21 manieren om betere inhoud te creëren in WordPress

21 manieren om betere inhoud te creëren in WordPress


We zijn altijd verteld worden om “goede” inhoud te creëren, maar wat kunnen we, behalve een bekwame schrijver zijn, nog meer doen? Nou, ik zal het je vertellen. We moeten het opvrolijken! We moeten ons concentreren op esthetiek, gebruiksvriendelijkheid, optimalisatie en gebruik maken van al die tools / plug-ins die we beschikbaar hebben.

Je weet waarschijnlijk dat vanuit een SEO-perspectief goede inhoud van nature hoog scoort en de beste strategie is voor het verkrijgen van links, sociale shares en al die leuke SEO-signalen. Ik gebruik elke strategie in deze lijst en het heeft me enorm geholpen (met SEO, want dat is wat ik doe).

Ik hoop dat het jou ook kan helpen.

1. Gebruik een inhoudsopgave

Gebruik een inhoudsopgave om de belangrijkste onderwerpen (vaak uw subkoppen) te ordenen. Dit kan u ook helpen bij het schetsen van uw artikelen. Het duurt maar een paar minuten en zal uw lezers blij maken.

1. Inhoudsopgave
2. Kolommen
3. Tabellen
4. Toetsen!
5. Shortcodes
6. Ingesloten sociale status
7. Ingesloten video’s8. Werken van de afmetingen
9. Betere graphics
10. Widgets na invoer
11. Beeldstyling
12. Lettertype styling
13. Killer Headlines
14. Fragmenten15. Sociale optimalisatie
16. Laat jezelf zien
17. Handtekeningen
18. Laadtijden
19. TinyMCE Advanced
20. TinyMCE Spellingcontrole
21. Testen

Hoe je dat doet…
Inhoudsopgave HTML zou er zo uit moeten zien …

De HTML van elke tussenkop moet er als volgt uitzien …

Item Een

Punt twee

Punt drie

Je kunt ook een spring naar inhoudsopgave koppeling…

 • 2. Kolommen

  Kolom 1

  Kolom 2

  Hoe je dat doet…

  3. Tabellen

  tablepress-plugin

  Ik heb deze tabel gemaakt met de TablePress Plugin die meer dan 1.500 downloads en een solide 5-sterrenreview heeft. U kunt de CSS ook aanpassen aan uw huisstijl.

  4. Knoppen!

  NEEM CONTACT MET ONS OP AANMELDEN DOWNLOAD ONS GRATIS EBOOK ZIE ONZE PORTFOLIO

  Hoe je dat doet…

  5. Shortcodes

  shortcodes

  Shortcodes kunt u eenvoudig video, audio, afbeeldingengalerijen en andere inhoud toevoegen met een eenvoudige regel code. Hier is een voorbeeld van een shortcode voor een ingesloten YouTube-video …

  [youtube = http: //www.youtube.com/watch? v = JaNH5? Vpg-A]

  Sommige WordPress-thema’s worden geleverd met ingebouwde shortcodes die vooraf zijn opgemaakt om bij uw thema te passen. Er zijn ook plug-ins zoals Shortcodes Ultimate als je thema er niet bij zit.

  6. Ingebedde sociale status

  Deel wat andere mensen te zeggen hebben door hun sociale media-statussen in uw inhoud in te bedden. Breng ze op de hoogte zodra het is gepubliceerd en misschien delen ze het met hun publiek.

  Twitter-statussen

  @jm_cook @Skitzzo Ik heb Genesis gekocht. AM-mensen hadden jaren geleden voorbeeldthema’s gestuurd. Ik heb (cadeaukaart) AM-persoon vergoed die mij advies heeft gegeven.

  – Matt Cutts (@mattcutts) 27 juni 2013

  @bgardner omdat het mensen zal laten denken dat ik de voorkeur geef aan Genesis boven andere themakaders. Oh wacht, dat is echt waar;) – Joost de Valk (@yoast) 31 januari 2012

  Hoe je dat doet…
  Gebruik Geavanceerd zoeken op Twitter om een ​​tweet te vinden en klik vervolgens op Meer -> Tweet insluiten. Kopieer de code en plak deze in de HTML van je inhoud. Het bovenstaande voorbeeld gebruikt 2 tweets in 2 kolommen.

  Ingesloten tweet

  Facebook-statussen

  Facebook-bericht insluiten

  Google+ statussen

  Ingesloten post van Google+

  7. Ingesloten video’s

  Optie 1: Kopieer de YouTube-link en plak deze in uw inhoud (WordPress doet de rest).

  Optie 2: Ga naar de YouTube-video die je wilt insluiten en kopieer en plak de insluitcode in je HTML. Met deze methode kun je de breedte en hoogte van de video specificeren:

  Sluit een YouTube-video in

  Optie 3: Open een video wanneer u op een link klikt met de WP Video Lightbox-plug-in.

  YouTube-videotitel verbergen

  Verberg YouTube-videobediening

  8. Werken aan de afmetingen

  680 Pixel breedte rechthoek

  Als u uw inhoudsdimensies (in pixels) kent, kunt u afbeeldingen maken of afbeeldingen vinden die binnen die dimensies passen. Ik heb het specifiek over de inhoud van je inhoud en de breedte van de zijbalk. Aangezien mijn inhoud 680 breed (pixels) is, weet ik dat als ik 2 kolommen gebruik, elke afbeelding ongeveer 340 breed moet zijn. Ik weet ook dat mijn zijbalk-widgets 295 breed zijn.

  9. Betere graphics

  Begin met het opnieuw ontwerpen van afbeeldingen die op de meeste plaatsen worden weergegeven (afbeeldingen voor de hele site): logo, voettekstafbeeldingen, zijbalkafbeeldingen. Ga vervolgens naar afzonderlijke inhoudsopgaven (afbeeldingen voor inhoudsontwerp).

  Site-brede graphics

  Content Design-afbeeldingen

  10. Widgets na invoer

  Na invoer WordPress

  Dit zijn de widgets die mensen zien na het einde van uw artikelen (tussen de inhoud en de sectie met opmerkingen). Ze hebben meestal een oproep tot actie. Voor mij heb ik een nieuwsbriefbox en mijn auteursprofiel toegevoegd. “Gerelateerde artikelen” is ook populair.

  In de meeste WordPress-thema’s vindt u deze onder (Uiterlijk -> Widgets -> Na binnenkomst). Bepaal welke widgets u hier wilt laten zien. Maar er moet iets zijn.

  11. Beeldstyling

  Image Styling WordPress

  Stijl je afbeeldingen door randen, marges, opvulling, bijschriften of andere aanpassingen toe te voegen. Er zijn 4 verschillende plaatsen om afbeeldingen te bewerken, die allemaal verschillende stylingopties hebben …

  • Media sectie
  • Door op een afbeelding te klikken en de optie “bewerken” te vinden
  • Het pictogram voor invoegen / bewerken van afbeeldingen zoeken in uw visuele editor
  • De CSS-editor

  12. Lettertypestijlen

  Krijg jij ieder ideeën nog?

  13. Killer Headlines

  Het begint allemaal met het schrijven van een geweldige kop. De “perfecte” kop omvat:

  • Een getal
  • Een bijvoeglijk naamwoord
  • Uw zoekwoord

  Hier is een tutorial van Neil Patel die uitlegt de formule voor een perfecte kop. Hij zegt dat 8/10 mensen je kop zullen lezen, maar dat slechts 2/10 de rest van je bericht zal lezen. Kies verstandig.

  14. Fragmenten

  SEO-titels + metabeschrijvingen

  Zoekmachinefragmenten

  Uw SEO-titel en metabeschrijvingen zijn de voorhoede van uw SEO – ze zijn het eerste dat mensen zien in zoekresultaten en op sociale netwerken. Het schrijven van beschrijvende, overtuigende fragmenten zal dat doen verhoog uw klikfrequentie en trek meer bezoekers naar uw inhoud.

  Rich snippets

  Rich snippets

  rich snippets verbeter uw zoekmachinefragmenten met aanvullende informatie over uw inhoud. Dit is een van de beste manieren om op te vallen in zoekresultaten en meer klikken te genereren.

  Populaire vormen van rich snippets …

  • Videos
  • Recensies
  • Recepten
  • Evenementen
  • Audio

  Hoe je dat doet…

  15. Sociale optimalisatie

  Elk sociaal netwerk geeft uw inhoud een andere indeling, dus u wilt dat deze is geoptimaliseerd voor een juiste indeling in de belangrijkste sociale netwerken (uw miniatuurafbeelding heeft de juiste grootte en uw titels en beschrijvingen zijn op maat gemaakt voor elk sociaal netwerk als u dat wilt). De Yoast WordPress SEO Plugin doet hiermee fantastisch werk en ik neem aan dat u het gebruikt.

  Stap 1: Ga naar het gedeelte “Gebruikers” in WordPress en zorg ervoor dat elke persoon zijn Facebook-, Twitter- en Google+ velden invult.

  Stap 2: Configureer het sociale tabblad in Yoast:

  Yoast Social Tab

  Facebook OpenGraph

  Yoast Facebook Opengraph

  Twitter-kaarten (vergeet niet Valideer uw Twitter-kaarten)

  Yoast Twitter-kaarten

  Google+ metagegevens

  Yoast Google+ metagegevens

  Pinterest (Bevindt zich in de Dashboard-instellingen van Yoast)

  Yoast Pinterest

  Je zal moeten verifieer uw site met Pinterest en voer de code in dit veld in.

  Stap 3: Content optimaliseren voor sociaal delen

  Nadat je de sociale instellingen van Yoast hebt geconfigureerd, bewerk je de pagina of post die je wilt optimaliseren voor sociale media. Scrol omlaag naar het gedeelte Yoast en klik op het tabblad ‘Sociaal’ …

  Yoast Social Media-optimalisatie

  Yoast biedt u de mogelijkheid om aangepaste titels, beschrijvingen en correct opgemaakte afbeeldingen voor deze belangrijkste sociale netwerken weer te geven. Als u deze leeg laat, worden uw SEO-titel, metabeschrijving en uw hoofdinhoudsafbeelding (of aanbevolen afbeelding) gebruikt. Het is een goed idee om op zijn minst een afbeelding voor Facebook / Twitter / Google+ te uploaden, zodat de afbeelding correct wordt opgemaakt wanneer deze wordt gedeeld via deze belangrijkste sociale netwerken. Hier zijn de juiste afmetingen …

  • Facebook-afbeelding: 1200 x 630 px
  • Twitter-afbeelding: 1024 x 512px
  • Google+ afbeelding: 800 x 1200 px

  16. Laat jezelf zien

  Tom Dupuis

  Dat ben ik!

  Je ziet een bijgesneden versie in mijn rechterzijbalk waar ik mezelf introduceer. Dat is waar ik je bio zou toevoegen, omdat mensen je meteen kunnen zien.

  Zijbalkwidget voor enkele auteur toevoegen …

  Maak eerst uw bio in HTML. U kunt het maken in de Visual Editor, wat eenvoudiger is. Als je klaar bent, ga je naar de teksteditor en kopieer je de HTML van je bio. Ga nu naar (Uiterlijk -> Widgets) en voeg vervolgens een “Tekst” -widget toe aan de zijbalk van uw blog. Plak de HTML en sla op.

  Voeg zijbalkwidgets toe voor meerdere auteurs …

  • Zorg ervoor dat elke persoon zijn eigen gebruikersprofiel heeft
  • Installeer de widget logische plug-in dus de biografie van elke persoon wordt alleen weergegeven op hun berichten
  • Als er vijf mensen zijn, voeg je vijf tekstwidgets toe aan de zijbalk van je blog
  • Plak de bio-HTML van elke persoon in hun widget
  • Zoek het veld Widgetlogica onder aan de widget van elke persoon
  • Voeg deze code toe, vervang alleen mijn naam door die van hen: is_author (‘tom-dupuis’)
  • Of gebruik andere voorwaardelijke tags om te bepalen waar elke widget wordt weergegeven

  Widget Logic Field

  Als je de Genesis Framework en heb een nieuwsbrief zoals ik, je kunt de Genesis eNews Uitgebreide plug-in om een ​​widget te maken met zowel je introductie als nieuwsbrief.

  17. Handtekeningen

  Je ziet mijn handtekening onderaan elk artikel dat ik schrijf. Voegt een persoonlijk tintje toe.

  Tom Signature

  Hoe je dat doet…

  • Pak een leeg stuk computerpapier
  • Schrijf je handtekening
  • Maak er een goede foto van
  • Snijd uw handtekening bij
  • Voeg het toe aan het einde van uw artikelen

  18. Laadtijden

  Laadtijden van pagina

  De eenvoudigste manier om de laadtijden te verbeteren, is door middel van site-wide optimalisaties die uw hele website beïnvloeden (snellere hosting, lichtgewicht thema’s, cache-plug-ins …). Ik behandel dit alles in mijn WordPress snelheidsgids. U kunt ook de laadtijden voor afzonderlijke pagina’s verbeteren door minder video’s, grote foto’s en code te gebruiken. Voer de URL door GTmetrix voor aanbevelingen.

  19. TinyMCE Geavanceerd

  TinyMCE Advanced

  Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet genoeg opties hebt in je visuele editor? Installeer de TinyMCE geavanceerde plug-in om uw inhoud vorm te geven met geavanceerdere opties.

  20. TinyMCE Spellingcontrole

  TinyMCE-spellingcontrole

  Probeer voordat u een artikel publiceert de TinyMCE Spellcheck-plug-in. Selecteer in het gedeelte “Gebruikers” naar welk type fouten het zoekt of voeg woorden toe om te negeren …

  TinyMCE-Spellcheck-opties

  21. Testen

  Voordat u uw inhoud promoot, is het een goed idee om wat tests uit te voeren …

  Mobiele responsiviteit – zelfs als uw WordPress-thema responsief is, wordt sommige inhoud niet altijd correct opgemaakt. Trek het omhoog op je telefoon / tablet om het dubbel te controleren.

  Inhoudsopgave (Stap 1) – als u een inhoudsopgave heeft ingesteld, test dan altijd elke link.

  Rich snippets (stap 14) – gebruik als uw inhoud rich snippets bevat Google’s tool voor het testen van gestructureerde gegevens om er zeker van te zijn dat het werkt.

  Sociale responsiviteit (stap 15) – om te testen of de belangrijkste sociale netwerken uw inhoud correct zullen opmaken, deelt u de link naar Facebook, Twitter en Google+.

  Laadtijden (stap 18) – voer de URL door zodra deze is gepubliceerd GTmetrix om aanbevelingen te krijgen over het verbeteren van de laadtijd van de inhoud.

  Ik hoop dat dit nuttig was! Ik weet dat het veel is, dus als je nog vragen hebt, stuur me dan een berichtje in de comments. En als je mijn artikel nuttig vond, deel het dan. dat kan ik waarderen!

  Proost,

  Tom Signature

  8. Werken aan de afmetingen

  680 Pixel breedte rechthoek

  Als u uw inhoudsdimensies (in pixels) kent, kunt u afbeeldingen maken of afbeeldingen vinden die binnen die dimensies passen. Ik heb het specifiek over de inhoud van je inhoud en de breedte van de zijbalk. Aangezien mijn inhoud 680 breed (pixels) is, weet ik dat als ik 2 kolommen gebruik, elke afbeelding ongeveer 340 breed moet zijn. Ik weet ook dat mijn zijbalk-widgets 295 breed zijn.

  9. Betere graphics

  Begin met het opnieuw ontwerpen van afbeeldingen die op de meeste plaatsen worden weergegeven (afbeeldingen voor de hele site): logo, voettekstafbeeldingen, zijbalkafbeeldingen. Ga vervolgens naar afzonderlijke inhoudsopgaven (afbeeldingen voor inhoudsontwerp).

  Site-brede graphics

  Content Design-afbeeldingen

  10. Widgets na invoer

  Na invoer WordPress

  Dit zijn de widgets die mensen zien na het einde van uw artikelen (tussen de inhoud en de sectie met opmerkingen). Ze hebben meestal een oproep tot actie. Voor mij heb ik een nieuwsbriefbox en mijn auteursprofiel toegevoegd. “Gerelateerde artikelen” is ook populair.

  In de meeste WordPress-thema’s vindt u deze onder (Uiterlijk -> Widgets -> Na binnenkomst). Bepaal welke widgets u hier wilt laten zien. Maar er moet iets zijn.

  11. Beeldstyling

  Image Styling WordPress

  Stijl je afbeeldingen door randen, marges, opvulling, bijschriften of andere aanpassingen toe te voegen. Er zijn 4 verschillende plaatsen om afbeeldingen te bewerken, die allemaal verschillende stylingopties hebben …

  • Media sectie
  • Door op een afbeelding te klikken en de optie “bewerken” te vinden
  • Het pictogram voor invoegen / bewerken van afbeeldingen zoeken in uw visuele editor
  • De CSS-editor

  12. Lettertypestijlen

  Krijg jij ieder ideeën nog?

  13. Killer Headlines

  Het begint allemaal met het schrijven van een geweldige kop. De “perfecte” kop omvat:

  • Een getal
  • Een bijvoeglijk naamwoord
  • Uw zoekwoord

  Hier is een tutorial van Neil Patel die uitlegt de formule voor een perfecte kop. Hij zegt dat 8/10 mensen je kop zullen lezen, maar dat slechts 2/10 de rest van je bericht zal lezen. Kies verstandig.

  14. Fragmenten

  SEO-titels + metabeschrijvingen

  Zoekmachinefragmenten

  Uw SEO-titel en metabeschrijvingen zijn de voorhoede van uw SEO – ze zijn het eerste dat mensen zien in zoekresultaten en op sociale netwerken. Door beschrijvende, boeiende fragmenten te schrijven, verhoogt u de klikfrequentie en trekt u meer bezoekers naar uw inhoud.

  Rich snippets

  Rich snippets

  Rich snippets verbeter uw zoekmachinefragmenten met aanvullende informatie over uw inhoud. Dit is een van de beste manieren om op te vallen in zoekresultaten en meer klikken te genereren.

  Populaire vormen van rich snippets …

  • Videos
  • Recensies
  • Recepten
  • Evenementen
  • Audio

  Hoe je dat doet…

  15. Sociale optimalisatie

  Elk sociaal netwerk geeft uw inhoud een andere vorm, dus u wilt dat deze is geoptimaliseerd voor een juiste indeling in de belangrijkste sociale netwerken (uw miniatuurafbeelding heeft de juiste grootte en uw titels en beschrijvingen zijn op maat gemaakt voor elk sociaal netwerk als u daarvoor kiest). De Yoast WordPress SEO Plugin doet hiermee fantastisch werk en ik neem aan dat u het gebruikt.

  Stap 1: Ga naar het gedeelte “Gebruikers” in WordPress en zorg ervoor dat elke persoon zijn Facebook-, Twitter- en Google+ velden invult.

  Stap 2: Configureer het sociale tabblad in Yoast:

  Yoast Social Tab

  Facebook OpenGraph

  Yoast Facebook Opengraph

  Twitter-kaarten (vergeet niet Valideer uw Twitter-kaarten)

  Yoast Twitter-kaarten

  Google+ metagegevens

  Yoast Google+ metagegevens

  Pinterest (Bevindt zich in de Dashboard-instellingen van Yoast)

  Yoast Pinterest

  Je zal moeten verifieer uw site met Pinterest en voer de code in dit veld in.

  Stap 3: Content optimaliseren voor sociaal delen

  Nadat je de sociale instellingen van Yoast hebt geconfigureerd, bewerk je de pagina of post die je wilt optimaliseren voor sociale media. Scrol omlaag naar het gedeelte Yoast en klik op het tabblad ‘Sociaal’ …

  Yoast Social Media-optimalisatie

  Yoast biedt u de mogelijkheid om aangepaste titels, beschrijvingen en correct opgemaakte afbeeldingen voor deze belangrijkste sociale netwerken weer te geven. Als u deze leeg laat, worden uw SEO-titel, metabeschrijving en uw hoofdinhoudsafbeelding (of aanbevolen afbeelding) gebruikt. Het is een goed idee om op zijn minst een afbeelding voor Facebook / Twitter / Google+ te uploaden, zodat de afbeelding correct wordt opgemaakt wanneer deze wordt gedeeld via deze belangrijkste sociale netwerken. Hier zijn de juiste afmetingen …

  • Facebook-afbeelding: 1200 x 630 px
  • Twitter-afbeelding: 1024 x 512px
  • Google+ afbeelding: 800 x 1200 px

  16. Laat jezelf zien

  Tom Dupuis

  Dat ben ik!

  Je ziet een bijgesneden versie in mijn rechterzijbalk waar ik mezelf introduceer. Dat is waar ik je bio zou toevoegen, omdat mensen je meteen kunnen zien.

  Zijbalkwidget voor enkele auteur toevoegen …

  Maak eerst uw bio in HTML. U kunt het maken in de Visual Editor, wat eenvoudiger is. Als je klaar bent, ga je naar de teksteditor en kopieer je de HTML van je bio. Ga nu naar (Uiterlijk -> Widgets) en voeg vervolgens een “Tekst” -widget toe aan de zijbalk van uw blog. Plak de HTML en sla op.

  Voeg zijbalkwidgets toe voor meerdere auteurs …

  • Zorg ervoor dat elke persoon zijn eigen gebruikersprofiel heeft
  • Installeer de widget logische plug-in dus de biografie van elke persoon wordt alleen weergegeven op hun berichten
  • Als er vijf mensen zijn, voeg je vijf tekstwidgets toe aan de zijbalk van je blog
  • Plak de bio-HTML van elke persoon in hun widget
  • Zoek het veld Widgetlogica onder aan de widget van elke persoon
  • Voeg deze code toe, vervang alleen mijn naam door die van hen: is_author (‘tom-dupuis’)
  • Of gebruik andere voorwaardelijke tags om te bepalen waar elke widget wordt weergegeven

  Widget Logic Field

  Als je de Genesis Framework en heb een nieuwsbrief zoals ik, je kunt de Genesis eNews Uitgebreide plug-in om een ​​widget te maken met zowel je introductie als nieuwsbrief.

  17. Handtekeningen

  Je ziet mijn handtekening onderaan elk artikel dat ik schrijf. Voegt een persoonlijk tintje toe.

  Tom Signature

  Hoe je dat doet…

  • Pak een leeg stuk computerpapier
  • Schrijf je handtekening
  • Maak er een goede foto van
  • Snijd uw handtekening bij
  • Voeg het toe aan het einde van uw artikelen

  18. Laadtijden

  Laadtijden van pagina

  De eenvoudigste manier om de laadtijden te verbeteren, is door middel van site-wide optimalisaties die uw hele website beïnvloeden (snellere hosting, lichtgewicht thema’s, cache-plug-ins …). Ik behandel dit alles in mijn WordPress snelheidsgids. U kunt ook de laadtijden voor afzonderlijke pagina’s verbeteren door minder video’s, grote foto’s en code te gebruiken. Voer de URL door GTmetrix voor aanbevelingen.

  19. TinyMCE Geavanceerd

  TinyMCE Advanced

  Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet genoeg opties hebt in je visuele editor? Installeer de TinyMCE geavanceerde plug-in om uw inhoud vorm te geven met geavanceerdere opties.

  20. TinyMCE Spellingcontrole

  TinyMCE-spellingcontrole

  Probeer voordat u een artikel publiceert de TinyMCE Spellcheck-plug-in. Selecteer in het gedeelte “Gebruikers” naar welk type fouten het zoekt of voeg woorden toe om te negeren …

  TinyMCE-Spellcheck-opties

  21. Testen

  Voordat u uw inhoud promoot, is het een goed idee om wat tests uit te voeren …

  Mobiele responsiviteit – zelfs als uw WordPress-thema responsief is, wordt sommige inhoud niet altijd correct opgemaakt. Trek het omhoog op je telefoon / tablet om het dubbel te controleren.

  Inhoudsopgave (Stap 1) – als u een inhoudsopgave heeft ingesteld, test dan altijd elke link.

  Rich snippets (stap 14) – gebruik als uw inhoud rich snippets bevat Google’s tool voor het testen van gestructureerde gegevens om er zeker van te zijn dat het werkt.

  Sociale responsiviteit (stap 15) – om te testen of de belangrijkste sociale netwerken uw inhoud correct zullen opmaken, deelt u de link naar Facebook, Twitter en Google+.

  Laadtijden (stap 18) – voer de URL door zodra deze is gepubliceerd GTmetrix om aanbevelingen te krijgen over het verbeteren van de laadtijd van de inhoud.

  Ik hoop dat dit nuttig was! Ik weet dat het veel is, dus als je nog vragen hebt, stuur me dan een berichtje in de comments. En als je mijn artikel nuttig vond, deel het dan. dat kan ik waarderen!

  Proost,

  Tom Signature

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  • Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map