11 Cara Mudah Untuk Meningkatkan Kadar Klik-Tayang (Dalam SEO) Dengan Meningkatkan Coretan Untuk Menonjolkan Hasil Hasil Pencarian Google

03.06.2020
SEO '11 Cara Mudah Untuk Meningkatkan Kadar Klik-Tayang (Dalam SEO) Dengan Meningkatkan Coretan Untuk Menonjolkan Hasil Hasil Pencarian Google
0 9 мин.

Coretan mesin carian adalah barisan hadapan SEO anda.


Apa sahaja yang boleh anda lakukan untuk membuatnya menonjol akan meningkatkan kadar klik-tayang dan memberi anda lebih banyak trafik SEO. Terdapat banyak cara untuk meningkatkannya (ada yang kurang jelas daripada yang lain).

Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk ditampilkan dalam Kotak Jawapan Google (coretan yang diketengahkan), tambah coretan yang kaya, Halaman AMP, dan paparkan tarikh penerbitan catatan blog anda untuk menjadikan kandungan kelihatan lebih baru. Anda harus mengikuti semua 11 langkah jika anda ingin meningkatkan kadar klik-tayang dengan ketara, yang dapat diukur di Konsol Carian Google analisis carian dan untuk mencari kandungan CTR yang rendah.

Google menggunakan kadar klik-tayang (RKT) sebagai faktor kedudukan jadi ini juga dapat meningkatkan kedudukan sebenar anda. Sudah ada banyak kajian menyokong ini. Saya sangat mengesyorkan mengenal pasti kandungan CTR berprestasi rendah dan menulis semula tajuk SEO + deskripsi meta anda di editor pukal Yoast, yang merupakan langkah 1. Komen jika anda mempunyai pertanyaan – ada baiknya melakukan ini!

Ringkasan beberapa perkara yang akan saya bahas…

Kadar Klik Lalu

1. Kenal pasti Kandungan RKT Rendah

Pergi ke Konsol Carian Google Carian laporan Analisis dan hidupkan penapis CTR. Cari halaman dengan kedudukan tinggi (peringkat) tetapi RKT rendah – ini bermaksud walaupun halaman berada di kedudukan tinggi, tidak ada yang mengklik coretan anda. Meningkatkan coretan ini dapat menghasilkan lebih banyak lalu lintas. Sekiranya anda baru-baru ini menyediakan Search Console (menggunakan Yoast), tunggu beberapa minggu sehingga anda mempunyai cukup data.

Klik-Melalui-Harga-Cari-Konsol

Penambahbaikan HTML
Anda juga boleh menggunakan Konsol Carian Google Penambahbaikan HTML untuk mencari tajuk SEO + deskripsi meta yang terlalu pendek, panjang, dan sama ada anda mempunyai pendua. Pastikan untuk memperbaikinya.

Penambahbaikan HTML

Mengapa Orang Tidak Mengklik?

 • Adakah kedudukan halaman / jawatan tinggi?
 • Adakah kandungan anda sesuai dengan pertanyaan mereka?
 • Adakah kandungan anda lebih baik daripada hasil teratas?
 • Adakah siaran menunjukkan tarikh penerbitan yang sudah lapuk?
 • Adakah tajuk SEO Yoast anda menarik orang untuk mengklik?
 • Adakah keterangan meta Yoast anda menarik orang untuk mengklik?
 • Bolehkah anda menambah coretan kaya untuk menunjukkan maklumat tambahan seperti bintang ulasan?

2. Tingkatkan Tajuk SEO / Huraian Meta Dalam Penyunting Pukal Yoast

Pergi ke Yoast > SEO > Alat > Penyunting Pukal. Di sini anda boleh mengedit tajuk SEO + deskripsi meta secara pukal tanpa melalui setiap halaman individu. Menulis semula ini menjadi lebih baik secara harfiah adalah salah satu kaedah termudah untuk meningkatkan CTR. Anda juga boleh memperbaiki penambahbaikan HTML di sini (dari Search Console). Editor pukal tidak menunjukkan kata kunci fokus halaman atau mempunyai “bar panjang” yang memberitahu anda sama ada tajuk SEO / keterangan meta anda terlalu pendek atau panjang … jadi ingatlah itu.

Penyunting Pukal Yoast

3. Buat Tajuk SEO Yang Sempurna (Dalam Yoast)

Inilah cara saya menulis tajuk utama …

 1. Teliti 1 kata kunci utama
 2. Selidik 1 kata kunci sekunder
 3. Buat tajuk utama yang merangkumi unsur keduanya, dan gambarnya bagus
 4. Google kata kunci anda dan sebutkan apa yang menjadikan kandungan anda berbeza

Saya ingin memberi peringkat untuk kata kunci yang berkaitan dengan “Pek Tema WordPress” kerana orang yang mencari ini mungkin bersedia menjatuhkan $ 400, dan sebagai ahli gabungan saya akan mendapat sekitar $ 125 dari penjualan.

Langkah 1: Teliti kata kunci utama…

Kata Kunci Sekunder

Langkah 2: Teliti kata kunci sekunder yang hampir dengan kata kunci utama anda (sinonim)…

Kata Kunci Fokus Sekunder

Langkah 3: Buat tajuk utama yang merangkumi kedua-duanya tetapi masih terdengar bagus. Anda TIDAK harus selalu memasukkan kedua-dua kata kunci sebagai padanan tepat, jika tidak, anda akan menjadikan tajuk utama anda menjadi senarai kata kunci yang kelihatan spam dan menghasilkan CTR yang rendah. Cuba gunakan sepadan dengan sepadan …

Tajuk utama

Tajuk Baik > Kata kunci – anda tidak semestinya menyasarkan 2 kata kunci … kadang-kadang menyasarkan 1 kata kunci dan menulis tajuk kreatif adalah pilihan yang lebih baik. Perkara utama adalah ke Google kata kunci anda dan bertanya mengapa orang harus mengklik pada pautan ANDA dan bukan pada orang lain. Bolehkah anda memasukkan fakta bahawa anda mempunyai video, infografik, atau banyak orang menggunakan panduan anda?

Beberapa coretan CTR tertinggi saya …

Corak Klik-Melalui-Laju-Tinggi

Perhatikan bagaimana tajuk utama saya untuk W3 Total Cache saya merangkumi 2018 (kerana orang mencari tetapan plugin terbaru, DAN kerana “W3 Total Cache Settings 2018” adalah kata kunci yang muncul di Google Autocomplete) dan bagaimana ia digunakan lebih dari 100,000 orang? Saya mengubahnya sebentar tadi dan siaran itu kini mempunyai CTR 57%!

Kadar Klik Melalui

Ini disebut coretan unggulan yang akan saya bahas pada langkah 9…

Coretan Ciri-CTR Tinggi

Ringkasan CTR Tinggi

CTR Tinggi-Halaman-Google-Coretan

CTR Tinggi-Cari-Enjin-Coretan

4. Craft The Meta Penerangan yang Sempurna

Ini adalah peluang anda untuk memberitahu orang MENGAPA mereka harus mengklik pautan anda dan bukan orang lain. Di sini saya katakan bahawa saya mempunyai zip pra-konfigurasi tetapan Yoast saya yang boleh mereka import ke laman web mereka. Perkara kecil seperti ini membantu. Anda boleh mengedit deskripsi meta di editor coretan Yoast atau penyunting pukal.

Penerangan Meta Yoast

Petua Menulis Huraian Meta

 • Pikat orang untuk mengklik pautan anda (keadaan topik)
 • Sertakan kata kunci anda, dan idealnya sepadan dengan kata kunci sekunder
 • Panjang hendaklah antara 150-160 aksara (bar di Yoast harus berwarna hijau)

5. Sertakan Tarikh di Coretan Anda

Dengan memasukkan tarikh (tahun) dalam tajuk SEO + penerangan meta artikel sensitif masa, anda boleh mendapat peringkat lebih tinggi untuk kata kunci tarikh dan meningkatkan CTR kerana orang melihat tutorial anda terkini.

Pertama, ketahui jika orang mencari kata kunci tarikh …

Kata Kunci Sensitif Masa

Kemudian sertakan tarikh (tahun) dalam tajuk SEO anda + keterangan meta…

Tarikh Dalam Tajuk SEO

6. Tambahkan Coretan Kaya

Anda mungkin pernah melihatnya untuk ulasan, resipi dan lain-lain jenis data yang disokong

Bintang Kajian Data Berstruktur

Terdapat 3 kaedah utama untuk melakukan ini:

Saya menggunakan Coretan Kaya WP semasa menulis ulasan, berikut adalah contoh bagaimana rupa mereka …

wp-kaya-coretan-untuk-wordpress

Anda dapat melihat perbandingan berdampingan WP Rich Snippets vs All In One Schema di my Tutorial coretan kaya WordPress tetapi saya pasti akan menggunakan Coretan Kaya WP jika anda mempunyai laman web gabungan atau resipi di mana mereka merupakan bahagian penting dalam SEO anda. Anda boleh melihat saya Kajian SiteGround GrowBig untuk melihat pratonton Coretan Kaya WP yang merangkumi lebih banyak tetapan, pilihan markup, dan banyak alat tambah (ini dan reka bentuk yang lebih baik adalah faedah utama pemalam ini).

7. Tambahkan Tarikh Terbitkan Pada Catatan Blog

Menambah tarikh ke coretan menjadikan kandungan anda kelihatan baru dan meningkatkan kadar klik-tayang…

Tarikh Penerbitan

Dalam tetapan Yoast anda, aktifkan ‘tarikh dalam pratonton coretan’ di bawah SEO > Cari Penampilan > Jenis Kandungan. Saya hanya mengaktifkannya untuk catatan kerana lebih sensitif masa daripada halaman.

Tarikh Dalam Pratonton Coretan

Sekarang cari bahagian meta entri blog anda (bahagian yang muncul di bahagian atas catatan) yang bagi saya berada di Suntingan Ringkas Kejadian tetapan. Anda mahu menambah tarikh pengubahsuaian siaran…

Kemasukan Meta

Ini seperti apa…

Tarikh Penyertaan Catatan Penyertaan

Menerbitkan Semula Kandungan agar Baru – sekarang tarikh ada dalam coretan anda, anda boleh menetapkan semula tarikh penerbitan ke hari semasa dengan mengedit siaran dan mengklik butang kemas kini. Ya, anda boleh melalui SEMUA catatan dan terus melakukan ini. Jangan menyalahgunakannya, saya cuba melakukannya hanya semasa membuat kemas kini.

Kemas kini Post WordPress

8. Tambah Halaman AMP

AMP (halaman mudah alih dipercepat) adalah projek Google yang menjadikan halaman mudah alih anda dimuat lebih cepat sambil menambahkan cap AMP yang bagus di sebelah coretan mudah alih anda. Ini bukan sahaja akan meningkatkan kadar klik-tayang tetapi juga akan meningkatkan kelajuan mudah alih dan berpotensi SEO / penukaran anda. Menambah Halaman AMP mempengaruhi reka bentuk laman web mudah alih anda, jadi saya cadangkan mencubanya, dan jika anda tidak menyukainya, anda boleh menyahpasang pemalamnya dan kembali ke halaman mudah alih lama yang bukan AMP anda.

Halaman Mudah Alih Dipercepat

AMP Yoast

Menambah Halaman AMP Di WordPress

 • Pasang Pemalam AMP (menambah halaman AMP sebenar)
 • Pasang Gam Untuk Yoast & AMP (membolehkan anda menyesuaikan reka bentuk)
 • Tambahkan / amp / ke mana-mana halaman untuk melihat penampilannya dan pastikan ia berfungsi
 • Pergi ke Tetapan Yoast → AMP untuk mengubah reka bentuk anda dan mengaktifkan jenis catatan tersuai
 • Pastikan tweak gambar pilihan anda di bahagian atas halaman anda (lihat tutorial Yoast)

Memperbaiki Kesalahan AMP
Pastikan anda tidak mempunyai Kesalahan AMP di Search Console atau cap AMP anda tidak akan muncul di halaman ini. Kesalahan biasanya disebabkan oleh pemalam lama yang tidak serasi dengan AMP, misalnya, AMP tidak menyokong JavaScript – jadi pemalam yang menyuntik teg skrip akan menyebabkan kesalahan.

Konsol Carian Google Halaman Mudah Alih Dipercepat

9. Dapatkan Coretan Pilihan Google

Sekiranya anda mempunyai kandungan yang cepat menjawab pertanyaan dalam format perenggan, daftar, atau tabel, Google mungkin akan memberi Anda hadiah coretan yang diketengahkan. Google akhirnya memutuskan siapa dan apa yang muncul dalam coretan yang dipaparkan tetapi mereka akan mendapat jawapan dari SETIAP hasil halaman pertama. Anda boleh mempengaruhinya dengan menargetkan ‘kata kunci pertanyaan’ dan membuat kandungan tersusun, berwibawa, tersusun yang disusun dengan senarai isi dan tajuk seperti yang dijelaskan dalam langkah 10.

Coretan Pilihan

Sekiranya anda mahukan coretan ini, saya pasti akan menonton video Rand Fishkin …

Terdapat 3 Jenis Coretan Pilihan:

 • Perenggan (sekitar 63% jawapan)
 • Senarai (kira-kira 19% jawapan)
 • Jadual (kira-kira 16% jawapan)

Petua Untuk Mendapatkan Coretan Pilihan:

 • Sasarkan pertanyaan yang sudah mempunyai kotak jawapan (tetapi melakukan pekerjaan yang buruk)
 • Kenal pasti kata kunci soalan (Penjelajah Kata Kunci mempunyai penapis jawapan)
 • Bersikap literal dengan kata kunci anda (mis. Gunakan padanan kata kunci yang tepat dalam tajuk anda)
 • Anda mesti berada di halaman 1 Google untuk muncul di kotak jawapan
 • Pastikan kandungan anda setepat mungkin dengan rujukan / pautan
 • Sebanyak 15% pertanyaan mempunyai kotak jawapan, terdapat banyak peluang

10. Dapatkan “Lompat Ke Pautan” Dengan Isi Berstruktur TOC +

Lompat Ke Pautan

Sekali lagi, Google akhirnya menentukan siapa yang memperolehnya. Perkara terbaik yang boleh anda lakukan ialah membuat kandungan berstruktur yang panjang dengan isi kandungan, tajuk utama berlabuh, dan susun catatan anda dengan cara yang logik mengikut topik. Apabila saya mengatakan kandungan panjang (atau “kandungan autoriti”) saya bermaksud artikel yang padat biasanya dengan 3,000+ perkataan, dirujuk dengan tepat dengan pautan.

Google kata ini adalah bagaimana anda mendapatkannya …

… pastikan halaman yang panjang dan berbilang topik di laman web anda tersusun dengan baik dan dipecahkan kepada bahagian logik yang berbeza. Kedua, pastikan setiap bahagian mempunyai jangkar yang terkait dengan nama deskriptif (iaitu, bukan hanya “Bahagian 2.1”), dan bahawa halaman anda merangkumi “senarai kandungan” yang menghubungkan ke setiap sauh… anda tidak akan melihatnya pada hasil sepanjang masa – hanya apabila kami berpendapat bahawa pautan ke bahagian akan sangat berguna untuk pertanyaan tertentu.

Cara Membuat Jadual Kandungan Dengan Tajuk Subang
Jadual Kandungan HTML kelihatan seperti ini…

HTML setiap tajuk kecil kelihatan seperti ini…

Sub Tajuk Satu

Sub Tajuk Dua

Sub Tajuk Tiga

Anda harus SELALU menyertakan TOC ketika membuat kandungan yang lebih panjang.

11. Gunakan URL Deskriptif

Sekiranya permalink anda mempunyai format ini: http://www.sample.com/?p=123 maka anda perlu mengubahnya agar lebih mesra SEO. Mereka jelek, buruk untuk SEO, dan menyebabkan kadar klik-tayang rendah. Saya mengesyorkan menggunakan format “nama pos” di WordPress di bawah Tetapan > Pautan Permalink…

Tetapan Permalink Name Post

Beberapa Kata Dari Rand Fishkin Mengenai CTR dan SEO

Video hebat dari Rand Fishkin mengenai pertanyaan dan CTR (terbaik untuk bermula pada jam 1:45)…

Ringkasan Video

 • Google menggunakan “waktu rata-rata di laman web” dan “kadar pentalan” sebagai faktor peringkat
 • Melampirkan kata kunci ke jenama anda (StudioPress Genesis Tema) meningkatkan kedudukan
 • Sasarkan kata kunci yang membawa orang yang kemungkinan besar akan menghabiskan banyak masa di laman web anda

Saya memasukkan 110% ke dalam tutorial ini, jadi saya harap anda dapat membantu. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, fikiran, atau memerlukan bantuan dengan kadar klik atau SEO anda, tinggalkan komen dan saya dengan senang hati akan membantu.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector