7 најбољих ВордПресс резервних додатака за 2020. годину

Свакој веб страници потребан је поуздан резервни план да би се избегло да се неко лице обрише са лица веба у случају катастрофалног квара као што је хаковао ВордПресс. За ВордПресс веб локације резервна решења су лако доступна као додаци и помажу у заштити датотека вашег вебсајта од злонамјерног софтвера, хакова, корисничких грешака, рушења сервера и лоших команди између многих других.


Међутим, неки су колико год их има ВордПресс резервни додаци нису ефикасни као остали и могу изневерити вас и вашу веб локацију. Морате пажљиво одабрати оне најбоље на тржишту и одабрати оне који одговарају вашим резервним потребама.

У наставку издвајамо неке од најпопуларнијих и још важније, најбољих ВордПресс резервних додатака за ВордПресс веб локације.

7 најбољих ВордПресс резервних додатака у поређењу

1. БацкупБудди

БацкупБудди пружа комплетно решење за резервне копије ВордПресс веб локација. То значи да можете направити резервну копију и базе података вашег веб локације као и свих осталих ВП датотека одједном. Надаље, ако радите неке измјене које ће утјецати само на базу података или само датотеке и прије тога морате направити сигурносну копију, ово подешавање сигурносне копије може се прилагодити тако да вам пружи могућност да урадите

 • само резервна копија базе података,
 • сигурносна копија само за датотеке или
 • пуна резервна копија.

бацкупбудди инструмент инструмент

Ове резервне копије могу се обавити ручно или аутоматски кроз различите распореде који укључују сатне, дневне, два пута дневно, недељне, месечне и многе друге.

Резултирајућа датотека резервне копије сачува се у облику зип датотеке која се може преузети на ваш уређај.

бацкуп-будди-цреате-бацкуп

Осим што похраните резервну копију локално, БацкупБудди вам даје могућност складиштења на даљину директно из додатка.

Најпожељнија локација за удаљено складиштење је БацкупБудди Стасх. Овај простор за складиштење смешта БацкупБудди, а купци добијају 1 ГБ бесплатно. Додатни простор за одлагање може се добити са најбољом ценом. Остале локације за удаљено складиштење укључују Амазон С3, Гоогле Дриве и Дропбок између многих других.

бацкупбудди-ремоте-дестинације

Понекад се могу појавити грешке током прављења резервних копија и такви проблеми захтевају непосредну пажњу (јер вероватно значи да резервна копија није потпуна остављајући вашу веб локацију рањивом).

БацкупБудди додатак има функцију тренутног обавештавања која вам аутоматски шаље е-пошту у случају било какве грешке. Такође се може конфигурирати за слање обавештења сваки пут када се заврши успешна израда сигурносних копија.

чаробњак за подршку

ИмпортБудди је алат за увоз који можете користити ако требате да вратите ВордПресс веб локацију у претходну успешну резервну копију (у случају да се догоди нешто трагично). Алат за увоз је веома једноставан за употребу и буквално ради све тешке дизање и посао за вас.

бацкупбудди-Ресторе

Набавите БацкупБудди Про

2. УпдрафтПлус

УпдрафтПлус је још један врло популаран резервни додатак за ВордПресс – има веома интуитивно корисничко сучеље које вам омогућава да ручно или аутоматско правите сигурносне копије једним кликом. Аутоматске резервне копије могу се заказати након одређеног унапред одређеног времена које укључује свака 4 сата, сваких 8 сати, сваких 12 сати, дневно, недељно, недељно и месечно.

упдрафтплус-распоред

Ове операције прављења резервних копија су свеобухватно евидентиране тако да се евентуалне грешке и упозорења могу приказати на ВордПресс административној табли и такође послати на адресу е-поште администратора ваше веб локације..

Овај додатак је компатибилан са инсталацијама за више места у ВордПресс-у, што вам омогућава да правите резервне копије више места одједном. Омогућава вам и враћање појединих локација у мрежи, без утицаја на остатак – врло корисна функција у случају да неке веб локације у мрежи испадну, док остале наставе правилно да раде.

Контролна плоча за израду резервних копија и враћање је повољно смештена на мрежној контролној табли, омогућавајући вам лак и практичан приступ управљању више веб локација.

упдрафт-мултисите

УпдрафтПлус има функцију мигратора која вам омогућава да клонирате и преместите целокупну ВордПресс веб локацију на нови домен. Ово је могуће јер додатак може и сигурносно копирати не-ВордПресс датотеке и базе података, омогућавајући потпуну миграцију да се изведе лако и без потребе за било каквом другом интервенцијом.

упдрафтплус-клон

Додатак вам даје могућност складиштења резервних копија у унутрашњем складишту трезора (са 1 ГБ бесплатним за своје купце) или употребе других опција за даљинско складиштење, као што су Гоогле Дриве, Дропбок, Амазон С3 и Рацкспаце.

упдрафтплус-ремотестораге

Набавите резервни додатак за надоградњу

3. ВП-ДБ-Бацкуп

Овај ВордПресс резервни додатак разликује се од горе наведених. Омогућава вам да направите сигурносну копију ваших основних језгара базе података као и других табела у вашој бази података, које се по жељи могу одабрати као део резервне копије.

вп-дб-бацкуп-селецт-табле

Омогућава вам или слање резервне копије у прегледач да бисте је преузели на уређај или да бисте је е-поштом послали на адресу администрације ВордПресс-а..

резервна датотека за е-пошту

Ове се резервне копије могу заказати у одређеним, унапред одређеним временима, која укључују сат, дневно, два пута дневно и недељно. Ако вам не требају резервне копије, процес можете онемогућити једноставним одабиром опције “никад” испод опција заказивања..

заказана резервна копија

Добра ствар с овим додатком је што је потпуно бесплатан. Наравно, оно је ограничено на пружање резервних копија само за табеле ваших база података – али то је сјајан додатак који задржава величину сигурносних копија малим уз очување најважнијег дела ВП-а – вашег садржаја.

Преузмите ВП-ДБ-Бацкуп додатак

4. БлогВаулт

Поред сигурносних копија и функција миграције, попут оних наведених додатака, БлогВаулт још више ради.

То је идеалан резервни додатак за тестирање нових промена или било којих нових функција на вашој веб локацији. Омогућава вам да направите сајт за постављање без додатних трошкова. У суштини, ово вам даје платформу за тестирање нових тема и додатака као и ажурирања тема и додатака без утицаја на веб локацију.

блогваулт-стагинг-сите

Након тестирања ових нових функција, жељене промене можете пребацити на веб локацију уживо са веб локације, што је чини веома погодним за употребу.

Његов главни задатак (обезбеђивање резервних копија) се обавља врло паметно и веома је организовано. Резервне копије могу да се похрањују постепено, што значи да се нове промене инкрементално синхронизују са последњом копијом. То драстично смањује простор за складиштење потребан за одржавање сигурносних копија. Функција аутоматске израде сигурносних копија даје ознаке датума и времена које омогућују похрањивање ових сигурносних копија на врло организован начин, од старих до нових, до 365 дана.

блогваулт-хистори

Проблеми са хостовима, хакери и рушење сервера и други катастрофални недостаци не би требали да вас брину, јер Блогваулт нуди веома брз процес опоравка веб локације са независних резервних места (Гоогле Дриве, Амазон С3, Дропбок, итд.). Такође вам омогућава веома једноставну употребу функције миграције без додатних трошкова. То је врло згодно у случају да желите да се пребаците на други домаћин. Чак и ВПЕнгине употреба БлогВаулт-а је њихов подразумевани додатак за миграцију.

блогваулт-ремоте

Проверите додатак за резервне копије БлогВаулт

5. ВордПресс Бацкуп на Дропбок

Као што име сугерира, овај додатни додатак првенствено је намијењен пружању неограничених сигурносних копија и враћања Дропбок-а, као и неограничених локалних сигурносних копија и враћања. То значи да можете да направите потпуно аутоматизоване резервне копије, које укључују базу података веб локације и ВордПресс датотеке на локалном или Дропбок складишту. Оне се затим могу користити за обнављање ако ваш веб локација наиђе на неки проблем.

вордпресс-бацкуп-то-дропбок

Додатак има аутоматизована извештавања путем е-поште која вас обавештавају о стању резервне копије директно у примљено.

Има менаџера веб локација који вам омогућава копирање, клонирање или миграцију веб локација. Они у суштини значе исту ствар и омогућавају лако премештање ВордПресс датотека из једног домена у други и могу се наћи на надзорној табли додатка.

Осим што прави резервне копије, овај додатак је опремљен функцијом оптимизације која побољшава перформансе базе података вашег веб локације приликом извођења резервних копија. Такође покушава да поправи све грешке у бази података, с могућношћу да успе ако грешка није превелика.

ектра-оптионс-дропбок

Преузмите сигурносну копију & Вратите Дропбок додатак

6. Дупликатор

Неки резервни додаци за ВордПресс омогућавају вам миграцију веб локације, али корисници могу да доживе нешто застоја у процесу. Дупликатор вам омогућава да преместите, клонирате или преселите веб локацију (адресе) на ново име домена или хост без икаквог застоја. Ово је заиста важна карактеристика за запослене веб локације јер било који застој значи губитак прихода.

дупликатор

Дупликатор такође може клонирати веб локацију уживо у сценски простор, што вам даје платформу за тестирање нових тема и испробавање нових додатака без утицаја на веб локацију. Након испробавања нових функција, жељене промене могу се лако и брзо пребацити на веб локацију уживо. Додатак вам такође омогућава да целокупну веб локацију уживо пребаците на локални домаћин ради даљег развоја.

Када је ријеч о сигурносним копијама, Дуплицатор може изводити редовне сигурносне копије, које се могу похранити на неколико удаљених мјеста за похрану, као што су Дропбок, Гоогле Дриве, Амазон С3 и ФТП. Ова сигурносна копија побољшана је функцијом обавештавања која вас одмах обавештава да постоји проблем, на пример када постоји временски прекид, а такође и када је резервна копија завршена, путем е-поште.

зграде-пакети

Набавите Дуплицатор Про 

7. БацкВПУп

Бесплатна верзија БацкВПУп-а је прилично ограничена. Про верзија је, међутим, у потпуности опремљена врло корисним функцијама. Доступан је у 5 премијум пакета који укључују стандардну верзију, пословну верзију, верзију за програмере, врховну верзију и верзију агенције. Разликујући фактори између ових премијум пакета су трошкови и број домена које сваки може да подржи. Поред тога, они су прилично слични у погледу функција које нуде.

бацквпуп

Свака верзија вам даје могућност било спровођења комплетних сигурносних копија базе података или целокупних резервних копија веб локација (база података плус ВП датотеке).

бацквпуп-задатци

Такође вам нуди могућност снимања ових резервних копија на удаљеним локацијама за складиштење као што су Дропбок, Амазон С3, Мицрософт Азуре, Рацкспаце и СугарСинц. Такође може да обезбеди верзију за преузимање преко прегледача или да је пошаље на вашу ВордПресс административну адресу.

саве-бацкуп-одредиште

Додатак се може конфигурирати за слање извештаја о запису процеса израде резервних копија преко адресе администратора, што вам омогућава да отклоните било какве грешке сигурносне копије које се могу појавити.

сенд-лог-датотеке

Подржава више веб локација, што значи да можете израдити сигурносне копије као и обновити многе веб странице одједном. Такође може вршити провјере базе података за више веб локација и упозорити вас на уочене грешке.

Премиум БацкВПУп купци добијају предност персонализоване подршке и то је веома корисно у случају да се заглаве док користе додатак.

Проверите БацкВПУП резервни додатак

Закључак

Услуга резервне копије вашег домаћина можда није довољна да гарантује расположивост веб странице – посебно ако дође до катастрофалног квара. Штавише, НИКАДА се не смете ослањати само на резервне копије вашег домаћина, јер здравље ваше веб странице је ваша одговорност. Стога је коришћење једног од ових резервних додатака за ВордПресс од виталног значаја за одржавање ваше веб локације. Они могу буквално спасити ваш живот вредан рада по веома приступачној цени и један је од најлакше оправданих трошкова повезаних са вашом веб страницом.

Који резервни додатак за ВордПресс користите, јавите нам се у одељку за коментаре.

повезани чланци,

 • Како премјестити своју ВордПресс страницу на новог домаћина без застоја
 • 5 најбољих додатака за миграцију ВордПресс-а за безбедно премештање веб локације ВордПресс на новог домаћина
 • 7 најбољих Гоогле АдСенсе додатака за ВордПресс [издање 2017]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map