8 Shtojca më e mirë e Google Analytics për WordPress (Falas dhe e paguar)

Google Analytics është një nga shtojcat më të rëndësishme për WordPress. Kjo ju lejon të gjurmoni trafikun e faqes suaj të internetit, të monitoroni sjelljen e vizitorëve, të tregoni faqet më të mira të performancës, burimet e trafikut, etj. Në këtë artikull, ne do të ndajmë 8 më të mirat Shtojca e Google Analytics për WordPress.


Pse të përdorni një plugin Google Analytics WordPress?

Ka shumë përfitime për të përdorur një shtojcë Google Analytics për WordPress. Për shembull, nëse drejtoni një blog ose uebfaqe, atëherë mund të monitoroni me lehtësi trafikun e faqes suaj të internetit, të shikoni vendndodhjen e GEO të përdoruesit dhe veprimet e tyre, pamje totale të faqeve, faqet më të njohura, faqet më të larta të referimit, normën e fryrjes dhe shumë më tepër.

Pasi të keni këto informacione, mund të përmirësoni përmbajtjen tuaj, si dhe faqe të tjera të rëndësishme që ndihmojnë për të rritur trafikun tuaj dhe për të rritur biznesin tuaj.

8 Shtojca më e mirë e Google Analytics për WordPress

# 1 MonsterInsights

MonsterInsights

MonsterInsights është më e popullarizuara Google Shtojca Analytics për WordPress. Ka mbi 2 milion instalime aktive dhe ka një vlerësimi i 4.5 nga 5.

MonsterInsights ju lejon të ndiqni trafikun e faqes suaj të internetit dhe ju mban gjithmonë të azhurnuar me veçoritë më të reja në Google Analytics. Kjo ju tregon të gjitha statistikat e trafikut direkt në pultin e WordPress tuaj, kështu që nuk keni nevojë të hapni Google Analytics çdo herë.

Kjo shtojcë e Analytics është shumë miqësore dhe e lehtë për tu vendosur. Gjëja e mirë për këtë shtojcë është se nuk kërkon ndonjë konfigurim manual. Të gjithë ju duhet të instaloni dhe lidhni profilin tuaj Google Analytics me këtë shtojcë. 

Pulti MonsterInsights

MonsterInsights është një plugin freemium. Shtojca e versionit falas vjen me një veçori shumë të kufizuar, ku versioni Pro përfshin veçori më të fuqishme si ndjekja e postave popullore, ndjekja e ngjarjeve, përcjellja e e-tregtisë, përcjellja e lidhjeve të lidhjeve partnere, gjurmimi i shkarkimit të skedarëve, ndjekja e reklamave, raportet me porosi, etj.. 

Features:

 • Përshtatshëm për përdoruesit dhe kërkon vetëm një minutë për tu konfiguruar
 • Mund të kontrolloni statistikat në kohë reale
 • Ju mund të gjurmoni lidhjen e jashtme, lidhjet e bashkëpunimit dhe shkarkimet e skedarëve
 • Shumë veçori të fuqishme si ndjekja e reklamave, ndjekja e formave, përcjellja e ngjarjeve, raportet me porosi, etj
 • Ndjekja e tregtisë elektronike në dispozicion

# 2 Paneli i Google Analytics Nga Analytify

Analytify

Analytify është një tjetër shtesë e shkëlqyer e Google Analytics për WordPress. Analytify vjen me tiparet më të përparuara dhe UI të bukur që ju bën më të rehatshëm për t’u kuptuar.

Ai ju paraqet statistikat nga Google Analytics në një mënyrë të bukur në pultin tuaj, madje mund të merrni statistikat nga faqja / postimet direkt. Kjo do të thotë, nëse doni të kontrolloni statistikat e çdo postimi ose faqe të vetme, mund ta bëni atë nën seksionin e faqes / postimit.

Analizoni Panelin

Analytify është një plugin freemium dhe shtojca e versionit Pro përfshin kaq shumë karakteristika të përparuara, siç janë statistikat e trafikut në kohë reale, statistikat e mediave sociale, statistikat e pajisjeve mobile, lista e referuesve më të mirë, lista e vendeve dhe qyteteve më të mira, koha mesatare në sit, faqja totale pamje, fjalë kyçe të lartë dhe shumë më tepër.

Vendosja e kësaj shtojce është shumë e thjeshtë. Procesi i tij i vërtetimit me 1 klik shton kodin e gjurmimit të Google Analytics në faqen tuaj të internetit, kështu që nuk do të keni nevojë të kopjoni kodin me dorë. Ai gjithashtu siguron kode të shkurtra që mund të përdorni për të nxjerrë në pah statistikat në shabllonet tuaja.

Features:

 • Dizajn i bukur UI
 • Trego statistikat në kohë reale
 • Statistikat e Google Analytics nën postimet e vetme, faqet & Posta me porosi
 • Detajoni statistikat në lidhje me seancat, përdoruesit, shkallën e fryrjes, kohën mesatare në sit, vizitorët e rinj / kthyes, etj.
 • Tregon statusin e sistemit të përdoruesit si pajisjet, shfletuesin që ata përdorin
 • Lista e vendeve dhe qyteteve me performanca më të mira, shfletuesit kryesorë të referuesve
 • Përdorni kode të shkurtra

# 3 Google Analytics WD

Google Analytics WD

Google Analytics WD ju lejon të gjurmoni vizitorët tuaj në faqen e internetit dhe t’ju ofrojë të gjitha detajet e trafikut menjëherë në pultin e WordPress tuaj. Ashtu si shtojcat e tjera të Google Analytics WordPress, nuk kërkon ndonjë konfigurim manual. Pasi të instaloni shtojcën, thjesht duhet të vërtetoni këtë shtojcë me Google Analytics.

Ju mund të zgjidhni çdo varg data dhe të kontrolloni trafikun brenda kësaj kohe. Nga pulti i plugin-it, mund të kontrolloni statistikat e trafikut në kohë reale, burimin e trafikut, faqet më të njohura, vendndodhjen dhe raportet e shfletuesve, etj..

Ju gjithashtu mund të krijoni njoftime me porosi të postës elektronike dhe njoftime për transferimin, kështu që kurdoherë që matjet e zgjedhura të arrijnë pikat e tyre më të larta ose më të ulëta, do të njoftoheni automatikisht.

Paneli WD i Google Analytics

Google Analytics WD është në dispozicion në të dy versionet falas dhe premium. Me plugin-in e versionit falas, do të merrni vetëm veçori themelore. Por shtojca e versionit Premium përfshin demografinë, gjeo, burimin e trafikut, shpejtësinë e sitit, raportet e tregtisë elektronike, raportet e Google AdSense dhe AdWords dhe shumë më tepër.

Features:

 • Kontrolloni vizitorët në kohë reale, pamjet e faqeve
 • Krahasimi sipas Metrikës dhe Gama e datave në raporte
 • Lejon dërgimin e postave elektronike të planifikuar për çdo raport
 • Ju mund të zgjidhni të përjashtoni ndjekjen e Google Analytics të roleve ose përdoruesve të veçantë
 • Përjashtoni trafikun e faqes nga adresa IP, vendi, qyteti ose rajoni
 • Mund të vendosni dimensione me porosi
 • Ju lehtë mund të integroni AdSense dhe AdWords

# 4 ExactMetrics

ExactMetrics

ExactMetrics i njohur më parë si Paneli i Google Analytics për WP (GADWP) është shtojca më e mirë falas për Google Analytics për WordPress. Ka mbi 1 milion instalime aktive dhe ka një vlerësim prej 4.3 nga 5.

Kjo shtojcë analitike ndjek trafikun e faqes suaj dhe ju sjell të gjitha të dhënat përpara tabelës suaj WordPress. Pas hyrjes në pultin e administratorit të WordPress, ju mund të shihni statistikat e trafikut të faqes tuaj. Kjo shtojcë vjen me shumë karakteristika të përparuara nëse krahasohet me shtojcat e tjera me pagesë.

Nga pulti i plugin-it, mund të kontrollosh seanca, përdorues, shikime të faqeve, normë fryrje, kërkim organik, faqe / seancë, etj. Si parazgjedhje, ExactMetrics merr të gjitha detajet e trafikut nga 30 ditët e fundit, por mund të ndryshosh kohën nga 1 ditë deri në 3 vitet e fundit. Gjithashtu ju siguron të gjurmoni vizitorët në kohë reale.

Paneli i ExactMetrics

Vendosja e kësaj shtojce është e thjeshtë, gjithçka që duhet të integroni profilin tuaj të Google Analytics me këtë shtojcë. Pasi të keni mbaruar, kjo shtojcë do të nxjerrë në pah të gjitha detajet e trafikut në pultin e WordPress tuaj.

Features:

 • Ju mund të gjurmoni vizitorët në kohë reale, kanalet e blerjeve dhe detajet e burimeve të trafikut
 • Ai ju siguron seanca, kërkime organike, pamje të faqeve, raporte të analizës së shkallës së fryrje
 • Kjo ju lejon të gjurmoni ngjarje si shkarkime, postë elektronike, lidhje lidhëse, lidhje lidhëse, etj.
 • Kjo shtojcë është plotësisht e pajtueshme me instalimet multisite të rrjetit
 • Completelyshtë plotësisht falas

# 5 Google Analyticator

Google Analyticator

Google Analyticator është një tjetër plugin falas i Google Analytics për WordPress. Google Analyticator është një shtojcë shumë e thjeshtë dhe e thjeshtë për tu vendosur. Kjo shtojcë shton disa pajisje shtesë në zonën tuaj të administratorit për të shfaqur të dhënat e Analytics të faqes tuaj. Ajo tregon një grafik të 30 ditëve të fundit të vizitorëve, një përmbledhje të përdorimit të faqes, shikime të faqeve, referuesve të faqes / postimeve, kërkimeve, etj..

Me statistikat e faqeve, ju mund të gjurmoni të gjitha lidhjet në faqe, ngjarjet, lidhjet e shkarkimit, etj. 

Google Analytics verë

Kjo shtojcë ju siguron një nga karakteristikat më interesante, që është kodet e shkurtra. Duke përdorur kodin e shkurtër [analitikë] kudo në faqen tuaj për të treguar analitikun tuaj publikisht ose mund të përdorni kodin e shkurtër [counter-analitik] në widget-in e futbollit tuaj për të treguar faqet tuaja të përditshme të faqeve. Nga vendosja e shtojcës, mund të aktivizoni Google Adsense ID për të ndjekur informacionin e Adsense.

Features:

 • Mbështet analitikën universale dhe tradicionale
 • Ju mund të përdorni kodin e shkurtër në çdo faqe për të treguar analitikën tonë publikisht
 • Ndjekja e shpejtësisë së faqes mbështetëse
 • Mund të gjurmoni pamjet totale të faqeve, burimet e referimit, kërkimet më të larta, ritmet e fryrjes, gjurmimin e lidhjeve të shkarkimit, etj.
 • Ju mund të specifikoni rolet e përdoruesit që mund të shohin widget panelin e panelit
 • Aftësia për të fshehur rënien e Google UID
 • Përkthime të disponueshme

# 6 Statistikat e WP

Statistikat e WP

WP Statistikat është i vetmi shtojcë e Google Analytics për WordPress në dispozicion e cila nuk varet nga ndonjë shërbim i jashtëm. Pra, nuk keni nevojë ta integroni këtë shtojcë me Google Analytics. Kjo shtojcë do të sigurojë detajet e trafikut të faqes tuaj pasi ta aktivizoni.

Pasi që nuk ka asnjë lidhje midis kësaj shtojce dhe Google Analytics, kështu që kjo shtojcë funksionon në rrugën e saj. Nga vendosja e shtojcës, ju lehtë mund të shikoni statistikat e paraqitura si grafikë. Kjo ju tregon përdoruesit e përgjithshëm, vizitat totale, GeoIP, referuesit, statistikat, etj. Ju gjithashtu mund të shihni pyetjet totale të kërkimit dhe ridrejtimet nga motorët e kërkimit popullorë si Google, Bing, DuckDuckGo, Yahoo, Yandex, dhe Baidu.

Hartat e statistikave të WP

Kjo shtojcë ju lejon të merrni raporte të zakonshme të trafikut, të tilla si përdorues në internet, pamje në faqe, vizitorë gjithsej, etj përmes emailit tuaj. Mund të shtoni gjithashtu email të shumëfishtë për të marrë raporte trafiku. 

Features:

 • Ju nuk keni nevojë ta lidhni këtë shtojcë me shërbimin Google Analytics
 • Vendndodhja gjeoIP sipas vendit dhe harta interaktive e vendndodhjes së vizitorëve
 • Shikoni pyetjet e kërkimit dhe ridrejtimet nga motorët e kërkimit të njohur si Google, Bing, Yahoo, etj.
 • Kodet e shkurtër janë të disponueshëm si për widget, ashtu edhe për postimet / faqet
 • Merrni statistikat në emailin tuaj
 • Përditësime automatike në bazën e të dhënave GeoIP

# 7 Statistikat e Fuqisë WP

Statistikat e fuqisë WP

WP Power Stats është një tjetër plugin falas Google Analytics për WordPress. WP Power Stats funksionon në të njëjtën mënyrë siç bën Statistikat e WP. Kjo shtojcë është me peshë të lehtë dhe vjen me disa veçori të lezetshme. Nëse keni nevojë vetëm për statistikat themelore të trafikut, si pamjet e faqeve, pajisjet, kërkimet organike, shfletuesit, OS, postimet kryesore, etj, atëherë kjo shtojcë është një mundësi e mirë për ju.

Paneli i statistikave të fuqisë WP

Kjo shtojcë nuk kërkon shërbim Google Analytics për ta aktivizuar atë, kështu që thjesht duhet të aktivizosh këtë shtojcë për të filluar. 

Features:

 • Shumë i lehtë dhe i lehtë për t’u përdorur
 • Asnjë palë e tretë nuk kërkohet për aktivizimin e kësaj shtojce
 • Merrni të gjitha pamjet e faqeve të statistikave, burimet e trafikut, vendndodhjen gjeografike, postimin e shikuar në pultin tuaj të administratorit
 • përkthimi në dispozicion

8. Jetpack

Jetpack nga WP

Jetpack është një plugin gjithëpërfshirës WordPress që ofron mjete të sigurisë, performancës dhe menaxhimit të faqes. Si parazgjedhje, Jetpack vjen me instalimet e WordPress.

Duke përdorur Jetpack, ju mund të monitoroni statistikat e faqes tuaj. Pasi ta instaloni këtë shtojcë, shkoni te Jetpack> Statistikat e sitit, atëherë do t’ju kërkohet të regjistroheni me llogarinë tuaj WordPress.com.

Për të filluar me Jetpack, duhet të lidhni llogarinë tuaj WordPress.com me të. Pasi të aktivizoheni, Ju mund të shihni pamje totale, referues gjithsej, postime kryesore & faqe, etj.

Shkarkoni Shtojcën Jetpack

përfundim

Google Analytics për WordPress është një shtesë që duhet të ketë nëse keni një blog të WordPress ose një faqe biznesi. Shtojca Google Analytics ju siguron të gjitha detajet e trafikut të faqes suaj të internetit, siç janë pikëpamjet totale të faqeve, fjalët kryesore, vendndodhjen GEO të përdoruesit, trafikun e referimit, etj. Dhe ju ndihmojnë për të rritur trafikun tuaj organik.

Shtojca e Google Analytics për WordPress është e preferuara juaj, na tregoni në pjesën e komenteve. 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map