5 најбољих додатака за надгледање активности корисника у ВордПресс-у

Ако имате ВордПресс веб локацију за више корисника, вероватно ћете наћи начин да надгледате корисничку активност на вашем ВордПресс сајту. Ово помаже да се разуме шта се дешава на вашој веб локацији, на пример када се корисник пријави, које су активности након уласка на вашу веб локацију, ако је Едитор извршио било какве промене у вашој пошти или страници и што је најважније ако корисник покушава да изврши груби напад на вашој веб локацији итд. 


Подразумевано, не постоји начин да се прати активност корисника у ВордПресс-у. Срећом, на располагању је неколико додатака који ће вам помоћи да пратите корисничку активност у ВордПрессу.

У овом чланку ћу поделити 5 најбољих ВордПресс додатака за праћење активности корисника на вашој ВордПресс веб локацији.

Пратите ПНГ активност корисника

Зашто бисте требали надгледати корисничку активност у ВордПресс-у?

Покретање вишекорисничке ВордПресс странице лако је, али не пазите на кориснике није. Верујете својим корисницима и дајете им приступ вашој веб локацији ради одређених ствари. Али ко зна, корисник може покушати да искористи вашу веб локацију. 

Међутим, осим сигурносних предности, постоје и многе друге предности кориштења додатка за дневник ревизије сигурности.

Ако дозволите другим корисницима да измене подешавања ваше веб локације или ажурирају додатке и теме, они могу да направе проблем док нешто мењају, онда можете видети шта су променили и можете их научити како правилно користити функцију.

Ако је уредник унео било какве промене у пост без вашег одобрења, можете видети шта су промене извршиле од уредника и можете да га вратите назад.

Још једна одлична ствар о додатку за дневник ревизије сигурности је што вам одмах шаље е-поруку о одређеним догађајима.

Најбољи додаци за надгледање активности корисника за ВордПресс

На располагању је много додатака за праћење активности корисника. Али за овај чланак ћу користити Додатак за ВП Сецурити Аудит Лог а такође вам покажу и друге алтернативе.

1. ВП дневник ревизије сигурности

ВП дневник ревизије сигурности је најопсежнији додатак дневника активности ВордПресс-а који надгледа све што се догађа на вашој ВордПресс веб локацији.

Омогућује вам да знате све радње корисника које врше на вашој веб локацији и лако уочи све сумњиве активности корисника и одмах вам пошаље е-поруку о проблему. Тада се можете пријавити на своју ВордПресс контролну таблу и проверити шта је пошло по злу. 

Догађаји дневника ревизије

За разлику од других додатака дневника ревизије сигурности, он не говори само о томе да је пост, профил или објект ажуриран, већ вам говори и да су промијењени УРЛ поста, датум, категорија, садржај, статус, прилагођена поља итд. Исто за корисничке профиле, знаће вам да ли су е-пошта, лозинка, име, приказно име, улога или било шта друго промењени.

Најбоља ствар овог додатка је да можете проверити ко је пријављен на вашу страницу и шта раде у реалном времену. Ако установите нешто сумњиво, можете присилити одјавити било којег корисника само једним кликом.

Овај додатак је фреемиум. Међутим, додатак премиум верзије долази са више функција које ће вам помоћи да пратите активности својих корисника. Ево неких кључних карактеристика ВП евиденције сигурности:

 • Свеобухватни дневник ревизије
 • Погледајте ко је пријављен и шта раде у реалном времену
 • Обавестите вас о променама одмах путем е-поште
 • Одјавите се било којег корисника само једним кликом
 • Генерирање ХТМЛ и ЦСВ извештаја
 • и још много тога…

Постављање ВП дневника ревизије сигурности

Прво инсталирајте и активирајте ВП додатак дневника провере сигурности. Након активирања овог додатка, од вас ће се тражити да покренете чаробњака за подешавање да бисте конфигурирали додатак. Препоручујем вам да конфигуришете додатак путем чаробњака за подешавање.

ВП Чаробњак за подешавање дневника ревизије сигурности ВП-а

 • Детаљи дневника

У првом кораку морате одабрати ниво детаља о евиденцији активности који желите да примите. Ако не желите детаљно записе о активностима, можете да изаберете Основни или изаберите Штребер опција ако желите детаљно записати све евиденције активности.

Детаљи дневника ревизије сигурности ВП-а

Кликните на дугме Даље за следећу опцију.

 • Задржавање дневника

Овде можете одабрати колико дуго желите да чувате податке за додатак дневника активности. Препоручујем вам да одаберете 6 месеци како додатак чува податке у вашој ВордПресс бази података, тако да ће величина ваше базе расти и заузимати више простора на диску.

Не паничите. Након завршетка чаробњака за подешавање, можете променити време задржавања дневника ревизије на 1 месец тако што ћете ићи на Дневник ревизије> Подешавања> Активности. А сада, пређимо на следећи корак.

Поднаслов дневника ревизије сигурности ВП-а

 • Приступ

Подразумевано корисници с улогом администратора могу приступити додатку. Одавде можете дозволити другим корисницима приступ дневнику додатака.

Ако не желите да било који други корисник приступи додатку, можете да прескочите опцију кликом на икону следећи дугме.

Приступ евиденцији ревизије сигурности ВП-а

 • Искључите објекте

Ако желите да из дневника изузмете одређеног корисника, улогу или ИП адресу, можете их одредити уносом њихових детаља у наставку. Препоручујем вам да прескочите опцију.

Изузети евиденцију ревизије сигурности ВП-а

Када завршите са постављањем додатка, такође можете да промените постојећа подешавања која сте претходно направили.

Једноставно идите на Дневник ревизије> Подешавања и можете да конфигуришете опције, на пример колико дуго желите да задржите податке дневника, додате обавештења корисника на страници за пријављивање у ВордПресс, можете да видите пријављене активности корисника у реалном времену итд..

Додатак можете сакрити и са листе инсталираних додатака. Ово је веома згодна опција када не желите да откријете својим корисницима да користите ову врсту додатка.

Постоји још других опција које можете конфигурисати на путу.

Дневник активности ревизије

Преглед ревизора дневника

Када завршите са конфигурацијом додатка, кликните на Преглед ревизора дневника да бисте видели активности корисника.

У сврху тестирања, можете да креирате или измените свој пост или да извршите било какве промене на свом веб месту да бисте проверили да ли додатак не ради. Ево следећег примера.

Преглед ревизора дневника

Као што видите са горњег заслона, додатак прати све што се дешава на вашој веб локацији. Ако имате ВордПресс веб локацију за више корисника, онда вам топло препоручујем овај додатак.

Цена: Бесплатно | Премиум: 89 долара

Набавите ВП Сецурити Аудит Лог Про

2. Једноставна историја

Симпле Хистори је још један одличан додатак за праћење активности корисника ВордПресс-а. Овај додатак прати све недавне промене које су извршене на вашој веб локацији и приказују се директно на вашој ВордПресс контролној табли. Показује ко је додао, ажурирао или избрисао пост или страницу, ко је уређивао коментаре, када се корисник пријављује и одјава, види када се корисник покушао пријавити, али није успео и још много тога.

Симпле Хистори

Након инсталирања једноставне историје, идите на Подешавања> Симпле Хистори и конфигуришите додатак.

На страници са подешавањима можете омогућити или онемогућити историју приказивања на командној табли као и на страници испод менија на контролној табли. Овде можете видети све активности корисника.

Једноставна подешавања историје

Можете да омогућите и РСС феед за надгледање историје. То ће вам омогућити да сакријете страницу историје од других корисника.

Подразумевано, додатак аутоматски чува податке у трајању од 60 дана, али историју можете избрисати у било ком тренутку тако што ћете кликнути на чисти дневник сада.

Након подешавања овог додатка, вратите се на своју ВордПресс контролну таблу. Одатле можете прегледати корисничку активност .. Такође можете потражити одређеног корисника да бисте видели његову активност на целој вашој веб локацији.

Цена: Бесплатно

Преузмите једноставан историјски додатак

3. Попис активности од Појоа

Активности од Појо је потпуно бесплатан ВордПресс додатак за праћење активности на вашој веб локацији. Можете видети ко је пријављен, ако неко покушава да хакује вашу веб локацију, када је објављен пост и друге ствари које се дешавају на вашој веб локацији.

Активности

Добра ствар овог додатка је да не захтева било какав поступак подешавања. Делује ван кутије.

По дефаулту, додатак чува евиденције 30 дана, али можете да промените време у подешавањима додатка. Активности дневника такође можете избрисати кликом на базу података за ресетовање.

Из подешавања нотификација такође можете да креирате прилагођене догађаје обавештења, тако да ће обавештења бити послата по успешном подударању са одређеним условима. Овде такође можете омогућити или онемогућити обавештење путем е-поште и поставити прилагођену поруку.

Цена: Бесплатно

Преузмите додатак дневника активности

4. Дневник активности корисника

Дневник активности корисника је још један одличан додатак за надгледање активности на локацији. Додатак бесплатне верзије има много корисних функција које ће вам показати активности свих корисника, као што су ажурирање језгре ВордПресс-а, ажурирања поста и страница, измене ознака, активирање и деактивирање додатака, активирање и деактивирање тема, активности корисника на вашој веб локацији и још много тога. Обавештеност ћете добити и е-поштом када се одређени корисник пријави на вашу веб локацију. 

Усер Ацтивити Лог Фрее

Међутим, додатак за бесплатну верзију има ограничене могућности, али можете их откључати надоградњом на премиум верзију.

Помоћу додатка за премиум верзију можете пратити активности вишеструког аутора блога, пратити ко је пријављен и када са ИП адресом, прегледати успешне / неуспешне покушаје пријаве / одјаве, пратити које ИП адресе циљају страницу за пријаву итд..

Попут дневника активности Појо додатка, није потребно додатно подешавање. Можете само да подесите максимални број дана за чување дневника активности и добро је да кренете.

Цена: Бесплатно | Премиум: 69 долара

Преузмите евиденцију активности корисника бесплатну верзију | Преузми дневник активности корисника Про 

5. Стреам

Стреам је врло лаган додатак за праћење активности корисника ВордПресс-а. Овај додатак приказује све активности корисника у опцији Стреам и можете филтрирати евиденцију историје по кориснику, улози, контексту, радњи или ИП адресама.

Стреам

Стреам подржава уобичајене инсталације ВордПресс-а и ако сте напредни корисник, можете га користити у ВордПресс мултисите мрежи за преглед свих записа о активностима корисника.

Такође има уграђене интеграције за праћење популарних додатака попут:

 • Напредна прилагођена поља
 • ббПресс
 • Јетпацк
 • Гравити Формс
 • ВооЦоммерце
 • ВордПресс СЕО од Иоаст
 • БуддиПресс
 • Корисничко пребацивање
 • Једноставно дигитално преузимање

Можете да извозите свој ток активности у облику ЦСВ или ЈСОН датотеке. Такође вам омогућава да претражите евиденцију активности путем команде ВП-ЦЛИ.

Цена: Бесплатно

Преузмите Стреам Плугин

Окончање

Инсталирање додатка дневника ревизије сигурности пружиће вам корисне информације о томе шта се догађа на вашој веб локацији.

Ако сте једини аутор на свом блогу, ово вам можда неће требати, али ако имате веб локацију за више корисника ВордПресс, потребно је да пратите све активности корисника да бисте видели да ли корисник покушава да хакује вашу веб локацију, ко и када сте извршили промену на вашој веб локацији. На овај начин можете да ојачате своју ВордПресс сигурност.

У овом чланку сам разматрао и бесплатне и премиум додатке за праћење активности корисника за ВордПресс.

Ако водите мали блог са неколико корисника, тада можете започети са бесплатним додатком попут једноставне евиденције историје или активности, али ако имате већи или пословни веб сајт, можете купити премиум верзију попут ВП Сецурити Аудит Лог Про где ћете набавите напредније функције и чак можете да видите корисничке активности у реалном времену.

повезани чланци,

 • Водич за почетнике за ВордПресс улоге и могућности корисника
 • Како заштитити лозинком своју ВордПресс страницу за пријаву (вп-логин.пхп) страницу
 • Како се пријавити за ограничавање покушаја у ВордПресс-у
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map