5 beste plug-ins om gebruikersactiviteit in WordPress te volgen

04.06.2020
PLUGINS '5 beste plug-ins om gebruikersactiviteit in WordPress te volgen
0 10 мин.

Als u een WordPress-site voor meerdere gebruikers gebruikt, vindt u waarschijnlijk een manier om gebruikersactiviteit op uw WordPress-site te volgen. Dit helpt om te begrijpen wat er op uw site gebeurt, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker is ingelogd, wat zijn activiteiten zijn na het betreden van uw site, als een redacteur wijzigingen heeft aangebracht in uw bericht of pagina en vooral als een gebruiker een gewelddadige aanval probeert uit te voeren op uw site enz. 


Standaard is er geen manier om gebruikersactiviteit in WordPress bij te houden. Gelukkig zijn er verschillende plug-ins beschikbaar die u zullen helpen de gebruikersactiviteit in WordPress te volgen.

In dit artikel zal ik de 5 beste WordPress-plug-ins delen om gebruikersactiviteit op uw WordPress-site bij te houden.

Monitor gebruikersactiviteit PNG

Waarom zou u gebruikersactiviteit in WordPress moeten controleren??

Het runnen van een WordPress-site voor meerdere gebruikers is eenvoudig, maar het in de gaten houden van gebruikers niet. U vertrouwt uw gebruikers en geeft hen toegang tot uw site om bepaalde dingen te doen. Maar wie weet, een gebruiker kan proberen uw site te exploiteren. 

Afgezien van de beveiligingsvoordelen, zijn er echter ook vele andere voordelen van het gebruik van een plug-in voor beveiligingsauditlogboeken.

Als u andere gebruikers toestaat uw site-instellingen aan te passen of plug-ins en thema’s bij te werken, kunnen ze een probleem veroorzaken terwijl ze iets veranderen, dan kunt u zien wat ze hebben veranderd en kunt u hen leren hoe ze de functie correct kunnen gebruiken.

Als een redacteur zonder uw toestemming wijzigingen in een bericht heeft aangebracht, kunt u zien wat de wijzigingen door de redacteur zijn aangebracht en kunt u deze terugdraaien.

Nog iets geweldigs aan een plug-in voor een beveiligingsauditlogboek dat deze u onmiddellijk een e-mailmelding stuurt over bepaalde gebeurtenissen.

Beste plug-ins voor gebruikersactiviteitscontrole voor WordPress

Er zijn veel plug-ins voor het volgen van gebruikersactiviteiten beschikbaar. Maar voor dit artikel zal ik gebruiken Plug-in voor WP Security Audit Log en laat je ook andere alternatieven zien.

1. WP Security Audit Log

WP Security Audit Log is de meest uitgebreide plug-in voor activiteitenlogboeken van WordPress die alles controleert wat er op uw WordPress-site gebeurt.

Het laat u alle acties van de gebruikers weten die ze via uw site uitvoeren en herkent gemakkelijk verdachte activiteiten van een gebruiker en stuurt u onmiddellijk een e-mail over het probleem. Vervolgens kunt u inloggen op uw WordPress-beheerdersdashboard en controleren wat er mis is gegaan. 

Auditlogboekgebeurtenissen

In tegenstelling tot andere logboekplug-ins voor beveiligingsaudits, vertelt het u niet alleen dat een bericht, profiel of object is bijgewerkt, maar ook dat de bericht-URL, datum, categorie, inhoud, status, aangepaste velden enz. Zijn gewijzigd. Hetzelfde voor gebruikersprofielen, het zal u vertellen of het e-mailadres, wachtwoord, voornaam, weergavenaam, rol of iets anders is gewijzigd.

Het beste van deze plug-in is dat je in realtime kunt zien wie er is ingelogd op je site en wat ze doen. Als u iets verdachts vindt, kunt u elke gebruiker met één klik afmelden.

Deze plug-in is freemium. De plug-in van de premium-versie wordt echter geleverd met meer functies waarmee u de activiteiten van uw gebruikers in de gaten kunt houden. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van WP Security Audit Log:

 • Uitgebreid auditlogboek
 • Bekijk in realtime wie is ingelogd en wat ze doen
 • Ontvang direct via e-mail een melding van eventuele wijzigingen
 • Meld elke gebruiker af met slechts één klik
 • Genereer HTML- en CSV-rapporten
 • en veel meer…

Het opzetten van het WP Security Audit Log

Installeer en activeer eerst de plug-in WP Security Audit Log. Na het activeren van deze plug-in, wordt u gevraagd de installatiewizard uit te voeren om de plug-in te configureren. Ik raad je aan om de plug-in te configureren via de installatiewizard.

WP Security Audit Log Setup Wizard

 • Loggegevens

In de eerste stap moet u selecteren welk niveau van details van het activiteitenlogboek u wilt ontvangen. Als u geen gedetailleerde activiteitenlogboeken wilt, kunt u selecteren Basic of selecteer de Geek optie als u alle activiteitenlogboeken in detail wilt hebben.

WP Security Audit Log Details

Klik op de knop Volgende voor de volgende optie.

 • Logretentie

Hier kunt u kiezen hoe lang u de gegevens voor de plug-in voor activiteitenlogboeken wilt bewaren. Ik raad je aan om 6 maanden te selecteren omdat de plug-in gegevens opslaat in je WordPress-database, zodat je database groter wordt en meer schijfruimte in beslag neemt.

Raak niet in paniek. Nadat u de installatiewizard hebt voltooid, kunt u de bewaartijd van het controlelogboek wijzigen in 1 maand door naar te gaan Auditlogboek> Instellingen> Activiteiten logboek. Laten we nu verder gaan met de volgende stap.

WP Security Audit Log Retension

 • Toegang

Standaard hebben gebruikers met de rol Beheerder toegang tot de plug-in. Vanaf hier kunt u andere gebruikers toegang geven tot het plug-inlogboek.

Als u niet wilt dat een andere gebruiker toegang heeft tot de plug-in, kunt u de optie overslaan door op te klikken De volgende knop.

Toegang tot WP Security Audit Log

 • Objecten uitsluiten

Als u een bepaalde gebruiker (s), rol of een IP-adres uit het logboek wilt uitsluiten, kunt u deze specificeren door hieronder hun gegevens in te voeren. Ik raad je aan de optie over te slaan.

WP Security Audit Log Exclude

Zodra u klaar bent met het instellen van de plug-in, kunt u ook de bestaande instellingen wijzigen die u eerder hebt gemaakt.

Ga gewoon naar Auditlogboek> Instellingen en u kunt opties configureren zoals hoe lang u de loggegevens wilt bewaren, gebruikersmeldingen toevoegen op de WordPress loginpagina, de ingelogde gebruikersactiviteit in realtime kunnen bekijken enz.

U kunt de plug-in ook verbergen in de lijst met geïnstalleerde plug-ins. Dit is een erg handige optie wanneer u uw gebruikers niet wilt onthullen dat u dit soort plug-ins gebruikt.

Er zijn nog meer andere opties die u onderweg kunt configureren.

Activiteitenlogboek controleren

Audit Log Viewer

Als u klaar bent met het configureren van de plug-in, klikt u op Audit Log Viewer om de activiteiten van gebruikers te zien.

Voor testdoeleinden kunt u uw bericht maken of bewerken of wijzigingen in uw site aanbrengen om te controleren of de plug-in niet werkt. Hier is een voorbeeld hieronder.

Audit Log Viewer

Zoals je kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, houdt de plug-in alles bij wat er op je site gebeurt. Als u een WordPress-site voor meerdere gebruikers gebruikt, raad ik u deze plug-in ten zeerste aan.

Prijs: gratis | Premie: $ 89

Download WP Security Audit Log Pro

2. Eenvoudige geschiedenis

Eenvoudige geschiedenis is een andere geweldige plug-in om de gebruikersactiviteit van WordPress bij te houden. Deze plug-in controleert alle recente wijzigingen die op uw website zijn aangebracht en wordt direct op uw WordPress-dashboard weergegeven. Het laat zien wie een bericht of pagina heeft toegevoegd, bijgewerkt of verwijderd, wie opmerkingen heeft bewerkt, wanneer een gebruiker zich aanmeldt en afmeldt, ziet wanneer een gebruiker heeft geprobeerd in te loggen maar dat is mislukt en nog veel meer.

Eenvoudige geschiedenis

Ga na het installeren van Simple History naar Instellingen> Eenvoudige geschiedenis en configureer de plug-in.

Vanaf de instellingenpagina kunt u de showgeschiedenis in- of uitschakelen op het dashboard evenals op een pagina onder het dashboardmenu. Hier kun je alle activiteiten van de gebruikers zien.

Eenvoudige geschiedenisinstellingen

U kunt ook RSS-feed inschakelen om de geschiedenis te volgen. Hiermee kunt u de geschiedenispagina voor andere gebruikers verbergen.

Standaard slaat de plug-in automatisch gegevens op voor 60 dagen, maar u kunt de geschiedenis ook op elk moment verwijderen door op het duidelijke logboek te klikken.

Nadat je deze plug-in hebt ingesteld, ga je terug naar je WordPress-dashboard. Van daaruit kunt u gebruikersactiviteit bekijken. U kunt ook naar een bepaalde gebruiker zoeken om zijn activiteit op uw hele website te zien.

Prijs: gratis

Download Simple History Plugin

3. Activiteitenlogboek door Pojo

Activiteiten logboek by Pojo is een volledig gratis WordPress-plug-in voor het volgen van uw siteactiviteit. U kunt zien wie er is ingelogd, als iemand uw site probeert te hacken, wanneer een bericht is gepubliceerd en andere dingen die op uw website gebeuren.

Activiteiten logboek

Het goede aan deze plug-in is dat deze geen installatieproces vereist. Het werkt direct uit de doos.

Standaard houdt de plug-in 30 dagen logs bij, maar u kunt de tijd wijzigen via de plug-in-instellingen. U kunt ook logactiviteiten verwijderen door op de reset-database te klikken.

Vanuit de instellingen voor meldingen kunt u ook aangepaste meldingsgebeurtenissen maken, zodat meldingen worden verzonden na een succesvolle match met bepaalde voorwaarden. Hier kunt u ook e-mailmeldingen in- of uitschakelen en een aangepast bericht instellen.

Prijs: gratis

Download de plug-in voor activiteitenlogboeken

4. Gebruikersactiviteitenlog

Gebruikersactiviteitenlog is een andere geweldige plug-in voor het monitoren van site-activiteiten. De gratis versie-plug-in heeft veel handige functies die u alle activiteiten van gebruikers laten zien, zoals WordPress kernupdates, post- en pagina-updates, tagwijzigingen, plug-in geactiveerd en gedeactiveerd, thema geactiveerd en gedeactiveerd, gebruikersactiviteit op uw site en nog veel meer. U krijgt ook een e-mailmelding wanneer een bepaalde gebruiker op uw site is ingelogd. 

Gebruikersactiviteitenlog gratis

De gratis versie-plug-in heeft echter beperkte functies, maar u kunt ze ontgrendelen door te upgraden naar de premium-versie.

Met de premium-versie-plug-in kunt u de activiteiten van uw meerdere blogauteurs volgen, bijhouden wie zich heeft aangemeld en wanneer met IP-adres, succesvolle / mislukte aanmeldings- / afmeldpogingen bekijken, volgen welke IP-adressen uw aanmeldingspagina targeten enz..

Net als de activiteitenlog van de Pojo-plug-in, is er geen extra configuratie vereist. U kunt gewoon het maximale aantal dagen instellen om het activiteitenlogboek op te slaan en u bent klaar om te gaan.

Prijs: gratis | Premie: $ 69

Download gratis gebruikersactiviteitenlogboek | Download User Activity Log Pro 

5. Stream

Stroom is een zeer lichtgewicht WordPress plug-in voor het volgen van activiteiten van gebruikers. Deze plug-in toont alle activiteiten van gebruikers in de Stream-optie en u kunt het geschiedenislogboek filteren op gebruiker, rol, context, actie of IP-adressen.

Stroom

Stream ondersteunt normale WordPress-installaties en als u een gevorderde gebruiker bent, kunt u deze gebruiken op een WordPress multisite-netwerk om alle gebruikersactiviteitsrecords te bekijken.

Het heeft ook ingebouwde tracking-integraties voor populaire plug-ins zoals:

 • Geavanceerde aangepaste velden
 • bbDruk op
 • Jetpack
 • Gravity Forms
 • WooCommerce
 • WordPress SEO door Yoast
 • BuddyPress
 • Gebruiker wisselen
 • Gemakkelijke digitale downloads

U kunt uw activiteitenstroom exporteren als CSV- of JSON-bestand. Hiermee kunt u ook uw activiteitenlogboeken opvragen via de WP-CLI-opdracht.

Prijs: gratis

Stream-plug-in downloaden

Afsluiten

Als u een plug-in voor een beveiligingsauditlogboek installeert, krijgt u nuttige informatie over wat er op uw site gebeurt.

Als je de enige auteur in je blog bent, heb je dit misschien niet nodig, maar als je een WordPress-site voor meerdere gebruikers hebt, moet je de activiteiten van alle gebruikers volgen om te zien of een gebruiker je site probeert te hacken, wie en wanneer u een wijziging op uw site heeft aangebracht. Op deze manier kunt u uw WordPress-beveiliging versterken.

In dit artikel heb ik zowel gratis als premium plug-ins voor het volgen van gebruikersactiviteiten voor WordPress besproken.

Als u een kleine blog met een paar gebruikers heeft, kunt u beginnen met een gratis plug-in zoals een eenvoudige geschiedenis of activiteitenlogboek, maar als u een grotere of zakelijke website heeft, kunt u een premium-versie kopen, zoals WP Security Audit Log Pro, waar u krijg meer geavanceerde functies en u kunt zelfs gebruikersactiviteiten in realtime bekijken.

gerelateerde artikelen,

 • Beginnershandleiding voor WordPress-gebruikersrollen en -mogelijkheden
 • Hoe u uw WordPress Login (wp-login.php) -pagina met een wachtwoord kunt beveiligen
 • Hoe inlogpogingen in WordPress te beperken
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector