11 enkla sätt att öka klickfrekvensen (i SEO) genom att förbättra utdrag för att sticker ut i Googles sökresultat

03.06.2020
SEO '11 enkla sätt att öka klickfrekvensen (i SEO) genom att förbättra utdrag för att sticker ut i Googles sökresultat
0 12 мин.

Sökmotoravsnitt är framstegen i din SEO.


Allt du kan göra för att få dem att sticka ut kommer att öka klickfrekvensen och ge dig mer SEO-trafik. Det finns många sätt att förbättra dem (vissa mindre uppenbara än andra).

Jag kommer att visa dig hur du kommer att visas i Googles svarlåda (presenterade utdrag), lägg till rika utdrag, AMP-sidor, och visa ditt blogginläggs publiceringsdatum så att innehållet ser nyare ut. Du bör följa alla 11 stegen om du vill öka klickfrekvensen betydligt, som kan mätas i Google Search Console sökanalys och för att hitta lågt CTR-innehåll.

Google använder klickfrekvens (CTR) som en rankingsfaktor så detta kan också förbättra dina faktiska ranking. Det har varit många studier stödjer detta. Jag rekommenderar starkt att identifiera CTR-innehåll med lägre prestanda och skriva om dina SEO-titlar + metabeskrivningar i Yoasts bulkeditor, vilket är steg 1. Kommentera om du har frågor – det är värt att göra detta!

En ögonblicksbild av bara några saker jag täcker …

Klickfrekvens

1. Identifiera lågt CTR-innehåll

Gå till Google Search Console’s Sök i Analytics-rapporten och slå på CTR-filtret. Leta efter sidor med en hög position (ranking) men låg CTR – det betyder att även om en sida rankas högt, är det ingen som klickar på ditt kodavsnitt. Att förbättra dessa utdrag kan enkelt resultera i mer trafik. Om du nyligen konfigurerade Search Console (med Yoast), vänta några veckor så att du har tillräckligt med data.

Klick-priser-Search-Console

HTML-förbättringar
Du kan också använda Google Search Console’s HTML-förbättringar hitta SEO-titlar + metabeskrivningar som är för korta, långa och om du har dubbletter. Se till att fixa dessa.

HTML-Förbättringar

Varför klickar inte folk?

 • Rangerar sidan / inlägget högt?
 • Stämmer ditt innehåll med deras fråga?
 • Är ditt innehåll bättre än toppresultaten?
 • Visar inlägget ett föråldrat publiceringsdatum?
 • Främjar din Yoast SEO-titel människor att klicka?
 • Låt din Yoast-metabeskrivning locka människor att klicka?
 • Kan du lägga till rika utdrag för att visa extra information som recensionstjärnor?

2. Förbättra SEO-titlar / metabeskrivningar i Yoasts bulkredigerare

Gå till Yoast > SEO > Verktyg > Bulkeditor. Här kan du massredigera SEO-titlar + metabeskrivningar utan att gå igenom varje enskild sida. Omskrivning av dessa till låt trevligare är bokstavligen ett av de enklaste sätten att öka CTR. Du kan också fixa HTML-förbättringar här (från Search Console). Bulkredigeraren visar inte sidans fokus nyckelord eller har “längdfältet” som säger om din SEO-titel / metabeskrivning är för kort eller lång … så tänk på det.

Yoast Bulk Editor

3. Craft The Perfect SEO title (In Yoast)

Så här skriver jag de flesta rubriker …

 1. Forskning 1 primärt nyckelord
 2. Undersök ett sekundärt nyckelord
 3. Skapa en rubrik som innehåller delar av båda och stillbilder låter bra
 4. Google ditt nyckelord och ange vad som gör ditt innehåll annorlunda

Jag ville rangordna nyckelord relaterade till “WordPress Theme Packs” eftersom människor som söker detta förmodligen är villiga att tappa 400 $, och som ett anslutande företag skulle jag få cirka $ 125 från försäljningen.

Steg 1: Undersök ett primärt nyckelord …

Sekundära nyckelord

Steg 2: Undersök ett sekundärt nyckelord som ligger nära ditt primära (ett synonym) …

Sekundär fokus nyckelord

Steg 3: Skapa en rubrik som innehåller båda men som fortfarande låter trevligt. Du behöver INTE alltid inkludera båda nyckelorden som exakta matchningar, annars kommer du att du förvandlar din rubrik till en nyckelordslista som ser spammy ut och ger en låg CTR. Försök använda partiella matchningar …

Rubrik

Bra rubrik > Nyckelord – du behöver inte alltid rikta in sig på 2 sökord … ibland är det bättre alternativet att rikta in ett sökord och skriva en kreativ rubrik. Det viktigaste är att Google ditt sökord och fråga varför människor ska klicka på DIN länk och inte alla annans. Kan du inkludera det faktum att du har en video, infographic eller massor av människor som använde din guide?

Några av mina högsta CTR-utdrag …

Hög Click-through-rate-Fragment

Lägg märke till hur min rubrik för min W3 Total Cache inkluderar 2018 (eftersom människor letar efter de senaste inställningarna för plugin, OCH eftersom “W3 Total Cache Settings 2018” är ett nyckelord som dyker upp i Google Autocomplete) och hur det har använts av över 100 000 människor? Jag ändrade det just nyligen och det inlägget har nu 57% CTR!

Klick-priser

Detta kallas ett utdrag som jag ska täcka i steg 9 …

Hög CTR sidiga-Fragment

Hög CTR-Fragment

Hög CTR-page-Google-Fragment

Hög CTR-sökmotor-Fragment

4. Craft The Perfect Meta Description

Det här är din chans att berätta för varför de borde klicka på din länk och ingen annans. Här säger jag att jag har en förkonfigurerad zip av mina Yoast-inställningar som de kan importera till sin webbplats. Små saker som denna hjälp. Du kan redigera metabeskrivningar i Yoasts utdragsredigerare eller bulkredaktör.

Yoast Meta-beskrivningar

Tips om att skriva metabeskrivningar

 • Främja personer att klicka på din länk (situationerande till ämnet)
 • Inkludera ditt sökord och helst en partiell matchning av ett sekundärt nyckelord
 • Längden ska vara mellan 150-160 tecken (stapeln i Yoast ska vara grön)

5. Inkludera datum i dina utdrag

Genom att inkludera ett datum (år) i SEO-titeln + metabeskrivning av tidskänsliga artiklar, kan du ranka högre för datumord och öka CTR eftersom folk ser att din handledning är aktuell.

Lär dig först om människor söker efter nyckelord …

Tidskänsliga nyckelord

Lägg sedan in datumet (året) i din SEO-titel + metabeskrivning …

Datum i SEO-titlar

6. Lägg till Rich Snippets

Du har förmodligen sett dessa för recensioner, recept och annat stödda datatyper

Structured Data Review Stars

Det finns tre huvudsakliga sätt att göra detta:

Jag använder WP Rich Snippets när jag skriver recensioner, här är ett exempel på hur de ser ut …

WP-rik utdrag-för-wordpress

Du kan se en sida vid sida jämförelse av WP Rich Snippets vs. All In One Schema på min WordPress rikt utdragsutdrag men jag skulle definitivt använda WP Rich Snippets om du har en filial eller receptwebbplats där de är en viktig del av din SEO. Du kan se min SiteGround GrowBig-granskning för att se en förhandsgranskning av WP Rich Snippets som innehåller fler inställningar, markeringsalternativ och massor av tillägg (detta och den trevligare designen är de viktigaste fördelarna med detta plugin).

7. Lägg till publiceringsdatum i blogginlägg

Att lägga till datum i utdrag gör att ditt innehåll ser nytt ut och ökar klickfrekvensen …

Utgivningsdatum

I dina Yoast-inställningar aktiverar du “datum i förhandsgranskning av kod” under SEO > Sök Utseende > Innehållstyper. Jag har bara aktiverat detta för inlägg eftersom de är mer tidskänsliga än sidor.

Datum i förhandsgranskning av kod

Nu hittar du metatavsnittet i din blogg (den del som visas på toppen av inlägg) som för mig finns i Genesis Simple Edits inställningar. Du vill lägga till ändrat datum efter inlägg …

Inträde Meta

Så här ser det ut …

Anmälningsdatum ändrat datum

Publicera innehåll för att se nytt ut – nu när datum finns i dina utdrag kan du återställa publiceringsdatum till aktuell dag genom att redigera ett inlägg och klicka på uppdateringsknappen. Ja, du kan gå igenom ALLA inlägg och fortsätta göra det. Missa bara inte det, jag försöker bara göra det när jag gör en uppdatering.

Uppdatera WordPress Post

8. Lägg till AMP-sidor

AMP (accelererade mobilsidor) är ett Google-projekt som gör att dina mobila sidor laddar snabbare och lägger till den fina AMP-stämpeln bredvid dina mobilavsnitt. Detta kommer inte bara att öka klickfrekvensen utan kommer också att förbättra mobilhastigheten och potentiellt din SEO / konverteringar. Lägga till AMP-sidor påverkar designen på din mobilwebbplats så jag föreslår att du testar den, och om du inte gillar den kan du avinstallera plugins och återgå till dina gamla, icke-AMP-mobilsidor..

Accelererade mobilsidor

Yoast AMP

Lägga till AMP-sidor i WordPress

 • Installera AMP-plugin (lägger till de faktiska AMP-sidorna)
 • Installera Lim för Yoast & AMP (låter dig anpassa designen)
 • Lägg till / amp / till valfri sida för att se hur det ser ut och se till att det fungerar
 • Gå till Yoasts inställningar → AMP för att ändra din design och aktivera anpassade inläggstyper
 • Se till att justera din presenterade bild högst upp på dina sidor (se Yoasts handledning)

Fixa AMP-fel
Se till att du inte har det AMP-fel i Search Console eller din AMP-stämpel visas inte på dessa sidor. Fel orsakas vanligtvis av äldre plugins som inte är AMP-kompatibla, till exempel stöder AMP inte JavaScript – så plugins som injicerar skripttaggar orsakar fel.

Accelerated Mobile Pages Google Search Console

9. Skaffa Googles utvalda utdrag

Om du har innehåll som snabbt svarar på en fråga i stycke, lista eller tabellformat, kan Google belöna dig med en med utdrag. Google bestämmer slutligen vem och vad som dyker upp i det presenterade utdraget, men de kommer att få ett svar från något resultat från första sidan. Du kan påverka detta genom att rikta in “fråga nyckelord” och skapa korrekt, auktoriserat, strukturerat innehåll som är organiserat med en innehållsförteckning och underrubriker som beskrivs i steg 10.

Utvalda utdrag

Om du vill ha dessa utdrag skulle jag DEFINITIVT titta på Rand Fishkins video …

Det finns tre typer av utvalda utdrag:

 • Avsnitt (cirka 63% av svaren)
 • Listor (cirka 19% av svaren)
 • Tabeller (cirka 16% av svaren)

Tips för att få utvalda utdrag:

 • Målfrågor som redan har en svarruta (men gör ett dåligt jobb)
 • Identifiera nyckelord för frågor (Sökordsutforskare har ett svarfilter)
 • Var bokstavlig med dina nyckelord (använd t.ex. en exakt sökordsmatch i din titel)
 • Du måste vara på den första sidan på Google för att dyka upp i svarrutan
 • Se till att ditt innehåll är så exakt som möjligt med referenser / länkar
 • Cirka 15% av frågorna har en svarruta, det finns gott om möjligheter

10. Få “Hoppa till länkar” med ett TOC + strukturerat innehåll

Hoppa till länkar

Återigen bestämmer Google slutligen vem som får dessa. Det bästa du kan göra är att skapa långt, strukturerat innehåll med en innehållsförteckning, förankrade underrubriker och organisera ditt inlägg på ett logiskt sätt enligt ämnet. När jag säger långt innehåll (eller “myndighetsinnehåll”) menar jag en solid artikel vanligtvis med 3 000+ ord, exakt hänvisat med länkar.

Google säger så här får du dem …

… se till att långa sidor med flera ämnen på din webbplats är välstrukturerade och uppdelade i distinkta logiska avsnitt. För det andra, se till att varje sektion har ett tillhörande ankare med ett beskrivande namn (dvs. inte bara “Avsnitt 2.1”) och att din sida innehåller en “innehållsförteckning” som länkar till de enskilda förankringarna… du kommer inte att se det på resultaten hela tiden – bara när vi tror att en länk till ett avsnitt skulle vara mycket användbart för en viss fråga.

Hur man skapar en innehållsförteckning med förankrade underrubriker
Innehållsförteckning HTML ser ut så här …

HTML för varje underrubrik ska se ut så här …

Underrubrik One

Underrubrik Two

Underrubrik Three

Du bör ALLTID inkludera en TOC när du skapar längre innehåll.

11. Använd beskrivande URL: er

Om dina permalänk har detta format: http://www.sample.com/?p=123, måste du ändra dessa för att bli mer SEO-vänliga. De är fula, dåliga för SEO och orsakar låga klickfrekvenser. Jag rekommenderar att du använder formatet ”post name” i WordPress under Settings > Permalänkar …

Inställningar för Permalink för inlägg

Några ord från Rand Fishkin om CTR och SEO

En bra video från Rand Fishkin om frågor och CTR (bäst att börja 1:45) …

Videoöversikt

 • Google använder “genomsnittlig tid på webbplatsen” och “avvisningsfrekvens” som en rankningsfaktor
 • Att ansluta ett nyckelord till ditt varumärke (StudioPress Genesis Themes) ökar rankningen
 • Rikta nyckelord som ger människor som sannolikt kommer att spendera mycket tid på din webbplats

Jag lägger 110% i dessa tutorials så jag hoppas att du tycker att det är till hjälp. Om du har frågor, tankar eller behöver hjälp med dina klickfrekvenser eller SEO kan du lämna en kommentar så hjälper jag gärna till.

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector