8 Beste Google Analytics-plug-in voor WordPress (gratis en betaald)

Google Analytics is een van de belangrijkste plug-ins voor WordPress. Hiermee kunt u het verkeer van uw website volgen, het gedrag van bezoekers volgen, best presterende pagina’s, verkeersbronnen weergeven enz. In dit artikel delen we de 8 beste Google Analytics-plug-in voor WordPress.


Waarom een ​​Google Analytics WordPress-plug-in gebruiken?

Het gebruik van een Google Analytics-plug-in voor WordPress heeft veel voordelen. Als u bijvoorbeeld een blog of website heeft, kunt u eenvoudig het verkeer van uw website volgen, de GEO-locatie van de gebruiker en hun acties bekijken, het totaal aantal paginaweergaven, de meest populaire pagina’s, de belangrijkste verwijzingspagina’s, het bouncepercentage en nog veel meer.

Zodra u over deze informatie beschikt, kunt u uw inhoud verbeteren, evenals andere belangrijke pagina’s die u helpen uw verkeer te stimuleren en uw bedrijf te laten groeien.

8 Beste Google Analytics-plug-in voor WordPress

# 1 MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights is het populairst Google Analytics-plug-in voor WordPress. Het heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en heeft een beoordeling van 4,5 van de 5.

Met MonsterInsights kunt u het verkeer van uw website volgen en blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste functies in Google Analytics. Het toont u alle verkeersstatistieken rechtstreeks op uw WordPress-dashboard, dus u hoeft Google Analytics niet elke keer te openen.

Deze Analytics-plug-in is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen. Het goede aan deze plug-in is dat er geen handmatige configuratie voor nodig is. Alles wat u nodig heeft om uw Google Analytics-profiel te installeren en te koppelen aan deze plug-in. 

MonsterInsights-dashboard

MonsterInsights is een freemium-plug-in. De gratis versie-plug-in wordt geleverd met een zeer beperkte functie, waarbij de Pro-versie krachtigere functies bevat zoals populaire post-tracking, events-tracking, e-commerce-tracking, affiliate-link-tracking, file-download-tracking, ad-tracking, aangepaste rapporten, enz.. 

Kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijk en neemt slechts één minuut in beslag
 • Kan realtime statistieken controleren
 • U kunt uitgaande links, gelieerde links en bestandsdownloads volgen
 • Veel krachtige functies zoals het volgen van advertenties, het volgen van formulieren, het volgen van gebeurtenissen, aangepaste rapporten, etc. beschikbaar
 • E-commerce tracking beschikbaar

# 2 Google Analytics-dashboard door Analytify

Analyseer

Analytify is een andere geweldige Google Analytics-plug-in voor WordPress. Analytify wordt geleverd met de meest geavanceerde functies en een prachtige gebruikersinterface die u comfortabeler maakt om te begrijpen.

Het presenteert u de statistieken van Google Analytics op een prachtige manier op uw dashboard, zelfs u kunt direct statistieken van pagina / berichten krijgen. Dit betekent dat als u de statistieken van een enkele post of pagina wilt controleren, u dit kunt doen onder de sectie pagina / post.

Analyseer Dashboard

Analytify is een freemium-plug-in en de Pro-versie-plug-in bevat zoveel geavanceerde functies zoals realtime verkeersstatistieken, statistieken van sociale media, statistieken van mobiele apparaten, lijst met topreferenties, lijst met toplanden en steden, gemiddelde tijd op site, totale pagina weergaven, topzoekwoorden en nog veel meer.

Het instellen van deze plug-in is heel eenvoudig. Het authenticatieproces met één klik voegt Google Analytics-trackingcode toe aan uw website, dus u hoeft de code niet handmatig te kopiëren. Het biedt ook shortcodes die u kunt gebruiken om statistieken in uw aangepaste sjablonen te markeren.

Kenmerken:

 • Prachtig UI-ontwerp
 • Toon realtime statistieken
 • Google Analytics-statistieken onder de afzonderlijke berichten, pagina’s & Aangepast bericht
 • Details statistieken over sessies, gebruikers, bouncepercentage, gemiddelde tijd op site, nieuwe / terugkerende bezoekers, enz.
 • Toont de systeemstatus van de gebruiker, zoals welke apparaten, de browser die ze gebruiken
 • Lijst met best presterende landen en steden, best verwijzende browsers
 • Gebruik shortcodes

# 3 Google Analytics WD

Google Analytics WD

Google Analytics WD stelt u in staat om uw websitebezoekers te volgen en u alle verkeersdetails rechtstreeks op uw WordPress-dashboard te bieden. Net als andere WordPress-plug-ins van Google Analytics, is er geen handmatige configuratie vereist. Zodra de plug-in is geïnstalleerd, hoeft u deze plug-in alleen maar te verifiëren met Google Analytics.

U kunt elk datumbereik selecteren en het verkeer binnen deze tijd controleren. Vanuit het plug-in dashboard kunt u realtime verkeersstatistieken, verkeersbronnen, meest populaire pagina’s, locatie- en browserrapporten, enz. Bekijken.

U kunt ook aangepaste e-mailwaarschuwingen en pushover-meldingen maken, dus wanneer geselecteerde statistieken hun hoogste of laagste punten bereiken, wordt u automatisch op de hoogte gebracht.

WD-dashboard van Google Analytics

Google Analytics WD is beschikbaar in zowel gratis als premium-versies. Met de gratis versie-plug-in krijgt u alleen basisfuncties. Maar de plug-in Premium-versie bevat demografische gegevens, geo, verkeersbron, sitesnelheid, e-commerce-rapporten, Google AdSense- en AdWords-rapporten en nog veel meer.

Kenmerken:

 • Controleer realtime bezoekers, paginaweergaven
 • Vergelijking op basis van statistieken en datumbereik in rapporten
 • Maakt het verzenden van geplande e-mails voor elk rapport mogelijk
 • U kunt ervoor kiezen om Google Analytics-tracking van specifieke rollen of gebruikers uit te sluiten
 • Sluit siteverkeer uit van IP-adres, land, stad of regio
 • U kunt aangepaste afmetingen instellen
 • U kunt AdSense en AdWords eenvoudig integreren

# 4 ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics voorheen bekend als Google Analytics Dashboard voor WP (GADWP) is de beste gratis Google Analytics-plug-in voor WordPress. Het heeft meer dan 1 miljoen actieve installaties en heeft een beoordeling van 4,3 van de 5.

Deze analyseplug-in houdt uw siteverkeer bij en brengt u alle gegevens voor uw WordPress-dashboard. Nadat u bent ingelogd op uw WordPress-beheerdersdashboard, kunt u de statistieken van uw site zien. Deze plug-in wordt geleverd met veel geavanceerde functies in vergelijking met andere betaalde plug-ins.

Vanuit het plug-in dashboard kunt u sessies, gebruikers, paginaweergaven, bouncepercentage, organisch zoeken, pagina / sessie, enz. Controleren. ExactMetrics haalt standaard alle verkeersgegevens van de afgelopen 30 dagen op, maar u kunt de tijd wijzigen vanaf 1 dag tot de laatste 3 jaar. Het biedt u ook de mogelijkheid om realtime bezoekers te volgen.

ExactMetrics Dashboard

Het instellen van deze plug-in is eenvoudig, alles wat je nodig hebt om je Google Analytics-profiel te integreren met deze plug-in. Als u klaar bent, markeert deze plug-in alle verkeersdetails op uw WordPress-dashboard.

Kenmerken:

 • U kunt realtime bezoekers, acquisitiekanalen en details van verkeersbronnen volgen
 • Het biedt u sessies, organische zoekopdrachten, paginaweergaven, analyserapporten voor bouncepercentages
 • Hiermee kunt u gebeurtenissen zoals downloads, e-mails, uitgaande links, gelieerde links, enz. Volgen.
 • Deze plug-in is volledig compatibel met netwerkinstallaties op meerdere locaties
 • Het is helemaal gratis

# 5 Google Analyticator

Google Analyticator

Google Analyticator is een andere gratis Google Analytics-plug-in voor WordPress. Google Analyticator is een zeer eenvoudige plug-in en eenvoudig in te stellen. Deze plug-in voegt verschillende widgets toe aan uw beheerdersgebied voor het weergeven van Analytics-gegevens van uw site. Het toont een grafiek van de laatste 30 dagen van bezoekers, een samenvatting van het sitegebruik, paginaweergaven, verwijzingen naar pagina’s / berichten, zoekopdrachten, enz..

Met paginastatistieken kunt u alle links op de pagina, evenementen, downloadlinks, enz. Volgen. 

Google Analytics zomers

Deze plug-in biedt u een van de coolste functies, namelijk shortcodes. Gebruik shortcode [analytics] overal op uw site om uw analyses openbaar te tonen of u kunt de shortcode [analytics-counter] in uw voettekstwidget gebruiken om uw dagelijkse paginaweergaven te tonen. Vanuit de plug-in-instelling kunt u Google Adsense-ID inschakelen om Adsense-informatie bij te houden.

Kenmerken:

 • Het ondersteunt universele en traditionele analyses
 • U kunt de shortcode op elke pagina gebruiken om onze analyses openbaar te tonen
 • Ondersteuning site snelheid volgen
 • Kan totale paginaweergaven, verwijzingsbronnen, topzoekopdrachten, bouncepercentages, downloadlink-tracking, enz. Volgen.
 • U kunt de gebruikersrollen specificeren die de dashboardwidget kunnen zien
 • Mogelijkheid om de dropdown van Google UID te verbergen
 • Beschikbare vertalingen

# 6 WP-statistieken

WP Statistieken

WP Statistics is de enige Google Analytics-plug-in voor WordPress die niet afhankelijk is van een externe service. U hoeft deze plug-in dus niet te integreren met Google Analytics. Deze plug-in geeft uw siteverkeersgegevens zodra u deze activeert.

Omdat er geen link is tussen deze plug-in en Google Analytics, werkt deze plug-in onderweg. Vanuit de plug-in-instelling kunt u eenvoudig statistieken weergeven die als grafieken worden gepresenteerd. Het toont u totale gebruikers, totale bezoeken, GeoIP, verwijzers, statistieken, enz. U kunt ook het totale aantal zoekopdrachten en omleidingen van populaire zoekmachines zoals Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo, Yandex en Baidu zien..

WP Statistics-kaarten

Met deze plug-in kunt u via uw e-mail algemene verkeersrapporten ontvangen, zoals gebruikers online, paginaweergaven, totaal aantal bezoekers, enz. Je kunt ook meerdere e-mails toevoegen om verkeersrapporten te ontvangen. 

Kenmerken:

 • U hoeft deze plug-in niet te koppelen aan de Google Analytics-service
 • GeoIP-locatie per land en interactieve kaart van bezoekerslocatie
 • Bekijk zoekopdrachten en omleidingen van populaire zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, enz.
 • Shortcodes zijn beschikbaar voor zowel widgets als posts / pagina’s
 • Ontvang statistieken in uw e-mail
 • Automatische updates voor de GeoIP-database

# 7 WP Power Stats

WP Power Stats

WP Power Stats is een andere gratis Google Analytics-plug-in voor WordPress. WP Power Stats werkt op dezelfde manier als de WP Statistics. Deze plug-in is licht van gewicht en wordt geleverd met een aantal coole functies. Als u alleen basisverkeersstatistieken nodig heeft, zoals paginaweergaven, apparaten, organische zoekopdrachten, browsers, besturingssysteem, populaire berichten, enz., Dan is deze plug-in een goede optie voor u.

WP Power Stats-dashboard

Voor deze plug-in is geen Google Analytics-service vereist om deze te activeren, dus u hoeft deze plug-in alleen maar te activeren om aan de slag te gaan. 

Kenmerken:

 • Zeer licht van gewicht en makkelijk in gebruik
 • Geen derde partij nodig om deze plug-in te activeren
 • Krijg alle statistieken paginaweergaven, verkeersbronnen, geografische locatie, bekeken post op uw admin dashboard
 • vertaling beschikbaar

8. Jetpack

Jetpack van WP

Jetpack is een alles-in-één WordPress-plug-in die tools voor beveiliging, prestaties en sitebeheer biedt. Jetpack wordt standaard geleverd met WordPress-installaties.

Met Jetpack kunt u uw sitestatistieken volgen. Ga na het installeren van deze plug-in naar Jetpack> Sitestatistieken, dan wordt u gevraagd om in te loggen met uw WordPress.com-account.

Om aan de slag te gaan met Jetpack, moet je je WordPress.com-account eraan koppelen. Eenmaal geactiveerd, kunt u het totale aantal weergaven, het totale aantal verwijzingen en de beste berichten zien & pagina’s, enz.

Jetpack-plug-in downloaden

Conclusie

Google Analytics voor WordPress is een onmisbare plug-in als u een WordPress-blog of bedrijfssite runt. De plug-in Google Analytics biedt u al uw websiteverkeersgegevens, zoals het totale aantal paginaweergaven, de belangrijkste zoekwoorden, de GEO-locatie van de gebruiker, het verwijzingsverkeer, enz. En helpt u uw organische verkeer te laten groeien.

Welke Google Analytics-plug-in voor WordPress is jouw favoriet, laat het ons weten in het commentaargedeelte. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map