Како подесити траку са обавештењима о колачићима у ВордПресс-у

04.06.2020
PLUGINS 'Како подесити траку са обавештењима о колачићима у ВордПресс-у
0 7 мин.

Јесте ли икад видели било кога скочни прозор поље се појављује када унесете неку врсту веб локација? Ако је одговор да, онда се можда питате „Шта је ово?“. У основи, многи власници веб локација не занимају ову врсту обавештења. Ово се зове Бар са обавештењима о колачићима.


Како подесити Попуп-упозорење о колачићима у ВордПресс-у

Шта су колачићи

Колачићи су мале текстуалне датотеке које веб локација може да стави на ваш рачунар или мобилни уређај када први пут посетите неку веб локацију или страницу. Овај колачић такође помаже прегледачу да препозна ваш уређај следећи пут када га посетите.

У основи, колачићи се креирају када прегледач корисника учита веб локацију. Ти колачићи не садрже само информације о прегледавању, већ садрже и огласе, видгете или друге елементе на страници која се учитава..

Много је начина на које колачићи могу помоћи кориснику. На пример, колачићи могу да помогну памћењем његовог / њеног корисничког имена и других личних података. Када се корисник пријави на сигурно подручје веб странице, онда се од корисника тражи: „Запамти ме“. На овај се начин подаци за пријаву похрањују у колачић, тако да корисник може ући и напустити веб локацију без поновног уношења истих података за провјеру аутентичности изнова и изнова.

Зашто бисте користили колачиће на својој веб локацији

Многи власници сајтова не знају иза сцене „Политика колачића“. Па, Европска унија је заузела став по том питању у облику директиве ЕУ 2009/136 / ЕЦ. Укратко – „Морате рећи људима да ли сте поставили колачиће и јасно објаснити шта колачићи раде и зашто. Морате добити и сагласност корисника. Сагласност се може подразумијевати, али се свјесно мора дати. “ 

Постоје две врсте колачића који у основи чувају податке на корисниковим уређајима. То су Сессион Цоокиес и Трајни колачићи.

 • Колачићи сесије: Седница значи привремену. Сессион Цоокие који се брише када корисник затвори веб прегледач. Како је колачић за привремено складиштење, тако да он не прикупља информације са корисниковог уређаја.
 • Трајни колачићи: Трајни колачићи такође познати као трајни колачићи. Ова врста колачића чува се на уређајима корисника све док исти не истекне или док корисник не избрише колачић. Стални колачићи користе се за прикупљање идентификационих информација о кориснику.

ВордПресс не користи сесије подразумевано. У њему се чува колачић за аутентификацију корисника када се корисник пријави на позадину веб локације. Али ако имате веб локацију за е-трговину или било који веб сајт за продају производа и фокусирате се углавном на купце из ЕУ. Тако да можете да покажете Бар са обавештењима о колачићима да бисте потврдили какву врсту информација ће веб локација прикупити од корисника. У овом туториалу ћу делити како да додајем Отвара се обавештење о колачићима у ВордПрес-у.

Како приказати траку са обавештењима о колачићима у ВордПресс-у

Постоји неколико начина на које можете то показати Бар / Попуп у ВордПресс-у. Или можете додати неки код у датотеку теме или можете користити ВордПресс додатке. 

Додајте траку са обавештењима о колачићима додавањем шифри

# 1 Сагласност колачића

Сагласност колачића

Ако желите да прикажете Попуп о нотификацији колачића у ВордПрессу или било ком другом веб месту, онда је Сагласност колачића најбоља опција за вас. Мада, кодове у заглавље морате додати ручно. Дакле, учините то ако сте упознати. Да бисте то учинили, морате ово да урадите веб сајт или кликните овде.

Када одете на ову веб страницу, можете да прилагодите све Бар са обавештењима о колачићима. Можете да промените скочни прозор позицију, изглед, боју теме итд. Можете повезати страницу са политиком приватности са овом искачућом пушком. Помоћу њихове напредне карактеристике усаглашавања можете поставити прилагођену излазну опцију.

Да бисте поставили Цоокие Цонсент, требате само да копирате код и залепите у хеадер.пхп, непосредно пре таг. 

# 2 Силдтиде

Силктиде

Силктиде је једна од најпопуларнијих услуга Цоокие Цонсент доступна на интернету. Силктиде је бесплатан и потпуно отворени извор, тако да можете да га прилагодите како желите. 

Дјелује на исти начин као и Цоокие Цонсент. Ако не желите да инсталирате ниједан додатак за истицање обавештења о колачићима, пробајте Силктиде. То не утиче на перформансе ваше веб локације јер је веома лагана, ~ 3,5 кб компресована и без Јкуерија или других зависности.

Додати Бар са обавештењима о колачићима, изаберите тему коју желите. Затим вам додајте УРЛ политике приватности и набавите код. Сада додајте исјечак кода непосредно пре ознака у хеадер.пхп. Освежите почетну страницу да бисте видели скочни прозор.

Додајте Попуп о нотификацији о колачићима помоћу додатака

# 1 Обавештење о колачићима од дФацтори

Обавештење о колачићима од дФацтори

Обавештење о колачићима је најпопуларнија ВордПресс цоокие нотифи попуп плугин. Овај додатак омогућава вам да информишете кориснике да ваша веб локација користи колачиће и да се придржавају ЕУ прописа о колачићима. Ради на било којој врсти веб странице ВордПресс.

Овај додатак долази с многим функцијама и можете га прилагодити са своје ВордПресс надзорне плоче. Можете поставити прилагођене поруке које ће се приказивати корисницима и могу мењати текст дугмета, позиције, анимације итд.

Карактеристике:

 • Прилагодите Цоокие поруку.
 • Преусмерите кориснике на прилагођене везе или линк на странице за више информација о колачићима.
 • Може да постави рок употребе колачића 1 дан до бесконачног времена.
 • Могућност прихватања колачића у скролу.
 • Анимирајте поље за поруке након што је колачић прихваћен.
 • Промените позицију Попуп Цоокие Нотифицатион Попуп.
 • Може да подеси стил анимације и боју дугмета.

# 2 Информације о закону о колачићима

Информације о закону о колачићима

Подаци о закону о колачићима су најнапреднији ВордПресс Појавни прозор за обавештавање о колачићима повезати. Овај додатак додаје банер вашој веб локацији било у заглављу или у подножју како бисте могли да покажете свој сагласност статус у вези са новим ЕУ Законом о колачићима.

Можете у потпуности прилагодити стил, боје, фонтове, стилове, положај на страници, па чак и како се понаша када кликнете на „прихвати“. Овај додатак се може подесити тако да трака колачића нестане након неколико секунди или да се прихвати на списку.

Карактеристике:

 • Овај додатак је најнапреднији и потпуно прилагодљив додатак траке са колачићима за ВордПресс.
 • Прихвата политику колачића ако се корисник помера (Необавезно).
 • Аутоматски затворите траку колачића након одлагања.
 • Ставите колачић у било заглавље или подножје.
 • ВПМЛ компатибилан & кТранслате подршку.

# 3 Усклађеност са ЕУ прописима о колачићима

Усклађеност са ЕУ прописима о колачићима

Ако желите да истакнете своје Трака са обавештењима о колачићима у модерном стилу, онда је ЕУ додатак за усклађивање закона о колачићима најбоља опција за вас. Овај додатак долази са задивљујућим темама које мењају стил изгледа и чине лепшим. Овај додатак се може користити у портфељу или на веб локацији за путовања.

Садржи 4 различита флексибилна изгледа и лако их је прилагодити. Можете да мењате фонтове порука и скупове знакова. 

Карактеристике:

 • Потпуно прилагодљив.
 • Траку колачића можете поставити у заглавље или у подножје.
 • Можете да сакријете или покажете дугме за одбијање.
 • Можете да подесите време трајања и подесите време почетка.
 • Доступно је укупно 4 изгледа.
 • ВПМЛ компатибилан.

# 4 Бар о закону о колачићима

Закон о колачићима

Закон о колачићима је једноставан и лаган ВордПресс додатак за приказ информација које ваше веб странице користе колачиће. Из подешавања додатка можете поставити локацију траке са обавештењима о колачићима било одозго или одоздо.

Можете да поставите прилагођену траку са порукама и да морате ручно да додате више везе јер додатак има ограничене функције. Такође можете променити боју позадине дугмета и дугмета.

Карактеристике:

 • Учитава се врло брзо (Нула време учитавања).
 • Потпуно прилагодљив.
 • Глатко клизно дно или горња трака.
 • Можете да промените боју дугмета, боју позадине и можете да поставите прилагођену поруку.

# 5 Једноставна трака са обавештењима о колачићима

Једноставна трака са обавештењима о колачићима

Једноставно Бар са обавештењима о колачићима додатак омогућава приказивање једноставне траке за обавештавање о колачићима на дну странице. Можете додати дугме „Више информација“ са везом на њему. Сви текстови, боје и величине фонта могу се променити из једноставног облика подешавања.

Карактеристике:

 • Потпуно одзиван.
 • Сви текстови, боје и величине фонта су променљиви.
 • Могуће је додати дугме „Више информација“ са везом на њему.
 • Компатибилан је са вишејезичним додацима Полиланг и ВПМЛ.

повезани чланци,

 • Како лако омогућити Гзип компресију у програму ВордПресс за брже учитавање
 • Бесплатни алат за провјеру повратне везе | Проверите повратне везе на вашој веб локацији
 • 7 најбољих алата за истраживање кључних речи за СЕО
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector