19 redenen waarom uw website niet hoog scoort in Google

03.06.2020
SEO '19 redenen waarom uw website niet hoog scoort in Google
0 13 мин.

Waarom staat uw website niet in Google??


Dit is verreweg de meest gestelde vraag die ik krijg bij het doen van SEO-audits.

De meest voorkomende redenen waarom een ​​website niet in Google scoort, zijn meestal gerelateerd aan zoekwoordkeuzes, te veel nadruk op zoekwoordgebruik (in plaats van echte SEO op de pagina), gebrek aan diepgaande inhoud over kernonderwerpen, slechte klikfrequenties, boetes , en in sommige gevallen niet optimaliseren voor YouTube of lokaal zoeken. Het volgen van deze gids zou het probleem moeten helpen lokaliseren.

Website niet gerangschikt in Google

1. Zoekwoorden zijn te concurrerend

Weet u niet zeker of u de juiste zoekwoorden kiest? Probeer dit.

Stap 1: Kies een long-tail-zoekwoord in Google Autocomplete.

Stap 2: Google het trefwoord en leer de concurrentie. Als de topresultaten sterke inhoud, autoriteitswebsites bevatten en een hoge domein + pagina-autoriteit hebben (die u in MozBar kunt controleren), wilt u misschien een ander trefwoord kiezen. Als u geen geluk heeft met het rangschikken van brede zoekwoorden, probeer dan nog specifieker te worden. Naarmate u meer links / shares naar uw website krijgt en de domeinautoriteit vergroot, kunt u zich richten op meer concurrerende zinnen.

Stap 3: Vermijd Google Keyword Planner en andere tools die zijn ontworpen voor PPC. Probeer in plaats daarvan Moz Keyword Explorer, Keywords Everywhere en andere tools die speciaal zijn ontworpen voor SEO.

Zoekwoordconcurrentie

3. Gebrek aan diepgaande tutorials

Dit was de # 1-factor die me in ongeveer 1 jaar van 300 naar 2500+ bezoekers / dag bracht.

Sinds ik blog over WordPress SEO en snelheidsoptimalisatie, schreef ik uitgebreide tutorials (meer dan 3.000 woorden) over Yoast, WordPress-snelheid, trefwoordonderzoek, cache-plug-ins, YouTube SEO, beeldoptimalisatie, SEO-plug-ins, lokale SEO en andere kernonderwerpen die mijn publiek wil leren over.

Deze tutorials vormen ongeveer 80% van mijn verkeer. 
Als je deze kerntutorials niet hebt gemaakt (ook wel hoeksteeninhoud of pijlercontent genoemd), zou dat je hoogste prioriteit moeten zijn. Het kan enkele maanden duren om een ​​paar van deze tutorials uit te brengen, maar de uitbetaling (in mijn geval) was enorm en leidde tot een aangesloten inkomen van 6 cijfers / jaar. De moeite waard!

4. U heeft een inhoudsopgave nodig

Ik begin elk bericht met een inhoudsopgave.

Google zegt:

Zorg ervoor dat lange pagina’s met meerdere onderwerpen op uw site goed gestructureerd zijn en zijn onderverdeeld in verschillende logische secties. Ten tweede, zorg ervoor dat elke sectie een bijbehorend anker heeft met een beschrijvende naam (d.w.z. niet alleen “Sectie 2.1”), en dat uw pagina een inhoudsopgave bevat met links naar individuele ankers.

In plaats van een plug-in te gebruiken, codeert u uw inhoudsopgave in HTML (en ontwerpt u deze in CSS), waardoor naamankers worden gemaakt en mensen kunnen linken naar (en springen naar) specifieke secties in de post.

Inhoudsopgave Sjabloon:

5. Slecht geschreven SEO-titels + metabeschrijvingen

Iedereen in Google gebruikt het zoekwoord in hun fragment – waarom zou iemand op uw resultaat klikken??

 • Is uw bericht actueler dan andere?
 • Heeft u een speciaal video-, infographic-, pdf- of zip-bestand?
 • Heeft u een casestudy afgerond die origineel onderzoek toont?

Als je iets speciaals in je bericht hebt, zorg er dan voor dat je het opneemt in je SEO-titel of metabeschrijving. Het fragment voor mijn W3 Total Cache-zelfstudie vermeldt bijvoorbeeld een zipbestand waar mensen dezelfde instellingen die ik gebruik kunnen downloaden en ze rechtstreeks naar hun website kunnen uploaden (en het is gebruikt door 1/4 miljoen mensen). Welke kant je ook kunt krijgen, vermeld het in je fragment.

Aanstekelijke SEO-titels

6. Overschrijding van de tekenlimieten van Google

SEO-titels moeten ongeveer 50-60 tekens bevatten, metabeschrijvingen ongeveer 150-160 tekens.

Maar soms, zelfs als je die limieten volgt, is er nog steeds een kans dat ze worden afgesloten. Google Search Console zou u moeten laten zien welke fragmenten worden afgesneden in het gedeelte HTML-verbeteringen, maar dat werkt ook niet altijd. Daarom zou je dat moeten doen controleer ze handmatig.

Nadat je een post hebt gepubliceerd en deze wordt geïndexeerd door Google, moet je altijd controleren of je fragment wordt afgesneden. Als dit het geval is, zal het inkorten ervoor zorgen dat het goed wordt gelezen en dat meer mensen op uw resultaten klikken.

Snijd fragmenten af

7. Langzame serverreactietijd

Kijk jouw … Na server reactietijd in Google PageSpeed ​​Insights die zou moeten zijn <200ms zoals Google aanbeveelt. Uw server (hosting) is de # 1 factor in Optimalisatiegids van WordPress.

Reduceer de reactietijd van de server

Er is veel slechte informatie over hosting. Word lid van een aantal Facebook-groepen zoals de WordPress Hosting Facebook-groep en controleer welke hosts hoog gewaardeerd zijn in deze polls.

SiteGround (shared hosting) en Cloudways (cloud hosting) zijn meestal # 1 en # 2. Er zijn veel mensen die migreerden en plaatsten hun verbeterde reactietijden op Twitter. Vermijd Bluehost, HostGator, iPage en elke host die eigendom is van EIG die meer dan 60 verschillende hostingbedrijven bezit en berucht is om zijn trage servers. Migreren naar SiteGround, Cloudways of Kinsta kan de reactietijden van de server aanzienlijk verbeteren, soms door 7+ seconden. Doe je onderzoek!

2019 Hosting Facebook Poll

8. Geen gebruik van Rich Snippets

Rich snippets kunnen worden gebruikt voor recensies, veelgestelde vragen, recepten en andere gegevenstypen.

Ik gebruik persoonlijk de WP Review-plug-in (voor beoordelingen) en de Structured Content-plug-in (voor veelgestelde vragen).

Veelgestelde vragen kunnen aan elke pagina of post worden toegevoegd met behulp van de plug-in voor gestructureerde inhoud en deze vervolgens gebruiken om veelgestelde vragen toe te voegen. Dien uw URL in Google’s URL-inspectietool en het duurt minder dan vijf minuten voordat veelgestelde vragen worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Serieus, 5 minuten.

Je kunt een voorbeeld van mijn WP Review rich snippets-plug-in bekijken in mijn SiteGround-recensie (onderaan), maar het kan overal in de inhoud worden geplaatst met een shortcode. Als uw website niet hoog scoort in Google, kan het toevoegen van rich snippets uw CTR en ranglijst verhogen.

9. Google Search Console-fouten

Als u veel fouten in Google Search Console heeft, kan dit u een idee geven waarom uw website niet op Google scoort.

Misschien indexeert u per ongeluk tags, worden uw SEO-titels afgebroken, of heeft u permalinks gewijzigd en bent u vergeten 301-omleidingen in te stellen. Of erger nog, je hebt een Google-penalty of gehackte website. U kunt Search Console-fouten het beste oplossen, zodat u ze in ieder geval als een probleem kunt elimineren.

Google Search Console-fouten

Hoe u uw WordPress-site kunt verifiëren met Google Search Console
Meld u aan voor Google Search Console, voeg uw website toe en selecteer vervolgens de HTML-verificatieopties. Kopieer de code en plak deze onder SEO in Yoast > Algemeen > Webmasterhulpprogramma’s > Google-verificatiecode. Verwijder alles buiten de citaten (inclusief de citaten) en sla de wijzigingen op. Het kan een paar dagen duren om gegevens in het Search Console-dashboard in te vullen.

 • Crawlfouten: verbroken koppelingen die kunnen worden verholpen met 301-omleidingen.
 • HTML-verbeteringen: title-tags + metabeschrijvingen die te kort, lang of dubbel zijn. Je moet deze altijd handmatig controleren om er zeker van te zijn dat ze niet worden afgesneden, omdat Google Search Console deze fouten niet altijd oppikt.
 • Indexeringsfouten: zorg ervoor dat tags en andere niet-nuttige pagina’s niet worden geïndexeerd en bepaal welke inhoud wordt geïndexeerd in Yoast’s instellingen voor zoekopmaak.
 • Beveiligingsfouten: laat zien of u malware, hackproblemen, enz. heeft.
 • Mobiele fouten: dit is de beste manier om te controleren op mobiele fouten, aangezien de mobiele testtool van Google alleen fouten toont voor de enkele pagina die u test.
 • Handmatige acties: betekent dat u een boete heeft en dat u de datum waarop u een boete kreeg (wanneer het verkeer is afgenomen) en de updategeschiedenis van Google moet raadplegen.

10. Verouderde inhoud

Hoe oud zijn uw publicatiedata?

Laat je ze zien? Houd ze up-to-date? Neemt u het lopende jaar op in uw SEO-titels? Als u een van deze vragen met nee heeft beantwoord, kunt u uw inhoud beter actueel houden. Huidige inhoud = betere klikfrequenties = hogere ranking.

Stap 1: Voeg publicatiedata toe aan berichten
Ga in je Yoast-instellingen naar SEO > Zoek Uiterlijk > Inhoudstypen en schakel vervolgens in datum in fragmentvoorbeeld voor berichten. Voeg vervolgens de gewijzigde datum van het bericht toe aan de bovenkant van elk van uw blogberichten (er is ook een inpluggen om hierbij te helpen). Nu wordt de gewijzigde datum weergegeven in de zoekresultaten.

Boekingsdatum gewijzigde datum

Stap 2: houd de publicatiedata actueel
Als u uw blogartikelen niet bijwerkt, raken die publicatiedatums verouderd en kunnen ze uw klikfrequenties zelfs schaden. Zelfs als het om een ​​kleine wijziging gaat, moet u uw belangrijkste artikelen minstens elke zes maanden bijwerken. Hierdoor blijft de post-wijzigingsdatum actueel.

Yoast Bulk Data bewerken

Stap 3: Voeg huidig ​​jaar toe aan SEO-titels
Je kunt het huidige jaar ook toevoegen aan je SEO-titels, titels plaatsen en zelfs je metabeschrijvingen. Dit versterkt dat uw inhoud eigenlijk actueel is helpt u bij het rangschikken op datumzoekwoorden (voor mij worden plug-ins altijd bijgewerkt en mensen willen de nieuwste instellingen).

Verouderde inhoud

Datumzoekwoorden

11. Niet-geoptimaliseerde afbeeldingen

Er zijn 3 manieren om afbeeldingen in GTmetrix te optimaliseren:

Serveer geschaalde afbeeldingen: het formaat van grote afbeeldingen verkleinen. GTmetrix zal u vertellen welke afbeeldingen moeten worden verkleind en hun juiste afmetingen, maar u moet echt een spiekbriefje voor afbeeldingsdimensies hebben met de afmetingen van uw schuifregelaars, widgets, logo, blogbeelden met volledige breedte en andere veelgebruikte afbeeldingen. Op deze manier kunt u onthouden dat u de grootte van afbeeldingen moet wijzigen voordat u ze uploadt.

Geef afbeeldingsafmetingen op: een breedte + hoogte toevoegen aan de HTML of CSS van de afbeelding. De visuele editor doet dit automatisch, maar andere delen van uw site (vooral die waarvoor code nodig is) niet. In dit geval moet u zoeken naar welke afbeeldingen geen specifieke afmetingen hebben (weergegeven in GTmetrix-fouten), de afbeelding in WordPress lokaliseren, de HTML bewerken en een breedte + hoogte toevoegen.

Optimaliseer afbeeldingen: verliesloos comprimeren van afbeeldingen met een tool als ShortPixel of Imagify.

Beeldoptimalisaties in GTmetrix

12. Dun over mij pagina

Mijn pagina over mij heeft “50 willekeurige en verontrustende dingen over mij” waar ik heel veel reacties op krijg. Uw over mij-pagina is meestal een van de meest bezochte pagina’s, dus waarom zou u deze niet willen vergroten en ervoor zorgen dat mensen langer op uw site blijven? Verwijder het generieke afval en beleef echte, transparante ervaringen over jezelf. Deel je verhaal, onthul jezelf.

Over-mij-pagina

13. Dunne inhoud wordt geïndexeerd

Categorie, tag, media-URL’s en andere niet-nuttige pagina’s mogen niet worden geïndexeerd.

Als je wilt controleren of dunne inhoud wordt geïndexeerd, ga je naar het indexeringsgedeelte van Google Search Console en bekijk je alle inhoud die wordt geïndexeerd. Als u iets buitengewoons ziet (honderden geïndexeerde tag- of media-URL’s), wordt dit beschouwd als dunne inhoud en kan dit u bestraffen, en kan het zelfs tellen als dubbele inhoud die u in Siteliner kunt controleren.

Als je WordPress gebruikt, kun je bepalen of deze worden geïndexeerd in Yoast in de instellingen voor Zoekweergave. Het is duidelijk dat pagina’s, berichten en andere “nuttige” inhoud geïndexeerd moeten worden. Inhoud die telt als dubbele inhoud of niet is ontworpen om uniek / nuttig te zijn, mag dat niet.

WordPress-tags

14. Geen privacy- of juridische pagina’s

Google wil weten dat je legitiem bent en zorgt er ook voor dat je beschermd bent.

Te overwegen juridische pagina’s:

 • Privacybeleid
 • Gebruiksvoorwaarden
 • DCMA-kennisgeving
 • Cookie beleid
 • Copyright melding
 • Affiliate Disclaimer
 • Toegankelijkheidsinformatie
 • Cookieverklaring (voor GDPR)

Privacybeleid pagina

15. Je hebt een Google Penalty

Dit zijn twee soorten sancties van Google:

Handmatige sancties: te vinden in het gedeelte Handmatige acties in Google Search Console als je die hebt. Deze zijn over het algemeen gemakkelijker op te lossen, omdat Google u de exacte straf op uw website vertelt.

Handmatige acties van Google Search Console

Algoritmische straf: een aanzienlijke daling van het verkeer zonder enige melding in Google Search Console. In dit geval vergelijkt u de datum waarop uw verkeer is verwijderd met de algoritmewijzigingen van Google. Google heeft maandelijks veel kernalgoritme-updates uitgebracht (zonder waarschuwing of zelfs uitleg) waardoor meer SEO’s moesten wachten en raden wat er was getroffen. Ik verloor 20% van mijn verkeer op hun update van 3 juni, terwijl andere grote websites tot 80% verloren.

Google Core Algorithm Update

16. Te veel affiliate-promotie

De waarheid is dat Google dat is bevooroordeeld ten opzichte van gelieerde websites.

En terecht. Te veel affiliate-websites vullen affiliate-links in, vermelden affiliate-producten eerst in lijstposts, hebben geen affiliate-disclaimer, of ze zijn gewoon te verkoopachtig en richten zich te veel op het verkopen van dingen in plaats van waarde te bieden. Uw inhoud moet grondig en waardevol zijn!

Google zegt:

Vraag uzelf af waarom een ​​gebruiker eerst uw site zou willen bezoeken in plaats van rechtstreeks de oorspronkelijke verkoper te bezoeken. Zorg ervoor dat uw site een aanzienlijke meerwaarde biedt dan alleen het opnieuw publiceren van inhoud die beschikbaar is bij de oorspronkelijke verkoper.

Probeer een recensie te schrijven over het affiliate-product en link daarnaar (in tegenstelling tot het overal vullen van affiliate-links). Dit zijn natuurlijke interne links die SEO helpen (geen pijn doen) en nog steeds hoge conversies kunnen opleveren terwijl het totale aantal gelieerde links op uw website wordt verminderd.

17. Lokale SEO-integratie

Problemen bij het rangschikken voor gelokaliseerde zoekwoorden?

Lokale SEO heeft zijn eigen set ranking factoren en benadrukt Google Mijn Bedrijf, recensies, geografisch getargete pagina’s rond lokale zoekwoorden, mobiele snelheid, en citaten. Als u Google Maps of gelokaliseerde zoekresultaten target, moet u zich richten op die specifieke rankingfactoren.

Uw Google Mijn Bedrijf-pagina optimaliseren

Logo van Google Mijn Bedrijf

 • Maak een GMB-pagina (geen duplicaten – controleer Moz Local)
 • Verifieer het eigendom en ontvang een aangepaste URL
 • Invullen alles: categorieën, attributen, menu, diensten, beschrijving, foto’s (logo, omslag, etalage, team, binnenwinkel), uren, speciale uren, 360 tour
 • Verbeter de lijst met reserveringen, afspraken, boekingen, lokale bedrijfs-URL
 • Post op Google Posts, beantwoord vragen (dit wordt steeds belangrijker), reageer op beoordelingen en laat mensen je een bericht sturen (houd dat responspercentage hoog)

18. YouTube SEO-integratie

De concurrentie op YouTube is zo veel minder dan Google.

Waarom?

Omdat de meeste nerds en camera-verlegen mensen niet op YouTube staan. Ik kan bijna altijd rangschikken op pagina 1 in YouTube, meestal in de top 3 resultaten. Mijn WordPress optimalisatie video’s zijn allebei op schema om 100.000 views te bereiken en God weet hoeveel affiliate-verkopen ik via hen heb gekregen. En ik ben een complete introverte nerd die blogt over droge onderwerpen. Vooral als je op zoek bent naar de snelste en gemakkelijkste manier om klanten of gelieerde verkopen te krijgen, dan is YouTube het!

Je video’s insluiten op je website is super krachtig.
Het houdt mensen langer op je website (goed voor Google-statistieken zoals bouncepercentages en gemiddelde tijd op de site) en het vergroot ook de betrokkenheid van de video (meer likes, reacties, deelacties, abonnees enz.). Betrokkenheidssignalen zijn de # 1 ranking factor bij het rangschikken van YouTube-video’s.

YouTube-video’s optimaliseren

 • Onderzoek een long-tail-zoekwoord in YouTube Autocomplete
 • Onderzoek zoekwoordconcurrentie met de VidIQ Chrome-extensie
 • Maak lange video’s van meer dan 10 minuten (lengte is ook kracht in video’s)
 • Schrijf een script (of schets), bewerk de video en neem deze serieus
 • Label videobestand als uw trefwoord voordat u uploadt naar YouTube
 • Neem trefwoord op in de videotitel en de eerste zin in de beschrijving
 • Besteed veel tijd aan het bedenken van een goede videotitel om de CTR te verhogen
 • Neem tijdstempels op in de videobeschrijving om mensen te helpen navigeren
 • Ontwerp een mooie, aangepaste miniatuur van 1280 (b) x 720 (h) pixels
 • Sluit de video in op uw website / blog om de betrokkenheid ervan te vergroten
 • Upload een transcript, aangezien de vertaling van YouTube de tekst kan afslachten
 • Reageer altijd op opmerkingen (# opmerkingen is een grote rankingfactor)

Hier is een goede die ik heb gemaakt voor optimalisatie van WordPress-snelheid:

19. Te veel vertrouwen op plug-ins + tools

WordPress SEO-plug-ins leggen te veel nadruk op het gebruik van zoekwoorden.

Het bereiken van die “groene lichten” betekent eigenlijk heel weinig. SEO-plug-ins leren u niet hoe u zoekwoordonderzoek, rich snippets kunt doen, CTR’s kunt verhogen of boeiende YouTube-video’s kunt maken.

Mijn SEO-checklist op de pagina zal u in de goede richting helpen. Het heeft weinig te maken met het gebruik van zoekwoorden en alles wat te maken heeft met praktische (en meestal minder bekende) optimalisaties op de pagina.

WordPress-site scoort nog steeds niet in Google?

Bekijk mijn volledige WordPress SEO-zelfstudie die veel andere optimalisaties omvat die u in WordPress kunt maken. Ons team biedt ook WordPress SEO-audits en SEO-consulting als u meer persoonlijke hulp nodig heeft. Je kunt hieronder ook een reactie achterlaten en ik zal je helpen met wat ik kan. Ik help graag iedereen die deze tutorials daadwerkelijk doorloopt.

Ik hoop dat dit heeft geholpen!

Proost,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector