A Google AMP beállítása a WordPress webhelyen (az AMP beépülő modul segítségével)

Tudja, hogy sok webhelytulajdonos elveszíti a bevétel 47% -át lassú oldalsebessége miatt? Igen, jól hallotta. Az oldalsebesség fenntartása létfontosságú tényező a SEO számára, mind a rangsorolási tényező szempontjából. Ha már optimalizálta az asztali verzió webhelyét, akkor törődnie kell a mobil verzió webhelyének optimalizálásával, mivel a természetes forgalom fele mobil eszközökről származik. Szóval, itt jön Google gyorsított mobil oldalak, más néven Google AMP. Ez egészen új kifejezés az új webhelytulajdonosok számára. Tehát ebben a cikkben meg fogjuk osztani a Mi az a Google AMP és hogyan kell a Google AMP-t beállítani a WordPress webhelyen.


A Google AMP beállítása a WordPressen

Mi a Google AMP??

2015. októberben a Google bejelentette egy mobil alapú projektet, amelyet mobil gyorsított mobil oldalaknak hívnak, más néven Google AMP. Ez egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a Google, a Facebook, a Twitter támogat. A gyorsított mobil oldalak (AMP) csak az alapvető HTML, CSS oldalakat tartalmazzák. Az AMP-oldal gyorsabban töltődik be, mint a normál oldalak.

Sok felhasználó nagyon lassú internetet használ a HTML, CSS, JS, hirdetéseket és néhány szkriptet tartalmazó weboldalak böngészéséhez. Tehát a lassú internet használatához sok időbe telik az oldalak megnyitása. Az AMP célja az oldalbetöltési sebesség gyorsabb növelése, mint a folyékony.

AMP példa

Ez egy példa az AMP-kompatibilis webhelyre.

Miért kellene azonnal engedélyeznie a Google AMP-t?

Ha használsz Gyorsított mobil oldalak (AMP), akkor webhelye bizonyos módon megjelenik a Google-on (különösen egy AMP-jelzéssel). A különbség AMP oldalak és a rendszeres oldalak láthatók azokban körhinta és keresztül AMP címke a Google keresési eredményeiben. Ezen felül van néhány előnye az AMP használatának,

 • A sebesség számít: Nem kétséges, hogy az AMP-kompatibilis oldalak valamivel jobbak, mint a normál oldalak. Sok felhasználó általában elhagy egy olyan weboldalt, amelynek betöltése három másodpercnél tovább tart. Tehát az AMP hozzájárulhat a visszafordulási arány csökkentéséhez és a konverziók számának növeléséhez.
 • Javítja a keresőmotorok rangsorolását: Bár az AMP-nek még nem célja, hogy független rangsorolási tényező legyen. De a Google jelenleg rendelkezik a mobilbarát rangsorolással, és mivel az AMP oldalak mobilbarát, ugyanazt a rangsorolást kapják.
 • Növeli az átkattintási arány: Ha tartalma megjelenik a körhintaban, akkor sokkal jobb láthatósága lesz, ami növeli annak valószínűségét, hogy az olvasó átkattint az Ön webhelyére.
 • Támogató hirdetések: Az AMP oldalak különféle típusú hirdetéseket is támogatnak, például az AdSense, a MediaNet, az Infolinks és még sok más. 
 • Sok nagyvállalati támogatás AMP: Nem kell félnie az AMP-től, mert azt olyan nagy technológiai szolgáltatók támogatják, mint a Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin stb..

# Sok olyan pletyka, hogy sok AMP-felhasználó nem tudja testreszabni oldalait, nem adhat hozzá hirdetési kódokat és a közösségi megosztás gombjait. De ez nem igaz. Hadd magyarázzam meg miért.

Nos, a fő WordPress AMP bővítmény az Automattic gyártója nagyon kevés funkcióval rendelkezik, amelyeket az 1. sz. szakaszban leírtunk, görgessen lefelé, hogy megnézze. Azt is megemlítettük, hogy néz ki, amikor te telepítő AMP plugin

Szüksége van tehát egy újabb AMP beépülő modulra a WP-hez, hogy további testreszabási lehetőségeket kapjon. Felvehet minden olyan dolgot, mint a hálózati hirdetések, a közösségi megosztás gomb, a Google Analytics stb. 

A Google AMP beállítása

Számos AMP bővítmény elérhető a WordPress plugin könyvtárban.

# 1 AMP by Automattic

AMP by Automattic

Ez a bővítmény lehetővé teszi a Google AMP beállítását a WordPress webhelyén. Ez egy nyílt forráskódú kezdeményezés, amelynek célja olyan mobil optimalizált tartalom biztosítása, amely bárhol azonnal betölti, még a lassú interneten is.

A beépülő modul aktiválása után az Ön összes webhelyén található AMP-kompatibilis verziók generálódnak. Az AMP hozzászóláshoz hozzáfűzéssel is hozzáférhet / Amp / a végén a bejegyzés URL-jét.

Például, ha a bejegyzés URL-je „http://example.com/2016/12/20/hello-world”, akkor az AMP verziója: „http://example.com/2016/12/20/hello -World / amp / „.

Ne felejtse el kattintani a Mentés gombra.

AMPAMP elrendezés

Ennek a pluginnak van bizonyos korlátozása. Az oldalak és az archívumok jelenleg nem támogatottak, és nem adhat hozzá megosztási gombot, kategóriát, kapcsolódó hozzászólásokat és hirdetéseket. Alapértelmezés szerint ez a bővítmény lehetővé teszi a webhely logóját és a webhely nevét.

# 2 AMP a WP számára

AMP a WP számára

Ez az „AMP for WP” plugin erősen ajánlott azok számára, akik szeretnék engedélyezze a Google AMP szolgáltatást a saját webhelyükön. Ez az egyéni AMP szerkesztő lehetővé teszi, hogy felülbírálja az Ön Tartalmát, amelyet a Bejegyzésben vagy az oldalon írt. Tehát hozzáadhatja a különböző tartalmakat csak az AMP számára. Teljesen érzékeny bővítmény, és 2 különböző kivitelben érkezik. Húzással & csepp funkcióval az oldal / feladási beállításokat kézzel állíthatja be.

Ezen felül hozzáadhat egyéni emblémát, közösségi megosztás gombot, a hozzá tartozó hozzászólásokat a bejegyzés alá, integrálhatja a Google Analytics szolgáltatást, és négy különböző pozícióban képes hirdetéseket felvenni..

AMP a WP testreszabásához

A beépülő modul telepítéséhez először az Automattic telepítenie kell az alapértelmezett AMP-beépülő modult. Vagy felkérjük a telepítésre. A plugin aktiválása után egy AMP beállítást fog látni a WordPress adminisztrációs panelen.

Az irányítópulton teheti meg a Google AMP beállítása lehetőségeket, mint az Ön igényeinek.

Jellemzők:

 • Egyéni AMP szerkesztő.
 • Mobil átirányítás.
 • ellenállás & Csepp oldal készítő.
 • Beépített két kivitelben.
 • AMP WooCommerce támogatás.
 • Fordítópanel & RTL elérhető.
 • Belső AMP összeköttetés.
 • Kapcsolódó hozzászólások a bejegyzés alatt.
 • Közösségi megosztás gombok.
 • Összesen 4 hirdetési hely az elrendezésben.
 • és még sok más…

A gyorsított mobil oldalak (AMP) megtekintése a Google Search Console-ban

Amikor beállítja a Google AMP-t a WordPress blogjában, megnézheti ezeket a gyorsított mobil oldalakat a Google Search Console-ban. A megtekintéshez jelentkezzen be a Google Search Console-ba. Most menj ide Keresési megjelenés> Gyorsított mobil oldalak.

Tekintse meg az AMP-t a Google Search Console-ban

Ha helyesen a Google AMP beállítása a WordPress blogjában, majd megnézheti ezeket a gyorsított mobil oldalakat. Ha nem jelenik meg, várjon egy kicsit. Megmutatja azokat az oldalakat, amelyeket már indexeltek. Ha nem nyújtotta be webhelytérképét a Google Search Console-hoz, az nem jelenik meg.

Tudja meg, hogyan lehet helyesen elküldeni a webhelytérképet a Google Search Console-ba.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map