19 Sebab Laman Web Anda Tidak Berprestasi Tinggi di Google

Mengapa kedudukan laman web anda di Google tidak?


Sejauh ini, ini adalah soalan paling biasa yang saya dapat ketika melakukan audit SEO.

Sebab yang paling biasa di mana laman web tidak mendapat peringkat di Google biasanya berkaitan dengan pilihan kata kunci, penekanan berlebihan pada penggunaan kata kunci (bukan SEO di halaman yang sebenarnya), kekurangan kandungan mendalam mengenai topik teras, kadar klik-tayang yang buruk, hukuman , dan dalam beberapa kes, tidak mengoptimumkan untuk carian YouTube atau tempatan. Mengikuti panduan ini akan membantu menentukan masalah.

Laman Web Tidak Kedudukan Di Google

1. Kata Kunci Terlalu Bersaing

Tidak pasti sama ada anda memilih kata kunci yang betul? Cuba ini.

Langkah 1: Pilih kata kunci ekor panjang di Autolengkap Google.

Langkah 2: Google kata kunci dan pelajari pertandingan. Sekiranya hasil teratas merangkumi kandungan yang kuat, laman web otoritas, dan memiliki otoritas halaman + domain yang tinggi (yang boleh anda periksa di MozBar), anda mungkin ingin memilih kata kunci yang lain. Sekiranya anda tidak bernasib baik dengan peringkat untuk kata kunci yang luas, cuba dapatkan yang lebih spesifik. Apabila anda mendapat lebih banyak pautan / perkongsian ke laman web anda dan meningkatkan kuasa domain, anda boleh mula menyasarkan frasa yang lebih kompetitif.

Langkah 3: Elakkan Perancang Kata Kunci Google dan alat lain yang direka untuk PPC. Sebagai gantinya, cubalah Moz Keyword Explorer, Keywords Everywhere, dan alat lain yang direka khusus untuk SEO.

Pertandingan Kata Kunci

3. Kekurangan Tutorial Dalam-Dalam

Ini adalah faktor # 1 yang menjadikan saya 300 hingga 2,500+ pelawat / hari dalam masa lebih kurang 1 tahun.

Sejak saya menulis blog mengenai SEO WordPress dan pengoptimuman kelajuan, saya menulis tutorial (3.000+ kata) yang luas mengenai Yoast, kelajuan WordPress, penyelidikan kata kunci, pemalam cache, SEO YouTube, pengoptimuman gambar, pemalam SEO, SEO tempatan, dan topik teras lain yang diinginkan penonton saya untuk belajar mengenai.

Tutorial ini merangkumi sekitar 80% lalu lintas saya. 
Sekiranya anda belum membuat tutorial inti ini (juga disebut kandungan batu asas atau kandungan tiang), itu harus menjadi keutamaan # 1 anda. Mungkin memerlukan beberapa bulan untuk mengeluarkan beberapa tutorial ini, tetapi hasilnya (dalam kes saya) sangat besar dan menghasilkan pendapatan gabungan 6 angka / tahun. Berbaloi!

4. Anda Memerlukan Jadual Kandungan

Saya memulakan setiap siaran dengan senarai isi.

Google kata:

Pastikan halaman yang panjang dan berbilang topik di laman web anda tersusun dengan baik dan dibahagikan kepada bahagian logik yang berbeza. Kedua, pastikan setiap bahagian mempunyai jangkar yang berkaitan dengan nama deskriptif (iaitu, bukan hanya “Bahagian 2.1”), dan bahawa halaman anda menyertakan daftar isi yang menghubungkan ke sauh individu.

Daripada menggunakan pemalam, kodkan isi kandungan anda dalam HTML (dan reka bentuknya dalam CSS) yang membuat penanda nama dan membolehkan orang memaut ke (dan melompat ke) bahagian tertentu pada siaran.

Templat Jadual Kandungan:

5. Tajuk SEO + Huraian Meta yang Tidak Baik

Semua orang di Google menggunakan kata kunci dalam coretan mereka – mengapa ada orang yang mengklik hasil anda?

 • Adakah jawatan anda lebih terkini daripada yang lain?
 • Adakah anda mempunyai video, infografik, PDF, atau fail zip khas?
 • Adakah anda telah menyelesaikan kajian kes yang menunjukkan penyelidikan asal?

Sekiranya anda mempunyai sesuatu yang istimewa dalam catatan anda, pastikan anda memasukkannya dalam tajuk SEO atau keterangan meta anda. Sebagai contoh, coretan untuk tutorial W3 Total Cache saya menyebut fail zip di mana orang boleh memuat turun tetapan yang sama yang saya gunakan dan memuat naiknya terus ke laman web mereka (dan ia telah digunakan oleh 1/4 juta orang). Apa sahaja kelebihan yang anda dapat, sebutkan di coretan anda.

Tajuk SEO yang menarik

6. Melebihi Had Karakter Google

Tajuk SEO mestilah sekitar 50-60 aksara, deskripsi meta sekitar 150-160 aksara.

Tetapi kadang-kadang walaupun anda mengikuti had tersebut, masih ada kemungkinan mereka terputus. Konsol Carian Google seharusnya menunjukkan kepada anda coretan mana yang dipotong di bahagian Penambahbaikan HTML, tetapi itu tidak selalu berfungsi. Itulah sebabnya anda harus periksa secara manual.

Setelah anda menerbitkan siaran dan diindeks oleh Google, selalu periksa apakah coretan anda terputus. Sekiranya berlaku, memendekkannya akan membuatnya dibaca dengan baik dan membuat lebih banyak orang mengklik hasil anda.

Potong Coretan

7. Masa Respons Pelayan yang perlahan

Periksa awak punya masa tindak balas pelayan dalam Google PageSpeed ​​Insights yang sepatutnya <200ms seperti yang dicadangkan oleh Google. Pelayan anda (hosting) adalah faktor # 1 dalam Panduan pengoptimuman WordPress.

Kurangkan Masa Respons Pelayan

Terdapat banyak maklumat buruk mengenai hosting. Sertailah beberapa Kumpulan Facebook seperti Kumpulan Facebook Hosting WordPress dan periksa tuan rumah mana yang dinilai tinggi dalam tinjauan ini.

Tapak Tapak (hosting bersama) dan Laluan Awan (cloud hosting) biasanya # 1 dan # 2. Terdapat banyak orang yang berhijrah dan menyiarkan masa tindak balas mereka yang lebih baik di Twitter. Elakkan Bluehost, HostGator, iPage, dan mana-mana hos yang dimiliki oleh EIG yang memiliki lebih dari 60+ syarikat hosting yang berbeza dan terkenal dengan pelayan yang lambat. Berhijrah ke SiteGround, Cloudways, atau Kinsta dapat meningkatkan masa tindak balas pelayan dengan ketara, kadang kala dengan 7+ saat. Lakukan kajian anda!

Undian Facebook Hosting 2019

8. Tidak Menggunakan Coretan Kaya

Coretan kaya boleh digunakan untuk ulasan, Soalan Lazim, resipi, dan jenis data lain.

Saya secara peribadi menggunakan plugin Ulasan WP (untuk ulasan) dan plugin Kandungan Berstruktur (untuk Soalan Lazim).

Soalan Lazim dapat ditambahkan ke halaman atau pos mana pun menggunakan plugin Structured Content, kemudian menggunakannya untuk menambahkan pertanyaan yang sering diajukan. Hantarkan URL anda ke Alat Pemeriksaan URL Google dan mengambil masa kurang dari 5 minit untuk Soalan Lazim ditunjukkan dalam hasil carian Google. Serius, 5 minit.

Anda boleh melihat contoh plugin cuplikan kaya Ulasan WP saya di tinjauan SiteGround saya (dekat bahagian bawah) tetapi ia boleh diletakkan di mana sahaja di dalamnya kandungan menggunakan kod pendek. Sekiranya laman web anda tidak berada di peringkat tinggi di Google, menambahkan coretan kaya dapat meningkatkan CTR dan kedudukan anda.

9. Ralat Konsol Carian Google

Sekiranya anda mempunyai banyak kesalahan di Google Search Console, ini dapat memberi petunjuk mengapa laman web anda tidak berada di peringkat Google.

Mungkin anda tidak sengaja mengindeks tag, tajuk SEO anda akan dipotong, atau anda menukar pautan tetap dan lupa untuk menyiapkan 301 pengalihan. Atau lebih teruk lagi, anda mempunyai penalti Google atau laman web yang digodam. Sebaiknya perbaiki ralat Search Console sehingga sekurang-kurangnya anda dapat menghapuskannya sebagai masalah.

Ralat Konsol Carian Google

Cara Mengesahkan Laman WordPress Anda Dengan Konsol Carian Google
Daftar ke Google Search Console, tambahkan laman web anda, kemudian pilih pilihan pengesahan HTML. Salin kod tersebut, kemudian tampalkan ke Yoast di bawah SEO > Am > Alat Webmaster > Kod Pengesahan Google. Padamkan semua di luar petikan (termasuk petikan), kemudian simpan perubahan. Perlu beberapa hari untuk mengisi data di papan pemuka Search Console.

 • Ralat Rangkak: pautan terputus yang boleh diperbaiki dengan menggunakan 301 pengalihan.
 • Penambahbaikan HTML: tag tajuk + deskripsi meta yang terlalu pendek, panjang, atau pendua. Anda harus selalu memeriksa ini secara manual untuk memastikannya tidak terputus kerana Konsol Carian Google tidak selalu mengambil kesalahan ini.
 • Kesalahan Pengindeksan: pastikan teg dan halaman lain yang tidak bermanfaat tidak diindeks, dan kendalikan kandungan mana yang diindeks dalam tetapan Penampilan Penampilan Yoast.
 • Kesalahan Keselamatan: menunjukkan sama ada anda mempunyai perisian hasad, masalah penggodaman, dll.
 • Kesalahan Mudah Alih: ini adalah kaedah terbaik untuk memeriksa kesilapan mudah alih kerana alat ujian mudah alih Google hanya menunjukkan kesalahan untuk satu halaman yang anda uji.
 • Tindakan Manual: bermaksud anda mempunyai penalti dan anda harus merujuk tarikh anda mendapat penalti (ketika lalu lintas menurun) dan sejarah kemas kini Google.

10. Kandungan Yang Tertinggal

Berapa umur tarikh penerbitan anda?

Adakah anda menunjukkan kepada mereka? Adakah mereka terus dikemas kini? Adakah anda termasuk tahun semasa dalam tajuk SEO anda? Sekiranya anda menjawab tidak untuk salah satu dari pertanyaan-pertanyaan ini, anda mungkin melakukan pekerjaan yang lebih baik untuk memastikan kandungan anda terkini. Kandungan semasa = kadar klik-tayang yang lebih baik = kedudukan yang lebih tinggi.

Langkah 1: Tambahkan Tarikh Penerbitan Pada Catatan
Dalam tetapan Yoast anda, pergi ke SEO > Cari Penampilan > Jenis Kandungan, kemudian aktifkan tarikh dalam pratonton coretan untuk jawatan. Seterusnya, tambahkan tarikh yang diubah suai ke bahagian atas setiap catatan blog anda (ada juga a pasangkan untuk menolong ini). Sekarang, tarikh yang diubah akan ditunjukkan dalam hasil carian.

Tarikh Penyertaan Catatan Penyertaan

Langkah 2: Pastikan Tarikh Penerbitan Terkini
Sekiranya anda tidak mengemas kini artikel blog anda, tarikh penerbitan tersebut akan ketinggalan zaman dan sebenarnya boleh menjejaskan kadar klik-tayang anda. Walaupun itu adalah perubahan kecil, anda harus mengemas kini artikel terpenting anda sekurang-kurangnya sekali setiap 6 bulan. Ini akan menjadikan tarikh pengubahsuaian siaran tetap terkini.

Tarikh Edit Pukal Yoast

Langkah 3: Tambahkan Tajuk Tahun Semasa ke SEO
Anda juga dapat menambahkan tahun semasa ke tajuk SEO, tajuk posting, dan juga deskripsi meta anda. Ini menguatkan bahawa kandungan anda terkini membantu anda menentukan kata kunci tarikh (bagi saya, pemalam dikemas kini sepanjang masa dan orang mahu tetapan terbaru).

Kandungan Tertinggal

Kata Kunci Tarikh

11. Gambar yang Tidak Dioptimumkan

Terdapat 3 cara utama untuk mengoptimumkan gambar dalam GTmetrix:

Layan gambar berskala: mengubah saiz gambar besar menjadi lebih kecil. GTmetrix akan memberitahu anda gambar mana yang perlu diubah ukurannya dengan dimensi yang betul, tetapi anda semestinya mempunyai lembaran cheat dimensi gambar yang menyenaraikan dimensi slider, widget, logo, gambar blog lebar penuh, dan gambar lain yang biasa anda gunakan. Dengan cara ini, anda boleh ingat untuk mengubah saiz gambar sebelum memuat naik.

Nyatakan dimensi gambar: menambahkan lebar + tinggi pada HTML atau CSS gambar. Editor Visual melakukan ini secara automatik, tetapi kawasan lain di laman web anda (terutamanya yang memerlukan kod), tidak akan berlaku. Dalam kes ini, anda perlu mencari gambar mana yang tidak mempunyai dimensi yang ditentukan (ditunjukkan dalam kesalahan GTmetrix), letak gambar di WordPress, edit HTML, dan tambahkan lebar + tinggi.

Optimumkan Imej: memampatkan gambar tanpa kerugian menggunakan alat seperti ShortPixel atau Imagify.

Pengoptimuman Imej Dalam GTmetrix

12. Halaman Tentang Saya

Halaman mengenai saya mempunyai “50 perkara rawak dan mengganggu tentang saya” yang mana saya mendapat banyak komen. Halaman tentang saya biasanya merupakan salah satu halaman yang paling kerap dikunjungi, jadi mengapa anda tidak mahu mengumpulkannya lebih banyak dan membuat orang tinggal di laman web anda lebih lama? Padamkan sampah generik dan dapatkan pengalaman sebenar dan telus mengenai diri anda. Kongsi kisah anda, dedahkan diri anda.

Perihal-Me-Page

13. Kandungan Tipis Diindeks

Kategori, tag, URL media, dan halaman lain yang tidak bermanfaat tidak boleh diindeks.

Untuk memeriksa sama ada kandungan nipis diindeks, pergi ke bahagian pengindeksan Google Search Console dan lihat semua kandungan yang sedang diindeks. Sekiranya anda melihat sesuatu yang tidak biasa (beratus-ratus tag berindeks atau URL media), ini dianggap sebagai kandungan tipis dan boleh membuat anda dikenakan hukuman, dan bahkan boleh dianggap sebagai kandungan pendua yang boleh anda periksa di Siteliner.

Sekiranya anda menggunakan WordPress, anda boleh mengawal apakah ini diindeks di Yoast dalam tetapan Penampilan Penampilan. Sudah tentu halaman, catatan, dan kandungan “berguna” lain harus diindeks. Kandungan yang dikira sebagai kandungan pendua atau tidak dirancang untuk menjadi unik / bermanfaat, tidak boleh.

Teg WordPress

14. Tiada Halaman Privasi Atau Undang-Undang

Google ingin mengetahui bahawa anda sah, dan juga memastikan anda dilindungi.

Halaman Undang-Undang yang Perlu Dipertimbangkan:

 • Dasar Privasi
 • Syarat Penggunaan
 • Notis DCMA
 • Dasar Kuki
 • Notis Hak Cipta
 • Penafian Gabungan
 • Maklumat Kebolehcapaian
 • Notis Kuki (untuk GDPR)

Halaman Dasar Privasi

15. Anda Mempunyai Denda Google

Ini adalah dua jenis hukuman Google:

Penalti Manual: terdapat di bahagian Tindakan Manual di Google Search Console jika anda memilikinya. Ini umumnya lebih mudah untuk diperbaiki kerana Google memberitahu anda hukuman yang tepat untuk laman web anda.

Tindakan Manual Carian Konsol Google

Penalti Algoritma: penurunan lalu lintas yang ketara tanpa pemberitahuan di Google Search Console. Dalam kes ini, anda akan membandingkan tarikh lalu lintas anda turun ke perubahan algoritma Google. Google telah mengeluarkan banyak kemas kini algoritma teras setiap bulan (tanpa amaran atau penjelasan) menjadikan lebih banyak SEO terpaksa menunggu dan meneka apa yang terjejas. Saya kehilangan 20% lalu lintas pada kemas kini 3 Jun mereka, sementara laman web utama lain kehilangan sehingga 80%.

Kemas kini Algoritma Teras Google

16. Promosi Terlalu Banyak

Kebenaran adalah, Google adalah berat sebelah terhadap laman web gabungan.

Dan semestinya begitu. Terlalu banyak laman web afiliasi yang mengandungi pautan afiliasi, senaraikan produk afiliasi terlebih dahulu dalam senarai senarai, tidak mempunyai penafian afiliasi, atau mereka terlalu laku dan terlalu fokus menjual barang daripada memberikan nilai. Kandungan anda harus teliti dan berharga!

Google kata:

Tanyakan pada diri sendiri mengapa pengguna ingin mengunjungi laman web anda terlebih dahulu daripada mengunjungi peniaga asal secara langsung. Pastikan laman web anda menambah nilai yang besar selain hanya menerbitkan semula kandungan yang tersedia dari peniaga asal.

Cuba buat ulasan mengenai produk gabungan, kemudian pautkan ke produk tersebut (berbanding dengan mengisi pautan afiliasi di mana sahaja). Ini adalah pautan dalaman semula jadi yang membantu SEO (tidak menyakitkannya) dan masih dapat menghasilkan penukaran yang tinggi sambil mengurangkan jumlah pautan afiliasi di laman web anda.

17. Integrasi SEO tempatan

Mengalami masalah dalam menentukan kata kunci setempat?

SEO tempatan mempunyai set sendiri faktor pemeringkatan dan menekankan Perniagaan Saya di Google, ulasan, halaman yang disasarkan geo di sekitar kata kunci tempatan, kelajuan mudah alih, dan petikan. Sekiranya anda menargetkan Peta Google atau hasil carian yang dilokalkan, anda perlu memberi tumpuan kepada faktor peringkat tertentu.

Mengoptimumkan Halaman Perniagaan Saya di Google Anda

Logo Perniagaan Saya di Google

 • Buat Halaman GMB (tiada pendua – periksa Moz Local)
 • Sahkan pemilikan dan dapatkan URL tersuai
 • Isi semuanya: kategori, atribut, menu, perkhidmatan, keterangan, foto (logo, penutup, etalase, pasukan, kedai dalam), jam, jam istimewa, lawatan 360
 • Tingkatkan penyenaraian dengan tempahan, janji temu, tempahan, URL perniagaan tempatan
 • Kirim di Google Posts, jawab soalan (ini menjadi lebih penting), balas ulasan, dan biarkan orang menghantar mesej kepada anda (teruskan kadar respons itu)

18. Integrasi SEO YouTube

Pertandingan di YouTube adalah lebih kurang daripada Google.

Mengapa?

Kerana kebanyakan orang kutu buku dan pemalu kamera tidak berada di YouTube. Saya hampir selalu mendapat kedudukan di halaman 1 di YouTube, biasanya dalam keputusan 3 teratas. Saya Video pengoptimuman kelajuan WordPress kedua-duanya berada di landasan tepat untuk mencapai 100,000 tontonan dan Tuhan tahu berapa banyak penjualan gabungan yang saya lalui. Dan saya blog nerd introvert lengkap mengenai topik kering. Terutama jika anda mencari cara terpantas dan termudah untuk mendapatkan pelanggan atau penjualan sekutu, YouTube itu!

Melekatkan video anda di laman web anda sangat hebat.
Ini menjadikan orang di laman web anda lebih lama (sesuai untuk metrik Google seperti kadar pantulan dan masa rata-rata di laman web) dan ini juga meningkatkan penglibatan video (lebih banyak suka, komen, perkongsian, pelanggan dll). Isyarat pertunangan adalah faktor ranking # 1 semasa membuat ranking video YouTube.

Mengoptimumkan Video YouTube

 • Teliti kata kunci ekor panjang di Autocomplete YouTube
 • Teliti persaingan kata kunci menggunakan VidIQ Chrome Extension
 • Buat video berdurasi 10+ minit (panjangnya kekuatan dalam video juga)
 • Tulis skrip (atau garis besar), edit video, dan serius
 • Label fail video sebagai kata kunci anda sebelum memuat naik ke YouTube
 • Sertakan kata kunci dalam tajuk video dan ayat pertama dalam keterangan
 • Luangkan banyak masa untuk memikirkan tajuk video yang baik untuk meningkatkan CTR
 • Sertakan cap waktu dalam keterangan video untuk membantu orang menavigasi
 • Reka bentuk lakaran kecil tersuai yang bagus iaitu 1280 (w) x 720 (j) piksel
 • Benamkan video di laman web / blog anda untuk memperkuatkan keterlibatannya
 • Muat naik transkrip kerana terjemahan YouTube dapat menjauhkan teksnya
 • Sentiasa balas komen (# komen adalah faktor kedudukan yang besar)

Inilah yang baik yang saya buat pada pengoptimuman kelajuan WordPress:

19. Mengandalkan Terlalu Banyak Pada Plugin + Alat

Plugin SEO WordPress terlalu menekankan penggunaan kata kunci.

Mencapai “lampu hijau” itu sebenarnya sangat sedikit. Plugin SEO tidak mengajar anda bagaimana melakukan penyelidikan kata kunci, cuplikan kaya, meningkatkan CTR, atau cara membuat video YouTube yang menarik.

Senarai semak SEO di halaman saya akan membawa anda ke arah yang betul. Ini tidak ada kaitan dengan penggunaan kata kunci dan semua yang berkaitan dengan pengoptimuman praktikal (dan biasanya kurang dikenali) di halaman.

Laman Web WordPress Masih Tidak Kedudukan Di Google?

Lihat tutorial SEO WordPress penuh saya yang merangkumi banyak pengoptimuman lain yang boleh anda buat di WordPress. Pasukan kami juga menawarkan audit SEO WordPress dan perundingan SEO jika anda memerlukan bantuan yang lebih diperibadikan. Anda juga boleh memberikan saya komen di bawah dan saya akan membantu anda dengan apa sahaja yang saya boleh. Saya dengan senang hati dapat membantu sesiapa sahaja yang mengikuti tutorial ini.

Semoga ini dapat membantu!

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map