19 skäl till att din webbplats inte rankas högt hos Google

03.06.2020
SEO '19 skäl till att din webbplats inte rankas högt hos Google
0 16 мин.

Varför rankas inte din webbplats på Google?


Detta är den överlägset vanligaste frågan jag får när jag gör SEO-revisioner.

De vanligaste orsakerna till att en webbplats inte rankas i Google är vanligtvis relaterade till sökordsval, överbetoning på sökordsanvändning (istället för verklig SEO på sidan), brist på djupgående innehåll om kärnämnen, dåliga klickfrekvenser, påföljder , och i vissa fall inte optimering för YouTube eller lokal sökning. Om du följer denna guide bör du hjälpa till med att hitta problemet.

Webbplats inte rankad i Google

1. Nyckelord är för konkurrenskraftiga

Är du inte säker på om du väljer rätt nyckelord? Prova detta.

Steg 1: Välj ett nyckelord med lång svans i Google Autocomplete.

Steg 2: Google sökordet och lära sig tävlingen. Om toppresultaten inkluderar starkt innehåll, myndighetswebbplatser och har hög domän + -behörighet (som du kan kontrollera i MozBar), kanske du vill välja ett annat nyckelord. Om du inte har tur med rankning för breda sökord kan du prova att bli ännu mer specifik. När du får fler länkar / aktier till din webbplats och ökar domänmyndigheten kan du börja rikta in mer konkurrenskraftiga fraser.

Steg 3: Undvik Googles sökordsplanerare och andra verktyg utformade för PPC. Istället kan du prova Moz Keyword Explorer, Keywords Everywhere och andra verktyg som är specifikt utformade för SEO.

Nyckelordstävling

3. Brist på djupstudier

Detta var faktor 1 som fick mig från 300 till 2 500 besökare / dag på ungefär ett år.

Eftersom jag bloggade om WordPress SEO och hastighetsoptimering skrev jag omfattande (3000+ ord) handledning om Yoast, WordPress-hastighet, sökordsforskning, cache-plugins, YouTube SEO, bildoptimering, SEO-plugins, lokal SEO och andra kärnämnen som min publik vill ha att lära om.

Dessa tutorials utgör cirka 80% av min trafik. 
Om du inte har gjort de här grundläggande tutorialerna (även kallad hörnstenens innehåll eller pelarinnehåll), bör det vara din prioritering # 1. Det kan ta flera månader att lägga ut några av dessa tutorials, men utbetalningen (i mitt fall) var enorm och ledde till en intäkt på 6 siffror per år. Värt det!

4. Du behöver en innehållsförteckning

Jag börjar varje enskilt inlägg med en innehållsförteckning.

Google säger:

Se till att långa sidor med flera ämnen på din webbplats är välstrukturerade och indelade i distinkta logiska avsnitt. För det andra, se till att varje sektion har ett tillhörande ankare med ett beskrivande namn (dvs. inte bara “Avsnitt 2.1”), och att din sida innehåller en innehållsförteckning som länkar till enskilda förankringar.

I stället för att använda ett plugin, kodar du innehållsförteckningen i HTML (och design den i CSS) som skapar namnankare och gör att människor kan länka till (och hoppa till) specifika avsnitt i inlägget.

Innehållsförteckning Mall:

5. Dåligt skrivna SEO-titlar + metabeskrivningar

Alla i Google använder nyckelordet i sin kodavdelning – varför skulle någon klicka på ditt resultat?

 • Är ditt inlägg mer aktuellt än andra?
 • Har du en speciell video-, infographic-, PDF- eller zip-fil?
 • Har du slutfört en fallstudie som visar originalforskning?

Om du har något speciellt i ditt inlägg, se till att du inkluderar det i din SEO-titel eller metabeskrivning. Exempelvis nämner kodavsnittet för min W3 Total Cache-handledning en zip-fil där människor kan ladda ner samma inställningar som jag använder och ladda upp dem direkt till deras webbplats (och den har använts av 1/4 miljoner människor). Vilken kant du än kan få, nämn det i din kodbit.

Fånga SEO-titlar

6. Överskrider Googles karaktärsgränser

SEO-titlar bör vara cirka 50-60 tecken, metabeskrivningar cirka 150-160 tecken.

Men ibland även om du följer dessa gränser, finns det fortfarande en chans att de blir avbrutna. Google Search Console antar att du visar vilka utdrag som kommer att stängas av i avsnittet HTML-förbättringar, men det fungerar inte alltid heller. Det är därför du borde kontrollera dem manuellt.

När du har publicerat ett inlägg och det indexeras av Google, ska du alltid kontrollera om ditt utdrag är avstängt. Om det gör det, förkorta det kommer att läsa bra och få fler att klicka på dina resultat.

Klipp av utdrag

7. Långsam servertid

Kolla din server svarstid i Google PageSpeed ​​Insights vilket borde vara <200ms som Google rekommenderar. Din server (värd) är faktor 1 i WordPress ‘optimeringsguide.

Minska responstiden för servern

Det finns mycket dålig information om värd. Gå med i några Facebook-grupper som WordPress Hosting Facebook Group och kontrollera vilka värdar som fick högst betyg i dessa omröstningar.

Siteground (delad hosting) och Cloudways (molnhotell) är vanligtvis nr 1 och # 2. Det är många människor som migrerade och publicerade sina förbättrade responstider på Twitter. Undvik Bluehost, HostGator, iPage och alla värdar som ägs av EIG som äger över 60+ olika värdföretag och är ökända för långsamma servrar. Migrera till SiteGround, Cloudways eller Kinsta kan betydligt förbättra serverns svarstider, ibland av 7+ sekunder. Gör din forskning!

2019 värd Facebook Poll

8. Använder inte Rich Snippets

Rika utdrag kan användas för recensioner, vanliga frågor, recept och andra datatyper.

Jag använder personligen WP Review-plugin (för recensioner) och Structured Content-plugin (för vanliga frågor).

Vanliga frågor kan läggas till på alla sidor eller inlägg med hjälp av insticksprogrammet för strukturerat innehåll och sedan använda det för att lägga till vanliga frågor. Skicka din URL till Googles URL-inspektionsverktyg och det tar mindre än fem minuter för vanliga frågor att återspeglas i Googles sökresultat. Allvarligt, 5 minuter.

Du kan kolla in ett exempel på min WP Review-rich-kodavsnitt-plugin i min SiteGround-granskning (nära botten) men det kan placeras var som helst därinnehåll med en kortkod. Om din webbplats inte rankas högt hos Google kan läggning av rika utdrag öka din CTR och rankning.

9. Google Search Console-fel

Om du har massor av fel i Google Search Console kan detta leda till varför din webbplats inte rankas i Google.

Kanske indexerar du av misstag taggar, dina SEO-titlar stängs av eller så ändrade du permalänk och glömde att konfigurera 301 omdirigeringar. Eller värre, du har en Google-straff eller en hackad webbplats. Det är bäst att fixa Search Console-fel så att du åtminstone kan eliminera dem som ett problem.

Google Search Console-fel

Hur du verifierar din WordPress-webbplats med Google Search Console
Registrera dig för Google Search Console, lägg till din webbplats och välj sedan HTML-verifieringsalternativ. Kopiera koden och klistra sedan in den i Yoast under SEO > Allmän > Webmasterverktyg > Googles verifieringskod. Radera allt utanför offerten (inklusive offerten) och spara sedan ändringarna. Det kan ta några dagar att fylla i data i instrumentpanelen för Search Console.

 • Genomsökningsfel: trasiga länkar som kan fixas med 301 omdirigeringar.
 • HTML-förbättringar: titeltaggar + metabeskrivningar som är för korta, långa eller dubbletter. Du bör alltid kontrollera dessa manuellt för att se till att de inte blir avstängda eftersom Google Search Console inte alltid tar upp dessa fel.
 • Indexeringsfel: se till att taggar och andra sidor som inte är användbara inte indexeras och kontrollerar vilket innehåll som indexeras i Yoasts inställningar för sökutseende.
 • Säkerhetsfel: visar om du har skadlig programvara, problem med hackning osv.
 • Mobila fel: detta är det bästa sättet att kontrollera för mobilfel eftersom Googles mobiltestverktyg bara visar fel för den enda sida du testar.
 • Manuella åtgärder: innebär att du har en påföljd och du bör korsreferera det datum då du fick en påföljd (när trafiken minskade) och Googles uppdateringshistorik.

10. Föråldrat innehåll

Hur gamla är dina publiceringsdatum?

Visar du dem? Håller de uppdaterade? Inkluderar du innevarande år i dina SEO-titlar? Om du svarade nej på någon av dessa frågor kan du göra ett bättre jobb med att hålla ditt innehåll aktuellt. Aktuellt innehåll = bättre klickfrekvens = högre rankning.

Steg 1: Lägg till publiceringsdatum i inlägg
Gå till SEO i dina Yoast-inställningar > Sök Utseende > Innehållstyper, aktivera sedan datum i förhandsgranskning av kod för inlägg. Därefter lägg till inlägget ändrat datum högst upp i vart och ett av dina blogginlägg (det finns också en plugin för att hjälpa till med detta). Nu kommer det modifierade datumet att visas i sökresultaten.

Anmälningsdatum ändrat datum

Steg 2: Håll publiceringsdatum aktuella
Om du inte uppdaterar dina bloggartiklar blir dessa publiceringsdatum föråldrade och kan faktiskt skada dina klickfrekvenser. Även om det är en liten förändring bör du uppdatera dina viktigaste artiklar minst en gång var sjätte månad. Detta kommer att hålla inlägget ändrat datum aktuellt.

Yoast Bulk Edit Date

Steg 3: Lägg till aktuellt år i SEO-titlar
Du kan också lägga till det aktuella året till dina SEO-titlar, posttitlar och till och med dina metabeskrivningar. Detta förstärker att ditt innehåll faktiskt är aktuellt hjälper dig att rangordna för datum nyckelord (för mig uppdateras plugins hela tiden och folk vill ha de senaste inställningarna).

Föråldrat innehåll

Datum Nyckelord

11. Ooptimerade bilder

Det finns tre huvudsakliga sätt att optimera bilder i GTmetrix:

Servera skalade bilder: ändra storlek på stora bilder för att bli mindre. GTmetrix kommer att berätta vilka bilder som måste ändras i storlek och deras korrekta dimensioner, men du borde verkligen ha ett fönster för bilddimension som visar måtten på dina reglage, widgets, logotyp, bloggbilder med full bredd och andra vanliga bilder. På detta sätt kan du komma ihåg att ändra storlek på bilder innan du laddar upp.

Ange bilddimensioner: lägga till en bredd + höjd till bildens HTML eller CSS. Visual Editor gör detta automatiskt, men andra områden på din webbplats (särskilt de som kräver kod) kommer inte. I det här fallet måste du hitta vilka bilder som inte har angivna dimensioner (visas i GTmetrix-fel), hitta bilden i WordPress, redigera HTML och lägga till en bredd + höjd.

Optimera bilder: komprimera bilder utan förlust med ett verktyg som ShortPixel eller Imagify.

Bildoptimeringar i GTmetrix

12. Tunn om mig sida

Min sida om mig har “50 slumpmässiga och störande saker om mig” som jag får massor av kommentarer om. Din om mig-sida är vanligtvis en av de mest besökta sidorna, så varför skulle du inte vilja samla in den och få människor att stanna på din webbplats längre? Ta bort det generiska skräpet och få verkliga, transparenta upplevelser om dig själv. Dela din berättelse, avslöja dig själv.

Om-Me-sida

13. Tunt innehåll indexeras

Kategori, tagg, medias webbadresser och andra icke-användbara sidor bör inte indexeras.

För att kontrollera om tunt innehåll indexeras, gå till Google Search Consoles indexeringsavsnitt och titta igenom allt innehåll som indexeras. Om du ser något ovanligt (hundratals indexerade taggar eller media-webbadresser), betraktas detta som tunt innehåll och kan få dig att bli straffad och kan till och med räkna som duplikatinnehåll som du kan kontrollera i Siteliner.

Om du använder WordPress kan du kontrollera om dessa ska indexeras i Yoast i inställningarna för Sökutseende. Uppenbarligen bör sidor, inlägg och annat “användbart” innehåll indexeras. Innehåll som räknas som duplikatinnehåll eller inte är utformat för att vara unikt / användbart, bör inte.

WordPress Taggar

14. Ingen integritet eller juridiska sidor

Google vill veta att du är legit, och det ser också till att du är skyddad.

Juridiska sidor att tänka på:

 • Integritetspolicy
 • Villkor
 • DCMA-meddelande
 • Cookie Policy
 • Copyright meddelande
 • Ansvarsfriskrivning
 • Information om tillgänglighet
 • Cookie-meddelande (för GDPR)

Sekretesspolicy sida

15. Du har en Google-straff

Dessa är två typer av Google-påföljder:

Manuella påföljder: finns i avsnittet Manuella åtgärder i Google Search Console om du har en. Dessa är i allmänhet lättare att fixa eftersom Google säger dig den exakta straff som din webbplats har.

Åtgärder för Google Search Console Manual

Algoritmisk straff: en betydande minskning av trafiken utan någon anmälan i Google Search Console. I det här fallet jämför du det datum då din trafik sjönk med Googles algoritmförändringar. Google har släppt många kärnalgoritmuppdateringar varje månad (utan varning eller till och med förklaring) vilket gör att fler SEO tvingas vänta och gissa vad som påverkades. Jag tappade 20% av min trafik vid deras 3: e uppdatering, medan andra stora webbplatser förlorade upp till 80%.

Google Core Algoritm Update

16. För mycket affiliate-marknadsföring

Sanningen är att Google är det partisk mot affiliates webbplatser.

Och med rätta. För många anslutna webbplatser knyter anknytningslänkar, listar anslutna produkter först i listoposter, har inte någon anknytningsfriskrivning, eller de är bara för säljande och fokuserar för mycket på att sälja saker snarare än att ge värde. Ditt innehåll ska vara grundligt och värdefullt!

