9 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk Meningkatkan Trafik Organik – [Edisi 2017]

04.06.2020
SEO '9 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk Meningkatkan Trafik Organik – [Edisi 2017]
0 11 мин.

Penyelidikan Kata Kunci adalah bahagian yang paling penting, berharga dan berkesan SEO. Untuk ini, anda perlukan Alat Penyelidikan Kata Kunci. Alat penyelidikan kata kunci membantu anda mencari kata kunci berharga berdasarkan niche anda. Ini menunjukkan bagaimana kata kunci tertentu dicari di enjin carian utama seperti Google, Bing, Yahoo dari pelbagai daerah.


Adalah mustahil untuk mengetahui jumlah carian untuk bulan yang berbeza dari mesin carian. Oleh itu, alat kata kunci menunjukkan kepada anda jumlah hasil carian hanya dengan satu klik.

Mengapa anda memerlukan alat penyelidikan kata kunci?

Rahsia menggunakan alat penyelidikan kata kunci adalah mendapatkan lalu lintas carian organik dan memberi anda cadangan kata kunci yang tepat dan menguntungkan dalam mana-mana bahagian.

Contohnya, anda mempunyai laman web teknologi dan banyak artikel. Tetapi anda tidak menggunakan kata kunci fokus yang dicari pengguna di enjin carian. Oleh itu, anda tidak akan mendapat banyak lalu lintas carian organik.

Sekarang jika anda menulis artikel mengenai iPhone dan tidak tahu kata kunci mana yang harus anda gunakan, maka alat kata kunci memberikan anda semua hasil carian yang sedang dicari di Google.

Contoh Penyelidikan Kata Kunci

Dengan kata kunci utama anda, ini juga menunjukkan beberapa cadangan kata kunci yang juga sangat penting untuk mendapatkan lalu lintas. Anda juga boleh memeriksa CPC (Kos per klik), PPC (Bayar per klik), Kesukaran kata kunci dll.

Dalam artikel ini, saya menulis mengenai 9 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik yang akan membantu meningkatkan trafik organik anda.

9 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk SEO

# 1. Perancang Kata Kunci Google (Percuma)

Keyword Planner adalah alat penyelidikan kata kunci percuma yang digunakan untuk membuat kempen Iklan dan penyelidikan kata kunci juga. 

Anda boleh mencari kata kunci dan idea kumpulan iklan. Anda boleh memasukkan kata kunci yang merupakan niche anda dan mendapatkan senarai ringkas carian purata bulanan, persaingan kata kunci dan CPC. Dengan kata kunci utama kami, anda juga dapat memeriksa kata kunci alternatif lain yang juga penting untuk meningkatkan lalu lintas anda.

Perancang Kata Kunci Google AdWords

Untuk menggunakan Alat Penyelidikan Kata Kunci ini, anda hanya perlu log masuk ke AdWords menggunakan akaun Gmail anda. Kemudian pergi ke pilihan Perancang Kata Kunci. Di sini anda perlu memberikan kata kunci, halaman arahan anda dan kategori produk anda.

Sekiranya anda memfokuskan khalayak dari AS, anda juga boleh menentukan negara dan bahasa. Pilihan julat tarikh memberikan carian bulanan rata-rata untuk julat tarikh yang anda pilih. Tidak seperti yang lain Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik, Perancang Kata Kunci Google tidak mempunyai had penyelidikan kata kunci.

Dengan menggunakan Perancang Kata Kunci Google, anda boleh:

 • Cari idea kata kunci dan kumpulan iklan
 • Dapatkan idea kata kunci dan carian bulanan purata
 • Memberi anda cadangan kata kunci alternatif mengikut kata kunci anda
 • Dapatkan statistik sejarah dan ramalan lalu lintas
 • Cari kata kunci berdasarkan lokasi dan bahasa tertentu

# 2. SEMrush (Dapatkan percubaan percuma anda bernilai $ 150)

semrush

Sekiranya anda belum mencuba alat penyelidikan kata kunci, anda mesti mencuba Semrush. Semrush adalah penyelesaian SEO ringkas untuk pemasar.

Dengan menggunakan Semrush, anda boleh meneliti kata kunci. Semasa menganalisis kata kunci, anda akan mendapat kemas kini langsung carian organik, jumlah carian, BPK dan persaingan untuk sebarang kata kunci. Dengan kata kunci utama anda, anda akan mendapat kata kunci pencocokan frasa dan cadangan kata kunci yang berkaitan yang berguna untuk meningkatkan kandungan anda.

Semrush juga menunjukkan kesukaran kata kunci untuk kata kunci yang anda cari. Anda dapat mengetahui betapa sukarnya kata kunci anda untuk merebut kedudukan pesaing anda dalam carian organik, jadi anda dapat meningkatkan kualiti kandungan anda dan membina lebih banyak pautan.

Alat Penyelidikan Kata Kunci Semrush

Semrush menyediakan lebih daripada 25 pangkalan data kata kunci antarabangsa, jadi jika khalayak anda berasal dari mana-mana wilayah tertentu dan mempunyai laman web pelbagai bahasa, maka anda boleh menggunakan pangkalan data kata kunci negara yang sama. Ini akan menjimatkan wang anda dan juga masa.

Semasa melakukan carian kata kunci, anda boleh menggunakan alat penjejak kedudukan pesaing mereka. Ini memberikan laporan pesaing anda untuk memahami mana yang harus ditingkatkan untuk mengalahkan pesaing anda.

Walaupun alat penyelidikan kata kunci Semrush dibayar, anda dapat menggunakannya untuk percuma 14 hari. Saya pasti anda akan sangat menyukai alat yang hebat ini.

SEMrush

# 3. Ahrefs

Alat penyelidikan kata kunci Ahrefs

Apabila meningkatkan trafik carian dan penyelidikan kata kunci anda, maka Ahrefs berada di posisi teratas.

Ahrefs menyediakan ciri Penjelajah Laman yang hebat, dengan mana anda dapat memeriksa kata kunci apa yang dicantumkan pesaing anda dan melihat kata kunci mana yang menjadikannya paling banyak lalu lintas carian organik.

Ahrefs mempunyai crawler pautan balik terpantas sistem daripada alat penyelidikan kata kunci yang lain. Oleh itu, anda dapat dengan mudah melihat sumber pautan balik pesaing anda.

Alat penjelajah kata kunci Ahrefs memberikan ribuan cadangan kata kunci berdasarkan kata kunci utama anda, jadi anda tidak akan terlepas sebarang cadangan kata kunci. Dengan kata kunci carian anda, ini juga menunjukkan skor kesukaran kata kunci, metrik klik, gambaran keseluruhan SERP dan sejarah kedudukan. Alat ini tidak hanya memberikan cadangan kata kunci tetapi memberi anda jumlah kelantangan carian yang sangat tepat yang dikemas kini setiap bulan.

Tidak seperti alat penyelidikan kata kunci yang lain, Ahrefs mempunyai lebih dari 100 negara yang menyokong pangkalan data kata kunci. Jadi di mana sahaja perniagaan anda berada, negara anda kemungkinan besar berada dalam senarai. 

Secara ringkas, Ahrefs adalah alat kata kunci yang bagus untuk SEO yang harus anda cuba.

Lawati Ahrefs

# 4. SpyFu

alat penyelidikan kata kunci spyfu

SpyFu adalah salah satu alat penyelidikan kata kunci terbaik untuk SEO yang menyediakan kata kunci yang paling menguntungkan untuk mendapat kedudukan yang lebih baik dan mendapatkan lebih banyak lalu lintas carian organik. Alat kata kunci mereka menunjukkan jumlah carian bulanan tempatan dan global untuk sebarang kata kunci. Seiring dengan ini, alat ini juga menyediakan banyak kata kunci serupa yang juga memerlukan peningkatan lalu lintas.

Anda boleh mencari mana-mana domain dan melihat setiap tempat di mana mereka muncul di Google. Malah anda dapat melihat setiap kata kunci yang mereka gunakan di AdWords.

Kata kunci SpyFu

Dengan menggunakan alat kata kunci mereka, anda boleh melakukan penyelidikan kata kunci dan penyelidikan PPC. Ini alat kata kunci hanya memberi anda kata kunci paling berharga yang membawa lebih banyak lalu lintas carian organik dan menghilangkan kata kunci buruk. Oleh itu, anda juga dapat menjimatkan wang dan masa. Bekerja dengan kata kunci yang paling menguntungkan dan meningkatkan lalu lintas anda secara strategik.

Sekiranya anda menjalankan kempen PPC, alat kata kunci ini bagus. Anda boleh mencari pesaing dan mendapatkan senarai kata kunci yang mereka gunakan di AdWords dan melihat berapa banyak klik yang mereka dapat dan berapa banyak yang mereka bayar untuk kata kunci.

Lawati SpyFu

# 5. Long Tail Pro

Pro ekor panjang adalah salah satu alat penyelidikan kata kunci ekor panjang terbaik untuk SEO. Sama ada anda mempunyai blog, perniagaan atau laman afiliasi lain, Long tail pro berfungsi dengan baik di mana sahaja. Anda akan dapat dengan mudah mencari kata kunci mana yang berada di Google.

Platinum Ekor PanjangDengan Long tail pro, anda dapat mencari kata kunci yang sangat menguntungkan yang membawa lalu lintas dan lebih banyak petunjuk ke laman web anda. Dengan menggunakan alat penyelidikan kata kunci mereka, anda dapat mencari kata kunci anda dan semua hasil kata kunci berasal dari alat perancang kata kunci Google yang telah saya sebutkan sebelumnya.

Anda boleh menyesuaikan pilihan carian dengan menentukan carian bulanan, tawaran yang dicadangkan dan persaingan kata kunci. Dengan kata kunci utama anda, anda juga akan mendapat cadangan kata kunci ekor panjang dan jumlah carian bulanan.

Lawati Long Tail Pro (Sekarang potongan 33%)

# 6. Penjelajah Kata Kunci Moz

alat penyelidikan kata kunci moz

Penjelajah kata kunci Moz adalah salah satu alat Penjelajah Kata Kunci terbaik untuk SEO. Moz menyediakan alat SEO ringkas yang diperlukan untuk meningkatkan lalu lintas anda secara strategik. Anda juga boleh menggunakan alat Penjelajah Kata Kunci khas mereka, alat Penyelidikan Pautan Balik dan alat Penjejakan Peringkat juga.

Dengan menggunakan penjelajah kata kunci mereka, anda akan mendapat sehingga 1,000 cadangan kata kunci berdasarkan kata kunci utama anda. Dengan kata kunci utama, anda boleh menyemak kata kunci alternatif dan kata kunci ekor panjang yang juga membantu membawa lalu lintas.

Dengan ini alat penyelidikan kata kunci, anda akan mendapat semua data carian bulanan, kesukaran kata kunci, peluang klik, keutamaan kata kunci dan semua data dikemas kini setiap bulan. Oleh itu, anda akan sentiasa mengemas kini setiap bulan dengan kata kunci yang baru disegarkan.

Penjelajah Kata Kunci Moz1

Dari alat peneroka kata kunci, anda juga akan mendapat SERP Analisis kata kunci anda dan anda dapat melihat domain mana yang berada dalam senarai 10 teratas untuk kata kunci tersebut.

Alat hebat mereka yang lain adalah “Perangkak Tapak” yang mengenal pasti masalah dan pembaikan SEO yang akan membawa laman web anda ke tahap seterusnya. Ia menjadualkan audit SEO untuk mana-mana laman web dan memberi anda laporan mingguan dengan data yang menunjukkan halaman dan masalah yang rosak.

Lawati Moz Keyword Explorer

# 7. KWFinder

alat kwfinder

KWFinder adalah satu lagi alat penyelidikan kata kunci yang hebat untuk SEO. Anda boleh menemui banyak kata kunci ekor pendek dan panjang yang berkaitan dengan niche anda dengan jumlah carian yang tinggi dan kesukaran SEO kata kunci yang rendah.

Tidak seperti alat penyelidikan kata kunci yang lain, KWFinder memberikan cadangan kata kunci berdasarkan soalan. Sebagai contoh, jika anda mencari tentang “Alat penyelidikan kata kunci”, alat ini akan menunjukkan hasil seperti gambar di bawah.

KWFinder Q

KWFinder memberi anda data jumlah carian tepat untuk penyelidikan kata kunci anda. Anda juga boleh menggunakan alat ini seperti Adwords, dan anda boleh meneliti kata kunci berdasarkan negara, bandar dan bahasa yang berbeza. 

Ini menunjukkan kepada anda kata kunci mana yang menjadi trend dari 12 bulan terakhir dan purata jumlah carian bulanan. Selain itu, anda juga akan mendapat purata kesukaran CPC, PPC dan kata kunci.

Pelan asas mereka bermula dari $ 12/ bulan dan anda boleh berjimat $ 199 setiap tahun.

Lawati KWFinder (Sekarang potongan 58%, Kupon ditambahkan dalam pautan ini)

# 8. Penjejak Kata

Kata kunci WordTracker

Wordtracker adalah satu lagi alat penyelidikan kata kunci terbaik yang membantu mengembangkan perniagaan anda. Sekiranya anda mencari mana-mana kata kunci ke laman web khusus anda, itu memberi anda 200-300 kata dan frasa yang berkaitan yang ditaip oleh orang sebenar baru-baru ini ke dalam enjin carian.

Sekiranya anda menghabiskan banyak masa untuk mencari kata kunci yang tepat, maka gunakan alat Wordtracker. Ini hanya memberikan kata kunci yang menguntungkan dan anda tidak akan pernah memikirkannya sendiri. Anda juga boleh mendapatkan cadangan kata kunci ekor panjang dari Wordtracker.

Semasa penyelidikan kata kunci, anda boleh mendapatkan cadangan kata kunci dari Wordtracker atau Google. Sekiranya anda hanya ingin melihat kata kunci yang sangat dicari, BPK dan lain-lain, anda boleh menyesuaikan hasil carian anda. Oleh itu, ia hanya akan menunjukkan hasil yang telah anda tetapkan.

Wordtracker menyediakan,

 • Hasil kata kunci berdasarkan carian sebenar oleh orang sebenar.
 • Akses terus ke data terkini.
 • Dapatkan perincian trend Carian, metrik persaingan SEO.
 • Anda boleh mendapatkan cadangan kata kunci dari pelbagai sumber, iaitu Google, YouTube dan Amazon.

# 9. Ferzy

Alat Penyelidikan Kata Kunci Ferzy

Ferzy adalah alat penyelidikan kata kunci mudah yang memberi anda cadangan kata kunci berdasarkan carian bulanan Google untuk kata kunci tertentu. Anda dapat melihat purata carian bulanan dan BPK untuk kata kunci. Anda boleh mencari kata kunci mengikut bahasa bijaksana dan bahasa pilihan.

Dengan penyelidikan kata kunci, anda dapat melihat domain mana yang berada dalam senarai 10 teratas di Google. Seperti alat penyelidikan kata kunci terbaik yang lain, Ferzy juga menunjukkan kesukaran SEO terhadap sebarang kata kunci

Harga mereka bermula dari $ 17 / bln yang merangkumi 100 carian setiap 24 jam, 250 kata kunci berkaitan setiap carian. Sekiranya anda mempunyai laman web yang besar dan mahukan lebih banyak carian, maka anda boleh mendapatkan rancangan yang lebih besar.

Cubalah Ferzy secara Percuma (Diskaun 37%)

Kesimpulannya

Sekiranya anda mempunyai laman web … Sekiranya anda mahukan lalu lintas ke laman web anda … maka alat penyelidikan kata kunci adalah alat satu tangan mesti untuk anda. Anda tidak memerlukan banyak alat kata kunci, tetapi anda memerlukan alat penyelidikan kata kunci terbaik yang sesuai dengan perniagaan anda.

Dalam artikel ini, saya telah menerangkan 9 Alat Penyelidikan Kata Kunci Terbaik untuk SEO. Setiap alat kata kunci menyediakan pelbagai jenis ciri dan harga. Jadi sudah tiba masanya untuk memilih alat kata kunci yang sempurna.

Adakah anda masih Keliru! …..

Alat yang Disyorkan Kami

1. Kami mengesyorkan anda menggunakan Semrush. Semrush adalah All-in-one-SEO alat dan ia sesuai untuk sebarang jenis ceruk. Tidak kira seberapa besar laman web anda, ia selalu berfungsi seperti pesona.

Lawati Semrush

2. Sekiranya anda sangat memerlukan alat kata kunci untuk penyelidikan kata kunci ekor panjang, maka cari Long Tail Pro. Ia bagus untuk penyelidikan kata kunci ekor panjang dan penyelidikan kata kunci gabungan Amazon.

Lawati Long Tail Pro (Jimat 33% dengan rancangan tahunan)

3. Sekiranya anda mahukan a alat kata kunci murah, kemudian pergi untuk KWFinder. Ia juga merupakan alat yang bagus untuk penyelidikan kata kunci.

Lawati KWFinder (Jimat $ 199 dengan rancangan tahunan)

Artikel berkaitan SEO lain yang tidak boleh anda lewatkan,

 • 10 alat pemeriksa Balik Balik Terbaik untuk memeriksa pautan balik pesaing
 • 10 Cara terbaik untuk mendapatkan pautan balik yang berkualiti untuk memecahkan kedudukan pesaing
 • Kaedah termudah untuk Menyiapkan AMP Google di WordPress

Sekiranya anda menyukai artikel ini, sila bagikannya dan jangan lupa untuk melanggan kami Twitter, Facebook, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector