5 shtojcat më të mira për të monitoruar aktivitetin e përdoruesit në WordPress

04.06.2020
PLUGINS '5 shtojcat më të mira për të monitoruar aktivitetin e përdoruesit në WordPress
0 16 мин.

Nëse po drejtoni një faqe WordPress me shumë përdorues, me siguri po gjeni një mënyrë për të monitoruar aktivitetin e përdoruesit në faqen tuaj WordPress. Kjo ndihmon për të kuptuar se çfarë po ndodh në faqen tuaj, për shembull kur një përdorues i regjistruar, cilat janë aktivitetet e tyre pas hyrjes në faqen tuaj, nëse një Redaktues ka bërë ndonjë ndryshim në postin ose faqen tuaj dhe më e rëndësishmja nëse një përdorues po përpiqet të brutojë forcën sulmuese në faqen tuaj etj. 


Si parazgjedhje, nuk ka asnjë mënyrë për të ndjekur aktivitetin e përdoruesit në WordPress. Për fat të mirë, ka disa shtojcë në dispozicion që do t’ju ndihmojnë të monitoroni aktivitetin e përdoruesit në WordPress.

Në këtë artikull, unë do të ndaj 5 shtojcat më të mira të WordPress për të ndjekur aktivitetin e përdoruesit në faqen tuaj të WordPress.

Monitoroni aktivitetin e përdoruesit PNG

Pse do të duhet të monitoroni aktivitetin e përdoruesit në WordPress?

Drejtimi i një faqe WordPress me shumë përdorues është e lehtë, por mbajtja e vëmendjes së përdoruesve nuk është. Ju besoni përdoruesve tuaj dhe u jepni atyre qasje në faqen tuaj për të bërë gjëra të caktuara. Por kush e di, një përdorues mund të përpiqet të shfrytëzojë faqen tuaj. 

Sidoqoftë, përveç përfitimeve të sigurisë, ekzistojnë edhe shumë avantazhe të tjera të përdorimit të një shtojce log-kontrolli të sigurisë.

Nëse lejoni përdoruesit e tjerë të modifikojnë cilësimet e faqes tuaj ose të azhurnojnë shtojcat dhe temat, ata mund të krijojnë një problem ndërsa ndryshoni diçka, atëherë mund të shihni se çfarë ndryshuan dhe ju mund t’i mësoni ata se si të përdorin funksionin si duhet.

Nëse një redaktues bëri ndonjë ndryshim në një postim pa lejen tuaj, mund të shihni se cilat ishin ndryshimet e bëra nga redaktori dhe mund ta riktheni atë.

Një tjetër gjë e shkëlqyeshme në lidhje me një plugin log të kontrollit të sigurisë që ajo menjëherë ju dërgon një njoftim me email për ngjarje të caktuara.

Shtojcat më të mira të monitorimit të aktivitetit të përdoruesit për WordPress

Ka shumë shtojca për ndjekjen e veprimtarisë së përdoruesit në dispozicion. Por për këtë artikull, unë do të përdor Shtojcë Log e Auditimit të Sigurisë në WP dhe gjithashtu ju tregojnë alternativa të tjera.

1. Regjistri i Auditimit të Sigurisë në WP

Regjistri i Auditimit të Sigurisë në WP është shtojca më e gjithanshme e logarit të aktiviteteve të WordPress që monitoron gjithçka që ndodh në faqen tuaj të WordPress.

Kjo ju lejon të njihni të gjitha veprimet e përdoruesve që ata po bëjnë përmes faqes tuaj dhe lehtësisht zbulon çdo veprimtari të dyshimtë të një përdoruesi dhe menjëherë ju dërgon një email në lidhje me këtë çështje. Pastaj mund të regjistroheni në pultin e administratorit të WordPress-it tuaj dhe të kontrolloni se çfarë gaboi. 

Ngjarjet e regjistrit të auditimit

Për dallim nga shtojcat e tjera të regjistrit të kontrollit të sigurisë, nuk do t’ju tregojë vetëm se një postim, një profil ose një objekt u azhurnua, por gjithashtu ju tregon se URL-ja e postimit, data, kategoria, përmbajtja, statusi, fushat e personalizuara etj. E njëjta gjë për profilet e përdoruesve, do t’ju tregojë nëse emaili, fjalëkalimi, emri i parë, emri i ekranit, roli ose ndonjë gjë tjetër është ndryshuar.

Gjëja më e mirë në lidhje me këtë shtojcë është që ju të mund të kontrolloni se kush është regjistruar në faqen tuaj dhe çfarë po bëjnë ata në kohë reale. Nëse gjeni ndonjë gjë të dyshimtë, mund të detyroni të hiqni dorë nga çdo përdorues me vetëm një klik.

Kjo shtojcë është freemium. Sidoqoftë, shtojca e versionit premium vjen me më shumë funksionalitete që do t’ju ndihmojnë të mbani një sy në aktivitetet e përdoruesve tuaj. Këtu janë disa tipare kryesore të Regjistrit të Kontrollit të Sigurisë në WP:

 • Regjistri gjithëpërfshirës i auditimit
 • Shihni se kush është regjistruar dhe çfarë po bëjnë ata në kohë reale
 • Njoftohuni menjëherë me email për çdo ndryshim
 • Log off çdo përdorues me vetëm një klik
 • Gjeneroni raporte HTML dhe CSV
 • edhe me shume…

Vendosja e Regjistrit të Auditimit të Sigurisë në WP

Së pari, instaloni dhe aktivizoni plugin-in WP Security Audit Log. Pas aktivizimit të kësaj shtojce, do t’ju kërkojë të ekzekutoni magjistarin e konfigurimit për të konfiguruar plugin. Unë ju rekomandoj të konfiguroni shtojcën përmes magjistarit të konfigurimit.

Magjistar i Kontrollit të Kontrollit të Sigurisë së WP

 • Detaje log

Në hapin e parë, duhet të zgjidhni cilin nivel të detajeve të regjistrit të aktiviteteve që dëshironi të merrni. Nëse nuk doni detajet e shënimeve të aktivitetit, mund të zgjidhni themelor ose zgjidhni Geek opsion nëse doni të gjitha logimet e aktivitetit në detaje.

Detajet e Logit të Kontrollit të Sigurisë në WP

Klikoni në butonin Next për opsionin tjetër.

 • Mbajtja e log

Këtu, mund të zgjidhni për sa kohë dëshironi të mbani të dhënat për shtojcën e regjistrit të aktivitetit. Unë ju rekomandoj të zgjidhni 6 muaj pasi plugin ruan të dhënat në bazën e të dhënave tuaj WordPress, kështu që madhësia e bazës së të dhënave tuaja do të rritet dhe do të marrë më shumë hapësirë ​​në disk.

Mos u frikësoni. Pasi të keni mbaruar magjistarin e konfigurimit, mund të ndryshoni kohën e mbajtjes së regjistrit të auditimit në 1 muaj duke shkuar tek Regjistri i Auditit> Cilësimet> Regjistri i aktivitetit. Tani, le të kalojmë në hapin tjetër.

Pensioni i Kontrollit të Kontrollit të Sigurisë në WP

 • hyrje

Nga përdoruesit e paracaktuar me rolin e Administratorit mund të hyjnë në plugin. Nga këtu, ju mund të lejoni përdoruesit e tjerë të hyjnë në regjistrin e shtojcave.

Nëse nuk dëshironi që ndonjë përdorues tjetër të hyjë në plugin, atëherë mund të kaloni opsionin duke klikuar në tjetër buton.

Qasja në Log e Auditimit të Sigurisë në WP

 • Përjashtoni objektet

Nëse dëshironi të përjashtoni një përdorues (a) të veçantë, rolin ose një adresë IP nga regjistri, mund t’i specifikoni ato duke i futur detajet e tyre më poshtë. Unë ju rekomandoj që të kaloni opsionin.

Përjashtoni logun e kontrollit të sigurisë së WP

Pasi të keni përfunduar vendosjen e shtojcës, mund të ndryshoni gjithashtu cilësimet ekzistuese që keni bërë më parë.

Thjesht shkoni te Regjistri i Auditit> Cilësimet dhe ju mund të konfiguroni opsione të tilla si sa kohë dëshironi të mbani të dhënat e log, të shtoni njoftimin e përdoruesit në faqen e hyrjeve të WordPress, të mund të shikoni aktivitetin e përdoruesit të regjistruar në kohë reale, etj..

Ju gjithashtu mund të fshehni shtojcën nga lista e shtojcave të instaluara. Ky është një opsion shumë i përshtatshëm kur nuk doni t’i zbuloni përdoruesve tuaj se po përdorni këtë lloj shtojcë.

Ka më shumë mundësi të tjera që mund të konfiguroni në rrugën tuaj.

Regjistri i Aktivitetit të Auditimit

Shikuesi i Regjistrit të Auditit

Pasi të keni përfunduar konfigurimin e shtojcës, klikoni mbi Shikuesi i Regjistrit të Auditit për të parë aktivitetet e përdoruesve.

Për qëllim të testimit, mund të krijoni ose modifikoni postimin tuaj ose të bëni ndonjë ndryshim në faqen tuaj për të kontrolluar nëse shtojca nuk po funksionon. Këtu është një shembull më poshtë.

Shikuesi i Regjistrit të Auditit

Siç mund ta shihni nga pamja e mësipërme, shtojca gjurmon gjithçka që ndodh në faqen tuaj. Nëse po drejtoni një faqe WordPress me shumë përdorues, atëherë ju rekomandoj shumë këtë shtojcë.

Mimi: Pa pagesë | Premium: 89 dollarë

Merrni Log Kontrollin e Sigurisë në WP Pro

2. Histori e thjeshtë

Histori e thjeshtë është një tjetër plugin i shkëlqyeshëm për të ndjekur aktivitetin e përdoruesit të WordPress. Kjo shtojcë monitoron të gjitha ndryshimet e fundit që janë bërë në faqen tuaj të internetit dhe tregon direkt në pultin e WordPress tuaj. Ajo tregon se kush ka shtuar, azhurnuar ose fshirë një postim ose faqe, i cili ka redaktuar komentet, kur një përdorues të identifikohet dhe të dalë nga llogari, shiko kur një përdorues ka provuar të regjistrohet, por dështoi dhe shumë më tepër.

Histori e thjeshtë

Pas instalimit të Historisë së thjeshtë, shkoni te Cilësimet> Histori e thjeshtë dhe konfiguroni shtojcën.

Nga faqja e cilësimeve, mund të aktivizoni ose çaktivizoni historinë e shfaqjes në pult si dhe në një faqe nën menunë e pultit. Këtu mund të shihni të gjitha aktivitetet e përdoruesve.

Cilësimet e thjeshta të historisë

Ju gjithashtu mund të aktivizoni RSS feed për të monitoruar historinë. Kjo do t’ju lejojë të fshehni faqen e historisë nga përdoruesit e tjerë.

Si parazgjedhje, shtojca automatikisht ruan të dhënat për 60 ditë, por gjithashtu mund të fshini historinë në çdo kohë duke klikuar në regjistrin e qartë tani.

Pasi të keni vendosur këtë shtojcë, kthehuni në pultin e WordPress tuaj. Nga atje, ju mund të shikoni aktivitetin e përdoruesit. Ju gjithashtu mund të kërkoni për një përdorues të veçantë për të parë aktivitetin e tij në të gjithë faqen tuaj të internetit.

Mimi: Falas

Shkarkoni Plugin Simple History

3. Logoja e Aktivitetit nga Pojo

Regjistri i aktivitetit nga Pojo është një shtesë plotësisht WordPress për të ndjekur aktivitetin e faqes tuaj. Ju mund të shihni se kush është regjistruar, nëse dikush po përpiqet të këpusë faqen tuaj, kur u publikua një postim dhe gjëra të tjera që po ndodhin në faqen tuaj të internetit.

Regjistri i aktivitetit

Gjëja e mirë për këtë shtojcë është që nuk kërkon ndonjë proces të konfigurimit. Ajo funksionon jashtë kutisë.

Si parazgjedhje, shtojca mban regjistrat për 30 ditë, por mund të ndryshoni kohën nga cilësimet e shtojcës. Ju gjithashtu mund të fshini aktivitetet e logut duke klikuar në bazën e të dhënave të rivendosur.

Nga cilësimet e njoftimeve, ju gjithashtu mund të krijoni ngjarje njoftimesh me porosi, në mënyrë që njoftimet të dërgohen në një ndeshje të suksesshme me kushte të caktuara. Këtu mund të aktivizoni ose çaktivizoni njoftimin me email dhe të vendosni një mesazh me porosi.

Mimi: Falas

Shkarkoni Shtojcën e Regjistrit të Aktiviteteve

4. Regjistri i aktivitetit të përdoruesit

Log Aktiviteti i Përdoruesit është një tjetër plugin i shkëlqyeshëm për monitorimin e aktiviteteve të sitit. Shtojca e versionit falas ka shumë karakteristika të dobishme që do t’ju tregojnë të gjitha aktivitetet e përdoruesve, si p.sh. azhurnimet kryesore të WordPress, azhurnimet në faqe dhe faqet, ndryshimet në etiketë, plugin aktivizohen dhe çaktivizohen, tema e aktivizuar dhe çaktivizuar, aktiviteti i përdoruesit në të gjithë faqen tuaj dhe shumë më tepër. Do të merrni gjithashtu një njoftim me email kur një përdorues i veçantë hyni në faqen tuaj. 

Aktiviteti i përdoruesit Log falas

Sidoqoftë, shtojca e versionit falas ka veçori të kufizuara, por mund t’i zhbllokoni ato duke u përmirësuar në versionin premium.

Me shtojcën e versionit premium, mund të gjurmoni aktivitetet e shumëfishta të autorit tuaj të blogut, të gjurmoni kush ka hyrë në llogari dhe kur me adresën IP, të shikoni përpjekjet e suksesshme / të pasuksesshme të hyrjes / logout, të gjurmoni cilat adresat IP po synojnë faqen tuaj të hyrjes etj..

Ashtu si Llogaria e Aktivitetit nga shtojca Pojo, nuk kërkon ndonjë konfigurim shtesë. Thjesht mund të caktoni numrin maksimal të ditëve për të ruajtur regjistrin e aktiviteteve dhe jeni mirë të shkoni.

Mimi: Pa pagesë | Premium: 69 dollarë

Shkarkoni Versionin Falas të Aktivitetit të Përdoruesit | Merrni Aktivitetin e përdoruesit Log Pro 

5. Rrjedha

lumë është një plugin shumë i lehtë për ndjekjen e veprimtarisë së përdoruesit të WordPress. Kjo shtojcë tregon të gjitha aktivitetet e përdoruesve në opsionin Stream dhe ju mund të filtroni regjistrin e historisë sipas përdoruesit, rolin, kontekstin, veprimin ose adresat IP..

lumë

Stream mbështet instalime normale të WordPress dhe nëse jeni një përdorues i përparuar, mund ta përdorni atë në një rrjet multisite WordPress për të parë të gjitha regjistrimet e veprimtarisë së përdoruesit.

Ajo gjithashtu ka integrime të integruara për ndjekjen e shtojcave të njohura si:

 • Fushat e përparuara me porosi
 • bbPress
 • Jetpack
 • Format e gravitetit
 • WooCommerce
 • WordPress SEO nga Yoast
 • BuddyPress
 • Ndërrimi i përdoruesit
 • Shkarkime të Lehta dixhitale

Ju mund të eksportoni rrjedhën tuaj të aktivitetit si skedar CSV ose JSON. Kjo gjithashtu ju lejon të kërkoni pyetjet e aktiviteteve tuaja përmes komandës WP-CLI.

Mimi: Falas

Shkarkoni Plugin Stream

Duke përfunduar

Instalimi i një plugin log-i të kontrollit të sigurisë do t’ju japë informacion të dobishëm për ato që po ndodhin në faqen tuaj.

Nëse jeni një autor i vetëm në blogun tuaj, ju mund të mos keni nevojë për këtë, por nëse po drejtoni një faqe me shumë përdorues të WordPress, duhet të gjurmoni të gjitha aktivitetet e përdoruesve për të parë nëse një përdorues po përpiqet të këpusë faqen tuaj, kush dhe kur keni bërë një ndryshim në faqen tuaj. Në këtë mënyrë ju mund të ngurtësoni sigurinë tuaj në WordPress.

Në këtë artikull, unë kam diskutuar si shtojcat falas, ashtu edhe ato premium për ndjekjen e aktivitetit të përdoruesve për WordPress.

Nëse drejtoni një blog të vogël me disa përdorues, atëherë mund të filloni me një plugin falas si regjistrin e thjeshtë të historisë ose veprimtarisë, por nëse keni një uebfaqe më të madhe ose biznesi, mund të blini versionin premium si WP Security Audit Log Pro Pro ku do merrni veçori më të përparuara dhe madje mund të shihni aktivitetet e përdoruesve në kohë reale.

Artikujt e lidhur,

 • Udhëzuesi i fillestarit për Rolet dhe aftësitë e përdoruesit të WordPress
 • Si të Mbroni Fjalëkalimin Faqja juaj e Hyrjes në WordPress (wp-login.php)
 • Si të identifikoni përpjekjet e kufizuara në WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector