24 Petua SEO WordPress Untuk Mengoptimumkan Laman Anda Pada Tahun 2020

03.06.2020
SEO '24 Petua SEO WordPress Untuk Mengoptimumkan Laman Anda Pada Tahun 2020
0 22 мин.

Sekiranya anda mencari petua SEO WordPress yang kurang jelas, saya hanya mempunyai senarai untuk anda.


Anda mungkin sudah cukup mendengar tentang lampu hijau Yoast untuk satu hayat. Itulah sebabnya senarai ini merangkumi petua praktikal yang melebihi Yoast, termasuk senarai lengkap pemalam SEO dan pengoptimuman kelajuan. Saya menggunakan ini untuk mengembangkan blog SEO saya kepada 3,000 pembaca / hari sebagai persembahan 1 orang.

Baca sahaja, anda pasti akan belajar sesuatu.

1. Pasang Plugin SEO Yang Betul

 • Yoast SEO – anda mungkin sudah menggunakan Yoast, tetapi kebanyakan orang tidak melakukan perkara ini dengan betul: lupa kepadatan kata kunci, pemboleh ubah coretan, penyunting pukal, dan pengoptimuman sosial. Atau lihat tutorial Yoast saya yang merangkumi semua 4 langkah ke Yoast: konfigurasi tetapan, Alat Webmaster, kata kunci fokus, SEO kandungan.
 • Kit Laman Google – Pemalam WordPress baru Google yang menggabungkan Google Analytics, Search Console, AdSense, dan PageSpeed ​​Insights. Ia masih dalam versi beta.
 • Ulasan WP – plugin coretan kaya (yang terbaik di luar sana IMO) dan itulah yang saya gunakan. Inilah halaman yang saya gunakan. Ia kelihatan hebat, menyokong 14 jenis data (termasuk ulasan editor, ulasan pengguna, dan resipi), dilengkapi dengan 16 templat pra-gaya, dan disokong oleh MyThemeShop. Skema Semua Dalam Satu adalah percuma tetapi sangat minimum dan tidak dapat disesuaikan. WP Rich Snippets ditinggalkan oleh pembangun. Ulasan WP ringan dan mempunyai kedua-duanya percuma dan pro versi dengan banyak pilihan.
 • Jadual Kandungan Mudah – Menambah TOC mempunyai faedah SEO yang besar. Ini mendorong kandungan yang panjang, memungkinkan orang menautkan ke bahagian tertentu dari siaran anda, membuat mereka berkeliling, dan Google dapat memberi anda penghargaan pautan lompat ke dengan menggunakan sauh nama.
 • Atribut Alt Automatik – secara automatik menambahkan teks alt pada gambar, menghalang anda daripada menambahkannya secara manual (sejak WordPress berhenti melakukannya).
 • Pemeriksa Pautan Rosak – masih merupakan kaedah termudah untuk mencari / memperbaiki pautan yang rosak, tetapi imbasan yang berterusan menggunakan CPU yang tinggi (pastikan untuk menonaktifkannya apabila anda selesai).
 • Penghalaan Halaman Pantas / Pos – plugin pengalihan percuma yang boleh anda gunakan untuk memperbaiki kesalahan merangkak (halaman rosak) yang terdapat di Google Search Console (Yoast juga mempunyai pengaturan untuknya).
 • Terbitkan semula Catatan Lama – menetapkan semula tarikh penerbitan ke hari ini, menjadikan semua catatan anda kelihatan segar dalam hasil carian. Agak murah (memandangkan anda sebenarnya tidak mengemas kini catatan anda dengan kandungan baru) tetapi dapat meningkatkan CTR anda.
 • Plugin Yoast Premium – Saya tidak menggunakannya kerana mereka tidak membantu SEO secara langsung, tetapi banyak orang menganggapnya. Saya menulis ulasan mengenai Yoast premium yang menerangkan bagaimana pengalihan dapat dilakukan dengan pemalam percuma, kata kunci berbilang fokus tidak begitu berguna seperti yang anda fikirkan, dan sebab lain saya rasa ia tidak bernilai $ 89 / tahun.
 • Roket WP – # 1 plugin cache dinilai dalam banyak tinjauan Facebook. Mudah disiapkan, memberikan hasil yang hebat, dan kerap dikemas kini. Dilengkapi dengan banyak ciri yang tidak dimiliki oleh kebanyakan pemalam cache (pembersihan pangkalan data, pemuatan malas, hosting Google Analytics tempatan, kawalan degupan jantung, dan berintegrasi dengan Cloudflare dan CDN lain).
 • Penganalisis – menunjukkan metrik Analitis Google secara langsung di papan pemuka WordPress.
 • SSL Sungguh Mudah – secara automatik mengkonfigurasi laman web untuk SSL. Anda masih perlu mendaftar SSL (saya menggunakan percuma Mari Encrypt SSL yang disertakan dengan SiteGround).

2. Manfaatkan Alat Penyelidikan Kata Kunci Baru

Jawab Orang Awam – menarik kata kunci dari Autolengkap Google dan membuat peta kata kunci visual. Pecahkan kata kunci kepada soalan, kata kunci dan kata kunci perbandingan. Semakin hijau bulatan, semakin banyak carian yang terdapat pada kata kunci. Bukan hanya kaedah terbaik untuk mencari kata kunci, tetapi untuk memastikan kandungan anda lengkap dan menjawab semua soalan yang diajukan orang.

Kata Kunci Yoast - AnswerThePublic

Penjelajah Kata Kunci Moz – serupa dengan Perancang Kata Kunci Google hanya jauh lebih baik, kerana direka khusus untuk SEO sementara Perancang Kata Kunci direka untuk AdWords. Menunjukkan persaingan dalam hasil organik (KP adalah untuk AdWords), jumlah carian bulanan, dan mempunyai penapis untuk mengelompokkan kata kunci yang serupa sehingga anda tidak menatal yang sama (ciri yang sangat berguna).

Cadangan Kata Kunci Moz

Trik Lengkapkan Autolok Google – tahukah anda anda boleh menggunakan watak garis bawah agar Google mengisi tempat kosong? Pastikan anda mengakhiri watak garis bawah _ dan anda dapat mencari keseluruhan senarai kata kunci yang tidak anda ketahui. Saya secara peribadi banyak menggunakan muslihat ini.

Google-Autolengkap-Isi-Di-Kosong-1

MozBar – Sambungan Chrome yang membolehkan anda Google apa-apa kata kunci dan melihat DA hasil masing-masing (kuasa domain) dan PA (wewenang halaman). Semakin tinggi mereka, kata kunci semakin kompetitif. Periksa DA anda Penjelajah Moz Link dan bersaing dengan laman web yang mempunyai DA yang serupa.

Pertandingan Kata Kunci MozBar

Meneliti persaingan kata kunci adalah suatu keharusan. Anda tidak mahu membuat kandungan yang tidak pernah anda hargai. Petunjuk terbaik adalah jika anda Google kata kunci, kandungan pendek (lemah) berada di hasil teratas. Sekiranya anda dapat membuat kandungan yang lebih baik dan lebih teliti, mungkin kata kunci itu bagus.

Pertandingan Kata Kunci

3. Lupakan Mengenai Ketumpatan Kata Kunci

Analisis SEO Yoast memberi anda lampu hijau apabila anda melengkapkan cadangan. Masalahnya, kebanyakan berkaitan dengan penggunaan kata kunci, dan ada lebih banyak SEO di halaman daripada ini.

Apa yang harus dikatakan oleh Yoast:

PERINGATAN: memasukkan kata kunci dalam kandungan / potongan anda menjadikannya kelihatan spam. Adakah anda terfikir untuk menulis tajuk SEO + penerangan meta untuk meningkatkan CTR? Setiap hasil di Google akan menggunakan kata kunci – mengapa ada orang yang mengklik pautan anda? Ya, anda harus menggunakan kata kunci anda dalam judul halaman, URL, tajuk SEO, dan keterangan meta (tempat terpenting) … tetapi jangan memasukkan kata kunci hanya untuk mendapatkan lampu hijau. Lupakan kepadatan kata kunci dan kata kunci dalam tajuk utama … tambahkan senarai kandungan untuk menyusun catatan yang lebih panjang, gunakan video, infografik, coretan kaya, gambar perkongsian sosial, dan meningkatkan kandungan nipis untuk menjadikannya lebih baik (lebih terperinci) daripada hasil carian teratas.

Berikut adalah gambaran keseluruhan Yoast:

Analisis SEO Yoast

4. Elakkan Pembolehubah Coretan Yoast

Dalam tetapan Yoast, mereka memberi anda pilihan untuk menggunakan pemboleh ubah coretan yang bertindak sebagai templat untuk tajuk SEO + deskripsi meta. Menulis yang disesuaikan adalah SELALU lebih baik dan anda tidak boleh bergantung pada templat kerana tidak dioptimumkan untuk kata kunci, panjang watak (bar hijau) atau CTR.

Yoast-Snippet-Variables

5. Tingkatkan CTR Dengan Editor Pukal Yoast

Editor pukal Yoast membolehkan anda menyemak semua tajuk SEO + deskripsi meta anda tanpa perlu melalui setiap halaman / siaran secara manual. Anda harus memastikan kata kunci tersebut dioptimumkan untuk kata kunci, panjang watak dan CTR. Editor pukal tidak mempunyai bar hijau (mengesan panjang watak) dan tidak memfokuskan kata kunci, jadi anda perlu mengingatnya. Tetapi anda dapat melihat sekilas dengan pantas sama ada mereka membaca dengan baik dan menarik orang untuk mengklik pautan anda, atau tidak.

Yoast-Massal-Editor

6. Mengoptimumkan Kandungan Untuk Perkongsian Sosial

Ingin kandungan anda diformat dengan baik untuk Facebook / Twitter?

perkongsian Facebook

Langkah 1: Aktifkan data meta Open Graph di bawah tab Facebook dan Twitter Yoast:

Yoast-Social-Meta-Data

Langkah 2: Edit halaman / siaran, kemudian klik pautan “kongsi” di Yoast. Muat naik gambar tersuai untuk Facebook (1200 x 630 piksel) dan Twitter (1024 x 512 piksel). Anda juga dapat menyesuaikan tajuk + keterangan untuk setiap rangkaian sosial, yang secara lalai ditetapkan sebagai tajuk SEO + penerangan meta. Ini sangat berguna semasa menjalankan catatan yang ditingkatkan untuk Iklan Facebook dan menginginkan teks yang berbeza.

pengoptimuman media sosial

7. Matlamat 3,000 Perkataan

Ia masuk akal.

Kandungan yang lebih panjang membuat tugas yang lebih baik untuk merangkumi topik daripada kandungan pendek. Orang juga menghabiskan lebih banyak masa di halaman anda, menganggapnya lebih berguna, dan lebih cenderung untuk memaut dan berkongsi siaran.

purata-kandungan-panjang

Sebilangan catatan saya adalah lebih dari 4,000 perkataan …

Kiraan Word WordPress

8. Tambah Jadual Kandungan

Membuat 3,000 artikel jumlah perkataan mungkin terdengar menakutkan, tetapi lebih mudah apabila anda memulakan dengan senarai isi. Ini mempunyai faedah SEO yang besar seperti pemberian Google pautan lompat ke menggunakan sauh bernama, dan membolehkan orang membuat pautan ke bahagian tertentu. Ini juga meningkatkan masa yang dihabiskan di halaman.

Cara Membuat Jadual Kandungan HTML
Jadual kandungan HTML kelihatan seperti ini…

HTML setiap tajuk kecil kelihatan seperti ini…

Perkara Satu

Perkara Kedua

Perkara Tiga

Atau anda boleh mencuba Plugin Jadual Kandungan Mudah.

9. Buat Kandungan Komprehensif

Tidak ada yang memuaskan Google daripada kandungan yang komprehensif. Anda boleh “mengoptimumkan” semua yang anda mahukan tetapi jika kandungan anda tidak merangkumi topik secara meluas, kandungan orang lain mungkin akan.

Jawab Orang Awam memberitahu anda semua “kata kunci soalan” yang dicari orang mengenai sesuatu topik. Ini adalah kaedah yang baik untuk memastikan anda menjawab soalan paling popular yang ingin diketahui oleh orang lain.

Kata Kunci Yoast - AnswerThePublic

10. Tambahkan Coretan Kaya

The Plugin Ulasan WP oleh MyThemeShop adalah plugin yang saya gunakan coretan kaya dan mempunyai percuma dan versi pro (kedua-duanya hebat). Saya akan mengelakkan Skema All In One (percuma tetapi tidak mempunyai penyesuaian) dan juga WP Rich Snippets (pembangun meninggalkannya dan tidak serasi dengan PHP 7). Saya sebelum ini menggunakan WP Rich Snippets, tetapi dia benar-benar tidak mengemas kini plugin selama 2 tahun penuh.

Mengapa Saya Menggunakan Ulasan WP Sebagai Plugin Coretan Kaya Saya

 • Menyokong 14 jenis data
 • Ia ringan (cepat dimuat)
 • Dilengkapi dengan 16 templat pra-gaya
 • Ia dikemas kini dengan kerap oleh MyThemeShop
 • Ia sangat disesuaikan (inilah halaman yang saya gunakan)
 • Pelbagai sistem penilaian dengan ulasan pengguna pilihan

Bintang Kajian Data Berstruktur

11. Tambah Tarikh Penerbitan Pada Catatan

Sekiranya anda mempunyai catatan masa yang sensitif, menambahkan tarikh penerbitan menjadikan kandungan anda kelihatan segar:

Tarikh Penerbitan

Langkah 1: Aktifkan ‘tarikh dalam pratonton coretan’ di Yoast (SEO > Cari Penampilan > Jenis Kandungan).

Tarikh-Dalam-Coretan-Pratonton-Yoast

Langkah 2: Tambah tarikh diubah suai ke bahagian atas siaran. Inilah kodnya:

Terakhir diubah suai: <?php the_modified_date (); ?>

Sekiranya menggunakan Kerangka Kejadian, gunakan Suntingan Ringkas Kejadian:

Kemasukan-Meta

Ia mesti kelihatan seperti ini:

Tarikh Penyertaan Catatan Penyertaan

Langkah 3 (Pilihan): Pasang Terbitkan semula plugin Catatan Lama. Ini menetapkan semula semua tarikh penerbitan siaran ke hari semasa, mengemas kini tarikh dalam hasil carian dan menjadikan semua kandungan kelihatan baru. Sudah tentu, ia agak murah kerana anda sebenarnya tidak mengemas kini kandungannya, tetapi dapat meningkatkan CTR dengan ketara.

Terbitkan semula Catatan Lama

12. Dapatkan Coretan Pilihan Google

Google akhirnya memilih siapa (dan jika) seseorang mendapat coretan yang diketengahkan, tetapi pasti ada cara untuk mengoptimumkannya. Ini meletakkan anda di posisi “# 0” dan memberi anda 2 hasil.

3 Jenis Coretan Pilihan:

 • Jawapan
 • Senarai
 • Jadual

Coretan Pilihan

Cara Mendapatkan Coretan Pilihan di Google

 • Sasarkan kata kunci di mana orang mahu ringkas jawapan
 • Gunakan Penjelajah Kata Kunci Moz untuk mengenal pasti kata kunci soalan
 • Gunakan Jawapan Orang Awam untuk mencari lebih banyak kata kunci soalan
 • Pilih sama ada jawapannya mestilah perenggan, senarai, atau jadual
 • Reka bentuk grafik yang bagus (atau ambil gambar) yang menerangkan kata kunci
 • Gunakan panjang watak yang optimum (lihat foto di bawah yang diambil dari Moz)
 • Buat kandungan berdasarkan fakta dengan rujukan berkualiti (pautan, grafik, dll)
 • Sasarkan kata kunci yang sudah mempunyai coretan unggulan tetapi tidak berfungsi dengan baik
 • Sekiranya anda bertujuan untuk kotak jawapan, targetkan kata kunci anda dengan pencocokan tepat
 • Pastikan anda berada di halaman 1 untuk kata kunci, jika tidak, perbaiki kandungannya

Panjang Coretan Pilihan Optimum

13. Pasang Pemalam Kelajuan WordPress

Saya telah melakukan banyak pengujian pada plugin ini dan menggunakan kebanyakannya di laman web saya sendiri.

 1. Roket WP – # 1 cache plugin di kebanyakan tinjauan Facebook. Anda tidak memerlukan plugin 3-7 dari senarai ini jika anda menggunakan WP Rocket, kerana ia mempunyai ciri-ciri ini.
 2. Cache Terpantas WP – # 1 pemalam cache percuma dalam kebanyakan tinjauan. Juga mudah dikonfigurasi, mempunyai pilihan untuk Cloudflare + CDN lain, tetapi tidak mempunyai ciri dari WP Rocket.
 3. WP-Optimumkan – membersihkan pangkalan data anda dari spam, sampah, dan fail sampah lain.
 4. Beban Malas – kelewatan memuatkan foto sehingga pengguna menatal ke bawah dan melihatnya (meningkatkan masa memuatkan tetapi terus memuatkan foto semasa anda menatal menjengkelkan).
 5. Beban Malas Untuk Video – kelewatan memuatkan video / iframe sehingga pengguna menatal ke bawah dan melihatnya. Video akan dimuat selama-lamanya – ini dapat mengurangkan masa beberapa saat.
 6. Pemboleh CDN – dengan mudah mengatur rangkaian penghantaran kandungan anda (saya menggunakan StackPath).
 7. CAOS (Hos Analisis Google Secara Lokal) – memperbaiki item “memanfaatkan cache penyemak imbas” di GTmetrix dengan menghoskan kod penjejakan Google Analytics anda secara tempatan.
 8. CAOS (Host Web Font Secara Lokal) – memperbaiki kesalahan Google Font di GTmetrix + Pingdom dengan memuat turun Font Google anda dan membuat lembaran gaya untuknya.
 9. Bayangkan / ShortPixel / Senyumpengoptimuman gambar (pemampatan tanpa kerugian, ubah saiz gambar, keluarkan data EXIF). Semua ini serupa – anda hanya memerlukannya.
 10. Nyatakan Dimensi Gambar – menambah lebar / tinggi pada HTML gambar anda, item dalam GTmetrix. Ia hanya berfungsi untuk gambar di editor visual, tidak berfungsi untuk gambar di pembangun halaman, widget, atau kawasan di luar editor visual.
 11. AMP Untuk WPmenambah Halaman AMP untuk menjadikan halaman mudah alih dimuat lebih cepat dan memberikan laman web anda sebagai “Cap AMP” dalam hasil carian mudah alih, yang dapat meningkatkan CTR.
 12. WP Lumpuhkan / Jelas – melumpuhkan fungsi yang tidak diperlukan dalam teras WordPress (trackback, pingbacks, API degup jantung, REST API, dan perkara lain yang tidak diperlukan oleh 99% daripada anda). Kedua-dua plugin serupa dan mempunyai ciri kelajuan lain juga.
 13. Cache Harry Gravatarcache Gravatars, membuat komen dimuat lebih cepat.
 14. GTmetrix untuk WordPress – menjejaki masa muat dan menetapkan amaran e-mel.
 15. Paparkan Versi PHPmenunjukkan versi PHP yang anda jalankan (harus sekurang-kurangnya 7) yang mempunyai kesan kelajuan yang besar. Anda boleh menaik taraf di cPanel hos anda.
 16. Monitor Pertanyaan – lihat pemalam paling lambat, pertanyaan, dan lain-lain (pengganti yang baik untuk P3).
 17. Penganjur Pemalam – jika anda memasang pemalam borang kenalan, anda mungkin tidak mahu memuatkannya pada setiap halaman (hanya halaman kenalan anda). Plugin Organizer membolehkan anda mengawal pemalam mana yang dimuat pada halaman, catatan, dan kandungan lain.
 18. Optimumkan secara automatik – jika anda menggunakan GoDaddy, WP Engine, atau host lain yang menyenarai hitam plugin caching, plugin ini masih memberi anda kelebihan mengoptimumkan HTML / CSS / JavaScript (item dalam GTmetrix + Pingdom) tetapi tanpa cache.
 19. Pemeriksaan Prestasi Hosting WP – memberitahu anda jika pelayan anda lambat dan adakah teknologi kelajuan anda (PHP, MySQL, versi WordPress) perlu dikemas kini.
 20. Ganti Pencarian Lebih Baik – jika anda menukar versi www atau https dari domain anda, pemalam ini membantu anda mengemas kini secara pukal semua pautan di laman web anda untuk menunjukkan versi baru. Jika tidak, anda akan melihat ralat ‘minimumkan pengalihan’ di GTmetrix.

14. Elakkan Plugin CPU Tinggi

Berikut adalah senarai pemalam WordPress yang akan melambatkan laman web anda. Saya meminjam senarai ini dari a jawatan pada Kumpulan Facebook Mempercepat WordPress (kumpulan yang luar biasa) tetapi juga menambah sebilangan diri saya.

* Pelaku umum termasuk catatan, statistik, peta situs, sembang, kalendar, pembangun halaman, dan pemalam yang berkaitan yang menjalankan imbasan / proses yang sedang berjalan atau menunjukkan CPU yang tinggi dalam GTmetrix.

 1. Tambah ini
 2. Pemantauan Penipuan Klik AdSense
 3. Kalendar Acara Semua Dalam Satu
 4. Rakan Sandaran
 5. Pembina Beaver
 6. Peta Laman Google XML WordPress yang lebih baik
 7. Pemeriksa Pecah Pautan (gunakan Dr. Link Check)
 8. Hubungan Tetap untuk WordPress
 9. Borang Hubungan 7
 10. Catatan Berkaitan Kontekstual
 11. Pautan Auto Digi
 12. Sistem Komen Disqus
 13. Pembina Divi
 14. Grid Penting
 15. Lihat Senarai Penuh 65 Plugin Perlahan

Monitor Pertanyaan juga akan menemui pemalam paling lambat anda …

Plugin Perlahan Memantau Pertanyaan

Tab Air Terjun GTmetrix adalah kaedah lain …

Plugin WordPress Lambat

15. Menjadikan Imej Lebih Cepat

Adakah anda tahu gambar dapat dioptimumkan dengan 20 cara yang berbeza? Saya tidak tahu ada banyak cara sebelum menulis artikel itu, terutamanya apabila anda mempertimbangkan untuk membuat cache, memuat malas, pilihan Cloudflare, membuang data EXIF, sprite CSS, dan bahkan mengoptimumkannya untuk SEO.

TOC Pengoptimuman Imej

Berikut adalah senarai item pengoptimuman gambar dalam GTmetrix (saya akan merangkumi yang utama):

Pengoptimuman Imej Dalam GTmetrix

Memampatkan gambar tanpa kerugian – gunakan pemalam seperti BayangkanShortPixel, Senyum, atau Kraken (semua melakukan perkara yang sama) yang juga menghapus data EXIF ​​(ISO, tarikh, waktu, sama ada lampu kilat digunakan, dan maklumat lain yang tidak perlu mengenai foto) yang apabila dilucutkan, akan membuatnya dimuat sedikit lebih cepat.

Imej Optimumkan Imej Semasa Muat Naik

Layan gambar berskala – cari gambar yang besar dan ubah saiznya ke dimensi yang betul). Anda boleh menggunakan GTmetrix untuk mencari ini, dan mereka juga akan memberi anda lebar / tinggi yang betul.

layan-skala-gambar

Nyatakan dimensi gambar – bermaksud anda perlu menentukan lebar / tinggi dalam HTML atau CSS gambar. Dapatkan dimensi ini dari GTmetrix, cari gambar, dan tambahkan lebar / tinggi.

Menentukan Dimensi Gambar

16. Tinggalkan EIG Hosting

Syarikat mengerikan yang sama memiliki Bluehost, HostGator, dan lebih 60 syarikat hosting yang berbeza. Mereka terkenal kerana membeli syarikat yang ada dan mengurangkan kos dengan mengemas lebih banyak orang di pelayan yang sama, serta sokongan “streaming” (masa tunggu yang lebih lama). GoDaddy juga tidak bagus – terdapat banyak pilihan yang lebih baik seperti SiteGround, Cloudways, dan WP Engine.

Jenama List-Of-EIG

Cara Memeriksa Jika Hosting Anda Lambat
Jalankan laman web anda melalui bytecheck.com dan periksa anda TTFB (masa untuk bait pertama). Sebaiknya <320ms. Ini dan mengurangkan masa tindak balas pelayan dalam PageSpeed ​​Insights adalah petunjuk yang baik.

Kurangkan-Pelayan-Respons-Masa-Bawah-200ms

saya guna Tapak Tapak dan mempunyai Masa tindak balas 200ms dengan markah GTmetrix 100% dan .4s Masa muat pingdom. Lakukan pemeriksaan hosting, jalankan ujian anda sendiri, atau klik halaman saya untuk melihat seberapa cepat ia memuatkan. Mereka dinilai sebagai tuan rumah # 1 dalam 26 tinjauan Facebook dan dunia lebih baik daripada EIG (Bluehost, HostGator), GoDaddy, dan hos buruk yang terlalu banyak memuatkan pelayan yang sama. Mereka disyorkan oleh WordPress, buat penghijrahan bebas, dan saya menggunakan mereka rancangan separa khusus.

Beralih ke SiteGround

Penghijrahan Masa Beban SiteGround

Bluehost ke SiteGround GTmetrix

HostGator Ke SiteGround

SiteGround GTmetrix

Wawasan Laman Laman GoogleSpeed ​​SiteGround

100 Markah Sempurna Di Tapak Tapak

Kejadian SiteGround

Kelajuan Dihantar Oleh SiteGround

Laporan SiteGround GTmetrix

Mengurangkan Masa Beban Dengan SiteGround

Masa Respons Laman Web Baru

HostGator Ke Migrasi SiteGround

Masa Respons SiteGround Di Joomla

Beralih ke Hosting SiteGround

SiteGround Rocket Imagify Combo

Joomla GTmetrix Di SiteGround

Dapatan LamanSpeed ​​PageGround

SiteGround Di Joomla

Masa Beban Berkurang SiteGround

Hosting Speedy SiteGround

Hasil Pingdom Baru Di SiteGround

Masa Respons Tapak Tapak Baru

Peningkatan Masa Respons SiteGround

Undian Hosting 2019

2017-WordPress-Hosting-FB-Poll

Cadangan Elementor Hosting

Cadangan Pengehosan Julai 2019

WordPress-Host-Poll-Ogos-2018

Shared-Hosting-Poll-2017

2019-Hosting-Undian

Pergi-ke-Hosting-Syarikat

WordPress-Hosting-Poll-2017

Pengundian-Pengundian Terurus

WooCommerce-Hosting-FB-Poll

2016-Web-Hosting-Undian

Pungutan suara-Penyedia Hosting-WordPress Terbaik

Undian-Web-Hosting-2019-Terbaik

Poll Hosting Mesra WP

2016-WordPress-Hosting-FB-Poll

Hosting Kegemaran Untuk Elementor

Cadangan Hosting 2018

Poll Hosting WordPress Sept 2018.png

Terurus-WordPress-Hosting-Poll-2017

2019-Hosts-Poll-1

Hosting-Undian-Untuk-Kelajuan

WordPress-Hosting-Poll-Jun-1

Pengesyoran SiteGround

2014-Diuruskan-WordPress-Hosting-FB-Poll

Undian-Web-Hosting-Penyedia Terbaik

Pengundian-Poll-Feb-2019

Hosting-Cadangan-Undian

Bluehost vs SiteGround

Poll Host Web WordPress

Godaddy To SiteGround Migrasi

EIG-Ke-Tapak Tapak

SiteGround-Migrasi

Godaddy-To-SiteGround

SiteGround-Backend

OMM-Di Tapak Tapak

Saya menggunakan SiteGround kerana…

 1. GTmetrix saya + Pingdom laporan bercakap untuk diri mereka sendiri
 2. Halaman saya dimuat serta-merta (klik di dalamnya jika anda mahu)
 3. Pantas teknologi kelajuan (PHP 7.3, NGINX, Pengoptimum SG, Cloudflare)
 4. Disyorkan oleh Yoast, WordPress, Ivica dari Kelajuan WordPress
 5. Percuma Mari Encrypt SSL, mudah untuk digunakan cPanel, dan ciri untuk e-dagang
 6. Sokongan WordPress adalah tak terkalahkan walaupun tanpa sokongan keutamaan GoGeek
 7. TumbuhBesar dilengkapi dengan pementasan, lebih banyak penyimpanan, dan lebih banyak sumber pelayan (tatal ke bawah ke “kami memperuntukkan sumber yang anda perlukan” dan arahkan kursor ke pelayan tab)
 8. GoGeek dilengkapi dengan lebih banyak sumber pelayan, penyimpanan, sokongan keutamaan
 9. Penghijrahan percuma, pemalam pemindah, dan a Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 10. Banyak pujian di Reddit, Perbualan Facebook, Twitter, KepercayaanPilot
 11. Banyak pujian di Facebook: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6, # 7# 8, # 9, # 10# 11
 12. Ramai orang sudah berhijrah dan menghantar hasil di Twitter: # 1, # 2, # 3, # 4, # 5, # 6# 7, # 8, # 9, # 10, # 11, # 12, # 13, # 14, # 15, # 16, # 17, # 18, # 19, # 20, # 21, # 22, # 23, # 24, # 25, # 26, # 27, # 28, # 29, # 30, # 31, # 32, # 33, # 34, # 35, # 36, # 37

Penafian Gabungan – jika anda mendaftar ke SiteGround menggunakan my pautan afiliasi Saya akan memberikan sebahagian komisen tanpa perbelanjaan kepada anda. Setiap tahun saya menyumbang $ 3k kepada Kempen GoFundMe (2018 adalah untuk memberi makan orang yang lapar di Denver, dan 2017 adalah Badai Harvey). Sokongan anda membantu dan saya sangat menghargainya. Saya cuba membuat ulasan saya tidak berat sebelah dan disokong oleh bukti dalam bentuk Tinjauan Facebook, tweet, dan perbualan sebenar. Sekiranya anda tidak mahu menggunakannya, berikut adalah pautan bukan gabungan ke SiteGround. Walau apa pun, saya benar-benar percaya bahawa mereka adalah hos terbaik dan laman web anda akan berjalan lebih pantas / lancar … lakukan penyelidikan anda di kumpulan Google dan Facebook dan anda akan menemui kebanyakan orang cakap sama.

SiteGround mempunyai 3 rancangan:

Hosting WordPress SiteGround

Rancangan yang lebih tinggi merangkumi lebih banyak sumber pelayan (Faktor # 1 dalam panduan pengoptimuman WordPress). Ini dia carta perbandingan penuh, tetapi GrowBig memberi anda sumber pelayan sekitar 2x lebih banyak daripada StartUp, dan GoGeek adalah hosting separa berdedikasi yang memberi anda lebih banyak lagi. GrowBig and up dilengkapi dengan migrasi percuma, pementasan, cache lanjutan, dan kemampuan untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web. GoGeek hadir dengan sokongan keutamaan. Pengehosan awan mereka adalah kenaikan harga pada $ 80 / bulan.

Anda dapat melihatnya di laman web mereka halaman ciri:

SiteGround-Server-Resources-Perbandingan

Salah satu daripada banyak utas …

Host-Web-Kegemaran

17. Tingkatkan Plugin Cache Anda

Roket WP adalah plugin cache # 1 dalam banyak tinjauan Facebook:

Pengundian cache plugin terbaik 2016

Pengundian cache 2019

Swift vs WP Rocket

Pungutan suara cache plugin 2016

Pungutan suara cache terbaik 2018

wp roket vs cache totla w3

Apa Yang Hebat Tentang WP Rocket?

 • Ia memberikan hasil yang bagus (itu yang saya gunakan)
 • Sokongan hebat & dokumentasi yang luas
 • Ini adalah salah satu plugin cache yang lebih mudah untuk dikonfigurasikan (lihat tutorial saya)
 • Ia mempunyai keserasian yang tinggi dengan tema / pemalam dan tidak boleh merosakkan laman web anda
 • Selalu dikemas kini dengan ciri baru (banyak pemalam cache tidak kerap dikemas kini)
 • Ia mempunyai ciri-ciri yang tidak dimiliki oleh kebanyakan pemalam cache (pembersihan pangkalan data, pemuatan yang malas, hosting Google Analytics secara tempatan, kawalan degupan jantung, penyatuan dengan kedua Cloudflare + CDN lain)

18. Gunakan pelbagai CDN

Kita tahu menggunakan a CDN menjadikan laman web anda lebih pantas.

Tetapi bagaimana dengan menggunakan banyak CDN? Jawapannya adalah ya, ia lebih membantu. Ini kerana setiap CDN mempunyai kumpulan pusat data mereka sendiri, dan lebih banyak pusat data = penghantaran kandungan lebih cepat.

Pusat data Cloudflare

Pusat Data Cloudflare

Pusat data StackPath

StackPath-Data-Pusat

Bagaimana hendak melakukannya

 • Mendaftar untuk Cloudflare (percuma) dan CDN berbayar pilihan anda (saya gunakan StackPath).
 • Sebilangan besar plugin cache mempunyai pilihan untuk mengintegrasikan Cloudflare dan StackPath

Dengan Cloudflare anda akan melakukannya tukar pelayan nama

Papan Pemuka Pelayan Nama Cloudflare

Dengan StackPath anda akan buat laman web CDN, kemudian masukkan anda URL CDN ke dalam pemalam cache anda..

URL CDN StackPath

WP-Roket-CDN-Tetapan

19. Tambah Halaman AMP

Halaman mudah alih yang dipercepat adalah projek Google yang menjadikan halaman mudah alih dimuat lebih cepat dan memberi anda cap AMP dalam hasil carian mudah alih, yang kelihatan bagus dan berpotensi meningkatkan CTR.

Halaman Mudah Alih Dipercepat

Arahan Untuk Menambah AMP

Tetapan Pemalam Halaman Mudah Alih Dipercepat

Pautan Mudah Alih Dipercepat Cloudflare

20. Tulis Halaman Pembunuh Tentang Saya

Fikirkan mengenainya.

Halaman mengenai anda adalah salah satu halaman yang paling banyak dilihat di laman web anda.

Jadi mengapa anda tidak menghabiskan lebih banyak masa untuk itu? Di halaman mengenai saya, saya membuat senarai 50 perkara rawak dan mengganggu mengenai saya. Saya juga mempunyai gambar saya dan kucing saya, keluarga saya, dan gambar peribadi lain – termasuk kisah saya mengenai bagaimana saya membuat blog 6 angka / tahun.

Perihal-Me-Page

Faedah Utama:

 • Lebih banyak masa dihabiskan di laman web saya
 • Amanah (lebih cenderung membeli sesuatu menggunakan pautan afiliasi saya)
 • Lebih banyak e-mel orang yang berkongsi cerita mereka sendiri (yang saya gemari)

21. Tambah SSL

Google meretas lebih sukar lagi di laman web bukan HTTP pada bulan Julai, 2018 ketika mereka mula menunjukkan “tidak selamat” di Google Chrome. Selain itu, jika anda adalah perniagaan yang sah, anda memerlukan SSL.

Saya takut untuk berhijrah ke SSL walaupun saya bekerja dengan pembangun luar biasa yang saya gunakan sejak 2011. Beruntung bagi saya, dia melakukan semuanya dengan betul dan lalu lintas saya sama sekali tidak berkurang. Sebenarnya, penjualan sekutu saya meningkat (kerana saya fikir orang melihat saya sebagai blog yang lebih sah).

HTTPS-vs-Kedudukan

Cara Menambah SSL Ke WordPress

SSL Sungguh Mudah

22. Laman Afiliasi Perlu Menambah Nilai

Ya, itu laman web saya.

Saya juga dikenakan hukuman banyak pautan afiliasi (ditambah saya menyewa pembina pautan yang membuat pautan yang tidak jelas). Ini adalah masa yang sukar bagi saya dan lalu lintas / kewangan saya merosot kerana saya terpaksa berpindah ke rumah ibu bapa saya kerana saya tidak mempunyai wang. Laman web afiliasi perlu berhati-hati.

Afiliasi-Pautan-Google-Penalti

Pelajaran yang saya pelajari:

 • Tambahkan nilai pada kandungan anda selain mengesyorkan produk
 • Jangan hanya mengesyorkan produk gabungan – cadangkan barang percuma juga
 • Jangan isi kandungan anda dengan pautan afiliasi, 5 biasanya banyak (untuk saya)
 • Pertimbangkan untuk membuat ulasan mengenai produk gabungan, dan pautkan kepada mereka
 • Gunakan plugin pengurusan pautan afiliasi untuk mengesan statistik pautan afiliasi
 • Jejaki pautan afiliasi mana yang paling banyak diklik orang, kemudian memanfaatkannya
 • Buat kandungan landasan mendalam (tutorial inti yang ingin dibaca oleh setiap pengunjung)
 • Jangan hanya membuat “senarai siaran” dan senaraikan produk afiliasi anda terlebih dahulu (Google tahu)

Ingin mengetahui bagaimana saya menjana $ 150,000 pada tahun 2018? Baca tutorial pemasaran gabungan saya.

23. Gunakan Tema Mesra SEO

Tema StudioPress (dan Kerangka Kejadian mereka) disyorkan oleh Yoast, Matt Cutts (dari Google), dan bahkan Matt Mullenweg sendiri. Saya telah menggunakan tema Outreach Pro mereka sejak 2016 dan menyukainya. Laman web saya mempunyai skor GTmetrix 100% (cepat dimuat), hampir tidak mempunyai kesilapan kesesuaian dengan pemalam, dan sangat disesuaikan dengan Pemalam StudioPress ’Genesis.

@jm_cook @Skitzzo Saya membeli Genesis. Orang AM telah menghantar contoh tema bertahun-tahun yang lalu. Saya membayar balik (kad hadiah) orang yang memberi saya nasihat.

– Matt Cutts (@mattcutts) 27 Jun 2013

@bgardner kerana ini akan membuat orang berfikir bahawa saya lebih menyukai Genesis daripada kerangka tema lain. Oh tunggu, itu benar;) – Joost de Valk (@yoast) 31 Januari 2012

Tema StudioPress

Apa yang Menjadikan Tema StudioPress Sangat Baik?

 • Kebolehpercayaan – dipercayai oleh 200,000 orang termasuk pengguna WordPress teratas seperti Yoast. Bersihkan kod, dokumentasi untuk setiap tema, dan kemas kini yang kerap untuk kedua-dua tema dan Genesis Framework. Intinya – Saya tidak perlu bimbang tentang masalah keserasian semasa menaik taraf pemalam, PHP, penggunaan CPU yang berkaitan dengan tema, dan lain-lain. Ia berjalan lancar.
 • Mesra mudah alih – semua tema StudioPress adalah HTML5 + responsif mudah alih.
 • Komuniti BesarGenesis WordPress (Kumpulan Facebook) mempunyai 10,000 ahli.
 • Pemalam – semua plugin StudioPress ringan dan tidak menambah masa untuk memuatkan masa.
 • Sangat disesuaikan – StudioPress ’ Tema Outreach Pro nampaknya ia direka untuk gereja, laman utama. Ia tidak seperti laman utama yang telah dirancang sebelumnya.

24. SEO tempatan (Faktor Penarafan Tempatan Google)

Sekiranya anda melakukan SEO tempatan, terdapat banyak perkara di luar mengoptimumkan WordPress anda yang seharusnya anda lakukan. Disini adalah Faktor kedudukan carian tempatan Google 2018 yang dilaporkan oleh Moz setiap 2 tahun. Perniagaan Saya di Google menjadi lebih penting dengan 25.12%.

Faktor Kedudukan Carian Tempatan 2018

Mengoptimumkan Halaman Perniagaan Saya di Google Anda

* Google semakin mempertimbangkan untuk mengaktifkan pemilik perniagaan yang: mengepos di Google Posts, menjawab ulasan, mengemas kini waktu istimewa, menjawab soalan, memudahkan pelanggan untuk mengambil tindakan langsung di GMB menggunakan URL perniagaan.

Logo Perniagaan Saya di Google

Heyyyy. Anda berjaya sampai akhir.

Lihat beberapa tutorial lain yang sama baiknya!

 • Panduan SEO Yoast
 • Panduan SEO WordPress
 • Panduan Kelajuan WordPress

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector