9 najboljih alata za istraživanje ključnih riječi za povećanje organskog prometa – [2017 Edition]

Istraživanje ključnih riječi je najvažniji, vrijedniji i najučinkovitiji dio SEO. Za ovo vam treba Alati za istraživanje ključnih riječi. Alat za istraživanje ključnih riječi pomaže vam da pronađete vrijedne ključne riječi na temelju vaše niše. Pokazuje kako se određena ključna riječ pretražuje na glavnim tražilicama poput Googlea, Binga, Yahooa iz različitih regija.


S druge strane, nemoguće je znati ukupan opseg pretraživanja za različite mjesece u tražilicama. Dakle, alat za ključne riječi predstavlja vam ukupne rezultate pretraživanja sa samo jednim klikom.

Zašto su vam potrebni alati za istraživanje ključnih riječi?

Tajna korištenja alata za istraživanje ključnih riječi je dobivanje organskog prometa pretraživanja i pružanje ispravnih i profitabilnih prijedloga ključnih riječi u bilo kojoj niši.

Na primjer, imate tehnološku web stranicu i imate mnogo članaka. Ali niste koristili nijednu ključnu riječ koju korisnici pretražuju na tražilicama. Tako ne biste dobili mnogo organskog prometa pretraživanja.

Ako pišete članak o iPhoneu i ne znate koju ključnu riječ biste trebali upotrijebiti, tada vam alat za ključne riječi pruža sve rezultate pretraživanja koji se pretražuju na Googleu.

Primjer istraživanja ključne riječi

Uz primarnu ključnu riječ, ona također prikazuje više prijedloga ključnih riječi koje su također vrlo važne za dobivanje prometa. Također možete provjeriti CPC (cijena po kliku), PPC (plati po kliku), poteškoće s ključnim riječima itd.

U ovom članku pišem o 9 najboljih alata za istraživanje ključnih riječi koji će vam pomoći u rastu organskog prometa.

9 najboljih alata za istraživanje ključnih riječi za SEO

# 1. Google planer ključnih riječi (besplatno)

Alat za planiranje ključnih riječi besplatan je alat za istraživanje ključnih riječi koji se koristi i za izgradnju oglasne kampanje i istraživanja ključnih riječi. 

Možete pretraživati ​​ključne riječi i ideje za grupe oglasa. Možete unijeti ključnu riječ koja je vaša niša i dobiti kompaktni popis prosječnog mjesečnog pretraživanja, konkurencije ključnih riječi i CPC-a. S našim glavnim ključnim riječima možete provjeriti i druge zamjenske ključne riječi koje su također važne za povećanje prometa.

Google AdWords alat za planiranje ključnih riječi

Da biste koristili ovaj alat za istraživanje ključnih riječi, samo se morate prijaviti u AdWords putem svog Gmail računa. Zatim idite na opciju Planer ključnih riječi. Ovdje morate navesti ključne riječi, odredišne ​​stranice i kategoriju proizvoda.

Ako fokusirate publiku iz SAD-a, tada možete odrediti i zemlju i jezik. Opcija datumskog raspona pruža prosječne mjesečne pretrage za odabrani datumski raspon. Za razliku od drugih Najbolji alati za istraživanje ključnih riječi, Google Planner za ključne riječi nema ograničenje istraživanja ključnih riječi.

Korištenjem Google Planera za ključne riječi možete:

 • Pretražite ključne riječi i ideje za grupe oglasa
 • Dobijte ideje za ključne riječi i prosječna mjesečna pretraživanja
 • Daje vam alternativne prijedloge ključnih riječi u skladu s vašom ključnom riječi
 • Dohvati povijesnu statistiku i prognoze prometa
 • Pretražite ključne riječi na temelju bilo koje određene lokacije i jezika

# 2. SEMrush (Nabavite besplatno probno razdoblje u vrijednosti od 150 USD)

semrush

Ako još niste isprobali neki alat za istraživanje ključnih riječi, onda morate isprobati Semrush. Semrush je kompaktno SEO rješenje za trgovce.

Pomoću Semrush-a možete istraživati ​​ključne riječi. Dok analizirate ključnu riječ, dobit ćete pri ruci ažuriranja organskog pretraživanja, opsega pretraživanja, CPC-a i konkurencije za bilo koju ključnu riječ. Pomoću svoje primarne ključne riječi dobit ćete prijedlog za podudaranje ključnih riječi i srodne ključne riječi koji je koristan za poticanje vašeg sadržaja.

Semrush vam također pokazuje poteškoće s ključnim riječima za ključnu riječ koju tražite. Možete znati koliko je vašoj ključnoj riječi teško zauzeti rang vašeg konkurenta u organskom pretraživanju, tako da možete poboljšati kvalitetu svog sadržaja i izgraditi više veza.

Alat za istraživanje ključnih riječi Semrush

Semrush pruža preko 25 međunarodnih baza podataka ključnih riječi, tako da ako je vaša publika iz bilo koje određene regije i ima višejezično web mjesto, tada možete iste baze podataka ključnih riječi zemlje. To će uštedjeti vaš novac i, kao i vrijeme.

Tijekom pretraživanja ključne riječi možete upotrijebiti alat za praćenje položaja njihovog konkurenta. Tako se u izvješću vašeg natjecatelja može razumjeti koji od njih treba poboljšati kako biste pobijedili svoje konkurente.

Iako je alat za istraživanje ključnih riječi Semrush plaćen, možete ga koristiti za besplatno 14 dana. Siguran sam da će vam se doista svidjeti ovo fenomenalno sredstvo.

SEMrush

# 3. Ahrefs

Alati za istraživanje ključnih riječi

Kada je riječ o poboljšanju prometa pretraživanja i istraživanja ključnih riječi, tada je Ahrefs na najvišoj poziciji.

Ahrefs nudi sjajne značajke programa Explorer putem kojih možete provjeriti po kojim se ključnim riječima rangiraju vaši konkurenti i vidjeti koje vam ključne riječi donose najviše organskog prometa pretraživanja.

Ahrefs ima najbrži gusjenica za povratnu vezu sustav nego bilo koji drugi alat za istraživanje ključnih riječi. Tako lako možete vidjeti izvore povratnog linka svog konkurenta.

Ahrefsov sjajni alat za ispitivanje ključnih riječi daje vam tisuću prijedloga ključnih riječi na temelju vaše glavne ključne riječi, tako da nikada nećete propustiti nijedan prijedlog ključnih riječi. Uz ključnu riječ za pretraživanje prikazuje i ocjenu teškoća s ključnim riječima, mjerenje klikova, pregled SERP-a i povijest položaja. Ovaj alat ne daje samo prijedloge ključnih riječi, već vam daje vrlo točne brojeve pretraživanja koji se ažuriraju svakog mjeseca.

Za razliku od ostalih alata za istraživanje ključnih riječi, Ahrefs ima više od 100 zemalja koje podržavaju baze podataka. Dakle, bez obzira gdje se vaša tvrtka nalazi, vaša je država najvjerojatnije na popisu. 

Jednom riječju, Ahrefs je izvrstan alat za ključne riječi za SEO koji biste trebali isprobati.

Posjetite Ahrefs

# 4. SpyFu

špijunski alat za istraživanje ključnih riječi

SpyFu je jedan od najboljih alata za istraživanje ključnih riječi za SEO koji nudi najprofitabilnije ključne riječi za bolji rang i dobivanje više organskog prometa pretraživanja. Njihov alat za ključne riječi prikazuje ukupno lokalno i globalno mjesečno pretraživanje bilo koje ključne riječi. Uz to, ovaj alat također nudi mnoštvo sličnih ključnih riječi koje su također potrebne za povećanje prometa.

Možete potražiti bilo koju domenu i vidjeti svako mjesto na kojem su se prikazali na Googleu. Čak možete vidjeti i svaku ključnu riječ koja se koristi u programu AdWords.

SpyFu ključne riječi

Pomoću njihovog alata za ključne riječi možete obaviti i istraživanje ključnih riječi i PPC istraživanje. Ovaj alat za ključne riječi pruža vam samo najvrijedniju ključnu riječ koja donosi više organskog prometa pretraživanja i eliminira loše ključne riječi. Tako možete uštedjeti novac i vrijeme. Radite s najprofitabilnijom ključnom riječi i povećajte svoj promet strateški.

Ako vodite kampanju PPC-a, onda je ovaj alat za ključne riječi izvrstan. Možete potražiti konkurenta i dobiti njihov popis ključnih riječi koji koriste u programu AdWords i vidjeti koliko klikova dobivaju i koliko plaćaju za ključnu riječ.

Posjetite SpyFu

# 5. Long Tail Pro

Dugi rep pro jedan je od najbolji alati za istraživanje ključnih riječi s dugim repom za SEO. Bez obzira imate li blog, tvrtku ili bilo koju drugu podružničku stranicu, Long tail pro odlično funkcionira svugdje. Lako ćete pronaći koje se ključne riječi rangiraju na Googleu.

Platinum s dugim repomS dugim repom pro, možete pronaći vrlo profitabilne ključne riječi koje donose promet i više vodi na vašu web lokaciju. Pomoću njihovog alata za istraživanje ključnih riječi možete pronaći ključne riječi, a svi rezultati ključnih riječi dolaze iz Googleovog alata za planiranje ključnih riječi koji sam već spomenuo.

Postavke pretraživanja možete prilagoditi određivanjem mjesečnih pretraživanja, predloženih ponuda i konkurencije ključnih riječi. Uz primarnu ključnu riječ, dobit ćete i prijedloge ključnih riječi s dugim repom i mjesečni opseg pretraživanja.

Posjetite Long Tail Pro (Sad 33% popusta)

# 6. Moz Explorer

alati za istraživanje ključnih riječi

Moz pretraživač ključnih riječi jedan je od najboljih alata pretraživača ključnih riječi za SEO. Moz pruža kompaktne SEO alate koji su potrebni da bi se strateški povećao vaš promet. Možete koristiti i njihov poseban alat za pretraživanje ključnih riječi, alat za povratne veze i alat za praćenje rangova.

Korištenjem njihovog pretraživača ključnih riječi, dobit ćete do 1.000 prijedloga ključnih riječi na temelju vaše primarne ključne riječi. S glavnom ključnom riječi možete provjeriti druge zamjenske ključne riječi i ključne riječi s dugim repom koje također pomažu u prometu.

S ovim alat za istraživanje ključnih riječi, dobit ćete sve podatke o mjesečnim pretraživanjima, poteškoćama s ključnim riječima, klikovima, prioritetom ključnih riječi i svi se podaci ažuriraju svakog mjeseca. Tako će vas svakodnevno ažurirati s novo osvježenim ključnim riječima.

Moz Riječ Explorer1

Pomoću alata za ispitivanje ključnih riječi dobit ćete i SERP analizu ključne riječi i možete vidjeti koje se domene nalaze na top 10 listi za tu ključnu riječ.

Njihov je još jedan sjajan alat “Alat za indeksiranje web lokacija” koji identificiraju SEO probleme i ispravke koji će vašu web lokaciju prebaciti na novu razinu. Zakazuje SEO reviziju za bilo koju web stranicu i pruža vam tjedna izvješća s podacima na kojima se vide slomljene stranice i problemi.

Posjetite Moz Explorer Explorer

# 7. KWFinder

kwfinder alate

KWFinder je još jedan sjajan alat za istraživanje ključnih riječi za SEO. Možete pronaći gomilu ključnih riječi s kratkim i dugim repom koje se odnose na vašu nišu s velikim količinama pretraživanja i niskim SEO teškoćama.

Za razliku od ostalih alata za istraživanje ključnih riječi, KWFinder daje prijedloge ključnih riječi na temelju pitanja. Na primjer, ako pretražite “Alat za istraživanje ključnih riječi”, ovaj će alat pokazati rezultate kao na slici ispod.

KWFinder Q

KWFinder vam daje točne podatke o obujmu pretraživanja za istraživanje ključnih riječi. Možete koristiti i ovaj alat kao što je Adwords i možete istražiti ključnu riječ na temelju bilo koje zemlje, gradova i različitih jezika. 

Pokazuje vam koje su ključne riječi u trendu za posljednjih 12 mjeseci i prosječni mjesečni opseg pretraživanja. Osim toga, dobit ćete i prosječne CPC, PPC i ključne riječi.

Njihov osnovni plan polazi od 12 $/ mjesec i možete uštedjeti $ 199 godišnje.

Posjetite KWFinder (Sad 58% popusta, Kupon je dodan u ovoj vezi)

# 8. Wordtracker

WordTracker ključna riječ

Wordtracker je još jedan najbolji alat za istraživanje ključnih riječi koji pomaže u rastu vašeg poslovanja. Ako pretražite bilo koju ključnu riječ na svojoj nišnoj web stranici, daje vam 200-300 srodnih riječi i izraza koje su stvarni ljudi nedavno upisali u tražilice.

Ako trošite puno vremena na pronalaženje točnih ključnih riječi, upotrijebite alat Wordtracker. Omogućuje vam samo profitabilne ključne riječi i nikad niste razmišljali sami. Od Wordtrackera također možete dobiti prijedloge ključnih riječi s dugim repom.

Tijekom istraživanja ključnih riječi možete dobiti prijedloge ključnih riječi od Wordtrackera ili Googlea. Ako želite vidjeti samo visoko tražene ključne riječi, CPC itd., Možete prilagoditi rezultate pretraživanja. Tako će se prikazati samo rezultati koje ste postavili.

Wordtracker pruža,

 • Rezultati ključnih riječi na temelju stvarnih pretraga stvarnih ljudi.
 • Izravan pristup najnovijim podacima.
 • Saznajte detalje o trendovima pretraživanja, mjernim podacima SEO natjecanja.
 • Možete dobiti prijedloge ključnih riječi iz više izvora, tj. Google, YouTube i Amazon.

# 9. Ferzy

Alat za rezerviranje ključnih riječi Ferzy

Ferzy je jednostavan alat za istraživanje ključnih riječi koji vam daje prijedloge ključnih riječi na temelju Google mjesečnih pretraživanja bilo koje određene ključne riječi. Možete vidjeti prosječne mjesečne pretrage i CPC za ključne riječi. Možete pretraživati ​​ključne riječi po mudrim i željenim jezicima zemalja.

Pomoću istraživanja ključnih riječi možete vidjeti koje se domene nalaze na top 10 listi na Googleu. Kao i drugi najbolji alati za istraživanje ključnih riječi, i Ferzy pokazuje SEO poteškoće bilo koje ključne riječi

Njihova cijena počinje od 17 $ / mj koji uključuje 100 pretraživanja u 24 sata, 250 povezanih ključnih riječi po pretraživanju. Ako imate veliku web stranicu i želite više pretraživanja, tada možete dobiti veći plan.

Isprobajte Ferzy besplatno (37% popusta)

Zaključak

Ako imate web stranicu … Ako želite promet na svojoj web stranici … tada alat za istraživanje ključnih riječi je neophodan jedan ručni alat za vas. Ne treba vam gomila alata za ključne riječi, ali trebate najbolji alat za istraživanje ključnih riječi koji odgovara vašem poslovanju.

U ovom sam članku objasnio 9 najboljih alata za istraživanje ključnih riječi za SEO. Svaki alat za ključne riječi pruža različitu vrstu značajki i cijene. Vrijeme je za odabir savršenog alata za ključne riječi.

Jeste li još uvijek zbunjeni! …..

Naši preporučeni alati

1. Preporučujemo vam da koristite Semrush. Semrush je an Sve-u-jednom-SEO alat i pogodan je za bilo koju nišu. Bez obzira koliko je vaša web stranica velika, ona uvijek djeluje poput šarma.

Posjetiti Semrush

2. Ako vam je posebno potreban alat za ključne riječi za istraživanje ključnih riječi s dugim repom, tada prijeđite na Long Tail Pro. Izvrstan je za istraživanje ključnih riječi s dugim repom i istraživanje pridruženih ključnih riječi na Amazonu.

Posjetiti Long Tail Pro (Uštedite 33% godišnjim planom)

3. Ako želite a jeftin alat za ključne riječi, onda idite na KWFinder. Također je odličan alat za istraživanje ključnih riječi.

Posjetiti KWFinder (Uštedite 199 dolara uz godišnji plan)

Ostali članci vezani uz SEO koje ne biste trebali propustiti,

 • 10 najboljih alata za provjeru povratnih veza za provjeru konkurentskih povratnih veza
 • 10 najboljih načina rada za dobivanje kvalitetnih povratnih veza za probijanje konkurentskih mjesta
 • Najlakši način za postavljanje Google AMP-a na WordPressu

Ako vam se sviđa ovaj članak, podijelite ga i ne zaboravite nas pretplatiti Cvrkut, Facebook, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map