat bagaimana bentuknya. Sekiranya anda lupa menambahkan sebarang pertanyaan ke borang Google anda atau perlu mengubahnya, anda boleh melakukannya dengan mengedit borang Google yang asal. Mari lihat bagaimana bentuknya.

Benamkan borang Google di WordPress

Cara Melihat dan Mengurus Respons Google Form

Setelah berjaya menambahkan borang Google di laman WordPress anda, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana melihat respons borang. Ia sangat mudah. Pertama, anda perlu memasukkan borang Google yang sedang anda gunakan di laman WordPress anda dan kemudian klik pada borang tersebut.

Sekiranya anda menggunakan borang Google lama, maka anda dapat melihat respons borang dari bar menu atas.

Respons Google Form Lama

Selepas pergi ke borang anda, klik pada Tanggapan> Lihat Respons untuk memeriksa siapa yang telah menjawab borang anda. Respons borang akan ditunjukkan di Google Spreadsheets. Dari sana, anda dapat melihat apa yang orang balas pada borang anda. Berikut adalah contoh jawapan “Borang Jemputan Pesta” yang saya gunakan. Sekiranya anda ingin memuat turun kertas jawapan, anda boleh memuat turun dengan pergi Fail> Muat turun sebagai...

Helaian Respons Borang Google

Sekiranya anda ingin mengubah tujuan respons borang, anda boleh mengubahnya dengan pergi Tanggapan> Ubah Destinasi Respons dan buat Spreadsheets baru. Ini adalah ciri yang sangat berguna jika anda ingin melakukan tinjauan atau serupa setiap bulan, anda boleh membuat Spreadsheets baru setiap bulan dan anda akan menerima respons dalam Spreadsheets yang berasingan.

Anda juga dapat melihat Ringkasan respons dengan pergi Tanggapan> Ringkasan jawapan. Pilihan ini akan menunjukkan statistik borang anda.

Sekiranya anda tidak lagi mahu menerima respons borang, anda boleh mematikan borang tersebut dan ia tidak akan dapat dilihat oleh pengguna.

Kesimpulannya

Dari pengalaman peribadi saya, saya dapat mengatakan borang Google jauh lebih baik daripada plugin borang WordPress yang lain. Sebilangan besar plugin bentuk WordPress dilengkapi dengan ciri terhad dan untuk memperluas fungsi apa pun, anda perlu membeli paket addons tetapi anda boleh menggunakan pilihan tersebut secara percuma dengan borang Google. Selain itu, borang Google tidak hanya digunakan sebagai borang hubungan tetapi juga borang tinjauan dalam talian, borang jemputan, borang kuiz dll.

Hanya memerlukan beberapa minit untuk memasukkan borang Google di WordPress dan anda boleh menggunakannya tanpa batasan.

Saya harap tutorial ini membantu anda memasukkan borang Google di laman WordPress anda. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan menambahkan borang Google di laman WordPress anda, sila tinggalkan komen di bawah.

Artikel berkaitan,

 • 7 Pemalam Analitis Google Terbaik untuk WordPress
 • Cara Menyiapkan Bar Pemberitahuan Kuki di WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map