Google säger:

Fråga dig själv varför en användare vill besöka din webbplats först än att besöka den ursprungliga handlaren direkt. Se till att din webbplats tillför stort värde utöver att helt enkelt publicera innehåll tillgängligt från den ursprungliga handlaren.

Försök skapa en recension om affiliate-produkten och länka sedan till den (i motsats till att fylla affiliate-länkar överallt). Dessa är naturliga interna länkar som hjälper SEO (inte skada det) och kan fortfarande ge höga konverteringar och samtidigt minska det totala antalet affiliate-länkar på din webbplats.

17. Lokal SEO-integration

Har problem med rankning för lokaliserade sökord?

Lokal SEO har sin egen uppsättning av rankningsfaktorer och betonar Google My Business, recensioner, geoinriktade sidor kring lokala nyckelord, mobil hastighet, och citat. Om du inriktar dig på Google Maps eller lokaliserade sökresultat måste du fokusera på de specifika rankingfaktorerna.

Optimera din Google My Business-sida

Google My Business-logotyp

 • Skapa en GMB-sida (inga duplikat – kontrollera Moz Local)
 • Verifiera ägandet och få en anpassad URL
 • Fylla i allt: kategorier, attribut, meny, tjänster, beskrivning, foton (logotyp, omslag, butik, lag, inuti butik), timmar, specialtimmar, 360 turné
 • Förbättra listan med bokningar, möten, bokningar, URL för lokalt företag
 • Lägg ut på Google Posts, svara på frågor (detta blir viktigare), svara på recensioner och låt folk meddela dig (håll den svarprocenten uppe)

18. YouTube SEO-integration

Tävlingen på YouTube är så mycket mindre än Google.

Varför?

Eftersom de flesta nördar och kamerabyga människor inte finns på YouTube. Jag kan nästan alltid ranka på sida 1 på YouTube, vanligtvis i de tre bästa resultaten. Min WordPress-hastighetsoptimeringsvideor är båda på väg för att nå 100 000 visningar och Gud vet hur många affiliate-försäljningar jag har fått genom dem. Och jag är en komplett introverad nördblogging om torra ämnen. Speciellt om du letar efter det snabbaste och enklaste sättet att få kunder eller affiliate-försäljning är YouTube det!

Att bädda in dina videor på din webbplats är mycket kraftfullt.
Det håller människor på din webbplats längre (bra för Googles statistik som avvisningsfrekvens och genomsnittlig tid på webbplatsen) och det förstärker också videoklippets engagemang (fler gillar, kommentarer, delningar, prenumeranter osv). Engagementsignaler är rankningsfaktorn # 1 när du rankar YouTube-videor.

Optimera YouTube-videor

 • Undersök ett nyckelord med lång svans i YouTube Autocomplete
 • Undersök sökords konkurrens med VidIQ Chrome Extension
 • Skapa långa, tio minuter långa videor (längd är styrka i videor också)
 • Skriv ett manus (eller disposition), redigera videon och ta det på allvar
 • Märk videofilen som ditt nyckelord innan du laddar upp till YouTube
 • Inkludera nyckelord i videotitel och den första meningen i beskrivningen
 • Spendera massor av tid på att tänka på en bra videotitel för att öka CTR
 • Inkludera tidsstämplar i videobeskrivningen för att hjälpa människor att navigera
 • Designa en fin, anpassad miniatyrbild som är 1280 (w) x 720 (h) pixlar
 • Bädda in videon på din webbplats / blogg för att förstärka dess engagemang
 • Ladda upp ett transkript eftersom YouTubes översättning kan slaka texten
 • Svara alltid på kommentarer (antalet kommentarer är en stor rankningsfaktor)

Här är en bra som jag skapade med WordPress-hastighetsoptimering:

19. Lita för mycket på plugins + verktyg

WordPress SEO-plugins lägger för mycket tonvikt på sökordsanvändning.

Att uppnå dessa ”gröna lampor” betyder faktiskt väldigt lite. SEO-plugins lär dig inte hur man gör sökordsundersökningar, rika utdrag, ökar CTR eller hur man skapar engagerande YouTube-videor.

Min on-page SEO checklista kommer att få dig i rätt riktning. Det har lite att göra med sökordsanvändning och allt att göra med praktiska (och vanligtvis mindre kända) optimeringar på sidan.

WordPress-webbplats fortfarande inte rankad i Google?

Kolla in min fulla WordPress SEO-tutorial som omfattar många andra optimeringar du kan göra i WordPress. Vårt team erbjuder också WordPress SEO-revisioner och SEO-konsultationer om du behöver mer personlig hjälp. Du kan också lämna en kommentar nedan så hjälper jag dig med allt jag kan. Jag hjälper gärna alla som faktiskt går igenom dessa självstudier.

Hoppas att detta hjälpte!

Skål,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector