19 причини Вашият уебсайт не се класира високо в Google

Защо не е уебсайтът ви в Google?


Това е най-често срещаният въпрос, който получавам при извършване на SEO одити.

Най-честите причини, които уебсайтът не класира в Google, обикновено са свързани с избора на ключови думи, свръх подчертаване на използването на ключови думи (вместо реално SEO страница), липса на задълбочено съдържание по основните теми, лоши кликвания, санкции , а в някои случаи не се оптимизира за YouTube или локално търсене. Следването на това ръководство трябва да помогне за установяване на проблема.

Уебсайт не се класира в Google

1. Ключовите думи са твърде конкурентни

Не сте сигурни дали избирате правилните ключови думи? Опитайте тази.

Етап 1: Изберете ключова дума с дълга опашка в Google Autocomplete.

Стъпка 2: Google ключовата дума и научете конкуренцията. Ако най-добрите резултати включват силно съдържание, авторитетни уебсайтове и имат висок авторитет на домейна + страница (което можете да проверите в MozBar), може да искате да изберете друга ключова дума. Ако нямате късмет с класирането за широки ключови думи, опитайте да получите още по-конкретни. Тъй като получавате повече връзки / споделяния към вашия уебсайт и увеличавате авторитета на домейна, можете да започнете да насочвате към по-конкурентни фрази.

Стъпка 3: Избягвайте инструмента за планиране на ключови думи на Google и други инструменти, създадени за PPC. Вместо това опитайте Moz Keyword Explorer, Ключови думи навсякъде и други инструменти, създадени специално за SEO.

Конкуренция по ключови думи

3. Липса на уроци по дълбочина

Това беше фактор №1, който ме накара от 300 до 2500+ посетители на ден за около 1 година.

Тъй като правя блог за WordPress SEO и оптимизация на скоростта, написах обширни (3 000+ думи) уроци за Yoast, WordPress speed, проучване на ключови думи, кешинг плъгини, YouTube SEO, оптимизация на изображения, SEO плъгини, локално SEO и други основни теми, които моята аудитория иска да науча за.

Тези уроци съставляват около 80% от трафика ми. 
Ако не сте направили тези основни уроци (наричани също съдържание на крайъгълен камък или съдържание на стълб), това трябва да бъде вашият приоритет №1. Може да отнеме няколко месеца, за да сложите няколко от тези уроци, но изплащането (в моя случай) беше огромно и доведе до 6 фигура / година партньорски доход. Струва си!

4. Имате нужда от съдържанието

Започвам всеки отделен пост със съдържание.

Google казва:

Уверете се, че дългите много тематични страници на вашия сайт са добре структурирани и разделени на отделни логически секции. Второ, уверете се, че във всеки раздел има свързана котва с описателно име (т.е. не само „Раздел 2.1“) и вашата страница съдържа таблица със съдържание, която свързва към отделни котви.

Вместо да използвате плъгин, кодирайте съдържанието си в HTML (и го проектирайте в CSS), което създава котвени имена и позволява на хората да се свързват към (и да прескачате) конкретни секции в публикацията.

Съдържание на шаблона:

5. Лошо написани SEO заглавия + мета описания

Всички в Google използват ключовата дума в своя фрагмент – защо някой щраква върху вашия резултат?

 • Пощата ви по-актуална ли е от другите?
 • Имате ли специален видео, инфографика, PDF или zip файл?
 • Завършихте ли казус, показващ оригинални изследвания?

Ако имате нещо специално в публикацията си, не забравяйте да го включите в своето SEO заглавие или мета описание. Например, фрагментът за моето ръководство W3 Total Cache споменава zip файл, където хората могат да изтеглят същите настройки, които аз използвам, и да ги качвам директно на уебсайта им (и той е използван от 1/4 милиона души). Какъвто и ръб да получите, споменете го във вашия фрагмент.

Забавни SEO заглавия

6. Превишаване на ограниченията на символи на Google

SEO заглавията трябва да са около 50-60 знака, мета описанията около 150-160 знака.

Но понякога дори ако спазвате тези граници, все още има шанс те да бъдат отрязани. Предполагаме, че конзолата за търсене на Google ви показва кои фрагменти се отрязват в секцията Подобрения на HTML, но това не винаги работи. Ето защо трябва проверете ги ръчно.

След като публикувате публикация и тя се индексира от Google, винаги проверявайте дали фрагментът ви ще бъде отрязан. Ако го направи, съкращаването му ще го накара да чете хубаво и ще накара повече хора да кликват върху вашите резултати.

Изрязани фрагменти

7. Бавно време за реакция на сървъра

Провери своя време за отговор на сървъра в Google PageSpeed ​​Insights, което трябва да бъде <200ms като Google препоръчва. Вашият сървър (хостинг) е фактор №1 в Ръководство за оптимизация на WordPress.

