A Yoast WordPress SEO beépülő moduljának telepítése (2017-es kiadás)

A WordPress SEO esetében a Yoast az legjobb SEO plugin a WordPress számára. A Yoast SEO-t a Yoast korábban WordPress SEO néven ismerte. A Yoast SEO plugin telepítése azonban nem a vége. Meg kell megfelelően setup Yoast WordPress SEO plugin. Még egy kis hiba is súlyosan csökkentheti a forgalmat, és megakadályozhatja az oldalak indexelését a Google Webmester Eszközökbe. Tehát a Yoast beépülő modul telepítése után mindenképpen tisztában kell lennie a Yoast SEO beállítással, amelyet alkalmaz. Ebben a cikkben megosztjuk A Yoast SEO plugin telepítése, jellemzői, és Yoast SEO beállítások.


Yoast SEO szolgáltatások:

A Yoast a WordPress SEO bővítmények ingyenes és fizetett változatát is kínálja. Nézzük meg a szolgáltatásokat:

Ingyenes verzió Yoast SEO szolgáltatások listája:

 • 1 fókusz kulcsszó és tartalomelemzés
 • Google előnézet
 • Bejegyzés címe és Meta leírása
 • A robotok meta konfigurációja
 • Olvashatóság ellenőrzése
 • Zsemlemorzsa és Canonicals
 • XML webhelytérképek
 • Ismétlődő tartalom-ellenőrző
 • RSS továbbfejlesztések

Fizetett verzió Yoast SEO szolgáltatások listája:

 • Több fókusz kulcsszó
 • Átirányító kezelő
 • Közösségi előnézetek
 • Belső összeköttetés
 • Insights
 • Prémium támogatás

Ár: 69 USD

SEO adatátviteli eszköz (Import & SEO beállítások exportálása más pluginekből)

Ha már használ egy másik SEO bővítményt, mint például az All in One SEO, a HeadSpace2, a wpSEO stb., Akkor exportálhatja a SEO beállításait, és alkalmazhatja a Yoastra.. 

Ha éppen telepítette a Yoast SEO bővítményt, akkor lehet, hogy nem látja az összes lehetőséget. Az összes lehetőség eléréséhez engedélyeznie kell a „Speciális beállítási oldalakat” a Yoast Features szolgáltatásból. Go SEO> Tábornok> Funkciók, engedélyezze az „Speciális beállítások oldalait”, majd kattintson a mentések módosítására.

Ezután menj ide SEO> Eszközök> Import és export. Innentől importálhat beállításokat más SEO pluginokból, és exportálhatja beállításait egy másik blogban történő felhasználáshoz.

élesztőbeállítások importálása és exportálása

Hogyan telepítsük a Yoast SEO bővítményt

A Yoast SEO plugin telepítéséhez lépjen a következőbe: Irányítópult> Dugó> Új hozzáadása. Keresése Yoast SEO és telepítse. Akkor aktiválnia kell.

Telepítse és aktiválja a Yoast SEO bővítményt

*Ha engedélyezte a Google XML webhelytérképeket, akkor tiltsa le vagy külön problémákat okozhat, ha a Yoast SEO-vel együtt használják, és lelassíthatja webhelyét.

Hogyan állítsd be a Yoast SEO beépülő modult

Ebben az útmutatóban megmutatjuk Hogyan állítsd be a Yoast SEO bővítményt amit a weboldalunkon használunk.

Tartalomjegyzék – Yoast SEO beállítások

 1. Tábornok
 2. Jellemzők
 3. Az Ön adata
 4. Webmestereszközök
 5. Biztonsági beállítások
 6. Címek & Metas
 7. Társadalmi
 8. XML webhelytérképek
 9. További beállítások
 10. Eszközök
 11. Search Console

Irányítópult:

Először lépjen a WordPress oldalra Irányítópult> SEO> Irányítópult. Az irányítópult részben értesítést kap a Yost SEO problémáiról & értesítéseket. Nincs további konfigurálható beállítás.

Yoast SEO irányítópult

1. Általános beállítások

Most menjen az Általános fülre, és megkérdezi, hogy nyissa meg a Konfigurációs varázslót. Javasoljuk, hogy hagyja figyelmen kívül ezt a beállítást, mert ez konfigurálja az alapértelmezett értéket Yoast SEO beállítások lépésről lépésre.

Általános élesztő SEO beállítás

2. Jellemzők

A Szolgáltatások lapon engedélyezheti vagy letilthatja az olvashatóság elemzését. Hozzáteszi a tartalom elemzési fület a metaboxba, és elemzi az oldal tartalmát, amely segít jobb tartalom megírásában.

Kulcsszóelemzés engedélyezése. Ez felveszi a kulcsszó fület, és minden kulcsszóval kapcsolatos javaslatot megad, amelyben egy adott kulcsszóra szeretne összpontosítani, és rangsorolni szeretné.

Kapcsolja ki az OnPage.org integrációt és az Admin sáv menüt is.

Yoast SEO szolgáltatások

Most kattintson a módosítások mentése elemre a beállítások tárolásához.

Miután engedélyezte az Speciális oldal opciókat, látni fogja ezeket az extra lehetőségeket:

Yoast Advance Options

3. Az Ön adata

Az információ lapon írja be webhelyének nevét, és alternatív nevet is, ha van. Ezután, ha úgy dönt, hogy Ön személy, akkor csak a nevét adja meg, és ha a társaságot választja, meg kell írnia a cég nevét és logóját.

Yoast SEO Site Info

4. A Webmestereszközök ellenőrzése

A Yoast Settings egyik legfontosabb dolga az, hogy ellenőrzi webhelyét a Webmestereszközökbe, például a Google, a Bing, a Yahoo stb. Ha webhelyét már ellenőrizték, akkor itt nem kell semmiféle műveletet végrehajtania. Itt adhatja meg az ellenőrző meta értékeket.

Yoast SEO Webmester Eszközök

5. Biztonsági beállítások

Ha nem bízik a szerzőkben, letilthatja azt. Eltávolítja a kulcsszó fület a metaboxból, és letiltja az összes SEO-val kapcsolatos javaslatot. De azt javasoljuk, hogy tiltsa le.

Yoast biztonsági beállítások

6. Címek & Metas

1. Általános

A címekben & Metas fülön válassza ki a szimbólumot, amelyet címeválasztóként használni szeretne. Ez a bejegyzés címe és a webhely neve között jelenik meg. Ezeket a szimbólumokat ugyancsak ki vannak emelve, ha a keresési eredmények között megjelennek.

Yoast SEO címek és meták

2. Honlap

Most kattintson a Címek „Kezdőlap” fülre & Metas szakasz. Alapértelmezés szerint a Yoast SEO ezeket a változókat használja: “%% sitename %% %% page %%%% sep %% %% sitedesc %%”. Ez azt jelenti, hogy kiemeli a webhely nevét, az oldal nevét, a téma wp_title () címkéjében meghatározott elválasztót és a webhely leírását.

WPMyWeb példa

Meg kell adnia a címet és a webhely leírását, amelyet meg szeretne jeleníteni a Google keresésben. Ellenőrizze az alábbi képet egy példányért.

Yoast SEO Honlap beállításai

3. Post típusú

A „Post Type” lapon konfigurálhatja az összes hozzászólás SEO-ját. Alapértelmezés szerint hozzászólásai, oldalai és adathordozói lesznek. Ha egyéni típusú WordPress-t használ, akkor az alábbiakban további lehetőségeket láthat.

Ha azt szeretné, hogy a keresőmotorokban megjelenjen a dátum, akkor jelölje be a „Dátum a kivonat előnézetében” elemet. Növeli az átkattintási arányt (CTR), ha a tartalom új.

Élesztő postai típusok

4. Taxonómiák

A taxonómia a Setup Yoast SEO egyik legfontosabb része. Ha úgy dönt, hogy indexeli a kategóriás oldalakat, akkor a Keresési eredmények megjelenítik a kategória oldalait. Ha van blog webhelye, akkor nem javaslom, hogy indexelje kategóriáit vagy címkéit.

Ha azonban van e-kereskedelme vagy online vásárlási webhelye, akkor engedélyezheti, hogy kategóriáinak indexálódjon. Ehhez gondosan meg kell terveznie őket, kulcsszavakat kell hozzáadnia a metaleíráshoz, és sok kategóriára van szüksége a tartalomhoz.

A címkék nem hasznos oldalak a látogatók számára, és másolatot okozhatnak. Tehát nem indexelheti őket.

Yoast Taxonomies

5. A Szerző Archívum beállításai

A szerzői archívumok beállításaiban nem mutatom be őket, hogy elkerüljem a tartalom ismétlődését.

A Yoast Author Archives beállításai

6. Helyi szintű meta-beállítások

Ha meg akarja akadályozni, hogy a „oldal” vagy a / page / 2 megjelenjen a keresési eredmények között, akkor állítsa ezt egyszerűen „index nélkül” -re..

Ugyanezt tegye a „meta kulcsszavak címkéje” esetén is.

Végül engedélyezze a „Force noodp meta robotok tag weboldalon” elemet, hogy megakadályozzák a keresőmotorokat, hogy az összes oldal keresési eredményeiben használják a DMOZ leírásokat..

Yoast SEO Meta beállítások

7. Társadalmi

A Társadalmi számlák lapon be kell írnia a közösségi profil URL-jét. Ha már rendelkezel azokkal a szociális számlákkal, amelyeket az alábbiakban látok, akkor csak be kell írnod ​​az URL-t. Tájékoztatja a keresőmotorokat, hogy megtudja, mely társadalmi profilok kapcsolódnak ehhez az oldalhoz.

A Yoast SEO további közösségi beállításokat biztosít a Közösségi számlák lapon, azaz a Facebook, a Twitter, a Pinterest és a Google+. Megmutatjuk, hogyan kell setup Yoast SEO Társadalmi számlák.

Élesztő szociális számlák

1. A Facebook beállításai

Engedélyezze az „Open Graph meta data” megnyitását a Facebook beállításai között. Amikor megosztja oldalait a közösségi hálózatokon, hozzáadja az Open Graph metaadatait webhelyének fejrészéhez.

A „Kezdőlap beállításai” menüben képet, címet és leírást adhat hozzá, vagy másolhatja az otthoni metaleírást.

Ha egy alapértelmezett képet ad hozzá az „Alapértelmezett beállítások” elemhez, akkor ezt a képet akkor használja, ha az üzenetét / oldalát kép nélkül osztja meg. A Facebook Insights használatához hozzá kell adnia a Facebook App azonosítót.

Yoast Facebook beállítások

2. Twitter beállítások

Engedélyezze az „Twitter-kártya adatainak hozzáadása” elemet, és állítsa be az alapértelmezett kártya típusát: Összegzés nagy képpel. Ez kiemeli a bejegyzés / oldal összefoglalását nagy képpel.

Yoast SEO Twitter beállítások

3. Pinterest beállítások

Először meg kell erősítenie webhelyét a Pinterest segítségével. Ehhez kattintson az alább kiemelt linkre, és átirányítja Önt a Pinterest oldalra. Ezután egyszerűen másolja a metacímkét, és illessze be a megerősítő mezőbe. Ne felejtsd el kattintani a Módosítások mentése gombra.

Yoast Pinterest

4. A Google+ beállításai

A Google+ beállítás megegyezik a Pinterest beállításával. Csak add hozzá a Google + -profilod URL-jét, és kattints a mentések módosítására.

Yoast Google Plus beállítások

8. XML webhelytérképek

A Yoast SEO lehetővé teszi XML webhelytérképek létrehozását, amely elősegíti, hogy webhelye gyorsan indexálódjon a keresőmotorok által. Bár sok online webhelytérkép-generáló eszköz elérhető, de a Yoast SEO egyszerűvé tette, és egyetlen kattintással létrehozhat..

Először engedélyeznie kell az XML webhelytérkép funkciót a Yoast SEO Settings alkalmazásból, majd kattintson az „XML webhelytérkép” linkre a webhelytérkép link eléréséhez. Ezután el kell küldenie az XML webhelytérképet a Google Webmester Eszközökbe.

Yoast XML Sitemaps beállítások

1. Post típusok

A webhelytérkép-beállítások feladtípusok lapján engedélyezze a webhelyek térképen a hozzászólásokat és az oldalakat. Ezt a webhelytérképen is felveszik. Ha a médiát szeretné a webhelytérképben, akkor engedélyezze azt.

Élesztő postai típusok

2. Kizárt hozzászólások

A vessző beírásával kizárhatja a hozzászólásokat a webhelytérképből. De ez nem ajánlott, maradjon alapértelmezett.

Élesztő kizárt hozzászólások

3. Taxonómiák

A taxonómia egy poszt-csoportosítási mechanizmus. A hozzászólások és az egyéni hozzászólás-típusok csoportosításához használják. Csak a „Kategóriák” taxonómiákat használom, a többi nem szükséges.

Yoast Taxonomies beállítások

9. Haladó

1. Zsemlemorzsa

A zsemlemorzsa a navigációs útvonal, amely jelzi az oldal helyzetét a webhelyen. Ez a Webmestereszközöknek is segítséget nyújt a webhely felépítésének megértésében. Ha te engedélyezze zsemlemorzs, az oldalod / a hozzászólási útvonalad a következőképpen jelenik meg a Search Console-ban:

Engedélyezze a zsemlemorzsát

De ha te disable Zsemlemorzsa, az Ön oldalának / hozzászólásának útvonala megjelenik a Keresési konzolokban, mint ez és ez 

Kapcsolja ki a Breadcrumbs opciókat

Engedélyezheti vagy letilthatja a Breadcrumbs-t is.

Yoast Breadrumbs

2. Permalinks

Ezt a Permalinks beállítást használom a webhelyemre. Kevés olyan beállítás van, amelyeken gondosan kell konfigurálni őket.

A „Kategória URL” megtartásával minden kategória URL-jéhez hozzáad egy kategóriát. Ha a mellékletek URL-jét átirányítja a szülő bejegyzés URL-jére, akkor a mellékletek átirányítják az eredeti bejegyzéshez.

A következő lehetőség az, hogy eltávolítsuk a „stop szavak slugs-ből” szöveget. Ez elősegíti a tisztább URL-ek létrehozását, mivel automatikusan eltávolítja a stop szavakat tőlük. Segít a kisebb URL-ek létrehozásában is. Tehát állítsa be az „Eltávolítás”.

A következő lehetőség a? Választocom változók eltávolítása. Megakadályozza a reprezentációt.

Yoast Permalinks

3. RSS

Ez automatikusan hozzáad tartalmat az RSS-hírcsatornához. Átrendezheti őket a megadott változók szerint. Yoast RSS

10. Szerszámok

A Yoast SEO import / export funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a beállítások importálását más SEO pluginokból és exportálást is. Ezen túlmenően, ez az eszköz lehetővé teszi, hogy gyorsan megváltoztasd a bejegyzés címét és leírását anélkül, hogy belemennél az egyes oldalak szerkesztőjébe.

A „Fájlszerkesztő” eszköz lehetővé teszi, hogy innen szerkeszthesse a robots.txt és .htaccess fájlokat. De mielőtt megváltoztatná a fájl bármelyikét, készítsen biztonsági másolatot ezekről a fájlokról.

Yoast Tools

11. Keresőpult

Ha már elküldte a webhelytérképet a Google Search Console-hoz, akkor lekérdezte a Google Search Console adatait. Csak be kell integrálnia a Google Search Console-t a Yoast SEO-hez, és megkapja egy engedélyezési kódot. Most egyszerűen adja hozzá a kódot ide, és kattintson a hitelesítésre. 

Yoast Search Console

Ebben a bejegyzésben megosztottam hogyan a Yoast SEO plugin konfigurálása és beállítása a WordPress számára. Ha ez a bejegyzés segített a Yoast WordPress SEO plugin beállításában, akkor kérjük, ossza meg ezt a cikket. Ha bármilyen javaslata van, kérjük, ossza meg velünk észrevételeit. Itt is találhat minket Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map