21 Cara Membuat Kandungan Lebih Baik Di WordPress

03.06.2020
SEO '21 Cara Membuat Kandungan Lebih Baik Di WordPress
0 2 мин.

21 Cara Membuat Kandungan Lebih Baik Di WordPress


Kami selalu diberitahu untuk mencipta kandungan “baik” tetapi selain menjadi penulis yang mahir, apa lagi yang boleh kita lakukan? Baiklah saya akan memberitahu anda. Kita perlu memperbaikinya! Kita perlu fokus pada estetika, keramahan pengguna, pengoptimuman, dan memanfaatkan semua alat / plugin yang kita ada.

Anda mungkin tahu bahawa dari perspektif SEO, kandungan yang baik secara semula jadi tinggi dan merupakan strategi terbaik untuk mendapatkan pautan, perkongsian sosial, dan semua isyarat SEO yang bagus. Saya menggunakan setiap strategi dalam senarai ini dan ini sangat membantu saya (dengan SEO, kerana itulah yang saya lakukan).

Saya harap ia dapat membantu anda juga.

1. Gunakan Jadual Kandungan

Gunakan senarai isi untuk mengatur topik utama (selalunya tajuk utama anda). Ini juga dapat membantu anda menguraikan artikel anda. Hanya memerlukan beberapa minit dan akan membuat pembaca anda gembira.

1. Isi kandungan
2. Lajur
3. Jadual
4. Butang!
5. Kod pendek
6. Status Sosial Terbenam
7. Video Terbenam8. Mengerjakan Dimensi
9. Grafik yang Lebih Baik
10. Widget Selepas Masuk
11. Gaya Gambar
12. Gaya Font
13. Tajuk Utama Pembunuh
14. Coretan15. Pengoptimuman Sosial
16. Tunjukkan diri kamu
17. Tandatangan
18. Muatkan Masa
19. TinyMCE Advanced
20. Pemeriksaan Ejaan TinyMCE
21. Ujian

Bagaimana hendak melakukannya…
Jadual Kandungan HTML kelihatan seperti ini…

HTML setiap tajuk kecil kelihatan seperti ini…

Perkara Satu

Perkara Kedua

Perkara Tiga

Anda juga boleh menggunakan a lompat ke senarai isi pautan…

 • 2. Tiang

  Lajur 1

  Lajur 2

  Bagaimana hendak melakukannya…

  3. Jadual

  plugin meja

  Saya membuat jadual ini menggunakan Plugin TablePress yang mempunyai lebih daripada 1,500 muat turun dan ulasan 5 bintang yang kukuh. Anda juga boleh menyesuaikan CSS dengan jenama anda.

  4. Butang!

  HUBUNGI KAMI DAFTAR MUAT TURUN EBOOK PERCUMA KAMI LIHAT PORTFOLIO KAMI

  Bagaimana hendak melakukannya…

  5. Kod pendek

  kod pendek

  Kod pendek membolehkan anda menambahkan video, audio, galeri gambar, dan kandungan lain dengan mudah dengan sebaris kod yang mudah. Berikut adalah contoh pendek untuk video YouTube yang disematkan…

  [youtube = http: //www.youtube.com/watch? v = JaNH5? vpg-A]

  Beberapa tema WordPress dilengkapi dengan kod pendek terbina dalam yang telah digayakan untuk menyesuaikan dengan tema anda. Terdapat juga pemalam seperti Shortcodes Ultimate jika tema anda tidak disertakan dengan tema tersebut.

  6. Status Sosial Terbenam

  Kongsi apa yang orang lain katakan dengan memasukkan status media sosial mereka ke dalam kandungan anda. Beritahu mereka setelah diterbitkan dan mungkin mereka akan membagikannya kepada khalayak mereka.

  Status Twitter

  @jm_cook @Skitzzo Saya membeli Genesis. Orang AM telah menghantar contoh tema bertahun-tahun yang lalu. Saya membayar balik (kad hadiah) orang yang memberi saya nasihat.

  – Matt Cutts (@mattcutts) 27 Jun 2013

  @bgardner kerana ini akan membuat orang berfikir bahawa saya lebih menyukai Genesis daripada kerangka tema lain. Oh tunggu, itu benar;) – Joost de Valk (@yoast) 31 Januari 2012

  Bagaimana hendak melakukannya…
  Gunakan Carian Twitter Lanjutan untuk mencari tweet, kemudian klik Lagi -> Benamkan Tweet. Salin kod dan tampal di HTML kandungan anda. Contoh di atas menggunakan 2 tweet menjadi 2 lajur.

  Tweet Terbenam

  Status Facebook

  Benamkan Catatan Facebook

  Status Google+

  Siaran Terbenam Google+

  7. Video Terbenam

  Pilihan 1: Salin pautan Youtube dan tampalkan ke kandungan anda (WordPress akan melakukan yang lain).

  Pilihan 2: Pergi ke video YouTube yang ingin anda benamkan, kemudian salin dan tampal kod benam ke dalam HTML anda. Kaedah ini membolehkan anda menentukan lebar dan tinggi video:

  Benamkan Video YouTube

  Pilihan 3: Buka video apabila anda mengklik pautan menggunakan Pemalam Peti Cahaya Video WP.

  Sembunyikan Tajuk Video Youtube

  Sembunyikan Kawalan Video Youtube

  8. Mengerjakan Dimensi

  Segi Empat Lebar Piksel 680

  Mengetahui dimensi kandungan anda (dalam piksel) membantu anda membuat grafik atau mencari gambar yang sesuai dengan dimensi tersebut. Saya secara khusus merujuk pada isi kandungan dan lebar bar sisi anda. Oleh kerana isi kandungan saya berukuran 680 lebar (piksel), saya tahu bahawa jika saya menggunakan 2 lajur, setiap grafik mestilah lebar sekitar 340. Saya juga tahu widget bar sisi saya mempunyai lebar 295.

  9. Grafik yang Lebih Baik

  Mulakan dengan merancang semula grafik yang muncul di kebanyakan tempat (grafik di seluruh laman web): logo, gambar kaki, gambar bar sisi. Kemudian beralih ke bahagian kandungan (grafik reka bentuk kandungan).

  Grafik Seluruh Laman web

  Grafik Reka Bentuk Kandungan

  10. Widget Selepas Masuk

  Selepas Kemasukan WordPress

  Inilah widget yang dilihat orang selepas akhir artikel anda (terletak di antara isi kandungan dan bahagian komen). Mereka biasanya mempunyai ajakan bertindak. Bagi saya, saya memasukkan kotak surat berita dan profil pengarang saya. “Artikel berkaitan” juga popular.

  Dalam kebanyakan tema WordPress, anda boleh mendapatkannya di bawah (Penampilan -> Widget -> Selepas Kemasukan). Tentukan widget apa yang anda mahu tunjukkan di sini. Tetapi mesti ada sesuatu.

  11. Gaya Gambar

  Styling WordPress

  Gaya gambar anda dengan menambahkan sempadan, margin, padding, kapsyen atau penyesuaian lain. Terdapat 4 tempat yang berbeza untuk mengedit gambar, semuanya mempunyai pilihan gaya yang berbeza…

  • Bahagian media
  • Mengklik pada gambar dan mencari pilihan “edit”
  • Mencari ikon sisipan / edit gambar di editor visual anda
  • Penyunting CSS

  12. Gaya Font

  Adakah anda mendapat ada idea belum?

  13. Tajuk Pembunuh

  Semuanya bermula dengan menulis tajuk utama. Tajuk “sempurna” merangkumi:

  • Nombor
  • Kata sifat
  • Kata kunci anda

  Berikut adalah tutorial oleh Neil Patel yang menerangkan formula untuk tajuk utama yang sempurna. Dia mengatakan 8/10 orang akan membaca tajuk utama anda, tetapi hanya 2/10 yang akan membaca keseluruhan catatan anda. Pilih dengan bijak.

  14. Coretan

  Tajuk SEO + Huraian Meta

  Coretan Mesin Carian

  Tajuk SEO dan deskripsi meta anda adalah barisan hadapan SEO anda – ini adalah perkara pertama yang dilihat orang dalam hasil carian dan di rangkaian sosial. Menulis coretan deskriptif dan menarik akan tingkatkan kadar klik-tayang anda dan mendorong lebih ramai pelawat ke kandungan anda.

  Coretan Kaya

  Coretan Kaya

  coretan kaya tingkatkan coretan mesin carian anda dengan maklumat tambahan mengenai kandungan anda. Ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk menonjol dalam hasil carian dan mendapatkan lebih banyak klik.

  Bentuk coretan kaya yang popular…

  • Video
  • Ulasan
  • Resepi
  • Acara
  • Audio

  Bagaimana hendak melakukannya…

  15. Pengoptimuman Sosial

  Setiap rangkaian sosial memformat kandungan anda secara berbeza, jadi anda menginginkannya dioptimumkan untuk memformat dengan betul di seluruh rangkaian sosial utama (gambar kecil anda adalah ukuran yang betul dan tajuk dan keterangan anda disesuaikan untuk setiap rangkaian sosial jika anda memilih). The Plugin SEO Yoast WordPress melakukan pekerjaan yang hebat dengan ini dan saya akan menganggap anda menggunakannya.

  Langkah 1: Pergi ke bahagian “Pengguna” di WordPress dan pastikan setiap orang mengisi bidang Facebook, Twitter dan Google+ mereka.

  Langkah 2: Konfigurasikan Tab Sosial di Yoast:

  Tab Sosial Yoast

  OpenGraph Facebook

  Opengraph Facebook Yoast

  Kad Twitter (Ingatlah Sahkan Kad Twitter Anda)

  Kad Twitter Yoast

  Data Meta Google+

  Meta Data Google+ Yoast

  Pinterest (Terletak di Tetapan “Dashboard” Yoast)

  Yoast Pinterest

  Anda perlu sahkan laman web anda dengan Pinterest dan masukkan kod dalam bidang ini.

  Langkah 3: Optimumkan Kandungan Untuk Perkongsian Sosial

  Setelah anda mengkonfigurasi tetapan sosial Yoast, edit halaman atau siaran yang ingin anda optimalkan untuk sosial. Tatal ke bahagian Yoast dan tekan tab “Sosial” …

  Pengoptimuman Media Sosial Yoast

  Yoast memberi anda pilihan untuk menampilkan tajuk, deskripsi, dan gambar yang diformat dengan betul untuk rangkaian sosial utama ini. Sekiranya anda membiarkannya kosong maka tajuk SEO anda, keterangan meta, dan gambar kandungan utama anda (atau gambar pilihan) akan digunakan. Sebaiknya muat naik gambar untuk Facebook / Twitter / Google+ sekurang-kurangnya supaya gambar itu betul-betul format apabila dikongsi di rangkaian sosial utama ini. Berikut adalah dimensi yang betul …

  • Imej Facebook: 1200 x 630 piksel
  • Gambar Twitter: 1024 x 512px
  • Imej Google+: 800 x 1200 piksel

  16. Tunjukkan Diri Anda

  Tom Dupuis

  Itulah saya!

  Anda akan melihat versi terpotong di bar sisi kanan saya di mana saya memperkenalkan diri. Di situlah saya akan menambahkan bio anda kerana orang dapat melihat anda dengan segera.

  Tambahkan widget bar sisi untuk pengarang tunggal…

  Pertama buat bio anda dalam HTML. Anda boleh membuatnya dalam Visual Editor yang lebih mudah. Setelah selesai, pergi ke Editor Teks dan salin HTML biografi anda. Sekarang pergi ke (Penampilan -> Widget) kemudian tambahkan widget “Teks” ke bar sisi blog anda. Tampal HTML dan simpan.

  Tambahkan widget bar sisi untuk pelbagai pengarang…

  • Pastikan setiap orang mempunyai profil pengguna mereka sendiri
  • Pasang pemalam logik widget jadi bio setiap orang hanya dipaparkan di siaran mereka
  • Sekiranya terdapat 5 orang, tambahkan 5 widget teks ke bar sisi blog anda
  • Tampal HTML HTML setiap orang di widget mereka
  • Cari medan Widget Logik di bahagian bawah widget setiap orang
  • Tambahkan kod ini, ganti nama saya hanya dengan nama mereka: is_author (‘tom-dupuis’)
  • Atau gunakan yang lain tanda bersyarat untuk mengawal di mana setiap widget muncul

  Medan Logik Widget

  Sekiranya anda menggunakan Kerangka Kejadian dan mempunyai buletin seperti saya, anda boleh menggunakan Genesis eNews Extended Plugin untuk membuat widget dengan pengenalan dan buletin anda.

  17. Tandatangan

  Anda akan melihat tandatangan saya di bahagian bawah setiap artikel yang saya tulis. Menambah sentuhan peribadi.

  Tandatangan Tom

  Bagaimana hendak melakukannya…

  • Dapatkan sehelai kertas komputer kosong
  • Tulis tandatangan anda
  • Ambil gambar yang dekat
  • Potong tandatangan anda
  • Tambahkan pada akhir artikel anda

  18. Masa Beban

  Masa Muat Halaman

  Cara termudah untuk meningkatkan masa muat adalah melalui pengoptimuman di seluruh laman web yang mempengaruhi keseluruhan laman web anda (mendapatkan hosting yang lebih pantas, tema ringan, plugin cache…). Saya merangkumi semua ini dalam saya Panduan kelajuan WordPress. Anda juga dapat meningkatkan masa muat untuk setiap halaman dengan menggunakan lebih sedikit video, foto besar, dan kod. Jalankan URL melalui GTmetrix untuk cadangan.

  19. TinyMCE Advanced

  TinyMCE Advanced

  Pernah merasa seperti anda tidak mempunyai cukup pilihan dalam penyunting visual anda? Pasang TinyMCE Advanced Plugin untuk menggayakan kandungan anda dengan pilihan yang lebih maju.

  20. Pemeriksaan Ejaan TinyMCE

  TinyMCE-Spellcheck

  Sebelum menerbitkan artikel, cuba jalankan Pemalam Ejaan TinyMCE. Pilih jenis kesalahan yang dicari di bahagian “Pengguna” atau tambahkan kata-kata untuk diabaikan …

  Pilihan TinyMCE-Spellcheck

  21. Menguji

  Sebelum mempromosikan kandungan anda, ada baiknya anda melakukan beberapa ujian …

  Tindak Balas Mudah Alih – walaupun tema WordPress anda responsif, beberapa kandungan tidak selalu diformat dengan betul. Tarik ke atas pada telefon / tablet anda untuk memeriksa semula.

  Isi kandungan (Langkah 1) – jika anda telah menyediakan senarai isi, selalu uji setiap pautan.

  Coretan Kaya (langkah 14) – jika kandungan anda merangkumi coretan yang kaya, gunakan Alat Ujian Data Berstruktur Google untuk memastikan ia berfungsi.

  Tanggungjawab Sosial (langkah 15) – untuk menguji sama ada rangkaian sosial utama akan memformat kandungan anda dengan betul, berkongsi pautan ke Facebook, Twitter, dan Google+.

  Muatkan Masa (langkah 18) – setelah diterbitkan, jalankan URLnya GTmetrix untuk mendapatkan cadangan untuk meningkatkan masa muat kandungan.

  Saya harap ini bermanfaat! Saya tahu ia sangat banyak, jadi jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan saya di ruangan komen. Sekiranya artikel anda berguna, sila kongsi. saya menghargainya!

  Sorakan,

  Tandatangan Tom

  8. Mengerjakan Dimensi

  Segi Empat Lebar Piksel 680

  Mengetahui dimensi kandungan anda (dalam piksel) membantu anda membuat grafik atau mencari gambar yang sesuai dengan dimensi tersebut. Saya secara khusus merujuk pada isi kandungan dan lebar bar sisi anda. Oleh kerana isi kandungan saya berukuran 680 lebar (piksel), saya tahu bahawa jika saya menggunakan 2 lajur, setiap grafik mestilah lebar sekitar 340. Saya juga tahu widget bar sisi saya mempunyai lebar 295.

  9. Grafik yang Lebih Baik

  Mulakan dengan merancang semula grafik yang muncul di kebanyakan tempat (grafik di seluruh laman web): logo, gambar kaki, gambar bar sisi. Kemudian beralih ke bahagian kandungan (grafik reka bentuk kandungan).

  Grafik Seluruh Laman web

  Grafik Reka Bentuk Kandungan

  10. Widget Selepas Masuk

  Selepas Kemasukan WordPress

  Inilah widget yang dilihat orang selepas akhir artikel anda (terletak di antara isi kandungan dan bahagian komen). Mereka biasanya mempunyai ajakan bertindak. Bagi saya, saya memasukkan kotak surat berita dan profil pengarang saya. “Artikel berkaitan” juga popular.

  Dalam kebanyakan tema WordPress, anda boleh mendapatkannya di bawah (Penampilan -> Widget -> Selepas Kemasukan). Tentukan widget apa yang anda mahu tunjukkan di sini. Tetapi mesti ada sesuatu.

  11. Gaya Gambar

  Styling WordPress

  Gaya gambar anda dengan menambahkan sempadan, margin, padding, kapsyen atau penyesuaian lain. Terdapat 4 tempat yang berbeza untuk mengedit gambar, semuanya mempunyai pilihan gaya yang berbeza…

  • Bahagian media
  • Mengklik pada gambar dan mencari pilihan “edit”
  • Mencari ikon sisipan / edit gambar di editor visual anda
  • Penyunting CSS

  12. Gaya Font

  Adakah anda mendapat ada idea belum?

  13. Tajuk Pembunuh

  Semuanya bermula dengan menulis tajuk utama. Tajuk “sempurna” merangkumi:

  • Nombor
  • Kata sifat
  • Kata kunci anda

  Berikut adalah tutorial oleh Neil Patel yang menerangkan formula untuk tajuk utama yang sempurna. Dia mengatakan 8/10 orang akan membaca tajuk utama anda, tetapi hanya 2/10 yang akan membaca keseluruhan catatan anda. Pilih dengan bijak.

  14. Coretan

  Tajuk SEO + Huraian Meta

  Coretan Mesin Carian

  Tajuk SEO dan deskripsi meta anda adalah barisan hadapan SEO anda – ini adalah perkara pertama yang dilihat orang dalam hasil carian dan di rangkaian sosial. Menulis coretan deskriptif dan menarik akan meningkatkan kadar klik-tayang anda dan mendorong lebih banyak pengunjung ke kandungan anda.

  Coretan Kaya

  Coretan Kaya

  Coretan kaya tingkatkan coretan mesin carian anda dengan maklumat tambahan mengenai kandungan anda. Ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk menonjol dalam hasil carian dan mendapatkan lebih banyak klik.

  Bentuk coretan kaya yang popular…

  • Video
  • Ulasan
  • Resepi
  • Acara
  • Audio

  Bagaimana hendak melakukannya…

  15. Pengoptimuman Sosial

  Setiap rangkaian sosial memformat kandungan anda secara berbeza, jadi anda menginginkannya dioptimumkan untuk memformat dengan betul di seluruh rangkaian sosial utama (gambar kecil anda adalah ukuran yang betul dan tajuk dan keterangan anda disesuaikan untuk setiap rangkaian sosial jika anda memilih). The Plugin SEO Yoast WordPress melakukan pekerjaan yang hebat dengan ini dan saya akan menganggap anda menggunakannya.

  Langkah 1: Pergi ke bahagian “Pengguna” di WordPress dan pastikan setiap orang mengisi bidang Facebook, Twitter dan Google+ mereka.

  Langkah 2: Konfigurasikan Tab Sosial di Yoast:

  Tab Sosial Yoast

  OpenGraph Facebook

  Opengraph Facebook Yoast

  Kad Twitter (Ingatlah Sahkan Kad Twitter Anda)

  Kad Twitter Yoast

  Data Meta Google+

  Meta Data Google+ Yoast

  Pinterest (Terletak di Tetapan “Dashboard” Yoast)

  Yoast Pinterest

  Anda perlu sahkan laman web anda dengan Pinterest dan masukkan kod dalam bidang ini.

  Langkah 3: Optimumkan Kandungan Untuk Perkongsian Sosial

  Setelah anda mengkonfigurasi tetapan sosial Yoast, edit halaman atau siaran yang ingin anda optimalkan untuk sosial. Tatal ke bahagian Yoast dan tekan tab “Sosial” …

  Pengoptimuman Media Sosial Yoast

  Yoast memberi anda pilihan untuk menampilkan tajuk, deskripsi, dan gambar yang diformat dengan betul untuk rangkaian sosial utama ini. Sekiranya anda membiarkannya kosong maka tajuk SEO anda, keterangan meta, dan gambar kandungan utama anda (atau gambar pilihan) akan digunakan. Sebaiknya muat naik gambar untuk Facebook / Twitter / Google+ sekurang-kurangnya supaya gambar itu betul-betul format apabila dikongsi di rangkaian sosial utama ini. Berikut adalah dimensi yang betul …

  • Imej Facebook: 1200 x 630 piksel
  • Gambar Twitter: 1024 x 512px
  • Imej Google+: 800 x 1200 piksel

  16. Tunjukkan Diri Anda

  Tom Dupuis

  Itulah saya!

  Anda akan melihat versi terpotong di bar sisi kanan saya di mana saya memperkenalkan diri. Di situlah saya akan menambahkan bio anda kerana orang dapat melihat anda dengan segera.

  Tambahkan widget bar sisi untuk pengarang tunggal…

  Pertama buat bio anda dalam HTML. Anda boleh membuatnya dalam Visual Editor yang lebih mudah. Setelah selesai, pergi ke Editor Teks dan salin HTML biografi anda. Sekarang pergi ke (Penampilan -> Widget) kemudian tambahkan widget “Teks” ke bar sisi blog anda. Tampal HTML dan simpan.

  Tambahkan widget bar sisi untuk pelbagai pengarang…

  • Pastikan setiap orang mempunyai profil pengguna mereka sendiri
  • Pasang pemalam logik widget jadi bio setiap orang hanya dipaparkan di siaran mereka
  • Sekiranya terdapat 5 orang, tambahkan 5 widget teks ke bar sisi blog anda
  • Tampal HTML HTML setiap orang di widget mereka
  • Cari medan Widget Logik di bahagian bawah widget setiap orang
  • Tambahkan kod ini, ganti nama saya hanya dengan nama mereka: is_author (‘tom-dupuis’)
  • Atau gunakan yang lain tanda bersyarat untuk mengawal di mana setiap widget muncul

  Medan Logik Widget

  Sekiranya anda menggunakan Kerangka Kejadian dan mempunyai buletin seperti saya, anda boleh menggunakan Genesis eNews Extended Plugin untuk membuat widget dengan pengenalan dan buletin anda.

  17. Tandatangan

  Anda akan melihat tandatangan saya di bahagian bawah setiap artikel yang saya tulis. Menambah sentuhan peribadi.

  Tandatangan Tom

  Bagaimana hendak melakukannya…

  • Dapatkan sehelai kertas komputer kosong
  • Tulis tandatangan anda
  • Ambil gambar yang dekat
  • Potong tandatangan anda
  • Tambahkan pada akhir artikel anda

  18. Masa Beban

  Masa Muat Halaman

  Cara termudah untuk meningkatkan masa muat adalah melalui pengoptimuman di seluruh laman web yang mempengaruhi keseluruhan laman web anda (mendapatkan hosting yang lebih pantas, tema ringan, plugin cache…). Saya merangkumi semua ini dalam saya Panduan kelajuan WordPress. Anda juga dapat meningkatkan masa muat untuk setiap halaman dengan menggunakan lebih sedikit video, foto besar, dan kod. Jalankan URL melalui GTmetrix untuk cadangan.

  19. TinyMCE Advanced

  TinyMCE Advanced

  Pernah merasa seperti anda tidak mempunyai cukup pilihan dalam penyunting visual anda? Pasang TinyMCE Advanced Plugin untuk menggayakan kandungan anda dengan pilihan yang lebih maju.

  20. Pemeriksaan Ejaan TinyMCE

  TinyMCE-Spellcheck

  Sebelum menerbitkan artikel, cuba jalankan Pemalam Ejaan TinyMCE. Pilih jenis kesalahan yang dicari di bahagian “Pengguna” atau tambahkan kata untuk diabaikan …

  Pilihan TinyMCE-Spellcheck

  21. Menguji

  Sebelum mempromosikan kandungan anda, ada baiknya anda melakukan beberapa ujian …

  Tindak Balas Mudah Alih – walaupun tema WordPress anda responsif, beberapa kandungan tidak selalu diformat dengan betul. Tarik ke atas pada telefon / tablet anda untuk memeriksa semula.

  Isi kandungan (Langkah 1) – jika anda telah menyediakan senarai isi, selalu uji setiap pautan.

  Coretan Kaya (langkah 14) – jika kandungan anda merangkumi coretan yang kaya, gunakan Alat Ujian Data Berstruktur Google untuk memastikan ia berfungsi.

  Tanggungjawab Sosial (langkah 15) – untuk menguji sama ada rangkaian sosial utama akan memformat kandungan anda dengan betul, berkongsi pautan ke Facebook, Twitter, dan Google+.

  Muatkan Masa (langkah 18) – setelah diterbitkan, jalankan URLnya GTmetrix untuk mendapatkan cadangan untuk meningkatkan masa muat kandungan.

  Saya harap ini bermanfaat! Saya tahu ia sangat banyak, jadi jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan saya di ruangan komen. Sekiranya artikel anda berguna, sila kongsi. saya menghargainya!

  Sorakan,

  Tandatangan Tom

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Понравилась статья?
   Комментарии (0)
   Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

   Комментарии закрыты.

   Adblock
   detector