11 једноставних начина да повећате стопу кликова (у СЕО) унапређењем исјечака који ће се издвојити у Гооглеовим резултатима претраге

Исјечци претраживача су ти предњачење вашег СЕО.


Све што можете да учините како би их истакли повећаће стопе кликова и добити више СЕО промета. Постоји пуно начина да их побољшате (неки мање очигледни од других).

Показаћу вам како да се истакнете у Гоогле-овом оквиру за одговоре (истакнути исјечци), додајте богате исечке, АМП Пагес, и прикажите датум објављивања вашег блога како би садржај изгледао новије. Треба да следите свих 11 корака ако желите да значајно повећате стопу кликова, која се може мерити у Гоогле Сеарцх Цонсоле-у претражи аналитику и за проналажење ниског ЦТР садржаја.

Гоогле користи стопе кликова (ЦТР) као фактор рангирања тако да ово такође може побољшати ваше стварне ранг листе. Било је бројне студије подржавајући то. Топло препоручујем да идентификујете ЦТР садржај са слабијим перформансама и поново напишете своје СЕО наслове + мета описе у Иоаст-овом уреднику за скуп, што је корак 1. Коментирајте ако имате питања – вреди времена да то урадите!

Кратки снимак само неколико ствари које ћу покрити…

Цене за кликање

1. Идентифицирајте садржај са ниским ЦТР-ом

Идите на Гоогле Сеарцх Цонсоле Извештај о претрази Аналитике и укључите ЦТР филтер. Потражите странице са високом позицијом (рангирањем), али ниским ЦТР-ом – то значи иако се страница налази високо, нико не клика ваш исјечак. Побољшање ових исечака лако може довести до већег промета. Ако сте недавно поставили Сеарцх Цонсоле (користећи Иоаст), причекајте неколико недеља да бисте имали довољно података.

Конзола за кликање кроз квоте за претрагу

Побољшања у ХТМЛ-у
Такође можете да користите Гоогле Сеарцх Цонсоле Побољшања у ХТМЛ-у да бисте пронашли СЕО наслове + мета описе који су прекратак, дугачак и да ли имате дупликате. Обавезно их поправите.

ХТМЛ-побољшања

Зашто људи не кликају?

 • Да ли је страница / пост високо рангиран?
 • Да ли се ваш садржај подудара са њиховим упитом?
 • Да ли је ваш садржај бољи од најбољих резултата?
 • Да ли пост приказује застарели датум објављивања?
 • Да ли ваш Иоаст СЕО наслов привлачи људе да кликну?
 • Да ли ваш метаст Иоаст мета опис привлачи људе да кликну?
 • Можете ли додати богате исечке да бисте приказали додатне информације као што су звезде прегледа?

2. Побољшајте СЕО наслове / мета описе у Иоастховом уреднику скупно

Иди на Иоаст > СЕО > Алати > Булк Едитор. Овде можете скупно уређивати СЕО наслове + мета описе без проласка кроз сваку појединачну страницу. Преписивање како би звучало љепше дословно је један од најлакших начина за повећање ЦТР-а. Овде можете исправити и ХТМЛ побољшања (са Сеарцх Цонсоле). Уређивач скупа не приказује кључну реч за фокус странице или има „дужину траке“ која вам говори да ли је ваш СЕО наслов / мета опис прекратак или дугачак… тако да имајте то на уму.

Иоаст Булк Едитор

3. Црафт Савршени СЕО наслов (Ин Иоаст)

Ево како пишем већину наслова …

 1. Истраживање 1 примарна кључна реч
 2. Истраживање 1 секундарна кључна реч
 3. Израда наслова који садржи елементе и слика и фотографија звучи добро
 4. Гоогле додајте вашу кључну реч и напишите шта разликује ваш садржај

Желео сам да се рангирам за кључне речи везане за „ВордПресс тематске пакете“, јер људи који ово претражују вероватно су спремни да испусте 400 УСД, а као подружница добио бих око 125 УСД од продаје.

Корак 1: Истраживање кључне речи …

Секундарне кључне речи

Корак 2: Истражите секундарну кључну реч која је блиска вашој примарној (синоним)…

Кључна реч секундарног фокуса

3. корак: Направите наслов који укључује обоје, али и даље звучи лијепо. Не морате увек да укажете обе кључне речи као тачне подударности, јер ћете у супротном претворити наслов у листу кључних речи која изгледа нежељено и резултира ниским ЦТР-ом. Покушајте да користите делимичне подударности…

Наслов

Добар наслов > Кључне речи – не морате увек да циљате две кључне речи … понекад је боље циљање 1 кључне речи и писање наслова огласа. Главна ствар је да Гоогле постави своју кључну реч и питате зашто људи треба да кликну на ВАШУ везу, а не све остале. Можете ли укључити чињеницу да имате видео, инфографску или мноштво људи који су користили ваш водич?

Неки од мојих највећих ЦТР исечака …

Снаппет високог кликова кроз стопу

Примјетите како мој наслов за В3 Тотал Цацхе укључује 2018. годину (јер људи траже најновија подешавања додатака и зато што је „В3 Тотал Цацхе Сеттингс 2018“ кључна ријеч која се приказује у Гоогле Аутоцомплете) и како га користи преко 100.000 људи? Променио сам то недавно и тај пост сада има 57% ЦТР!

Цене за кликање

То се назива истакнути исјечак који ћу покрити у кораку 9…

Сниппет са високим ЦТР-ом

Хигх-ЦТР-Сниппет

Хигх-ЦТР-Паге-Гоогле-Сниппет

Хигх-ЦТР-Сеарцх-Енгине-Сниппет

4. Црафт Савршени мета опис

Ово је ваша шанса да кажете људима ЗАШТО би требали да кликну на вашу везу и ничији не. Овде кажем да имам унапред конфигурисан зип својих Иоаст поставки које могу да увежу на своју веб локацију. Мале ствари попут ове помажу. Можете да уређујете мета описе у Иоастховом уређивачу исечака или у скупно уредник.

Иоаст Мета Описи

Савети за писање мета описа

 • Наведите људе да кликну на вашу везу (ситуационо на тему)
 • Укључите своју кључну реч и у идеалном случају делимично подударање секундарне кључне речи
 • Дужина треба да буде између 150-160 знакова (трака у Иоаст-у треба бити зелена)

5. Укључите датуме у своје исјечке

Укључивањем датума (године) у СЕО наслов + мета опис чланака осетљивих на време, можете рангирати више за кључне речи за датум и повећати ЦТР јер људи виде да је ваш водич тренутни.

Прво, сазнајте да ли људи претражују кључне речи датума …

Временске осетљиве кључне речи

Затим укључите датум (годину) у свој СЕО наслов + мета опис…

Датуми СЕО наслова

6. Додајте богате исјечке

То сте вероватно видели за рецензије, рецепте и друго подржани типови података

Звезде за структуриране податке

Постоје три основна начина за то:

Користим ВП Рицх Сниппетс док пишем рецензије, ево примера како изгледају …

вп-рицх-сниппетс-фор-вордпресс

На мојој шеми можете видети упоредо са ВП Рицх Сниппетс вс Алл Ин Оне Сцхеме Водич за богате исјечке за ВордПресс али дефинитивно бих користио ВП Рицх Сниппетс ако имате придружени сајт или страницу с рецептима где су они кључни део вашег СЕО-а. Можете да видите моју СитеГроунд ГровБиг преглед да бисте погледали преглед ВП Рицх Сниппетс-а који укључује више поставки, могућности означавања и тона додаци (ово и лепши дизајн су главне предности овог додатка).

7. Додајте датуме објављивања у постове на блогу

Додавање датума исјечцима чини да ваш садржај изгледа као нов и повећава број кликова …

Датум објављивања

У својим Иоаст поставкама омогућите „датум у прегледу исечка“ под СЕО > Изглед претраживања > Врсте садржаја Омогућено је само за постове пошто су временски осетљивији од страница.

Датум у прегледу снимка

Сада пронађите мета одељак свог блога (део који се приказује на самом врху постова) који је за мене у Генесис Симпле Едитс подешавања. Желећете да додате датум модификовања поста…

Ентри Мета

Овако то изгледа …

Датум уноса Датум измене

Објави садржај да изгледа ново – сада када су датуми у вашим исјечцима, можете да вратите датуме објављивања на тренутни дан уређивањем поста и кликом на дугме за ажурирање. Да, можете проћи кроз СВЕ постове и наставити то да радите. Само не злоупотребљавајте, покушавам то учинити само кад ажурирам.

Ажурирајте ВордПресс Пост

8. Додајте АМП странице

АМП (убрзане странице за мобилне уређаје) су Гоогле пројекат који убрзава учитавање страница на мобилним уређајима, а уз то додате и леп АМП печат поред ваших исјечака за мобилне уређаје. Ово не само да ће повећати стопу кликова, већ ће побољшати брзину мобилног и потенцијално вашу СЕО / конверзију. Додавање АМП страница утиче на дизајн ваше веб локације тако да предлажем да је испробате, а ако вам се не свиђа можете деинсталирати додатке и вратити се на своје старе, не АМП странице за мобилне уређаје.

Убрзане мобилне странице

Иоаст АМП

Додавање АМП страница у ВордПресс

 • Инсталирајте АМП додатак (додаје стварне АМП странице)
 • Инсталирајте Лепак за Иоаст & АМП (омогућава вам да прилагодите дизајн)
 • Додајте / појачало / на било коју страницу да бисте видели како изгледа и били сигурни да функционише
 • Идите у подешавања Иоаст-е → АМП да бисте променили дизајн и омогућили прилагођене врсте поста
 • Обавезно пребаците истакнуту слику на врх странице (погледајте Иоастин водич)

Исправљање грешака АМП
Пазите да немате АМП грешке на Сеарцх Цонсоле-у или ваш АМП печат неће се појавити на овим страницама. Грешке обично настају старијим додацима који нису компатибилни са АМП-ом, на пример, АМП не подржава ЈаваСцрипт – тако да додаци који убризгавају ознаке скрипта узрокују грешке.

Гоогле Сеарцх Цонсоле за мобилне странице

9. Уђите у Гоогле-ове истакнуте исјечке

Ако имате садржај који брзо одговара на питање у формату параграфа, листе или табеле, Гоогле може да вас награди с истакнути исјечак. Гоогле на крају одлучује ко и шта ће се појавити у истакнутом исјечку, али они ће добити одговор из било којег резултата 1. странице. На то можете утицати тако што ћете циљати на „кључне речи питања“ и створити тачан, ауторитет, структуриран садржај који је организован са табелом садржаја и поднасловима како је описано у кораку 10..

Феатуред Сниппетс

Ако желите ове исечке, ОДГОВОРНО бих гледао видео Ранда Фисхкина…

Постоје 3 врсте истакнутих исјечака:

 • Одломци (око 63% одговора)
 • Листе (око 19% одговора)
 • Табеле (око 16% одговора)

Савети за добијање истакнутих исечака:

 • Циљајте упите који већ имају оквир за одговоре (али раде лоше)
 • Идентификујте кључне речи (Екплорер за кључне речи има филтер одговора)
 • Будите дословни са својим кључним речима (нпр. Користите тачно подударање кључне речи у свом наслову)
 • Морате бити на првој страници Гоогле-а да бисте се појавили у пољу за одговоре
 • Проверите да ли је ваш садржај што прецизнији са референцама / везама
 • Око 15% упита има оквир за одговоре, пуно је могућности

10. Набавите „Скок на везе“ са ТОЦ + структурираним садржајем

Јумп то Линкс

Гоогле још једном одређује ко их добија. Најбоља ствар коју можете да урадите је да креирате дуг, структуриран садржај са преглед садржаја, усидрене поднаслове и организујте свој пост на логичан начин у складу са темом. Када кажем дугачки садржај (или „садржај ауторитета“), мислим на чврст чланак, обично са 3 000+ речи, тачно навођен везама.

Гоогле каже овако их добијате …

… Осигурајте да су дуге, вишетематске странице на вашој веб локацији добро структуриране и разбијен на различите логичке секције. Друго, осигурајте да сваки одељак садржи сидро са описним називом (тј., Не само „Одељак 2.1“), и да ваша страница укључује „таблицу садржаја“ која се везује за појединачна сидра… нећете га видети стално на резултатима – само кад мислимо да би веза до одељка била од велике користи за одређени упит.

Како створити садржај са усидреним поднасловима
Садржај ХТМЛ-а изгледа овако …

ХТМЛ сваког поднаслова треба да изгледа овако …

Поднаслов један

Поднаслов два

Поднаслов три

Увек требате укључити ТОЦ током стварања дужег садржаја.

11. Користите описне УРЛ адресе

Ако ваше трајне везе имају овај формат: хттп://ввв.сампле.цом/?п=123, требало би да их промените да бисте били прилагођенији СЕО. Они су ружни, лоши за СЕО и узрокују ниске стопе кликова. Препоручам да користите „пост наме“ формат у ВордПресс-у, под Сеттингс > Пермалинкс…

Поставке Пермалинк Сеттингс

Неколико речи Ранда Фисхкина о ЦТР-у и СЕО-у

Одличан видео Ранда Фисхкина о упитима и ЦТР-у (најбоље је почети у 1:45)…

Видео резиме

 • Гоогле користи „просечно време на веб локацији“ и „стопу напуштања почетне странице“ као фактор рангирања
 • Додавање кључне речи вашем бренду (СтудиоПресс Генесис Тхемес) повећава рангирање
 • Циљајте кључне речи које доводе људе који ће вероватно провести пуно времена на вашој веб локацији

Уложио сам 110% у ове водиче, па се надам да ће вам бити од помоћи. Ако имате било каквих питања, размишљања или вам је потребна помоћ у вези са ценама кликова или СЕО-ом, оставите коментар и радо ћу вам помоћи..

Живели,
Томе

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map