9 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за увеличаване на органичния трафик – [2017 Edition]

04.06.2020
SEO '9 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за увеличаване на органичния трафик – [2017 Edition]
0 12 мин.

Изследване на ключови думи е най-важната, ценна и ефективна част от SEO. За това се нуждаете Инструменти за изследване на ключови думи. Инструментът за изследване на ключови думи ви помага да намерите ценни ключови думи въз основа на вашата ниша. Показва как се търси конкретна ключова дума в големи търсачки като Google, Bing, Yahoo от различни региони.


До невъзможно е да се знае общия обем на търсене за различните месеци от търсачките. Така инструментът за ключови думи ви представя общите резултати от търсенето само с едно кликване.

Защо имате нужда от инструменти за изследване на ключови думи?

Тайната на използването на инструмент за изследване на ключови думи е получаването на органичен трафик за търсене и ви предоставя правилно и изгодно предложение за ключови думи във всяка ниша.

Например имате уебсайт за технологии и имате много статии. Но не сте използвали нито една ключова дума, която потребителите търсят в търсачките. Така че няма да получите много органичен трафик за търсене.

Сега, ако пишете статия за iPhone и не знаете коя ключова дума да използвате, тогава инструментът за ключови думи ви предоставя всички резултати от търсенето, които се търсят в Google.

Пример за изследване на ключови думи

С основната си ключова дума той показва и множество предложения за ключови думи, които също са много важни за получаване на трафик. Можете също да проверите CPC (цена на кликване), PPC (плащане на кликване), трудност с ключови думи и т.н..

В тази статия пиша за 9 най-добри инструменти за изследване на ключови думи, които ще ви помогнат да увеличите органичния си трафик.

9 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO

# 1. Планировчик на ключови думи в Google (безплатно)

Планировчикът на ключови думи е безплатен инструмент за изследване на ключови думи, който се използва за създаване на рекламна кампания и проучване на ключови думи. 

Можете да търсите идеи за ключови думи и рекламни групи. Можете да въведете ключовата си дума, която е вашата ниша и да получите компактен списък на средно месечно търсене, конкуренция на ключовите думи и CPC. С основните ни ключови думи можете да проверите и други алтернативни ключови думи, които също са важни за увеличаване на трафика ви.

Планиращ ключови думи на Google AdWords

За да използвате този инструмент за изследване на ключови думи, просто трябва да влезете в AdWords с вашия акаунт в Gmail. След това отидете на опцията за планиране на ключови думи. Тук трябва да предоставите ключови думи, целевите си страници и категорията на вашите продукти.

Ако фокусирате аудитории от САЩ, тогава можете също да определите държавата и езика. Опцията за период от време предоставя средномесечни търсения за избрания от Вас период от време. За разлика от други Най-добри инструменти за изследване на ключови думи, Google Планировчик на ключови думи няма ограничение за изследване на ключови думи.

С помощта на Google Плануващ на ключови думи можете:

 • Търсене на ключови думи и идеи за рекламни групи
 • Получавайте идеи за ключови думи и средномесечни търсения
 • Предоставя ви алтернативни предложения за ключови думи според вашата ключова дума
 • Вземете историческа статистика и прогнози за трафика
 • Търсете ключови думи въз основа на всяко конкретно местоположение и език

# 2. SEMrush (Вземете безплатната си пробна версия на стойност $ 150)

semrush

Ако все още не сте опитвали инструмент за изследване на ключови думи, тогава трябва да опитате Semrush. Semrush е компактно SEO решение за търговци.

Използвайки Semrush, можете да изследвате ключови думи. Докато анализирате ключова дума, ще получите под ръка актуализации на органично търсене, обем на търсене, CPC и конкуренция за всяка ключова дума. С основната си ключова дума ще получите ключови думи за съвпадение на фрази и свързани с тях ключови думи, които са полезни за повишаване на съдържанието ви.

Semrush също ви показва трудност с ключовите думи за ключовата дума, която търсите. Можете да знаете колко трудно е ключовата ви дума да вземете класирането на вашия конкурент в органичното търсене, така че можете да подобрите качеството на съдържанието си и да изградите повече връзки.

Semrush инструмент за изследване на ключови думи

Semrush предоставя над 25 международни бази данни с ключови думи, така че ако аудиториите ви са от всеки конкретен регион и имат многоезичен сайт, тогава можете да използвате същите бази данни за ключови думи в държавата. Така ще спестите парите си, както и времето.

Докато търсите ключовите думи, можете да използвате инструмента за проследяване на позицията на техния конкурент. Това дава отчета на вашия конкурент да разбере кой да подобри повече, за да победи конкурентите си.

Въпреки че инструментът за изследване на ключови думи Semrush е платен, можете да го използвате за Безплатно 14 дни. Сигурен съм, че наистина ще харесате този страхотен инструмент.

SEMrush

# 3. Ahrefs

Ahrefs инструменти за изследване на ключови думи

Когато става въпрос за подобряване на вашия трафик за търсене и изследване на ключови думи, тогава Ahrefs е на челната позиция.

Ahrefs предоставя страхотни функции на Explorer Explorer, чрез които можете да проверите за кои ключови думи се класират конкурентите ви и да видите кои ключови думи им носят най-органичен трафик за търсене.

Ahrefs има най-бързият аналог за обратна връзка система от всеки друг инструмент за изследване на ключови думи. Така можете лесно да видите източници на връзката на вашия конкурент.

Ahrefs страхотен инструмент за изследване на ключови думи ви предоставя хиляди предложения за ключови думи въз основа на основната ви ключова дума, така че никога няма да пропуснете предложения за ключови думи. С ключовата дума за търсене той показва и оценка на трудността на ключовите думи, показател за кликвания, обзор на SERP и история на позициите. Този инструмент не ви предлага само предложения за ключови думи, но ви дава високо точни номера на обем на търсене, които се актуализират всеки месец.

За разлика от други инструменти за изследване на ключови думи, Ahrefs има над 100 държави, поддържани база данни с ключови думи. Така че, независимо къде се намира вашият бизнес, вашата страна е най-вероятно в списъка. 

С една дума, Ahrefs е чудесен инструмент за ключови думи за SEO, който трябва да опитате.

Посетете Арефс

# 4. SpyFu

шпионски инструмент за изследване на ключови думи

SpyFu е един от най-добрите инструменти за изследване на ключови думи за SEO, който предоставя най-печелившите ключови думи за по-добро класиране и получаване на повече органичен трафик за търсене. Техният инструмент за ключови думи показва общи локални и глобални месечни търсения за всяка ключова дума. Наред с това, този инструмент предоставя и множество подобни ключови думи, които също се нуждаят от увеличаване на трафика.

Можете да търсите всеки домейн и да видите всяко място, където са се показали в Google. Дори можете да видите всяка ключова дума, която използват в AdWords.

SpyFu ключови думи

Използвайки техния инструмент за ключови думи, можете да направите както проучване на ключови думи, така и PPC изследвания. Това инструмент за ключови думи Ви предоставя само най-ценната ключова дума, която носи повече органичен трафик за търсене и елиминира лоши ключови думи. Така можете да спестите пари и време. Работете с най-печелившата ключова дума и увеличете трафика си стратегически.

Ако провеждате PPC кампания, тогава този инструмент за ключови думи е чудесен. Можете да потърсите конкурент и да получите техния списък с ключови думи, който използват в AdWords, и да видите колко кликвания получават и колко плащат за ключова дума.

Посетете SpyFu

# 5. Long Tail Pro

Продължителната опашка професионалист е един от най-добрите инструменти за изследване на ключови думи с дълга опашка. Независимо дали имате блог, бизнес или друг партньорски сайт, Long tail pro работи отлично навсякъде. Лесно ще намерите кои ключови думи са класирани в Google.

Платина с дълга опашкаС дълга опашка професионално можете да намерите ключови ключови думи, които носят трафик и повече клиенти на вашия сайт. Използвайки техния инструмент за изследване на ключови думи, можете да намерите вашите ключови думи и всички резултати от ключовите думи идват от инструмента за планиране на ключови думи на Google, който споменах преди.

Можете да персонализирате предпочитанията за търсене, като посочвате месечни търсения, предложени оферти и конкуренция по ключови думи. С основната си ключова дума ще получите и предложения за ключови думи с дълга опашка и месечен обем на търсене.

Посетете Long Tail Pro (Сега отстъпка 33%)

# 6. Moz Explorer Explorer

инструменти за изследване на ключови думи

Moz Explorer Explorer е един от най-добрите инструменти за изследване на ключови думи за SEO. Moz предоставя компактни SEO инструменти, които са необходими, за да увеличите трафика си стратегически. Можете също така да използвате техния специален инструмент Explorer Explorer, инструмент за търсене на връзки и инструмент за проследяване на ранг.

Използвайки техния инструмент за търсене на ключови думи, ще получите до 1000 предложения за ключови думи въз основа на основната си ключова дума. С основната ключова дума можете да проверите други алтернативни ключови думи и ключови думи с дълга опашка, които също помагат за привличане на трафик.

С тази инструмент за изследване на ключови думи, ще получите всички данни за месечни търсения, трудност на ключовите думи, възможност за кликвания, приоритет на ключовите думи и всички данни се актуализират всеки месец. Така ще ви информира всеки месец с току-що обновените ключови думи.

Moz Explorer Explorer1

От инструмента за разглеждане на ключови думи ще получите и анализ на SERP на вашата ключова дума и можете да видите кои домейни се класират в топ 10 списъка за тази ключова дума.

Другото им страхотно средство е „Site Crawler“ който идентифицира проблеми и корекции на SEO, които ще изведат уебсайта Ви на следващото ниво. Той насрочва SEO одити за всеки уебсайт и ви предоставя седмични отчети с данни, показващи счупени страници и проблеми.

Посетете Moz Explorer Explorer

# 7. KWFinder

kwfinder инструменти

KWFinder е друг страхотен инструмент за изследване на ключови думи за SEO. Можете да намерите куп ключови думи с къса и дълга опашка, свързани с вашата ниша с голям обем на търсене и ниска SEO степен на трудност.

За разлика от други инструменти за изследване на ключови думи, KWFinder дава предложения за ключови думи, базирани на въпроси. Например, ако търсите за „Инструмент за изследване на ключови думи“, този инструмент ще покаже резултати като снимката по-долу.

KWFinder Q

KWFinder ви дава точни данни за обема на търсене за вашите изследвания на ключови думи. Можете също да използвате този инструмент като Adwords и можете да изследвате ключова дума въз основа на всякакви страни, градове и различни езици. 

Той ви показва кои ключови думи са тенденция от последните 12 месеца и средния месечен обем на търсене. Освен това ще получите и средната CPC, PPC и ключовите думи.

Основният им план започва от $ 12/ месец и можете да спестите $ 199 на година.

Посетете KWFinder (Сега 58% отстъпка, купонът е добавен в тази връзка)

# 8. Wordtracker

WordTracker ключова дума

Wordtracker е друг най-добър инструмент за изследване на ключови думи, който помага за разрастването на вашия бизнес. Ако търсите каквато и да е ключова дума към уебсайта си в ниша, тя ви дава 200-300 свързани думи и фрази, които реалните хора наскоро въведеха в търсачките.

Ако прекарвате много време, за да намерите точни ключови думи, тогава използвайте Wordtracker инструмент. Дава ви само печеливши ключови думи и никога не бихте мислили сами. Можете също да получите предложения за ключови думи с дълга опашка от Wordtracker.

По време на изследването на ключовите думи можете да получите предложения за ключови думи от Wordtracker или Google. Ако искате да видите само високо търсени ключови думи, CPC и т.н., можете да персонализирате резултатите от търсенето си. Така той ще показва само резултатите, които сте задали.

Wordtracker осигурява,

 • Резултати от ключови думи въз основа на реални търсения от реални хора.
 • Директен достъп до най-новите данни.
 • Получете подробности за тенденциите в търсенето, показателите за SEO конкуренция.
 • Можете да получите предложения за ключови думи от множество източници, т.е. Google, YouTube и Amazon.

# 9. Ferzy

Ferzy Инструмент за резервиране на ключови думи

Ferzy е прост инструмент за изследване на ключови думи, който ви дава предложения за ключови думи въз основа на месечните търсения с Google за всяка конкретна ключова дума. Можете да видите средномесечни търсения и CPC за ключови думи. Можете да търсите по ключови думи по мъдър и предпочитан език.

С изследването на ключовите думи можете да видите кои домейни се класират в топ 10 на списъка в Google. Подобно на други най-добри инструменти за изследване на ключови думи, Ferzy също показва SEO трудност на всяка ключова дума

Цената им започва от $ 17 / месец което включва 100 търсения за 24 часа, 250 свързани ключови думи на търсене. Ако имате голям уебсайт и искате повече търсения, тогава можете да получите по-големия план.

Опитайте Ферзи безплатно (37% отстъпка)

заключение

Ако имате уебсайт … Ако искате трафик към вашия сайт … тогава инструмент за изследване на ключови думи е задължителен един ръчен инструмент за вас. Нямате нужда от куп инструменти за ключови думи, но се нуждаете от най-добрият инструмент за изследване на ключови думи, който е подходящ за вашия бизнес.

В тази статия обясних 9 най-добри инструменти за изследване на ключови думи за SEO. Всеки инструмент за ключови думи предоставя различен тип функции и цена. Така че е време да изберете идеалния инструмент за ключови думи.

Все още ли сте объркани! …..

Нашите препоръчани инструменти

1. Препоръчваме ви да използвате Semrush. Semrush е ан Всичко-в-едно-SEO инструмент и е подходящ за всякакъв вид ниша. Колкото и голям да е вашият уебсайт, той винаги работи като чар.

посещение Semrush

2. Ако особено имате нужда от инструмент за ключови думи за изследване на ключови думи с дълга опашка, тогава преминете към Long Tail Pro. Той е чудесен за изследване на ключови думи с дълга опашка и за проучване на ключови думи на амазонки.

посещение Long Tail Pro (Спестете 33% с годишния план)

3. Ако искате a евтин инструмент за ключови думи, след това отидете за KWFinder. Освен това е чудесен инструмент за изследване на ключови думи.

посещение KWFinder (Спестете 199 долара с годишния план)

Други статии, свързани със SEO, които не бива да пропускате,

 • 10 най-добри инструменти за проверка на обратната връзка за проверка на връзките на конкурентите
 • 10 най-добри работни начина за получаване на качествени връзки, за да пробиете ранга на конкурента
 • Най-лесният начин за настройка на Google AMP на WordPress

Ако тази статия ви харесва, моля, споделете я и не забравяйте да ни абонирате кикотене, Facebook, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector