7 Shtojca më e mirë e optimizmit të imazhit për WordPress 2017

Askush nuk i pëlqen një faqe në internet e ngadaltë. Nëse përdoruesit vizitojnë faqen tuaj të internetit dhe duhen disa minuta për të ngarkuar, atëherë ata do të braktisin faqen tuaj dhe ndoshta nuk do të vizitojnë përsëri. Keni vetëm 2 sekonda për të tërhequr vëmendjen e vizitorit tuaj. Nëse faqja juaj nuk ngarkon në atë kohë, ata ndoshta largohen nga faqja juaj dhe ju pëlqen të vizitojnë një sit tjetër. Nëse faqja juaj renditet në top 10 në Google, atëherë ju mund të humbni renditjen për shkak të shpejtësisë së ngadaltë të faqes. Sidoqoftë, renditja e faqeve nuk varet vetëm nga shpejtësia e faqes në internet, por ka shumë faktorë për të renditur faqen tuaj të internetit. Por shpejtësia e faqes në internet ka një ndikim të madh në renditjen e faqes suaj në motorët e kërkimit si Google, Bing, Yahoo, etj. Shpejtimi i faqes WordPress është një proces shumë i lehtë dhe në këtë artikull, unë po ndaj se si të optimizojmë imazhet e WordPress me më të mirët Shtojca Compression Image e WordPress.


Shumë fillestarë përdorin imazhe me cilësi të lartë në faqet e tyre pa i optimizuar ato. Shumë përdorues mendojnë se duke optimizuar imazhin cilësia zvogëlohet dhe duket më keq se ajo normale. Por nuk është e vërtetë. Ekzistojnë disa plugin optimizues të figurës WordPress në dispozicion të cilat kompresojnë imazhet tuaja pa humbur ndonjë cilësi. Pra, ne kemi testuar disa shtesa të optimizmit të WordPress dhe listuar këtu sipas tyre

7 Plugina më e mirë e optimizmit të imazhit për WordPress

# 1 WP-Smush

WP smush

Kur bëhet fjalë për Optimizimin e Imazhit, atëherë WP Smush është zgjidhja më e mirë. Ai zvogëlon madhësitë e skedarëve të figurave dhe përmirëson performancën. Me ndihmën e kësaj shtojce, mund të vendosni një gjerësi dhe lartësi maksimale të imazheve të mëdha, dhe do të optimizohet me vetëm një klik.

Smush pjesa më e madhe e WP

Kjo shtojcë ofron pjesën më të madhe të një opsioni optimizimi, me të cilin mund të zgjedh 50 bashkëngjitje në të njëjtën kohë. Por mund të shkatërrojë imazhet deri 32MB. Kur ngarkoni ndonjë imazh, ai automatikisht optimizon çdo imazh. 

WP Smush optimizon imazhet duke përdorur teknika të përparuara të kompresimit pa humbje. Mund të përpunojë skedarët e figurave JPEG, GIF dhe PNG.

Për të instaluar këtë shtojcë ju duhet të merrni Smush API nga këtu.

Shtojca WP Smush është në dispozicion si falas dhe premium. Në versionin pro, do të merrni zgjidhje totale për optimizimin e figurës. E bën 2x – 10x kompresim më shumë sesa humbje me pothuajse asnjë humbje cilësore. Ju nuk duhet të prisni më për smush pjesa më e madhe, pasi ajo fillon të punojë me vetëm një klik. Kjo shtojcë vjen me përforcues të faqeve Hummingbird, monitorim të shpejtë dhe forcim të sigurisë.

Karakteristikat kryesore:

 • Optimizoni imazhet tuaja duke përdorur teknika të përparuara të kompresimit të humbjeve.
 • Konvertoni automatikisht skedarët PNG në JPEG me humbje.
 • Shtojca WP Smush vjen me përforcues të faqeve Hummingbird, monitorim në kohë dhe forcim të sigurisë.
 • Pas ngarkimit të imazheve, serveri i tyre bën të gjitha ngritjet e rënda, kështu që faqja juaj kurrë nuk bëhet e ngadaltë.

çmimi:

49 dollarë në muaj. Filloni provën tuaj falas.

# 2 ShortPixel

shortpixel

ShortPixel është një nga Plugin më i mirë i optimizmit të imazhit. Ajo vjen me shumë karakteristika që ndihmojnë për të optimizuar imazhet tuaja me lehtësi. Kjo shtojcë ka mbaruar 20,000 instalimet aktive. 

Së pari ju duhet të merrni një API kyç nga ShortPixel për ta aktivizuar. Pas kësaj ju mund të optimizoni tablotë, si dhe imazhe të shfaqura. Mund të kompresojë imazhe JPG, PNG, GIF dhe gjithashtu dokumente PDF. Dhe kjo shtojcë përshtatet si për faqen e internetit të Fotografisë ashtu edhe për WooCommerce. Gjëja më e mirë është që të mos ketë kufi të madhësisë së skedarit, mund të ngarkoni ndonjë madhësi imazhesh. Pra, fotografia juaj ose cilësia e imazheve në faqen e internetit WooCommerce mbetet e njëjtë dhe ngarkesa më shpejt.

Mund të ekzekutoni shtojcën ShortPixel faqet e internetit të shumëfishta me një singleelësi i vetëm API. Ai gjithashtu funksionon shkëlqyeshëm me galerinë NextGEN, Foo Gallery dhe çdo galeri dhe rrëshqitëse të tjera.

Karakteristikat kryesore:

 • Mund të zgjedh fotografitë tuaja nga 250KB60kb.
 • Mund të ekzekutoni shtojcën ShortPixel në shumë faqe interneti me një çelës të vetëm API.
 • Asnjë kufi i madhësisë së skedarit.
 • Mund të kompresojë JPG, PNG, GIF dhe madje PDF dokumentet.
 • Ju mund të rivendosni imazhet origjinale në çdo kohë.

Çmimi:

ShortPixel është paguar shtojca, prapë mund ta përdorni falas.

çmimi i shkurtesave

# 3 Optimizuesi i Imazhit EWWW

optimizer i imazhit të ewww

Nëse keni nevojë për Plugin më të mirë më të mirë për Optimizer Image, atëherë Optimizuesi i imazhit EWWW është zgjedhja më e mirë. Ka mbi 400,000+ instalime aktive dhe shtojcë më të vlerësuarat plugin WordPress. Ai automatikisht optimizon imazhet tuaja dhe madje edhe imazhet e mëparshme të ngarkuara. 

Si parazgjedhje, EWWW Image Optimizer përdor teknikat e optimizmit pa humbje, kështu që cilësia e imazhit tuaj mbetet e njëjtë. 

Ju nuk keni nevojë për ndonjë çelës API ose shërbim të palëve të treta për të drejtuar këtë program. Thjesht instaloni nga galeria e pluginave të WordPress dhe ajo do të fillojë të funksionojë. Mund të ju kursej qindra KB për imazh, me këtë edhe kursen gjerësinë tuaj. Ata gjithashtu ofrojnë Cloud Optimizer Image EWWW. 

Karakteristikat kryesore:

 • 100% Falas plugin.
 • Ju nuk keni nevojë për një API kyç për të ekzekutuar këtë shtojcë.
 • Ju mund ta përdorni këtë shtojcë në shumë faqe.
 • Ai optimizon shpejt fotografitë tuaja dhe e bën faqen tuaj më të shpejtë.

Çmimi:

100% falas. 

# 4 Optimus

Optimizues i imazhit Optimus

Optimus është një plugin optimizues imazhi nga KeyCdn. Redukton madhësitë e skedarëve tuaj të imazhit pa asnjë ndryshim në cilësinë e figurës. Në këtë mënyrë imazhet e faqes suaj të internetit ngarkojnë shumë shpejt dhe përmirësohen SEO

Për të përdorur Optimus, thjesht duhet të instaloni këtë shtojcë. Nga Veglat mund të optimizoni të gjitha imazhet nga faqja juaj e internetit. Redukton madhësinë e skedarit deri në 70% dhe të përmirësojë performancën. 

Kjo shtojcë ka 3 lloje të planit të çmimeve- Optimus, Optimus SHQ dhe Optimus HQ Pro. Optimus është plan falas, kështu që ju mund ta përdorni pa ndonjë kosto. Por mund të ngarkoni në maksimum 100 KB imazhet e madhësisë së skedarit. Planet e paguara nuk kanë kufi.

Karakteristikat kryesore:

 • E mirë për WooCommerce dhe fotografi Faqja e internetit.
 • Ju mund të përdorni një licencë për të gjitha faqet e veta.
 • Mbështet WordPress Mobile Apps dhe Windows Live Writer.

Çmimi:

Falas | $ 19 / vit.

# 5 Imagjinoni Optimizuesin e Imazhit

Imagjinoni Optimizuesin e Imazhit

Nëse dëshironi Shtojca më e mirë e optimizmit të imazhit , atëherë duhet të provoni Imagjinoni Optimizuesin e Imazhit. Imagjinoni përdor mjetin e tyre më të përparuar të kompresimit të imazhit, në mënyrë që imazhet tuaja të optimizohen shumë lehtë.

Ata përdorin tre lloj të metodës së kompresimit të imazhit, d.m.th. Normal, Agresiv dhe Ultra. Mund të përdorni ndonjë prej tyre. Zgjedhja e nivelit më të lartë të metodës së kompresimit do t’ju japë më shumë zvogëlim të madhësisë, por cilësia e figurës do të zvogëlohet disi Ata kompresojnë formatet më të zakonshme të imazhit si: JPG, PNG dhe GIF. Duke përdorur plugin version falas, mund të ngarkoni në maksimum 2MB skedar imazhi. Por nuk ka asnjë kufizim të përdorimit të plugin versionit të paguar.

Imagjinoni Cilësimet

Karakteristikat kryesore:

 • Ata përdorin serverin e tyre për të optimizuar imazhet tuaja, kështu që faqja juaj nuk do të ngadalësohej.
 • Mund të përdorni Imagjinoni në sa më shumë site që dëshironi.
 • WooCommerce dhe Galeria NextGen në përputhje. 

Çmimi:

Falas | $ 4.99 / month.

# 6 Kraken

Kraken

Kraken është një nga Shtojca më e mirë e optimizmit të imazhit për WordPress, që përshtatet kryesisht në uebfaqen e Blog, Photography, WooCommerce ose Travel. Kraken ju lejon të zgjedhni dhe madhësoni imazhin e ri dhe ekzistues të WordPress. Mund të kompresojë JPEG, PNG dhe GIF të animuara. 

Për të përdorur këtë shtojcë, ju duhet API e Kraken Image Optimizer. Ju mund të përdorni tastin tuaj APP Kraken.io në shumë nga faqet tuaja. Ju mund të ngarkoni një arkiv ZIP duke e tërhequr atë në Web Interface, atëherë Kraken do ta dekompresojë atë dhe do të zgjedh të gjitha imazhet e gjetura brenda arkivit. Ndërfaqja e tyre në internet PRO me madhësinë e figurës dhe sinkronizohet me Dropbox.

Kjo shtojcë është e disponueshme në versionin Falas dhe Pro. Versioni falas vjen me disa veçori dhe madhësia maksimale e skedarit që mund të ngarkoni është 100 KB. Por versioni Pro lejon 32 MB. Versioni Pro përfshin aksesin e plotë të API-së, Ngarkuesit ZIP, Madhësimin e figurës, Magazinimin e Re të Kraken dhe shumë më tepër…

Karakteristikat kryesore:

 • I përshtatshëm për Fotografi, WooCemmerce ose çdo lloj uebsajti të madh.
 • Kufiri maksimal i madhësisë së ngarkimit të skedarëve është 32 MB.
 • URL paster, Cruncher faqe.
 • Ndryshimi i figurës dhe sinkronizimi me Dropbox.

Çmimi:

Falas | 5 $ / muaj / 500 MB.

# 7 Imsanity

imsanity

Imsanity eshte mire Plugin optimizues i imazhit WordPress. Shkathtësia është e mirë për çdo lloj siti. Ai automatikisht ndryshon në madhësi të gjitha imazhet e mëdha dhe i bën ato të vogla pa ndryshuar asnjë cilësi. Pas instalimit, mund ta konfiguroni atë me një gjerësi, lartësi dhe cilësi maksimale.

Imsanity gjithashtu siguron një veçori të madhësisë së madhe në mënyrë që të mund të madhësoni madhësinë e imazheve të ngarkuar më parë.

Karakteristikat kryesore:

 • Shkallëzojnë automatikisht imazhe të mëdha.
 • Mund të konvertohet BMP skedarët në JPG.
 • Ju mund të vendosni me gjerësi, lartësi dhe cilësi maksimale.

Çmimi:

falas.

Duke përfunduar

Të gjithë i duan imazhet. Imazhet në përmbajtje që mund të jenë në faqe ose postime, janë gjithmonë zgjedhje e mirë. Ndihmon për të kuptuar më mirë për vizitorët tuaj. Kur një vizitor vjen në faqen tuaj te internetit dhe gjen vetëm tekst dhe tekst, atëherë ai me siguri largohet nga faqja juaj. Sepse artikulli juaj ishte i dobishëm, por jo i rregulluar mirë. Pra, nëse shtoni imazhe, atëherë artikulli bëhet më tërheqës për vizitorët tuaj. E dimë “Një fotografi vlen njëmijë fjalë”

Shtimi i imazheve në postime gjithmonë ndihmon për të kuptuar më mirë dhe shpejt. Përdoruesit mund të mbajnë mend për një kohë shumë të gjatë. Më shumë se kaq, kjo gjithashtu ndihmon për të sjellë trafik nga imazhet e Google.

Shtimi i imazheve në uebfaqe është i mirë, kur është optimizuar mirë. Sepse nëse nuk optimizoni imazhet, kjo do të ngadalësojë faqen tuaj dhe do të rrisë kohën e ngarkimit. Shumë blogerë të rinj nuk i optimizojnë imazhet e tyre dhe faqja e tyre bëhet shumë e ngadaltë. Kjo gjithashtu përdor shumicën e burimeve nga pritja juaj. Pra, në këtë artikull, unë jam duke shkruar rreth 7 Shtojca më e mirë e optimizmit të imazhit për WordPress. Pra, nëse nuk dini si të optimizoni imazhet Photoshop, atëherë kjo shtojcë do t’ju ndihmojë zgjedh.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map