11 прости начина да увеличите процента на кликване (при SEO) чрез подобряване на фрагменти, за да изпъкнете в резултатите от търсенето с Google

Откъсите от търсачката са тези аванс на вашия SEO.


Всичко, което можете да направите, за да ги изпъкнат, ще увеличи честотата на кликване и ще ви осигури повече SEO трафик. Има много начини да ги подобрите (някои по-малко очевидни от другите).

Ще ви покажа как да се включите в полето за отговор на Google (представени фрагменти), добавете богати фрагменти, AMP страници, и покажете датата на публикуване на публикацията в блога си, за да изглежда съдържанието по-ново. Трябва да следвате всичките 11 стъпки, ако искате значително да увеличите честотата на кликване, която може да бъде измерена в Google Search Console анализа за търсене и за намиране на ниско съдържание на CTR.

Google използва честотата на кликване (CTR) като фактор за класиране така че това също може да подобри реалното ви класиране. Имало многобройни изследвания подкрепящи това. Горещо препоръчвам да идентифицирате CTR съдържание с по-ниска ефективност и да пренапишете своите SEO заглавия + мета описания в редактора за групови съобщения на Yoast, което е стъпка 1. Коментирайте, ако имате въпроси – струва си времето да направите това!

Снимка само на няколко неща, които ще покрия …

Цени за кликване

1. Идентифицирайте съдържание с нисък CTR

Отворете Google Search Console Отчет за Google Анализ и включете CTR филтъра. Потърсете страници с висока позиция (класиране), но с нисък CTR – това означава, че въпреки че страницата е класирана високо, никой не кликва върху вашия фрагмент. Подобряването на тези фрагменти може лесно да доведе до повече трафик. Ако наскоро настроите Search Console (използвайки Yoast), изчакайте няколко седмици, за да имате достатъчно данни.

Кликване с цени, на търсене на конзолата

Подобрения в HTML
Можете също да използвате Google Search Console Подобрения в HTML за да намерите SEO заглавия + мета описания, които са твърде кратки, дълги и дали имате дубликати. Не забравяйте да ги поправите.

HTML-Подобренията

Защо не кликват хората?

 • Страницата / публикацията висока ли е?
 • Съответства ли съдържанието ви с тяхната заявка?
 • По-добро ли е вашето съдържание от топ резултатите?
 • Показва ли публикацията остаряла дата на публикуване?
 • Привлича ли вашето Yoast SEO заглавие да кликват хората?
 • Привлича ли метаоописанието ви Yoast да кликват хората?
 • Можете ли да добавите богати фрагменти, за да покажете допълнителна информация като звезди за преглед?

2. Подобряване на SEO заглавия / мета описания в редактора на насипни продукти на Yoast

Отидете на Yoast > SEO > Инструменти > Групов редактор. Тук можете да редактирате групово редактиране на SEO заглавия + мета описания, без да преминавате през всяка отделна страница. Пренаписването им да звучи по-добре е буквално един от най-лесните начини за увеличаване на CTR. Можете също да коригирате HTML подобрения тук (от Search Console). Редакторът на групи не показва ключовата дума на фокуса на страницата или „лентата с дължина“, която ви казва дали вашето SEO заглавие / мета описание е твърде кратко или дълго … така че имайте предвид това.

Yoast Bulk Editor

3. Създайте перфектното SEO заглавие (In Yoast)

Ето как пиша повечето заглавия …

 1. Изследване 1 основна ключова дума
 2. Изследване 1 вторична ключова дума
 3. Създайте заглавие, което включва елементи и на двете, и на снимки, звучи добре
 4. Гугъл вашата ключова дума и споменете какво прави съдържанието ви различно

Исках да класирам ключови думи, свързани с „WordPress тематични пакети“, тъй като хората, които търсят това, вероятно са готови да свалят 400 долара, а като филиал бих получил около 125 долара от продажбата.

Етап 1: Проучване на основна ключова дума …

Вторични ключови думи

Стъпка 2: Изследвайте вторична ключова дума, която е близка до основната ви (синоним) …

Ключова дума за вторичен фокус

Стъпка 3: Създайте заглавие, което включва и двете, но все пак звучи приятно. НЕ трябва винаги да включвате и двете ключови думи като точни съвпадения, в противен случай ще се окажете да превърнете заглавието си в списък с ключови думи, който изглежда спам и води до нисък CTR. Опитайте да използвате частични съвпадения …

Заглавие

Добро заглавие > Ключови думи – не винаги трябва да се насочвате към 2 ключови думи … понякога насочването към 1 ключова дума и писането на заглавие на рекламното послание е по-добрият вариант. Основното нещо е да си зададете ключова дума в Google и да попитате защо хората трябва да кликват върху ВАШАТА връзка, а не всички останали. Можете ли да включите факта, че имате видео, инфографика или тонове хора, използвали вашето ръководство?

Някои от най-високите ми CTR фрагменти …

Висока кликване с процент-Snippet

Забележете как моето заглавие за W3 Total Cache включва 2018 г. (защото хората търсят най-новите настройки на плъгини, И защото „W3 Total Cache Settings 2018“ е ключова дума, която се показва в Google Autocomplete) и как се използва от над 100 000 хора? Промених го съвсем наскоро и този пост вече има 57% CTR!

Кликване с цени

Това се нарича представен фрагмент, който ще покрия в стъпка 9 …

Висока CTR-Featured-Snippet

Висока CTR-Snippet

Висока CTR-Page-Google-Snippet

Висока CTR търсещата машина-Snippet

4. Craft The Perfect Meta Описание

Това е вашият шанс да кажете на хората ЗАЩО трябва да кликнат върху вашата връзка и никой друг. Тук казвам, че имам предварително конфигуриран цип от моите настройки Yoast, които те могат да импортират в сайта си. Малки неща като тази помагат. Можете да редактирате мета описания в фрагмента на редактора на Yoast или в групов редактор.

Йоаста мета описания

Съвети за писане на мета описания

 • Накарайте хората да кликнат върху вашата връзка (ситуативно към темата)
 • Включете ключовата си дума и в идеалния случай частично съвпадение на вторична ключова дума
 • Дължината трябва да е между 150-160 знака (лентата в Yoast трябва да е зелена)

5. Включете дати във вашите фрагменти

Като включите дата (година) в SEO заглавието + мета описание на статиите, чувствителни към времето, можете да класирате по-високо за ключовите думи за дата и да увеличите CTR, защото хората виждат, че вашият урок е актуален.

Първо научете дали хората търсят ключови думи за дата …

Чувствителни към времето ключови думи

След това включете датата (годината) в своето SEO заглавие + мета описание…

Дати в SEO заглавия

6. Добавете Rich Fnippets

Вероятно сте ги виждали за рецензии, рецепти и други поддържани типове данни

Звезди за преглед на структурирани данни

Има 3 основни начина да направите това:

Използвам WP Rich Snippets, когато пиша рецензии, ето пример за това как изглеждат …

WP-богат-откъси-за-WordPress

Можете да видите едно до друго сравнение на WP Rich Snippets vs All In One Schema Урок за богати фрагменти на WordPress но определено бих използвал WP Rich Snippets, ако имате партньорски или рецептен сайт, където те са ключова част от вашия SEO. Можете да видите моята Преглед на SiteGround GrowBig за да видите визуализация на WP Rich Snippets, която включва още настройки, опции за маркиране и тонове добавки (това и по-хубавият дизайн са основните предимства на този плъгин).

7. Добавете дати за публикуване в публикации в блога

Добавянето на дати към фрагменти прави съдържанието ви изглежда ново и увеличава честотата на кликване …

Дата на публикуване

В настройките на Yoast активирайте „дата в преглед на фрагмент“ под SEO > Търсене Външен вид > Видове съдържание Това е активирано само за публикации, тъй като са по-чувствителни към времето от страниците.

Дата в преглед на фрагмент

Сега намерете въвеждащия мета раздел на вашия блог (частта, която се показва в самия връх на публикациите), която за мен е в Genesis Simple Edits настройки. Ще искате да добавите променена дата след публикуване …

Влизане Meta

Ето как изглежда …

Дата на промяна на публикацията

Публикувайте съдържание, за да изглеждате ново – сега, когато датите са във вашите фрагменти, можете да нулирате датите за публикуване до текущия ден, като редактирате публикация и щракнете върху бутона за актуализиране. Да, можете да преминете през ВСИЧКИ публикации и да продължите да правите това. Просто не го злоупотребявайте, опитвам се да го правя само когато правя актуализация.

Актуализирайте WordPress Post

8. Добавете AMP страници

AMP (ускорени мобилни страници) са проект на Google, който кара мобилните ви страници да се зареждат по-бързо, като добавите този хубав AMP печат до мобилните ви фрагменти. Това не само ще увеличи честотата на кликване, но също така ще подобри скоростта на мобилния телефон и потенциално вашето SEO / преобразуване. Добавянето на страници AMP влияе върху дизайна на вашия мобилен сайт, така че предлагам да го изпробвате и ако не ви хареса, можете да деинсталирате приставките и да се върнете обратно към старите си, не-AMP мобилни страници.

Ускорени мобилни страници

Yoast AMP

Добавяне на AMP страници в WordPress

 • Инсталирайте AMP плъгин (добавя действителните AMP страници)
 • Инсталирайте Лепило за Yoast & AMP (позволява ви да персонализирате дизайна)
 • Добавете / усилвател / към която и да е страница, за да видите как изглежда и се уверете, че работи
 • Отидете в Настройки на Yoast → AMP, за да промените дизайна си и да активирате персонализирани типове публикации
 • Уверете се, че ощипвате представеното ви изображение в горната част на страниците си (вижте ръководството на Йоаст)

Поправяне на AMP грешки
Уверете се, че нямате AMP грешки в Search Console или печатът ви AMP няма да се показва на тези страници. Грешките обикновено са причинени от по-стари плъгини, които не са съвместими с AMP, например AMP не поддържа JavaScript – така че приставки, които поставят етикети на скриптове, ще причинят грешки.

Ускорена мобилна страница Google конзола за търсене

9. Влезте в Featured Snippets на Google

Ако имате съдържание, което бързо отговаря на въпрос в параграф, формат или таблица, Google може да ви възнагради с чертан фрагмент. Google в крайна сметка решава кой и какво да се показва в представения фрагмент, но те ще получат отговор от ВСЕКИ резултат на първа страница. Можете да повлияете на това чрез насочване към „ключови думи за въпроси“ и създаване на точно, авторитетно, структурирано съдържание, което е организирано със съдържание и подзаглавия, както е описано в стъпка 10.

Препоръчани фрагменти

Ако искате тези фрагменти, аз ОПРЕДЕЛЕННО ще гледам видеоклипа на Ранд Фишкин …

Има 3 вида представени фрагменти:

 • Параграфи (около 63% от отговорите)
 • Списъци (около 19% от отговорите)
 • Таблици (около 16% от отговорите)

Съвети за получаване на представени фрагменти:

 • Насочете заявки, които вече имат поле за отговор (но вършат лоша работа)
 • Идентифициране на ключови думи за въпроси (Explorer Explorer има филтър за отговори)
 • Бъдете буквални с ключовите си думи (напр. Използвайте точно съвпадение на ключовите думи в заглавието си)
 • Трябва да сте на първата страница на Google, за да се покажете в полето за отговори
 • Уверете се, че вашето съдържание е възможно най-точно с препратки / връзки
 • Около 15% от запитванията имат поле за отговор, има много възможности

10. Вземете „Направо към връзки“ със TOC + структурирано съдържание

Направо към връзки

За пореден път Google в крайна сметка определя кой ги получава. Най-доброто нещо, което можете да направите е да създавате дълго, структурирано съдържание с a съдържание, закотвени подзаглавия и организирайте публикацията си по логичен начин според темата. Когато казвам дълго съдържание (или „съдържание на авторитет“), имам предвид солидна статия, обикновено с 3 000+ думи, точно посочени с връзки.

Google казва ето как ги получавате …

… Гарантирайте, че дългите много тематични страници на вашия сайт са добре структурирани и разбит на отделни логически раздели. Второ, уверете се, че всеки раздел има свързана котва с описателно име (т.е. не само „Раздел 2.1“) и че вашата страница включва „таблица със съдържание“, която се свързва към отделните котви… няма да го виждате в резултатите непрекъснато – само когато смятаме, че връзката към секция би била много полезна за конкретна заявка.

Как да създадете съдържанието с закотвени подпозиции
Съдържание HTML изглежда така …

HTML кодът на всяка подпозиция трябва да изглежда така …

Подзаглавие One

Подзаглавие Двама

Подзаглавие Трима

ВИНАГИ трябва да включвате TOC, когато създавате по-дълго съдържание.

11. Използвайте описателни URL адреси

Ако вашите постоянни връзки имат този формат: http://www.sample.com/?p=123, тогава трябва да ги промените, за да бъдете по-удобни за SEO. Те са грозни, лоши за SEO и причиняват ниска честота на кликване. Препоръчвам да използвате формата „име на публикация“ в WordPress в „Настройки“ > Постоянните …

Настройки на името на публикацията Постоянна връзка

Няколко думи от Rand Fishkin за CTR и SEO

Страхотно видео от Ранд Фишкин относно запитвания и CTR (най-добре да започнете в 1:45)…

Видео резюме

 • Google използва „средно време на сайта“ и „степен на отпадане“ като фактор за класиране
 • Прикачването на ключова дума към вашата марка (StudioPress Genesis Themes) увеличава класирането
 • Насочете ключови думи, които носят хора, които вероятно ще прекарат много време на вашия уебсайт

Влагам 110% в тези уроци, така че се надявам да ви е полезно. Ако имате някакви въпроси, мисли или се нуждаете от помощ за вашите проценти на кликване или SEO, оставете коментар и ще се радвам да ви помогнем.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map