19 arsyet Uebsajti juaj nuk është duke u renditur i lartë në Google

03.06.2020
SEO '19 arsyet Uebsajti juaj nuk është duke u renditur i lartë në Google
0 22 мин.

Pse nuk është renditja e faqes suaj të internetit në Google?


Kjo është deri tani pyetja më e zakonshme që unë marr kur bëj auditime SEO.

Arsyet më të zakonshme që një uebfaqe nuk është duke u renditur në Google zakonisht kanë të bëjnë me zgjedhjet e fjalëve, me theks të madh në përdorimin e fjalëve (në vend të SEO reale në faqe), mungesë të përmbajtjes së thelluar në lidhje me temat thelbësore, normat e dobëta të klikimit, dënimet , dhe në disa raste, duke mos optimizuar për YouTube ose kërkimin lokal. Ndjekja e këtij udhëzuesi duhet të ndihmojë në përcaktimin e problemit.

Uebsajti që nuk renditet në Google

1. Fjalët kyçe janë tepër konkurruese

Nuk jeni i sigurt nëse po zgjidhni fjalët e duhura? Provoni këtë.

Hapi 1: Zgjidhni një fjalen me bisht të gjatë në Google Autocomplete.

Hapi 2: Google fjalen kyçe dhe mësoni konkursin. Nëse rezultatet kryesore përfshijnë përmbajtje të fortë, faqet e internetit të autoriteteve dhe kanë autorizim të lartë domain + page (të cilin mund ta kontrolloni në MozBar), mund të dëshironi të zgjidhni një fjalen tjetër. Nëse nuk keni fat të renditni për fjalë kyçe të gjera, provoni të merrni edhe më specifik. Ndërsa merrni më shumë lidhje / aksione në faqen tuaj të internetit dhe rrisni autoritetin e domenit, mund të filloni të synoni fraza më konkurruese.

Hapi 3: Shmangni Google Keyner Planner dhe mjetet e tjera të krijuara për PPC. Në vend të kësaj, provoni Moz Keyword Explorer, Fjalë kyçe Kudo dhe mjete të tjera të krijuara posaçërisht për SEO.

Konkurrenca e fjalëve

3. Mungesa e tutorialeve në thellësi

Ky ishte faktori # 1 që më mori nga 300 në 2.500+ vizitorë / ditë në rreth 1 vit.

Meqenëse bëj blog për WordPress SEO dhe optimizimin e shpejtësisë, kam shkruar mësime të gjera (3,000+ fjalë) për Yoast, shpejtësinë e WordPress, hulumtim fjalen, fjalët kyç, shtesat cache, YouTube SEO, optimizimin e figurës, shtojcat SEO, SEO lokale dhe tema të tjera thelbësore që audienca ime dëshiron për të mësuar rreth.

Këto mësime përbëjnë rreth 80% të trafikut tim. 
Nëse nuk i keni bërë këto mësime thelbësore (të quajtura gjithashtu përmbajtje gur themeli ose përmbajtje të shtyllës), ky duhet të jetë përparësia juaj # 1. Mund të duhen disa muaj për të hedhur disa nga këto mësime, por pagesa (për rastin tim) ishte shumë e madhe dhe çoi në një të ardhur nga bashkëpunëtorët 6 figura / vit. Ia vlen!

4. Ju duhet një përmbledhje e përmbajtjes

Unë filloj çdo postim të vetëm me një tabelë përmbajtjesh.

Google thotë:

Sigurohuni që faqet e gjata me shumë tema në faqen tuaj të jenë të strukturuara mirë dhe të ndara në seksione logjike të dallueshme. Së dyti, sigurohuni që secila pjesë të ketë një spirancë të shoqëruar me një emër përshkrues (d.m.th., jo vetëm “Seksioni 2.1”), dhe që faqja juaj të përfshijë një tabelë të përmbajtjes që lidhet me ankorimet individuale.

Në vend që të përdorni një plugin, kodifikoni tabelën tuaj të përmbajtjes në HTML (dhe hartojeni atë në CSS) i cili krijon spiranca të emrit dhe lejon njerëzit të lidhen me (dhe të hidhen në) seksione specifike në postim.

Tabela e përmbajtjes:

5. Tituj të Shkruara të SEO-ve të Shkruara + Përshkrimi i Metës

Të gjithë në Google janë duke përdorur fjalen në kutinë e tyre – pse dikush do të klikojë rezultatin tuaj?

 • A është postimi juaj më aktual se të tjerët?
 • A keni një video të veçantë, infografike, PDF, ose skedar zip?
 • A keni përfunduar një studim rasti që tregon hulumtime origjinale?

Nëse keni diçka të veçantë në postimin tuaj, sigurohuni që ta përfshini atë në titullin tuaj SEO ose përshkrimin meta. Për shembull, copëza për mësimin tim W3 Total Cache përmend një skedar zip ku njerëzit mund të shkarkojnë të njëjtat cilësime që unë përdor dhe t’i ngarkoj ato drejtpërdrejt në faqen e tyre të internetit (dhe përdoret nga 1/4 milion njerëz). Ateverfarëdo skaji që mund të merrni, përmendeni atë në copën tuaj.

Tituj të kapur për SEO

6. Tejkalimi i Kufijve të Karakterit të Google

Titujt e SEO duhet të jenë rreth 50-60 karaktere, përshkrime meta rreth 150-160 karaktere.

Por ndonjëherë edhe nëse i respektoni këto kufij, ekziston ende një shans që ato të ndërpriten. Google Search Console supozohet se do t’ju tregojë se cilat copa ndërpriten në seksionin HTML Përmirësimet, por kjo nuk do të funksionojë gjithmonë. Kjo është arsyeja pse ju duhet kontrolloni ato me dorë.

Pasi të publikoni një postim dhe indeksohet nga Google, gjithmonë kontrolloni nëse copa juaj prishet. Nëse ndodh, shkurtimi i tij do ta bëjë atë të lexojë bukur dhe të marrë më shumë njerëz duke klikuar në rezultatet tuaja.

Pritini copëzat

7. Koha e reagimit të ngadaltë të serverit

Kontrolloni koha e reagimit të serverit në Google PageSpeed ​​Insights që duhet të jetë <200ms siç rekomandon Google. Serveri juaj (pritja) është faktori # 1 në Udhëzues për optimizimin e WordPress.

Ulni kohën e përgjigjes së serverit

Ka shumë informacione të këqija atje në lidhje me pritjen. Bashkohuni me disa Grupe në Facebook si WordPress Hosting Group Facebook dhe kontrolloni se cilët host janë vlerësuar shumë në këto sondazhe.

SiteGround (pritje e përbashkët) dhe Cloudways (pritja në re) është zakonisht # 1 dhe # 2. Ka shume njerëz që kanë emigruar dhe postuan kohët e tyre të përmirësimit të reagimit në Twitter. Shmangni Bluehost, HostGator, iPage dhe çdo host që zotëron EIG i cili zotëron mbi 60+ kompani të ndryshme pritëse dhe është famëkeq për serverët e ngadaltë. Emigruar në SiteGround, Cloudways, ose Kinsta mund të përmirësojë ndjeshëm kohët e reagimit të serverit, ndonjëherë nga 7+ sekonda. Bëni hulumtimin tuaj!

2019 Sondazh në Facebook Sondazh

8. Mos përdorimi i copave të pasura

Copa të pasura mund të përdoren për rishikime, FAQ, receta dhe lloje të tjera të të dhënave.

Unë personalisht përdor shtojcën WP Review (për vlerësime) dhe shtojcën e përmbajtjes së strukturuar (për FAQ).

FAQ mund të shtohet në çdo faqe ose postim duke përdorur shtojcën e strukturuar të përmbajtjes, pastaj duke e përdorur atë për të shtuar pyetje të bëra shpesh. Paraqisni URL-në tuaj Mjeti i Inspektimit të URL-së të Google dhe duhen më pak se 5 minuta që FAQ të pasqyrohen në rezultatet e kërkimit të Google. Seriozisht, 5 minuta.

Ju mund të shikoni një shembull të shtojcës sime të pasur të WP Rishikimi në rishikimin tim të SiteGround (afër pjesës së poshtme), por ai mund të vendoset kudo në përmbajtje duke përdorur një kod të shkurtër. Nëse faqja juaj e internetit nuk po renditet e lartë në Google, shtimi i copave të pasura mund të rrisë CTR dhe renditjen tuaj.

9. Gabimet në tastierën e kërkimit Google

Nëse keni shumë gabime në tastierën e kërkimit të Google, kjo mund t’ju tregojë pse faqja juaj e internetit nuk po renditet në Google.

Ndoshta ju jeni duke indeksuar aksidentalisht etiketat, titujt tuaj të SEO po ndërpriten, ose keni ndryshuar permalidhjet dhe keni harruar të vendosni ridrejtimet e 301. Ose më keq, ju keni një dënim Google ose një faqe interneti të hakuar. Shtë më së miri për të rregulluar gabimet në tastierën e kërkimit, në mënyrë që të paktën t’i eliminoni ato si problem.

Gabimet në tastierën e kërkimit Google

Si ta verifikoni sitin tuaj në WordPress me tastierën e kërkimit të Google
Regjistrohuni në tastierën e kërkimit të Google, shtoni faqen tuaj të internetit, pastaj zgjidhni opsionet e verifikimit HTML. Kopjoni kodin, pastaj ngjisni atë në Yoast nën SEO > i përgjithshëm > Mjetet e Webmasterit > Kodi i Verifikimit Google. Fshini gjithçka jashtë citateve (përfshirë citatet), pastaj ruani ndryshimet. Mund të duhen disa ditë për të grumbulluar të dhëna në pultin e Konsolës së Kërkimit.

 • Gabimet në zvarritje: lidhje të prishura të cilat mund të fiksohen duke përdorur 301 ridrejtime.
 • Përmirësimet HTML: etiketat e titullit + përshkrimet meta të cilat janë shumë të shkurtra, të gjata ose kopje. Ju gjithmonë duhet t’i kontrolloni këto me dorë për t’u siguruar që ato nuk ndërpriten pasi Google Search Console nuk i merr gjithmonë këto gabime.
 • Indeksimi i gabimeve: sigurohuni që etiketat dhe faqet e tjera jo të dobishme nuk janë indeksuar dhe kontrolloni se cila përmbajtje është indeksuar në cilësimet e Paraqitjes së Kërkimit të Yoast.
 • Gabimet e sigurisë: tregon nëse keni malware, probleme të hakimit, etj.
 • Gabimet në celular: kjo është mënyra më e mirë për të kontrolluar gabimet në celular pasi mjeti i testimit celular Google tregon vetëm gabime për faqen e vetme që po provoni.
 • Veprimet manuale: do të thotë që ju keni një penallti dhe duhet të kaloni referencën në datën kur keni marrë një penallti (kur trafiku u ul) dhe historia e azhurnimit të Google.

10. Përmbajtja e vjetëruar

Sa vjet janë data e publikimit?

Po i tregon? A i ruan ato azhurnuar? A jeni duke përfshirë vitin aktual në titujt e SEO tuaj? Nëse iu përgjigjeni jo ndonjë prej këtyre pyetjeve, mund të bëni një punë më të mirë për të mbajtur aktual përmbajtjen tuaj. Përmbajtja aktuale = normat më të mira të klikimit = renditjet më të larta.

Hapi 1: Shtoni Datat e Publikimit në Postime
Në cilësimet tuaja Yoast, shkoni te SEO > Pamja e kërkimit > Llojet e përmbajtjes, pastaj aktivizoni data në parapamjen e copave për postimet. Tjetra, shtoni datën e modifikuar pas postit në krye të secilit prej postimeve në blogun tuaj (ka edhe një plugin për të ndihmuar me këtë). Tani, data e modifikuar do të tregohet në rezultatet e kërkimit.

Data e hyrjes e modifikuar

Hapi 2: Mbani Publikimin e datave aktuale
Nëse nuk i azhurnoni artikujt tuaj në blog, ato data të publikimit do të vjetrohen dhe në të vërtetë mund të dëmtojnë normat tuaja të klikimit. Edhe nëse është një ndryshim i vogël, duhet të azhurnoni artikujt tuaj më të rëndësishëm të paktën një herë në 6 muaj. Kjo do ta mbajë datën e modifikuar pas postit aktual.

Datat e modifikuara pjesa më e madhe e Yoast

Hapi 3: Shtoni Vitin aktual në Titujt e SEO
Ju gjithashtu mund të shtoni vitin aktual në titujt e SEO tuaj, titujt e postimit, dhe madje edhe përshkrimet tuaja të meta. Kjo përforcon që përmbajtja juaj është aktuale ju ndihmon të renditni për fjalët kyçe të datës (për mua, shtojcat azhurnohen gjatë gjithë kohës dhe njerëzit duan cilësimet më të reja).

Përmbajtja e vjetëruar

Fjalë kyçe të datës

11. Imazhet e Pafotuara

Ka 3 mënyra kryesore për të optimizuar imazhet në GTmetrix:

Shërbyer imazhe të shkallëzuara: madhësia e imazheve të mëdha për të qenë më të vogla. GTmetrix do t’ju tregojë se cilat imazhe duhet të ndryshohen në madhësi, në dimensionet e tyre të sakta, por me të vërtetë duhet të keni një fletë mashtrimesh për dimensione të imazhit, e cila rendit dimensionet e rrëshqitësve, widget-ve, logos, imazheve në blog të plotë dhe imazhe të tjera të përdorura zakonisht. Në këtë mënyrë, ju mund të mbani mend të ndryshoni përmasat e imazheve para se të ngarkoni.

Specifikoni dimensionet e figurës: duke shtuar një gjerësi + lartësi në HTML ose CSS të figurës. Redaktori Visual e bën këtë automatikisht, por fushat e tjera të faqes tuaj (veçanërisht ato që kërkojnë kod), nuk do. Në këtë rast, duhet të gjeni se cilat imazhe nuk kanë dimensione të specifikuara (të paraqitura në gabimet e GTmetrix), të vendosura imazhin në WordPress, të modifikoni HTML dhe të shtoni një gjerësi + lartësi.

Optimizoni Imazhet: imazhe pa kompresim pa humbje duke përdorur një mjet si ShortPixel ose Imagify.

Optimizimet e figurave në GTmetrix

12. Faqja e hollë për mua

Faqja ime për mua ka “50 gjëra të rastësishme dhe shqetësuese për mua” për të cilat unë marr një ton të komenteve. Faqja juaj për mua është zakonisht një nga faqet më të vizituara, kështu që pse nuk dëshironi ta grumbulloni atë dhe t’i bëni njerëzit të qëndrojnë më gjatë në faqen tuaj? Fshini mbeturinat e përgjithshme dhe futuni në përvoja reale dhe transparente për veten tuaj. Ndani historinë tuaj, zbuloni veten.

Rreth-Me-Faqe

13. Përmbajtja e hollë po indeksohet

Kategoria, etiketa, URL-të e mediave dhe faqet e tjera jo të dobishme nuk duhet të indeksohen.

Për të kontrolluar nëse përmbajtja e hollë po indeksohet, shkoni te seksioni i indeksimit të Konsolës së Kërkimit Google dhe shikoni të gjithë përmbajtjen që indeksohet. Nëse shihni diçka të zakonshme (qindra etiketë të indeksuar ose URL të mediave), kjo konsiderohet si përmbajtje e hollë dhe mund t’ju bëjë të penalizoni, dhe madje mund të konsiderojë si përmbajtje të kopjuar të cilën mund ta kontrolloni në siteliner.

Nëse jeni duke përdorur WordPress, mund të kontrolloni nëse këto janë indeksuar në Yoast në cilësimet e Paraqitjes së Kërkimit. Natyrisht, faqet, postimet dhe përmbajtja tjetër “e dobishme” duhet të indeksohen. Përmbajtja që llogaritet si përmbajtje e kopjuar ose nuk është e dizajnuar të jetë unike / e dobishme, nuk duhet.

Etiketa WordPress

14. Asnjë faqe private ose ligjore

Google dëshiron të dijë që ju jeni të ligjshëm, dhe gjithashtu siguron që jeni i mbrojtur.

Faqet ligjore për t’u marrë parasysh:

 • Politika e privatësisë
 • Kushtet e përdorimit
 • Njoftim DCMA
 • Politika e cookie-t
 • Njoftim për të drejtat e autorit
 • Përgjegjësia e Filialit
 • Informacioni i mundësisë së hyrjes
 • Njoftim për Cookie (për GDPR)

Faqja e Politikës së Privatësisë

15. Ju keni një dënim Google

Këto janë dy lloje të dënimeve të Google:

Gjobat manuale: gjetur në seksionin e veprimeve manuale në tastierën e kërkimit të Google nëse keni një të tillë. Këto zakonisht janë më të lehta për tu rregulluar pasi Google ju tregon dënimin e saktë që ka faqja juaj e internetit.

Veprimet e Manualit të Konsolës së Kërkimit Google

Dënimi algoritëm: një rënie e konsiderueshme e trafikut pa ndonjë njoftim në Google Console Console. Në këtë rast, ju do të krahasoni datën kur trafiku juaj ra në ndryshimet e algoritmit të Google. Google ka lëshuar shumë azhurnime thelbësore të algoritmeve në baza mujore (pa paralajmërim apo edhe sqarim) duke bërë më shumë SEO të detyruar të presin dhe të hamendësojnë atë që u prek. Kam humbur 20% të trafikut tim në azhurnimin e tyre të 3 qershorit, ndërsa faqet e internetit të tjera të mëdha humbën deri në 80%.

Përditësimi i Algoritmit Qendror të Google

16. Promovimi Shumë Affiliate

E vërteta është, Google është i njëanshëm drejt faqeve të internetit të bashkëpunëtorëve.

Dhe me të drejtë. Shumë faqe në internet të lidhjeve lidhëse lidhin lidhjet, renditni produktet e anëtarëve të parë në postimet e listave, nuk do të keni një mohim të bashkëpunimit, ose ato janë thjesht shumë të shitura dhe përqendrohen shumë në shitjen e gjërave sesa në sigurimin e vlerës. Përmbajtja juaj duhet të jetë e plotë dhe e vlefshme!

Google thotë:

Pyete veten pse një përdorues do të dëshironte të vizitonte faqen tuaj më parë sesa të vizitonte direkt tregtarin origjinal. Sigurohuni që faqja juaj të shtojë vlerë të konsiderueshme përtej thjesht ribotimit të përmbajtjes në dispozicion nga tregtari origjinal.

Provoni të krijoni një përmbledhje në lidhje me produktin e filialit, pastaj lidheni me atë (në kundërshtim me mbushjen e lidhjeve të bashkëpunimit kudo). Këto janë lidhje natyrore të brendshme që ndihmojnë SEO (duke mos e dëmtuar atë) dhe prapëseprapë mund të japin konvertime të larta ndërsa zvogëlojnë numrin e përgjithshëm të lidhjeve të filialeve në faqen tuaj të internetit.

17. Integrimi lokal i SEO

Keni probleme në renditjen për fjalët kyçe të lokalizuara?

SEO lokale ka të vetin faktorët e rangut dhe thekson Google My Business, rishikime, faqe të drejtuara gjeografike për fjalë kyçe lokale, shpejtësia e lëvizshme, dhe citimet. Nëse po synoni Google Maps ose rezultate të lokalizuara të kërkimit, duhet të përqendroheni në ata faktorë specifik të renditjes.

Optimizimi i faqes tuaj të Google My Business

Google Logo e Biznesit tim

 • Krijoni një faqe GMB (pa kopjuar – kontrolloni Moz Lokal)
 • Verifikoni pronësinë dhe merrni një URL të personalizuar
 • Plotësoni çdo gjë: kategoritë, atributet, menyja, shërbimet, përshkrimi, fotografitë (logoja, kopertina, dyqani, ekipi, brenda dyqanit), orët, orët speciale, 360 turne
 • Përmirësoni renditjen me rezerva, emërime, prenotime, URL të biznesit lokal
 • Posto në Google Posts, përgjigju pyetjeve (kjo është duke u bërë më e rëndësishme), përgjigju vlerësimeve dhe le njerëzit të ju porosisin (mbajeni atë ritëm përgjigjeje)

18. Integrimi SEO në YouTube

Konkurrenca në YouTube është aq më pak sesa Google.

Përse?

Sepse shumica e zemëruesve dhe njerëzve të ndrojtur nga kamera nuk janë në YouTube. Unë pothuajse gjithmonë mund të renditem në faqen 1 në YouTube, zakonisht në 3 rezultatet e para. im Videot e optimizmit të shpejtësisë së WordPress janë të dy në rrugën e duhur për të arritur në 100,000 shikime dhe Zoti e di se sa shitje bashkëpunëtore kam marrë përmes tyre. Dhe unë jam një bloger i plotë intrigues i nerd për tema të thata. Sidomos nëse po kërkoni mënyrën më të shpejtë dhe më të lehtë për të marrë klientë ose shitje të anëtarëve, YouTube është ajo!

Futja e videove tuaja në faqen tuaj të internetit është jashtëzakonisht e fuqishme.
Ai i mban njerëzit në faqen tuaj më të gjatë (të mira për metrikët e Google si normat e fryrjes dhe koha mesatare në faqe) dhe gjithashtu amplifikon angazhimin e videos (më shumë pëlqime, komente, aksione, pajtimtarë etj). Sinjalet e fejesës janë faktori # 1 i rangimit kur renditni videot në YouTube.

Optimizimi i videos në YouTube

 • Kërkoni një fjalë kyçe të bishtit të gjatë në Autoqoftë të YouTube
 • Konkurrenca e fjalëve kërkimore duke përdorur VidIQ Chrome Extension
 • Krijoni video të gjata, 10+ minuta (gjatësia është forcë edhe në video)
 • Shkruani një skenar (ose skicë), modifikoni videon dhe merrni seriozisht
 • Etiketoni skedarin video si fjalen tuaj para se te ngarkoni ne YouTube
 • Përfshini fjalen kryesore në titullin e videos dhe fjalinë e parë në përshkrim
 • Kaloni një ton kohë duke menduar për një titull të mirë video për të rritur CTR
 • Përfshini shenjat kohore në përshkrimin e videos për të ndihmuar njerëzit të lundrojnë
 • Dizajnoni një figurë të bukur, me porosi, e cila është 1280 (w) x 720 (h) pixel
 • Vendosni videon në faqen tuaj të internetit / blogun për të forcuar angazhimin e saj
 • Ngarko një procesverbal pasi përkthimi në YouTube mund të kasap tekstin
 • Përgjigjuni gjithmonë komenteve (# e komenteve është një faktor i madh në renditje)

Këtu është një i mirë që krijova në optimizimin e shpejtësisë së WordPress:

19. Duke u mbështetur shumë në prizat + mjetet

Shtojcat SEO të WordPress vendosin shumë theks në përdorimin e fjalëve.

Arritja e atyre “dritave jeshile” në të vërtetë do të thotë shumë pak. Shtojcat SEO nuk ju mësojnë se si të bëni kërkime për fjalen, copa të pasura, të rritni CTR-të ose si të krijoni video të angazhuara në YouTube.

Lista e listave të mia SEO në faqe do t’ju çojë në drejtimin e duhur. Ka pak të bëjë me përdorimin e fjalëve dhe gjithçka që ka të bëjë me optimizimet praktike (dhe zakonisht më pak të njohura) në faqe.

Sajti i WordPress ende nuk po renditet në Google?

Shikoni tutorialin tim të plotë për WordPress SEO i cili përfshin shumë optimizime të tjera që mund të bëni në WordPress. Ekipi ynë gjithashtu ofron auditime të WordPress SEO dhe konsulencë SEO nëse keni nevojë për ndihmë më të personalizuar. Ju gjithashtu mund të më lini një koment më poshtë dhe unë do t’ju ndihmoj për gjithçka që mundem. Jam më shumë se i lumtur për të ndihmuar këdo që kalon në të vërtetë këto mësime.

Shpresoj që kjo të ndihmoi!

Gëzuar,
mashkull

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector