7 Shtojcat më të mira të kopjimit të WordPress të vitit 2020

Everydo uebfaqe ka nevojë për një plan rezervë të besueshëm në mënyrë që të mos largohet, nga faqja e internetit në rast të një dështimi katastrofik si p.sh. hacked WordPress. Për faqet e internetit të WordPress, zgjidhjet rezervë janë lehtësisht të disponueshme si shtojcë dhe ndihmojnë në ruajtjen e skedarëve të faqes tuaj të internetit nga malware, hacks, gabimet e përdoruesve, rrëzimet e serverëve dhe komandat e këqija midis shumë të tjerëve.


Sidoqoftë, duke qenë po aq sa janë, disa Shtojcat rezervë të WordPress nuk janë aq efektive sa pjesa tjetër dhe mund t’ju lejojë juve dhe faqes tuaj të internetit. Ju duhet të zgjidhni me kujdes ato më të mirat në treg dhe gjithashtu të zgjidhni ato që i përshtaten nevojave tuaja rezervë.

Më poshtë po veçojmë disa prej shtojcave më të njohura dhe më të rëndësishmja, më të mirat e rezervave të WordPress për faqet e internetit të WordPress.

7 Plugins më të mirë rezervë të WordPress krahasuar

1. BackupBuddy

BackupBuddy ofron një zgjidhje të plotë rezervë të faqes në internet WordPress. Kjo do të thotë që ju mund të bëni kopje rezervë të bazës së të dhënave të faqes suaj të internetit, si dhe të gjitha skedarëve të tjerë WP me një hap. Për më tepër, nëse jeni duke bërë disa ndryshime që do të ndikojnë vetëm në bazën e të dhënave ose thjesht në skedarë dhe duhet të bëni një kopje rezervë para kësaj, kjo cilësie rezervë mund të personalizohet për t’ju dhënë mundësinë e bërjes së

 • rezervë vetëm për bazën e të dhënave,
 • një kopje rezervë vetëm për skedarë ose
 • një kopje rezervë e plotë.

tabelë rezervë

Këto rezervë mund të bëhen me dorë ose automatikisht përmes orareve të ndryshme që përfshijnë orë, çdo ditë, dy herë në ditë, javore, mujore dhe shumë të tjera..

Skedari rezervë që rezulton është ruajtur si një skedar zip që mund të shkarkohet në pajisjen tuaj.

backup-Buddy-krijuar-backup

Përveç ruajtjes së rezervës tuaj në vend, BackupBuddy ju jep mundësinë e ruajtjes së tij nga distanca direkt nga plugin.

Vendi më i rekomanduar për ruajtje në distancë është BackupBuddy Stash. Kjo hapësirë ​​e magazinimit është pritur nga BackupBuddy dhe klientët marrin 1 GB falas. Hapësira shtesë e ruajtjes mund të merret me një premium. Vende të tjera për ruajtje në distancë përfshijnë Amazon S3, Google Drive dhe Dropbox midis shumë të tjerëve.

backupbuddy-largëta-destinacionet

Ndonjëherë gabimet mund të ndodhin gjatë rezervave dhe probleme të tilla kanë nevojë për vëmendje të menjëhershme (sepse kjo ndoshta do të thotë që kopjimi juaj nuk është i plotë duke e lënë faqen tuaj të prekshme).

Shtojca BackupBuddy ka një veçori të njoftimit të menjëhershëm që automatikisht ju dërgon një email në rast të ndonjë gabimi. Mund të konfigurohet gjithashtu që t’ju dërgojë njoftime çdo herë që të ketë përfunduar një kopje rezervë e suksesshme.

backupbuddy-wizard

ImportBuddy është mjeti i importit që mund të përdorni nëse keni nevojë të rivendosni faqen tuaj të internetit në WordPress në një kopje rezervë të mëparshme të suksesshme (në rast se ndodh diçka tragjike). Mjeti Importues është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe fjalë për fjalë bën të gjitha ngritjet e mëdha dhe funksionon për ju.

backupbuddy-rivendosur

Merrni BackupBuddy Pro

2. UpdraftPlus

UpdraftPlus është një tjetër plugin shumë i popullarizuar i rezervave të WordPress – ai ka një ndërfaqe përdoruesi shumë intuitiv që ju lejon të kryeni kopje rezervë manuale ose automatike me një klik të vetëm. Rezervimet automatike mund të planifikohen të ndodhin pas disa orëve të caktuara të parapara që përfshijnë çdo 4 orë, çdo 8 orë, çdo 12 orë, ditore, javore, dyjavore dhe mujore.

updraftplus-orar

Këto operacione rezervë janë regjistruar në mënyrë të plotë në mënyrë që çdo gabim dhe paralajmërim të shfaqet në panelin e administratorit të WordPress dhe gjithashtu të dërgohen në adresën e emailit të administratorit të faqes tuaj.

Kjo shtojcë është e përputhshme me instalimet shumë-faqesh të WordPress, duke ju mundësuar që të bëni kopje rezervë të shumë siteve menjëherë. Gjithashtu ju mundëson të rivendosni faqet individuale brenda rrjetit, pa ndikuar në pjesën tjetër – një veçori shumë e dobishme në rast se disa site në rrjet dështojnë ndërsa të tjerët vazhdojnë të punojnë saktë.

Paneli i kontrollit rezervë dhe rivendosje vendoset me lehtësi në pultin e rrjetit, duke ju dhënë qasje të lehtë dhe të përshtatshme për të menaxhuar faqet e internetit të shumëfishta.

updraft-multisite

UpdraftPlus ka një veçori migrator që ju lejon të klononi dhe zhvendosni të gjithë faqen tuaj në WordPress në një domain të ri. Kjo është e mundur sepse shtojca gjithashtu mund të rezervojë skedarë dhe baza të të dhënave jo WordPress, duke bërë të mundur që një migrim i plotë të kryhet lehtë dhe pa nevojë për ndonjë ndërhyrje tjetër.

updraftplus-klon

Shtojca ju jep mundësinë e ruajtjes së kopjeve rezervë në ruajtjen e kasafortave të saj në shtëpi (me 1 GB falas për klientët e saj) ose duke përdorur mundësi të tjera të ruajtjes në distancë si Google Drive, Dropbox, Amazon S3 dhe Rackspace.

updraftplus-remotestorage

Merrni plugin rezervë të UpdraftPlus

3. Kopje rezervë WP-DB

Kjo shtojcë rezervë e WordPress është një kopje rezervë e ndryshme nga ato më lart. Kjo ju mundëson të bëni kopje rezervë të tabelave tuaja bazë të të dhënave, si dhe tabelave të tjera në bazën e të dhënave tuaja, të cilat mund të zgjidhen sipas dëshirës për të qenë pjesë e rezervës.

wp-db-backup-select-tavolina

Kjo ju jep mundësinë e dërgimit të kopjes rezervë në shfletuesin tuaj për të shkarkuar në pajisjen tuaj ose për të dërguar me email skedarin rezervë në adresën tuaj të administratorit të WordPress.

email-backup-file

Këto rezervë mund të planifikohen të ndodhin në kohë të caktuara, të paracaktuara që përfshijnë orë, çdo ditë, dy herë në ditë dhe javore. Nëse nuk keni nevojë për kopje rezervë, ju mund ta çaktivizoni procesin thjesht duke zgjedhur opsionin “kurrë” nën opsionet e planifikimit.

planifikuar backup-

Gjëja e mirë me këtë shtojcë është se është plotësisht falas. Sigurisht, është e kufizuar në sigurimin e kopjeve rezervë vetëm për tabelat e bazës së të dhënave – por është një shtojcë e shkëlqyeshme e shkëlqyer që mban madhësinë e kopjeve rezervë të vogla duke ruajtur pjesën më të rëndësishme të WP – përmbajtjen tuaj.

Shkarkoni Plugin WP-DB-Backup

4. BlogVault

Përveç veçorive rezervë dhe migruese siç janë ato të shtojcave të përmendura më lart, BlogVault madje bën edhe më shumë.

Isshtë shtesa shtesë rezervë për të provuar ndryshime të reja ose ndonjë veçori të re në faqen tuaj të internetit. Kjo ju mundëson të krijoni një sit skenë pa kosto shtesë. Në thelb, kjo ju jep një platformë për të provuar tema dhe shtesa të reja, si dhe azhurnime të temave dhe shtojcave pa ndikuar në faqen e internetit të drejtpërdrejtë.

blogvault-skenë-site

Pas testimit të këtyre tipareve të reja, mund të shtyni ndryshimet e dëshiruara në faqen tuaj të internetit të drejtpërdrejtë nga faqja e skenave, duke e bërë atë shumë të përshtatshëm për t’u përdorur.

Detyra e tij kryesore (sigurimi i kopjeve rezervë) është bërë me shumë inteligjencë dhe është shumë i organizuar. Kopjet rezervë mund të ruhen gradualisht, do të thotë që ndryshimet e reja sinkronizohen gradualisht me kopjen më të fundit. Kjo zvogëlon në mënyrë drastike hapësirën e magazinimit të kërkuar për të mbajtur kopjet rezervë. Karakteristika rezervë automatike jep pullat e datës dhe kohës që mundëson ruajtjen e këtyre rezervave në një mënyrë shumë të organizuar, nga e vjetër në e re, deri në 365 ditë.

blogvault-histori

Issuesështjet e pritjes, hacks dhe prishjet e serverëve dhe dështimet e tjera katastrofike nuk duhet t’ju shqetësojnë sepse Blogvault ofron një proces shumë të shpejtë të rimëkëmbjes së faqes në internet nga vendet e rezervave të pavarura (Google Drive, Amazon S3, Dropbox, etj.). Gjithashtu ju jep një veçori shumë të lehtë për t’u përdorur migracioni pa ndonjë kosto shtesë. Kjo e bën atë shumë të përshtatshëm në rast se doni të kaloni në një host të ndryshëm. Edhe përdorimi WPEngine BlogVault është shtojca e tyre e paracaktuar e migracionit.

blogvault-largët

Kontrolloni plugin rezervë BlogVault

5. Kopjimi i WordPress në Dropbox

Siç sugjeron emri, kjo shtojcë rezervë është menduar kryesisht për t’ju dhënë kopje rezervë të pakufizuar të Dropbox dhe rikthen, si dhe rezervime të pakufizuara lokale dhe rikthen. Kjo do të thotë që ju mund të krijoni kopje rezervë të automatizuar të plotë, të cilat përfshijnë bazën e të dhënave të faqes dhe skedarët WordPress në ruajtjen lokale ose Dropbox. Këto më pas mund të përdoren për rivendosjen nëse faqja juaj në internet has ndonjë problem.

wordpress-backup-to-Dropbox

Shtojca ka një raportim automatik të postës elektronike që ju informon për statusin rezervë direkt në kutinë tuaj.

Ka një menaxher në uebfaqe që ju mundëson të kopjoni, klononi ose migroni uebfaqe. Këto në thelb nënkuptojnë të njëjtën gjë dhe e bëjnë mjaft të lehtë lëvizjen e skedarëve tuaj WordPress nga një domain në tjetrin dhe mund të gjenden në pultin e pluginit.

Përveç kryerjes së kopjeve rezervë, kjo shtojcë është e pajisur me një veçori optimizimi që rrit punën e bazës së të dhënave të faqes suaj të internetit kur kryeni kopje rezervë. Ai gjithashtu përpiqet të rregullojë çdo gabim të bazës së të dhënave, me një mundësi për të pasur sukses nëse gabimi nuk është shumë i madh.

ekstra-options-Dropbox

Shkarkoni kopjen rezervë & Rivendosni pluginin e Dropbox

6. Dublikuesi

Disa shtesa rezervë WordPress ju lejojnë të migroni faqen tuaj të internetit, por përdoruesit tuaj mund të përjetojnë disa kohë joproduktive në këtë proces. Duplicator ju lejon të lëvizni, klononi ose migroni uebfaqen tuaj (e) në një emër të ri domain ose host, pa asnjë ndërprerje. Ky është një tipar me të vërtetë i rëndësishëm për faqet e internetit të ngjeshura sepse çdo joproduktiv nënkupton humbje të të ardhurave.

makinë fotokopjuese

Duplicator gjithashtu mund të klonojë një faqe interneti të drejtpërdrejtë në një zonë skenë, duke ju dhënë një platformë për të provuar tema të reja dhe për të provuar shtojcat e reja pa ndikuar në faqen e internetit të drejtpërdrejtë. Pasi të provoni veçori të reja, ndryshimet e dëshiruara mund të shtyhen përsëri në faqen e internetit të drejtpërdrejtë dhe shpejt. Shtojca gjithashtu ju lejon të tërhiqni të gjithë faqen e internetit të drejtpërdrejtë në një host lokal për zhvillim të mëtutjeshëm.

Kur bëhet fjalë për kopje rezervë, Duplicator mund të kryejë kopje rezervë të planifikuar, të cilat mund të ruhen në disa site për ruajtje në distancë si Dropbox, Google Drive, Amazon S3 dhe FTP. Kjo veçori rezervë është përmirësuar nga një veçori njoftimi që ju njofton menjëherë një problem shfaqet për shembull kur ka një përfundim kohor dhe gjithashtu kur kopja është e plotë, përmes emailit.

ndërtimit-paketa

Merrni Duplicator Pro 

7. BackWPUp

Versioni falas i BackWPUp është mjaft i kufizuar. Versioni pro, megjithatë, është i pajisur plotësisht me karakteristika shumë të dobishme. Shtë në dispozicion në 5 paketa premium që përfshijnë një version Standard, një version Biznesi, një version Zhvilluesi, një version Suprem dhe një version të Agjencisë. Faktorët e diferencimit midis këtyre paketave premium janë kostot dhe numri i fushave që secili mund të mbështesë. Përveç kësaj, ato janë mjaft të ngjashme për sa i përket tipareve që ata ofrojnë.

backwpup

Do version ju jep mundësinë e kryerjes së kopjeve të plotë të bazës së të dhënave ose rezervave të plotë të faqes në internet (baza e të dhënave plus skedarët WP).

backwpup-detyrat

Kjo gjithashtu ju jep mundësinë e ruajtjes së këtyre kopjeve rezervë në vendet e deponimit në distanca të tilla si Dropbox, Amazon S3, Microsoft Azure, Rackspace dhe SugarSync. Mund të sigurojë gjithashtu një version të shkarkueshëm përmes shfletuesit ose ta dërgojë atë në adresën tuaj të administratorit të WordPress.

ruaj-backup-destinacion

Shtojca mund të konfigurohet për të dërguar një raport log të procesit të kopjes rezervë përmes adresës së administratorit, duke ju mundësuar që të zgjidhni çdo gabim rezervë që mund të ndodhë.

dërguar-log-files

Ai mbështet faqe të shumta të internetit, që do të thotë që ju mund të bëni kopje rezervë, si dhe të rivendosni shumë faqe në të njëjtën kohë. Ai gjithashtu mund të kryejë kontrolle të bazës së të dhënave për faqet e shumta dhe t’ju paralajmërojë për gabimet që janë zbuluar.

Konsumatorët Premium BackWPUp përfitojnë nga mbështetja e personalizuar dhe kjo është shumë e dobishme në rast se ata ngecen gjatë përdorimit të shtojcës.

Kontrolloni plugin rezervë BackWPUP

përfundim

Shërbimi rezervë i hostit tuaj mund të mos jetë i mjaftueshëm për të garantuar disponueshmërinë e faqes suaj të internetit – veçanërisht nëse ka një dështim katastrofik. Për më tepër, nuk duhet të mbështeteni kurrë në kopjet rezervë të hostit tuaj, sepse shëndeti i faqes suaj të internetit është përgjegjësia juaj. Prandaj, përdorimi i një prej këtyre shtojcave rezervë të WordPress është një pjesë thelbësore e mirëmbajtjes së faqes suaj të internetit. Ata mund të kursejnë fjalë për fjalë jetën e jetës suaj me një çmim shumë të përballueshëm dhe është një nga shpenzimet më të arsyeshme që lidhen me faqen tuaj të internetit.

Whatfarë plugin rezervë WordPress jeni duke përdorur, na tregoni në seksionin e komenteve.

Artikujt e lidhur,

 • Si të Migjeni sitin tuaj të WordPress te Pritësi i ri pa asnjë kohë të keq
 • 5 shtojcat më të mira të migracionit të WordPress për të lëvizur me siguri faqen e WordPress në hostin e ri
 • 7 Shtojcat më të mira të Google AdSense për WordPress [Edition 2017]
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map