20 Sebab Laman WordPress Anda Tidak Berprestasi Tinggi di Google

Ini adalah soalan # 1 yang saya dapat …


Mengapa laman web WordPress saya tidak lebih tinggi di Google?

Sama ada anda tidak berada di peta, dikenakan penalti Google, atau bertanya-tanya mengapa pesaing mengatasi anda, tutorial ini akan membantu anda mengenal pasti apa yang sedang berlaku. Ini adalah 20 alasan yang paling biasa berdasarkan 5 tahun terakhir saya melakukan perundingan SEO dan menulis tutorial ini.

Lihat senarai dan pastikan anda memberikan komen sekiranya anda menemui masalah atau anda memerlukan bantuan. Saya dengan senang hati membantu sesiapa sahaja yang meluangkan masa untuk membaca tutorial saya. Inilah sebab utama mengapa laman WordPress ANDA tidak berada di kedudukan tinggi di Google dan apa yang anda boleh lakukan untuk memperbaikinya.

1. Kekurangan Kandungan Komprehensif

Meningkatkan artikel hingga 3,000+ perkataan adalah alasan # 1 blog saya meningkat kepada 3,000 pengunjung / hari. Google kata kunci anda, analisis hasil teratas, dan sertakan setiap topik penting yang dapat anda temui. Gunakan Jawab Orang Awam untuk mencari “kata kunci soalan” dan jawab seberapa banyak yang anda boleh. Backlinko mencadangkan 3,000 perkataan dalam banyak artikelnya, terutamanya jika itu kandungan batu penjuru. Saya meningkatkan tutorial Yoast saya dari 500 hingga 4,000 perkataan dan ia meningkat dari 10 hingga 100 pelawat / hari dalam 1 minggu.

Saya tidak menulis 3 tutorial biasa-biasa seminggu. Saya menulis 1 tutorial pembunuh setiap 2 minggu.

Matlamat untuk 3,000+ perkataan, terutamanya jika kata kunci yang kompetitif:

Kiraan Word WordPress

Anda boleh dapatkan dihukum untuk kandungan dengan jumlah perkataan rendah (halaman cetek), kandungan yang tidak berguna dengan kadar pantulan buruk, kandungan gabungan yang tidak bernilai, dan kandungan pendua. Tetapi walaupun anda tidak mempunyai penalti untuk kandungan tipis, itu tidak bermakna sebilangan kandungan anda tidak mempunyai jumlah kata yang rendah dan menghalangi anda dari kedudukan tinggi.

Langkah 1: Kenal pasti Kandungan Berprestasi Rendah
Dalam Analitis Google, pergi ke Perolehan > Search Console > Halaman Pendaratan. Cari halaman dengan purata waktu yang rendah di halaman + kadar pentalan yang tinggi. Waktu purata di halaman yang rendah mungkin bermaksud orang tidak menganggap kandungannya berguna. Kadar pantulan yang tinggi sedikit lebih rumit dan mungkin dari reka bentuk yang buruk, masa muat, navigasi, pop timbul / iklan, dan pautan dalaman yang buruk (atau tidak).

Halaman Pendaratan - Analitis Google

Langkah 2: Tambah Jadual Kandungan
isi kandungan membantu orang menavigasi catatan panjang, tetapi juga mendorong anda untuk menulis kandungan panjang (dan memberi anda peluang yang lebih baik untuk diberikan hadiah pautan lompat ke menggunakan sauh bernama).

Jadual kandungan HTML kelihatan seperti ini…

HTML setiap tajuk kecil kelihatan seperti ini…

Perkara Satu

Perkara Kedua

Perkara Tiga

Langkah 3: Kandungan Beef Up
Setelah anda menambahkan TOC dengan banyak topik, tulis perenggan anda. Tugas anda sebenarnya bukan hanya membuatnya lebih lama, tetapi menjadikan kandungan anda lebih banyak berharga. Itu biasanya bermaksud menambahkan grafik, video, atau infografik yang lebih berguna. Bukan sekadar memuntahkan teks untuk mengisi halaman.

Langkah 4: Jawab Kata Kunci Soalan
Jawab Orang Awam membolehkan anda mencari kata kunci apa pun dan menghasilkan peta visual (dan senarai) soalan paling popular yang dicari orang mengenai kata kunci tersebut. Ia menarik kata kunci dari Pelengkap Autosistem Google, dan semakin hijau bulatannya, semakin banyak carian yang terdapat pada kata kunci tersebut.

Kata Kunci Yoast - AnswerThePublic

2. Kata Kunci Terlalu Bersaing

Laman web dengan rendah kuasa domain tidak boleh bersaing untuk mencari kata kunci yang luas dan kompetitif. Semasa anda membina otoriti domain (dengan membuat kandungan hebat yang mendapat pautan) anda boleh mula menyasarkan kata kunci dengan lebih banyak carian. Tetapi jika anda sukar untuk mendapatkan halaman 1, pertimbangkan untuk pergi lebih lama.

Kata Kunci Ekor Panjang

Langkah 1: Periksa pihak berkuasa domain anda di Penjelajah Moz Link (atau yang lain alat).

Domain-Kuasa

Langkah 2: Gunakan carta ini dari Media Orbit. Saya kebanyakannya menyasarkan frasa 3 perkataan, tetapi saya menghabiskan banyak masa untuk kandungan. Kata kunci yang lebih kompetitif = lebih banyak masa anda harus melabur dalam kandungan anda. Carta ini lebih merupakan aturan praktis dan tidak harus diambil secara harfiah, tetapi ini adalah peringatan bahawa laman web dengan otoriti domain tinggi dapat (secara umum) menargetkan kata kunci yang lebih kompetitif.

Jalan pintas Penyelidikan Kata Kunci

Langkah 3: Muat turun MozBar dan Kata kunci di mana sahaja. Ini memberi anda Google sebarang kata kunci dan melihat persaingan kata kunci: carian bulanan, setiap DA hasil carian (otoritas domain) dan PA (otoritas halaman), dll. Sudah tentu, langkah yang paling penting adalah mengklik pada hasil teratas dan memeriksa seberapa “baik” isinya, dan pastikan anda dapat menulis kandungan yang lebih baik daripada kandungannya.

Kata Kunci-Pertandingan

Kata kunci lebih kompetitif jika:

 • Ia luas
 • Ia mempunyai DA + PA yang tinggi di MozBar
 • Kata kunci jelas menguntungkan
 • Kandungan yang kuat berada di kedudukan teratas
 • Laman web pihak berkuasa mendapat keputusan teratas
 • Kata kunci mempunyai jumlah carian bulanan yang tinggi

Kata kunci ekor panjang lebih mudah diperingkat

 • Daripada Perunding SEO, sasarkan Perunding SEO WordPress
 • Daripada Chicago Web Designer, sasarkan Chicago WordPress Designer
 • Daripada Keluar Dari Hutang, targetkan Keluar Dari Hutang Tanpa Kemuflisan
 • Daripada Ulasan SiteGround, sasarkan Ulasan Hosting WordPress SiteGround

3. Terlalu Fokus Pada 1 Kata Kunci Tunggal

Banyak perniagaan terobsesi dengan peringkat untuk 1 kata kunci, sedangkan ini sebenarnya merupakan strategi yang mengerikan. Saya memperoleh ribuan kata kunci, dan walaupun saya menduduki tempat # 1 untuk kata kunci seperti “Perunding SEO WordPress,” saya mendapat lebih banyak pertanyaan melalui blog saya daripada halaman perkhidmatan saya.

Sekiranya anda seorang jurugambar di Chicago, berikut adalah beberapa idea:

Google-Autolengkap-Isi-Di-Kosong-1

4. Terlalu Banyak Fokus Pada Lampu Hijau Yoast

Mengamati lampu hijau Yoast boleh menyebabkan pemadat kata kunci dan menjadikan halaman kelihatan spam. Berhenti berfikir bahawa SEO sangat berkaitan dengan “penggunaan kata kunci” dan mula berfikir untuk menjaga orang yang terlibat dengan laman web anda melalui video, tutorial, dan perkara yang sebenarnya ingin dipelajari / dikongsi / dipautkan oleh orang lain. Satu-satunya masa saya berfikir tentang kata kunci adalah ketika saya melakukan penyelidikan kata kunci, menulis tajuk utama yang kaya dengan kata kunci (tetapi bagus), dan membuat penerangan meta yang menarik sehingga orang mengklik pautan saya. Saya bergantung pada kandungan pantat saya untuk melakukan selebihnya.

Apa yang dikatakan oleh Analisis SEO Yoast:

PERINGATAN: memasukkan kata kunci dalam kandungan / potongan anda menjadikannya kelihatan spam. Adakah anda terfikir untuk menulis tajuk SEO + penerangan meta untuk meningkatkan CTR? Setiap hasil di Google akan menggunakan kata kunci – mengapa ada orang yang mengklik pautan anda? Ya, anda harus menggunakan kata kunci anda dalam judul halaman, URL, tajuk SEO, dan keterangan meta (tempat terpenting) … tetapi jangan memasukkan kata kunci hanya untuk mendapatkan lampu hijau. Lupakan kepadatan kata kunci dan kata kunci dalam tajuk utama … tambahkan senarai kandungan untuk menyusun catatan yang lebih panjang, gunakan video, infografik, coretan kaya, gambar perkongsian sosial, dan meningkatkan kandungan nipis untuk menjadikannya lebih baik (lebih terperinci) daripada hasil carian teratas.

5. Anda Menggunakan Perancang Kata Kunci Google

Perancang Kata Kunci direka untuk AdWords, bukan SEO! Persaingan ini adalah untuk AdWords, dan secara peribadi saya mendapati kata kunci tidak menggambarkan apa yang sebenarnya dicari orang. Autocomplete Google, atau mana-mana alat kata kunci yang diambil dari Autocomplete Google, lebih tepat.

Perancang Kata Kunci Google

6. Masa Beban Perlahan

Saya Panduan kelajuan WordPress menunjukkan bagaimana saya dapat <Masa muat 1s dengan markah 100% dalam GTmetrix, tetapi saya menyenaraikan faktor terpenting di bawah. Anda mungkin tahu Google memberi ganjaran kepada laman web pantas.

 • Pilih Hosting yang Lebih BaikTapak Tapak dinilai # 1 dalam 26 tinjauan Facebook yang berbeza dan adalah siapa yang saya gunakan (mereka juga adalah # 1 terbanyak Perbualan Facebook). Anda boleh menjalankan laman web anda melalui Wawasan PageSpeed untuk melihat sama ada anda pelayan lambat. SiteGround akan pindahkan laman web anda secara percuma, dan orang yang berhijrah biasanya melihat peningkatan masa muat segera. Mereka cadangkan oleh WordPress dan oleh Ivica daripada Kumpulan Mempercepat WordPress dengan 10,000 ahli. Saya menggunakannya dan anda dapat melihat GTmetrix /Pingdom laporan. Mereka teknologi kelajuan menggunakan NGINX, PHP 7+, 1-klik pengaktifan Cloudflare, dan Pemalam SG Optimizer.
 • Tingkatkan ke Plugin Cache yang Lebih Baik – WP Rocket diberi nilai plugin cache # 1 dalam banyak tinjauan Facebook dan saya juga menggunakannya. Manfaat terbesar adalah mereka mempunyai ciri kelajuan yang tidak dimiliki oleh plugin cache, memberikan hasil yang lebih baik (pembersihan pangkalan data, pemuatan foto / video / iframe yang malas, hosting Google Analytics secara tempatan, kawalan degupan jantung, integrasi dengan Cloudflare + CDN lain). Ia juga dilengkapi dengan dokumentasi, kemas kini dan sokongan yang kerap. Lihat tutorial persediaan saya.
 • Optimumkan Imej – terdapat lebih dari 20 cara untuk mengoptimumkan gambar, beberapa di antaranya muncul dalam GTmetrix (pemampatan tanpa kerugian, melayani gambar skala, tentukan dimensi gambar). Sekiranya anda ingin melihat semua 20, baca tutorial pengoptimuman gambar saya.
 • Tingkatkan Ke PHP 7+ – kebanyakan pengguna WordPress menjalankan versi PHP yang ketinggalan zaman (kerana host anda tidak menaik taraf anda secara automatik). Anda perlu memasang Paparkan pemalam Versi PHP untuk melihat versi yang anda jalankan, jalankan Plugin Pemeriksa Keserasian PHP untuk memastikan pemalam anda serasi, kemudian naik taraf ke PHP 7+ di akaun hosting anda. Ini menjadikan a perbezaan besar.
 • Sediakan Cloudflare – lihat tutorial Cloudflare saya yang menunjukkan kepada anda cara mengkonfigurasi setiap tab Cloudflare untuk menjadikan laman web anda lebih pantas dan selamat.
 • Elakkan Plugin Lambat – berikut adalah senarai 35 pemalam lambat, tetapi anda juga boleh menggunakannya Monitor Pertanyaan (atau Air Terjun GTmetrix) untuk melihat pemalam pemuatan paling lambat anda.
 • Elakkan Sumber Luar – Google AdSense, Peta Google, Gravatars, atau apa sahaja yang menarik sumber luaran akan melambatkan laman web anda dengan ketara.
 • Muatkan Fon Google secara tempatan – jika anda melihat kesilapan dalam laporan GTmetrix anda yang berkaitan dengan Google Font atau Font Awesome, baca tutorial saya untuk menghosinya secara tempatan.

Video ini semestinya membantu (cap waktu terdapat dalam keterangan video):

Beralih ke SiteGround

Penghijrahan Masa Beban SiteGround

Bluehost ke SiteGround GTmetrix

HostGator Ke SiteGround

SiteGround GTmetrix

Wawasan Laman Laman GoogleSpeed ​​SiteGround

100 Markah Sempurna Di Tapak Laman

Kejadian SiteGround

Kelajuan Dihantar Oleh SiteGround

Laporan SiteGround GTmetrix

Mengurangkan Masa Beban Dengan SiteGround

Masa Respons Laman Web Baru

HostGator Ke Migrasi SiteGround

Masa Respons SiteGround Di Joomla

Beralih ke Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Di SiteGround

Dapatan LamanSpeed ​​PageGround

SiteGround Di Joomla

Masa Beban Berkurang SiteGround

Hosting Speedy SiteGround

Hasil Pingdom Baru Di SiteGround

Masa Respons Tapak Tapak Baru

Peningkatan Masa Respons SiteGround

Undian Hosting 2019

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Cadangan Elementor Hosting

Cadangan Pengehosan Julai 2019

WordPress-Host-Poll-Ogos-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Undian

Pergi-ke-Hosting-Syarikat

WordPress-Hosting-Poll-2017

Pengundian-Pengundian Terurus

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Undian

Pungutan suara-Penyedia Hosting-WordPress Terbaik

Undian-Web-Hosting-2019-Terbaik

Poll Hosting Mesra WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Hosting Kegemaran Untuk Elementor

Cadangan Hosting 2018

Poll Hosting WordPress Sept 2018.png

Terurus-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Hosting-Undian-Untuk-Kelajuan

WordPress-Hosting-Poll-Jun-1

Pengesyoran SiteGround

2014-Diuruskan-WordPress-Hosting-FB-Poll

Undian-Web-Hosting-Penyedia Terbaik

Pengundian-Poll-Feb-2019

Hosting-Cadangan-Undian

Bluehost vs SiteGround

Poll Host Web WordPress

Laporan GTmetrix saya…

2019-GTmetrix-Laporan

Saya Laporan Pingdom

2019-Laporan Pingdom

7. Kadar Klik Melalui Rendah

Semua orang tahu bahawa kadar klik-tayang penting (dan digunakan sebagai faktor kedudukan), tetapi bagaimana anda membuat orang mengklik pautan anda? Berikut adalah 4 cara mudah untuk meningkatkan kadar klik-tayang.

Kadar Klik Melalui

Langkah 1: Gunakan Editor Pukal Yoast Untuk Menulis Semula Tajuk SEO + Penerangan Meta
Editor pukal Yoast membolehkan anda mengedit tajuk SEO + keterangan meta anda secara pukal sehingga anda tidak perlu melalui setiap halaman / siaran. Menulis semula ini menjadi lebih baik (dan tentu saja, masukkan kata kunci anda) adalah cara mudah untuk meningkatkan CTR. Ingat, editor pukal tidak mengesan kata kunci atau panjang watak, jadi pastikan anda mengingatnya (panjangnya sekitar 55 aksara untuk tajuk SEO, 155 aksara untuk deskripsi meta). Semua orang akan memasukkan kata kunci dalam coretan mereka – mengapa ada yang mengklik pautan anda? Tutorial anda terkini, anda mempunyai tutorial video, infografik? Beritahu mereka mengapa! Cuba gunakan nombor dan kata sifat pandai.

Yoast-Massal-Editor

Langkah 2: Tambahkan Coretan Kaya
Saya menggunakan Pemalam WP Review Pro oleh MyThemeShop (lihat a demo atau halaman yang saya gunakan). Saya menggunakan Coretan Kaya WP tetapi pemaju meninggalkan pemalamnya, dan Skema Semua Dalam Satu kelihatan terlalu jelas dengan hampir tidak ada pilihan penyesuaian. Saya gembira dengan WP Review Pro.

Bintang Kajian Data Berstruktur

Langkah 3: Tambahkan Tarikh Diubah Suai Ke Hasil Carian
Menjadikan kandungan sensitif masa kelihatan segar. Pertama, aktifkan “tarikh dalam pratonton coretan” dalam tetapan Yoast. Seterusnya, tambahkan “tarikh diubah suai” ke bahagian atas catatan blog (ini berada di lokasi yang berbeza untuk semua orang, tetapi bagi saya ia berada di Plugin Genesis Simple Edits). Sekarang, setiap kali anda mengemas kini catatan, tarikhnya akan disegarkan dalam hasil carian. Anda boleh menggunakan Terbitkan semula plugin Catatan Lama untuk memuat semula semua siaran ke hari ini, tetapi agak murah kerana anda sebenarnya tidak mengemas kini siaran.

Tarikh Penerbitan

Kemasukan-Meta

Langkah 4: Dapatkan Coretan Pilihan Google

 • Buat jadual kandungan HTML (jika menyenaraikan senarai)
 • Buat setiap item dalam TOC ringkas dan boleh dilaksanakan untuk menyelesaikan masalah
 • Sasarkan kata kunci di mana orang mahu ringkas jawapan
 • Gunakan Penjelajah Kata Kunci Moz untuk mengenal pasti kata kunci soalan
 • Gunakan Jawapan Orang Awam untuk mencari lebih banyak kata kunci soalan
 • Pilih sama ada jawapannya mestilah perenggan, senarai, atau jadual
 • Reka bentuk grafik yang bagus (atau ambil gambar) yang menerangkan kata kunci
 • Gunakan panjang watak yang optimum (lihat foto di bawah yang diambil dari Moz)
 • Buat kandungan berdasarkan fakta dengan rujukan berkualiti (pautan, grafik, dll)
 • Sasarkan kata kunci yang sudah mempunyai coretan unggulan tetapi tidak berfungsi dengan baik
 • Sekiranya anda bertujuan untuk kotak jawapan, targetkan kata kunci anda dengan pencocokan tepat
 • Pastikan anda berada di halaman 1 untuk kata kunci, jika tidak, perbaiki kandungannya

Coretan Pilihan

Panjang-Potongan-Potongan Optimum-Panjang

8. Tidak Mengoptimumkan Untuk Perkongsian Sosial

Sesuaikan rupa kandungan anda ketika dikongsi di Facebook / Twitter…

perkongsian Facebook

Di Yoast pergi ke SEO → Sosial, kemudian aktifkan data meta di bawah tab Facebook / Twitter. Semasa anda berada di sini, jangan lupa sahkan laman web anda dengan Pinterest dan tambahkan halaman Google+ anda ke Yoast.

Yoast-Social-Meta-Data

Sekarang edit halaman / siaran, tatal ke bawah ke bahagian Yoast, klik pautan kongsi (ditunjukkan di bawah) dan anda akan dapat memuat naik gambar ke Facebook (1200 x 630 piksel) dan Twitter (1024 x 512 piksel). Ya, ini bermaksud anda perlu membuat 2 grafik untuk setiap isi kandungan jika anda mahu ia kelihatan bagus.

pengoptimuman media sosial

9. Tiada Pautan Dalaman / Luaran

Tidak ada nombor yang sempurna, tetapi saya biasanya mempunyai 50+ pautan dalam 3,000 tutorial perkataan saya.

Pautan dalaman – cara semula jadi untuk membina pautan ke laman web anda sendiri, membuat orang di laman web anda lebih lama, dan mengurangkan kadar pentalan dengan membuat orang mengklik perkara lain yang anda tulis.

Pautan Luar – ini seperti memetik sumber kepada Google. Menghubungkan ke kandungan yang dipercayai dan berguna yang dapat dilihat oleh pembaca anda (bukan hanya Wikipedia) mengembangkan kepercayaan dengan Google.

10. Kekurangan Kandungan Batu Batang

Inilah petua… bukannya menulis blog untuk menulis bagaimana menulis “panduan utama” mengenai topik utama yang ingin dipelajari oleh khalayak anda? Yoast dan Roket WP adalah 2 milik saya … orang tidak akan memaut ke saya Perundingan SEO WordPress halaman, tetapi dengan menarik pautan melalui tutorial saya … “jus pautan” akan menguntungkan seluruh laman web saya dengan meningkatkan kuasa domain saya. Oleh itu, jika anda menjalankan laman web anda Pautan Penjelajah dan tidak mempunyai banyak pautan, tulis beberapa panduan utama.

Siri WordPress-SEO

11. Tidak Menggunakan SSL

Saya menambah SSL pada tahun 2018 dan secara mengejutkan, kedudukan saya meningkat (begitu juga dengan penjualan afiliasi saya). Google adalah seterusnya menghukum laman web yang tidak menggunakan SSL (dan gembok yang tidak selamat tidak kelihatan baik), jadi jangan takut – buat saja. Inilah panduan untuk menambah SSL ke WordPress.

Betul-Sederhana-SSL

12. Kadar Bouncing Tidak Baik + Masa Di Tapak

Kadar melantun (% orang yang meninggalkan laman web anda tanpa mengklik di mana sahaja) dan waktu rata-rata di laman web adalah metrik yang digunakan oleh Google untuk menentukan nilai setiap halaman dan kedudukannya (anda boleh mendapatkannya di Google Analytics). Oleh itu, jika reka bentuk web anda, reka bentuk mudah alih, kekurangan pautan dalaman, ajakan bertindak… dan bahagian lain di laman web anda tidak mendorong orang untuk mengklik… ini akan merugikan kedudukan anda. Menjadikan laman web anda “melekit” adalah pentingnya SEO.

Kadar Lantunan

13. Anda Menukar Permalinks (Atau Struktur Buruk)

Setiap kali anda menukar permalink (walaupun anda menetapkan pengalihan 301) anda akan kehilangan PALING peringkat anda buat sementara waktu, dan hanya sebahagian dari peringkat anda jangka panjang. Sudah kata kira-kira 1-10% jus pautan hilang semasa anda menyediakan pengalihan 301. Kesimpulannya … Saya tidak akan mengubah semua ini bersama-sama kecuali permalink anda menggunakan format hodoh? P = 123. Ini termasuk semasa reka bentuk semula.

14. Halaman “Mengenai Saya” yang mengerikan

Saya tidak pernah tahu betapa pentingnya ini sehingga saya menulis halaman yang hebat.

Saya dengan serta-merta meminta orang menghantar e-mel kepada saya … berkaitan dengan kisah saya dan berkongsi kisah mereka sendiri. Itu sangat keren, membuka diri dan menonton yang berkembang menjadi hubungan / peluang. Dari perspektif SEO, ini adalah salah satu halaman saya yang paling banyak dilihat dan membuat orang di laman web saya lebih lama.

Halaman Tentang Saya

15. Kesalahan Petikan (SEO Tempatan)

Sekiranya anda menyasarkan kata kunci tempatan (terutamanya di mana Peta Google muncul), anda memerlukan petikan. Mereka kira 10% daripada SEO tempatan. Proses 3 Langkah Perniagaan Saya di Google > Moz Tempatan > Whitespark mendapat hasil yang luar biasa dan merupakan proses yang sama seperti yang saya gunakan untuk mendapatkan kedudukan # 1 berbilang pelanggan di Peta Google. Semua percuma selain Perkhidmatan membina petikan di Whitespark ($ 4-5 / petikan). Semakin kompetitif kata kunci anda, semakin banyak petikan yang harus anda pesan.

Skor Petikan Tempatan Moz

Cara Membuat Petikan

Cara Memeriksa Petikan Pendua

 • Jalankan laman web anda melalui Moz Tempatan dan betulkan item di tab pendua
 • Cari “Google+ Nama Perniagaan Anda” dan cari halaman GMB pendua

16. Ralat Konsol Carian Google

Kebanyakan orang tidak menggunakan Konsol Carian Google sebanyak yang sepatutnya. Saya menggunakannya 10x lebih banyak daripada Google Analytics untuk mencari ralat perayapan, ralat mudah alih, ralat AMP, ralat peta laman, masalah keselamatan, tindakan manual, peningkatan HTML, dan banyak lagi. Saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

Kesalahan Kebolehgunaan Mudah Alih Google Search Console

Saya juga menggunakan Laporan Prestasi secara beragama untuk mengukur kata kunci, CTR, kedudukan dan halaman paling popular saya. Bagi saya, ini jauh lebih baik dalam mengukur SEO daripada Google Analytics.

Pertanyaan Konsol Carian Google

Lihat Tutorial Konsol Carian Google Saya

17. Gandakan Kandungan + Cari / Ganti Halaman

Gunakan Papan iklan untuk memeriksa kandungan pendua …

Kandungan Pendua Siteliner

Cari dan ganti halaman mungkin bentuk pendua yang paling biasa (di mana anda menggandakan halaman yang sama berulang-ulang tetapi hanya menukar beberapa perkataan di setiap halaman). Anda banyak melihatnya dalam SEO tempatan apabila perniagaan membuat halaman arahan bertarget geo untuk beberapa lokasi … tetapi ini tidak berfungsi. Setiap halaman dengan idealnya mempunyai kandungan unik mengenai setiap lokasi seperti foto, ulasan, ahli pasukan, dan lain-lain. Rand Fishkin membuat video yang menarik mengenai perkara ini:

18. Mengecilkan Mesin Pencari Dari Laman Pengindeksan

Pastikan “Mengelakkan mesin pencari daripada mengindeks laman web ini” TIDAK dipilih di papan pemuka anda di bawah Tetapan > Membaca. Ini menjadikan laman web anda hilang sepenuhnya di Google.

Elakkan Mesin Pencari Dari Mengindeks Laman Ini

19. Kesalahan Laman Web Gabungan

Laman web gabungan adalah terdedah kepada hukuman Google. Ini boleh menjadi hukuman di dalam anda tindakan manual laporkan di Google Search Console, atau boleh menjadi penalti algoritma (dalam hal ini anda harus membandingkan masa lalu lintas anda turun dan melihat Algoritma Google berubah).

Percayalah, anda tidak mahu hukuman sekutu …

Pautan Gabungan Penalti Google

Petua Untuk Laman Gabungan:

 • Jangan masukkan siaran dengan pautan afiliasi
 • Tambah nilai! Saya menghabiskan banyak masa untuk memastikan tutorial saya berguna
 • Jangan sesekali menyenaraikan produk gabungan (Google tahu apa yang anda lakukan)
 • Pertimbangkan untuk menulis halaman ulasan untuk produk afiliasi, dan menghubungkannya dengan yang lain
 • Sentiasa nofollow pautan afiliasi

20. Anda Mempunyai Denda Google

Pergi ke anda laporan tindakan manual di Search Console untuk memeriksa hukuman. Terdapat banyak jenis (kandungan tipis, pemadatan kata kunci, kandungan spam), tetapi pautan tidak wajar adalah yang paling biasa.

Pautan Tidak Asli ke Laman Web Anda – awal, saya mengupah pembangun pautan dan mendapat penalti Google kerana pautan tidak wajar yang memerlukan 1 tahun penuh untuk pulih. Kedudukan saya merosot, begitu juga dengan pertanyaan dan pendapatan pelanggan saya. Ia adalah masa gelap bagi saya. Berfikir dua kali sebelum menyewa pembangun pautan di Fiver, Upwork, atau mana-mana laman web freelancer itu … kecuali anda benar-benar tahu apa yang anda lakukan.

Cara Membersihkan Pautan Buruk

 • Periksa untuk mengetahui sama ada anda memilikinya di tab tindakan manual
 • Pergi ke pautan ke laman web anda bahagian Search Console
 • Tulis semua pautan spam, tidak berkaitan, dan mencurigakan
 • Hubungi laman web ini dan minta mereka membuangnya
 • Tetap gigih … Google ingin melihat anda telah berusaha
 • Untuk pautan yang tidak dapat diturunkan, gunakan menolak alat
 • Kemukakan permintaan pertimbangan semula dengan semua maklumat yang tepat
 • Aktifkan pembangun pautan anda dan jangan sekali-kali menyewa pembangun pautan yang tidak jelas

Pautan Tidak Asli ke Laman Web Anda - Konsol Carian Google

Masih Tidak Pasti Sekiranya Ini Sebabnya?

Kiss Metrics mempunyai artikel hebat 50 Sebab Laman Web Anda Layak Dihukum Oleh Google, tetapi saya rasa saya merangkumi sebab-sebab utama di sini. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen di bawah dan saya dengan senang hati akan menjawab soalan anda. Jika tidak, semoga berjaya dengan SEO anda!

Soalan Lazim

&# x2705; Apakah 3 sebab utama laman web WordPress tidak mendapat kedudukan tinggi?

Menyasarkan kata kunci yang kompetitif, tidak menggunakan alat penyelidikan kata kunci yang tepat, dan kekurangan SEO di laman yang baik (di luar lampu hijau Yoast) biasanya merupakan 3 sebab utama laman web WordPress tidak mendapat kedudukan tinggi. Pautan balik berkualiti tidak mencukupi adalah sebab lain.

&# x2705; Adakah kata kunci saya terlalu kompetitif?

Laman web baru atau yang mempunyai otoriti rendah (backlink) harus selalu menargetkan kata kunci khusus yang panjang. Sangat penting bagi Google setiap kata kunci dan menganalisis hasil carian untuk memastikan anda tidak bersaing dengan laman web kandungan dan otoritas yang kuat.

&# x2705; Bagaimana saya boleh memeriksa kesilapan SEO di laman web saya?

Konsol Carian Google memberitahu anda jika anda mempunyai kesalahan mudah alih, keselamatan, dan pengindeksan. Ia juga memberitahu anda tentang kesalahan kandungan terstruktur pada Soalan Lazim dan ulasan. Walau bagaimanapun, anda semestinya mendapat audit SEO sekiranya anda ingin mengetahui dengan tepat apa yang berlaku dengan SEO anda.

&# x2705; Akan mendapat lampu hijau di kedudukan Yoast membantu?

Tidak tepat. Yoast hanya berfungsi dengan baik dalam mengesan penggunaan kata kunci dan terdapat lebih banyak SEO di halaman daripada ini. Cuba tambahkan coretan kaya FAQ, tambahkan jadual kandungan HTML ke catatan panjang, dan buat kandungan mendalam dengan video. Optimumkan kadar klik-tayang!

&# x2705; Adakah plugin Yoast saya dikonfigurasi dengan betul?

Periksa tutorial konfigurasi Yoast saya untuk memastikan Yoast anda disiapkan dengan betul, terutamanya tab Cari Rupa. Jangan lupa untuk menyediakan Konsol Carian Google.

Atau: saya Panduan SEO WordPress malah lebih berguna daripada ini dan merangkumi 101 petua yang boleh diambil tindakan.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map