Намалете времето за реакция на сървъра

Има много лоша информация за хостинга. Присъединете се към някои Facebook групи като WordPress хостинг Facebook група и проверете кои домакини са оценени високо в тези анкети.

SiteGround (споделен хостинг) и Cloudways (облачен хостинг) обикновено са №1 и №2. Има много хора, които са мигрирали и публикуваха подобреното си време за реакция в Twitter. Избягвайте Bluehost, HostGator, iPage и всеки хост, собственост на EIG който притежава над 60+ различни хостинг компании и е прословут за бавните сървъри. Мигриране към SiteGround, Cloudways или Kinsta може значително да подобри времето за реакция на сървъра, понякога от 7+ секунди. Правете си изследвания!

2019 хостинг във Facebook анкета

8. Не се използват богати фрагменти

Богати фрагменти могат да се използват за прегледи, често задавани въпроси, рецепти и други типове данни.

Аз лично използвам плъгин за преглед на WP (за отзиви) и плъгин за структурирано съдържание (за често задавани въпроси).

Често задавани въпроси могат да се добавят към всяка страница или публикация с помощта на приставката за структурирано съдържание, след което да се използват за добавяне на често задавани въпроси. Изпратете URL адреса си на Google Инструмент за проверка на URL адреси и отнема по-малко от 5 минути, докато често задаваните въпроси се отразяват в резултатите от търсенето с Google. Сериозно, 5 минути.

Можете да разгледате пример на моя плъгин за богати фрагменти от WP Review в моя ревю на SiteGround (близо до дъното), но той може да бъде поставен навсякъде в съдържанието, използвайки кратък код. Ако уебсайтът ви не се класира високо в Google, добавянето на богати фрагменти може да повиши вашия CTR и класиране.

9. Грешки в конзолата за търсене на Google

Ако имате много грешки в конзолата за търсене на Google, това може да ви подскаже защо уебсайтът ви не е класиран в Google.

Може би случайно сте индексирали тагове, SEO заглавията ви се отрязват или сте променили перманентните връзки и сте забравили да настроите 301 пренасочвания. Или още по-лошо, имате Google наказание или хакнат уебсайт. Най-добре е да коригирате грешките в Search Console, за да можете поне да ги елиминирате като проблем.

Грешки в конзолата за търсене на Google

Как да потвърдите вашия WordPress сайт с конзолата за търсене на Google
Регистрирайте се в Google Search Console, добавете уебсайта си и след това изберете опциите за потвърждаване на HTML. Копирайте кода, след което го поставете в Yoast под SEO > Общ > Инструменти за уеб администратори > Код за потвърждение на Google. Изтрийте всичко извън кавичките (включително цитатите), след което запазете промените. Може да отнеме няколко дни за попълване на данни в таблото за управление на Search Console.

 • Грешки при обхождане: прекъснати връзки, които могат да бъдат поправени с помощта на 301 пренасочвания.
 • Подобрения в HTML: тагове за заглавие + мета описания, които са твърде кратки, дълги или дубликати. Винаги трябва да проверявате ръчно, за да сте сигурни, че не се отрязват, тъй като Google Search Console не винаги приема тези грешки.
 • Индексиране на грешки: уверете се, че маркерите и другите неполезни страници не са индексирани и контролирайте кое съдържание е индексирано в настройките на външния вид на Yoast.
 • Грешки в сигурността: показва дали имате зловреден софтуер, хакерски проблеми и т.н..
 • Мобилни грешки: това е най-добрият начин за проверка за мобилни грешки, тъй като инструментът за тестване на мобилни устройства на Google показва грешки само за една страница, която тествате.
 • Ръчни действия: означава, че имате наказание и трябва да пресечете датата, на която сте получили наказание (когато трафикът е намалял) и историята на актуализациите на Google.

10. Остаряло съдържание

На колко години са вашите дати за публикуване?

Показвате ли ги? Да ги поддържате актуализирани? Включвате ли текущата година в SEO заглавията си? Ако сте отговорили с не на нито един от тези въпроси, бихте могли да се справите по-добре като поддържате актуалното съдържание. Текущо съдържание = по-добри проценти на кликване = по-високи класирания.

Стъпка 1: Добавете дати за публикуване в публикации
В настройките на Yoast отидете на SEO > Търсене Външен вид > Типове съдържание, след това активирайте дата в преглед на фрагмента за постове. След това добавете променена дата за публикуване в горната част на всеки от публикациите в блога си (има и плъгин за да помогна с това). Сега променената дата ще бъде показана в резултатите от търсенето.

Дата на промяна на публикацията

Стъпка 2: Поддържайте актуалните дати за публикуване
Ако не актуализирате статиите в блога си, тези дати на публикуване ще остарят остарели и всъщност могат да навредят на честотата на кликване. Дори и да е малка промяна, трябва да актуализирате най-важните си статии поне веднъж на 6 месеца. Това ще поддържа актуализираната дата за публикуване.

Дати за групово редактиране на Yoast

Стъпка 3: Добавете текущата година към SEO заглавия
Можете също така да добавите текущата година към своите SEO заглавия, заглавия за публикации и дори вашите мета описания. Това подсилва, че съдържанието ви всъщност е актуално ви помага да класирате за ключови думи за дата (за мен плъгините се актуализират непрекъснато и хората искат най-новите настройки).

Остаряло съдържание

Ключови думи за дата

11. Неоптимизирани изображения

Има три основни начина за оптимизиране на изображенията в GTmetrix:

Сервирайте мащабирани изображения: преоразмеряване на големи изображения, за да бъдат по-малки. GTmetrix ще ви каже кои изображения трябва да бъдат оразмерени и техните правилни размери, но наистина трябва да имате мамят на изображението, в което са изброени размерите на вашите плъзгачи, джунджурии, лого, блогови изображения с пълна ширина и други често използвани изображения. По този начин можете да запомните да преоразмерите изображенията преди качването.

Посочете размерите на изображението: добавяне на ширина + височина към HTML или CSS на изображението. Visual Editor прави това автоматично, но други области на вашия сайт (особено тези, които изискват код), няма. В този случай трябва да намерите кои изображения нямат посочени размери (показани в грешките на GTmetrix), да намерите изображението в WordPress, да редактирате HTML и да добавите ширина + височина.

Оптимизирайте изображенията: безкомпромисно компресиране на изображения с инструмент като ShortPixel или Imagify.

Оптимизация на изображения в GTmetrix

12. Страница „Тънки за мен“

На страницата ми за мен има „50 случайни и смущаващи неща за мен“, които получавам много коментари. Страницата ви за мен обикновено е една от най-посещаваните страници, така че защо не бихте искали да я увеличите и да накарате хората да останат по-дълго на вашия сайт? Изтрийте общия боклук и влезте в истински, прозрачни преживявания за себе си. Споделете историята си, разкрийте се.

За-Me-Page

13. Тънкото съдържание се индексира

Категория, етикет, медийни URL адреси и други неполезни страници не трябва да бъдат индексирани.

За да проверите дали тънкото съдържание се индексира, отворете секцията за индексиране на Google Search Console и прегледайте цялото съдържание, което се индексира. Ако видите нещо необичайно (стотици индексирани маркери или медийни URL адреси), това се счита за тънко съдържание и може да ви накаже и дори може да се счита за дублирано съдържание, което можете да проверите в Siteliner.

Ако използвате WordPress, можете да контролирате дали те са индексирани в Yoast в настройките за външен вид при търсене. Очевидно страниците, публикациите и друго „полезно“ съдържание трябва да бъдат индексирани. Съдържание, което се счита за дублирано съдържание или не е проектирано да бъде уникално / полезно, не трябва.

Тагове на WordPress

14. Без поверителност или правни страници

Google иска да знае, че сте легитимен и също така гарантира, че сте защитени.

Правни страници за разглеждане:

 • Политика за поверителност
 • Условия за ползване
 • Известие на DCMA
 • Политика за бисквитки
 • Известие за авторски права
 • Отказ от отговорност
 • Информация за достъпност
 • Известие за бисквитки (за GDPR)

Страница за поверителност

15. Имате наказание от Google

Това са два вида наказания от Google:

Ръчни наказания: намира се в секцията за ръчни действия в Google Search Console, ако имате такава. По принцип те са по-лесни за отстраняване, тъй като Google ви казва точното наказание, което вашият уебсайт има.

Действия с ръководството за конзолата на Google

Алгоритмично наказание: значителен спад на трафика без никакви известия в Google Search Console. В този случай ще сравните датата на спад на трафика ви с промените в алгоритъма на Google. Google пуска много актуализации на основни алгоритми на месечна база (без предупреждение или дори обяснение), като прави повече SEO оптимизации, принудени да чакат и да гадаят какво е засегнато. Загубих 20% от трафика си при тяхната актуализация на 3 юни, докато други основни уебсайтове загубиха до 80%.

Актуализация на алгоритма на Google Core

16. Прекалено много партньорска промоция

Истината е, че Google е предубедени към уебсайтове на филиали.

И с право. Твърде много партньорски уебсайтове съдържат партньорски връзки, първо изброявайте партньорските продукти в публикациите в списъка, нямат партньорска отказ от отговорност или те са просто твърде продаваеми и се съсредоточават прекалено много върху продажбата на неща, вместо да осигуряват стойност. Съдържанието ви трябва да бъде задълбочено и ценно!

Google казва:

Запитайте се защо потребителят би искал първо да посети вашия сайт, а не да посети първоначалния търговец директно. Уверете се, че вашият сайт добавя значителна стойност освен простото публикуване на съдържание, достъпно от оригиналния търговец.

Опитайте да създадете преглед за партньорския продукт, след което да го свържете (като противоположно на пълненето на партньорски връзки навсякъде). Това са естествени вътрешни връзки, които помагат на SEO (не го нараняват) и все още могат да доведат до високи реализации, като същевременно намаляват общия брой на партньорските връзки на вашия уебсайт.

17. Локална SEO интеграция

Проблеми с класирането за локализирани ключови думи?

Местното SEO разполага със собствен набор от фактори за класиране и подчертава Google My Business, рецензии, географски насочени страници около местни ключови думи, мобилна скорост, и цитати. Ако насочвате към Google Maps или локализирани резултати от търсенето, трябва да се съсредоточите върху тези конкретни фактори за класиране.

Оптимизиране на страницата ви в Google My Business

Лого на Google My Business

 • Създайте страница на GMB (без дубликати – проверете Moz Local)
 • Потвърдете собствеността и получете персонализиран URL адрес
 • Попълвам всичко: категории, атрибути, меню, услуги, описание, снимки (лого, корица, витрина, екип, вътре в магазина), часове, специални часове, 360 обиколка
 • Подобрете списъка с резервации, срещи, резервации, URL на местния бизнес
 • Публикувайте в Google Posts, отговаряйте на въпроси (това става все по-важно), отговаряйте на отзиви и оставяйте хората да ви изпращат съобщения (поддържайте този процент на отговор)

18. YouTube SEO интеграция

Конкуренцията в YouTube е толкова по-малко отколкото Google.

Защо?

Защото повечето глупаци и срамежливи от камерите хора не са в YouTube. Почти винаги мога да класирам на страница 1 в YouTube, обикновено в топ 3 резултати. мой WordPress видеоклипове за оптимизация на скоростта и двамата са на път да достигнат 100 000 гледания и Бог знае колко партньорски продажби съм преживял през тях. И аз съм пълен интровертни блог блогове по сухи теми. Особено ако търсите най-бързият и лесен начин да получите клиенти или партньорски продажби, YouTube е това!

Вграждането на вашите видеоклипове в уебсайта ви е супер мощно.
Той поддържа хората на уебсайта Ви по-дълго (добре за показатели на Google като проценти на отпадане и средно време на сайта), а също така усилва ангажираността на видеоклипа (повече харесвания, коментари, споделяния, абонати и т.н.). Сигнали за ангажиране са фактор №1 за класиране при класиране на видеоклипове в YouTube.

Оптимизиране на видеоклипове в YouTube

 • Изследвайте ключова дума с дълга опашка в YouTube Автоматично довършване
 • Проучване на конкуренцията на ключови думи с помощта на VidIQ Chrome Extension
 • Създавайте дълги, 10+ минути видеоклипове (дължината е сила и във видеоклиповете)
 • Напишете сценарий (или контур), редактирайте видеоклипа и го вземете сериозно
 • Етикетирайте видео файла като ключова дума, преди да го качите в YouTube
 • Включете ключовата дума в заглавието на видеото и първото изречение в описанието
 • Прекарайте много време за мислене на добро заглавие на видеото, за да увеличите CTR
 • Включете времеви отметки във видео описание, за да помогнете на хората да се ориентират
 • Дизайн на хубава, персонализирана миниатюра, която е 1280 (w) x 720 (h) пиксела
 • Вградете видеоклипа във вашия уебсайт / блог, за да усилите ангажираността му
 • Качете препис, тъй като преводът на YouTube може да закопчава текста
 • Винаги отговаряйте на коментари (# от коментарите е голям фактор за класиране)

Ето едно добро, което създадох при оптимизация на скоростта на WordPress:

19. Разчитам твърде много на приставки + инструменти

WordPress SEO плъгините поставят прекалено голям акцент върху използването на ключови думи.

Постигането на тези „зелени светлини“ всъщност означава много малко. SEO плъгините не ви учат как да правите изследвания на ключови думи, богати фрагменти, да увеличавате CTR или как да създавате привлекателни видеоклипове в YouTube.

Моят страничен SEO списък за SEO ще ви насочи в правилната посока. Това няма много общо с използването на ключови думи и всичко свързано с практическите (и обикновено по-малко известни) оптимизации на страницата.

Сайтът на WordPress все още не се класира в Google?

Вижте пълния ми урок за WordPress SEO, който обхваща много други оптимизации, които можете да направите в WordPress. Екипът ни предлага и WordPress SEO одити и SEO консултации, ако се нуждаете от по-персонализирана помощ. Можете също така да ми оставите коментар по-долу и аз ще ви помогна с каквото мога. Аз съм повече от щастлив да помогна на всеки, който всъщност преминава през тези уроци.

Дано това помогна!

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map