Cara Menambah Coretan Soalan Lazim Ke WordPress Dengan Plugin Kandungan Berstruktur (Yang Harus Meningkatkan Kedua Tayangan + Klik)

03.06.2020
SEO 'Cara Menambah Coretan Soalan Lazim Ke WordPress Dengan Plugin Kandungan Berstruktur (Yang Harus Meningkatkan Kedua Tayangan + Klik)
0 6 мин.

Google diumumkan mereka kini menyokong data berstruktur FAQ.


Ini bermakna anda boleh menambahkan bahagian FAQ ke coretan anda, menjadikan anda muncul!

Kami akan menggunakan pemalam yang sama digunakan Neil Patel yang mana satu Plugin Kandungan Berstruktur. Sepengetahuan saya, ini adalah satu-satunya tutorial yang tidak menggunakan penjana kod FAQ yang janggal, sambil membimbing anda melalui proses langkah demi langkah. Bahagian terbaik – hanya memerlukan kira-kira 5 minit setiap halaman.

Google mempunyai garis panduan kerana menambahkan coretan kaya FAQ, seperti memastikan semua kandungan FAQ dapat dilihat oleh pengguna anda, mengelakkan iklan, dan tidak membenarkan pengguna mengemukakan jawapan alternatif.

Saya pasti akan membaca semua itu.

Apakah Corak Soalan Lazim FAQ?
Coretan kaya FAQ memerlukan bahagian FAQ di halaman / siaran anda yang mengandungi senarai soalan dan jawapan. Apabila ditandai dengan betul, ini dapat muncul sebagai hasil kaya dalam hasil carian dan di Google Assistant. Ini, seterusnya, dapat membuat anda menonjol sambil meningkatkan kadar klik-tayang.

Soalan Lazim Coretan Google

Inilah cara mendapatkannya:

1. Pasang Plugin Kandungan Berstruktur

Saya tahu plugin ini hanya mempunyai beberapa ulasan, tetapi dengar.

Dalam Video YouTube Call Neil Patel, dia menunjukkan kepada anda cara menambah coretan FAQ.

Masalahnya ialah, dia tidak memberitahu anda plugin mana yang dia gunakan. Nasib baik, kawan saya Cole dari Mendedahkan mengisi saya. Ini adalah Plugin Kandungan Berstruktur yang mempunyai sedikit ulasan, tetapi berfungsi seperti mimpi. Saya menggunakannya di laman web WordPress saya sendiri dan secara harfiah tidak mungkin lebih mudah. Periksa bahagian soalan lazim artikel ini untuk melihat contoh pemalam ini.

Kandungan Berstruktur JSON-LD wpsc - pemalam WordPress

2. Tambah Soalan Lazim Ke Halaman

Langkah 1: Pasang Plugin Kandungan Berstruktur.

Langkah 2: Edit halaman atau siaran.

Langkah 3. Klik menu lungsur Soalan Lazim di penyunting WYSIWYG.

Soalan Lazim Berbilang

Langkah 4: Tambahkan soalan dan jawapan anda (saya cadangkan 3-8).

Plugin Kandungan Berstruktur

Langkah 5: Klik butang OK, dan pemalam akan melakukan selebihnya.

Seperti apa kod di halaman anda:

[sc_fs_multi_faq headline-0 = ”h3 ″ question-0 =” Soalan anda 1 ″ answer-0 = ”Jawapan anda 1 ″ image-0 =” ”headline-1 =” h3 ″ question-1 = ”Soalan anda 2 ″ jawapan -1 = “Jawapan anda 2 ″ gambar-1 =” “tajuk-2 =” h2 ″ soalan-2 = “Soalan anda 3 ″ jawapan-2 =” Jawapan anda 3 ″ gambar-2 = “” hitung = “3 ″ html = “false” css_class = “kelas anda”]

3. Ikuti Garis Panduan Soalan Lazim Google

Google mempunyai Garis panduan Soalan Lazim yang mesti anda baca:

Garis Panduan Kandungan Soalan Lazim Kaya

Ringkasan:

 • Jangan menjadi spam atau menyertakan iklan
 • Semua kandungan Soalan Lazim mesti dilihat oleh pengguna anda
 • Soalan Lazim harus ditulis oleh laman web itu sendiri, bukan pengguna
 • Sekiranya pengguna dapat menghantar ulasan, gunakan Q&Markup sebaliknya
 • Soalan harus merangkumi keseluruhan teks soalan, dan jawapan harus merangkumi keseluruhan teks jawapan (petunjuk: cuba sertakan sebahagian soalan dalam jawapan anda)

4. Kosongkan Cache

Setelah anda menambah bahagian Soalan Lazim, kemas kini siaran dan kosongkan cache halaman.

Kosongkan cache

5. Halaman Ujian Dalam Ujian Hasil Kaya Google

Jalankan halaman hingga Ujian Keputusan Kaya Google untuk memastikan markup itu sah:

Ujian Keputusan Kaya Google

6. Minta Pengindeksan Melalui Pemeriksaan URL Google

Di Search Console, pergi ke Alat Pemeriksaan URL dan klik permintaan pengindeksan. Google akan merangkak halaman dan mengemas kini hasil carian mereka dengan segera (biasanya memerlukan beberapa minit).

FAQ Permintaan Pengindeksan

Pengesahan Pemeriksaan URL Google

7. Periksa Hasil Dalam 2-3 Minit

Coretan kaya FAQ anda akan segera dipaparkan di Google:

Coretan Soalan Lazim

8. Cari Kesalahan Soalan Lazim di Search Console

Google menambah yang baru Bahagian Soalan Lazim ke Konsol Carian Google:

Tab Soalan Lazim Google Search Console

Ini menunjukkan berapa banyak halaman yang mempunyai markup FAQ yang sah, dan halaman mana yang mempunyai kesalahan:

Data Berstruktur Soalan Lazim Google Search Console

9. Kumpulkan Soalan Lazim Melalui Jawapan Orang Awam

Perlu idea untuk Soalan Lazim anda?

Jawab Orang Awam menunjukkan soalan umum yang dicari orang mengenai topik tertentu (diambil dari Pelengkap Autolok Google). Ini bukan sahaja alat kegemaran saya untuk mencari idea FAQ, tetapi penyelidikan kata kunci dan coretan yang diketengahkan peluang juga. Semakin hijau bulatan, semakin banyak carian yang terdapat dalam soalan. Anda boleh membuat Soalan Lazim berdasarkan populariti soalan.

Kata kunci Soalan Lazim

10. Plugin Skema Lain

Plugin Skema Mana Yang Perlu Saya Pilih?
Ia bergantung pada jenis skema yang anda mahukan. Untuk bintang ulasan, saya menggunakan WP Review Pro oleh MyThemeShop. Untuk Soalan Lazim, saya menggunakan Kandungan Berstruktur sejak Soalan Lazim dan Q Yoast&Satu blok hanya berfungsi dengan Gutenberg. Untuk resipi, saya mungkin akan menggunakan WP Recipe Maker. Dan untuk AMP (halaman mudah alih yang dipercepat), saya sama sekali tidak akan menggunakan apa-apa kerana AMP boleh merosakkan penukaran anda.

Plugin Skema

Plugin Skema Untuk Dielakkan

11. Soalan Lazim

Berikut adalah rupa plugin Structured Content pada halaman (anda juga boleh menyesuaikan CSS):

&# x2705; Pemalam mana yang terbaik untuk menambahkan Soalan Lazim?

Plugin Kandungan Berstruktur adalah cara termudah untuk menambah coretan FAQ ke halaman / catatan (ini adalah plugin yang sama yang digunakan oleh Neil Patel).

&# x2705; Bagaimana anda menambahkan emoji hijau itu ke Soalan Lazim?

Anda boleh menambahkan emoji ke FAQ. Cukup salin emoji yang ingin anda gunakan dan tambahkan sebelum soalan. Saya menggunakan tanda semak dengan latar hijau, tetapi anda boleh memilih dari ribuan!

&# x2705; Soalan Lazim akan ditunjukkan secara automatik di Google?

Mereka seharusnya. Ultimatley Google memutuskan sama ada mereka akan menunjukkan FAQ dalam hasil carian walaupun anda menandainya dengan betul. Walau bagaimanapun, dengan pemalam yang betul, anda seharusnya dapat menambahkan coretan kaya FAQ hampir 100% sepanjang masa, terutamanya jika topik yang memerlukan Soalan Lazim.

&# x2705; Bolehkah anda benar-benar mendapat FAQ yang muncul di Google dalam 5 minit?

Ya awak boleh. Setelah halaman markup anda, kosongkan cache dan serahkan URL ke alat Pemeriksaan URL Google. Setelah beberapa minit, anda akan melihatnya di hasil carian Google.

&# x2705; Bolehkah pengguna mengemukakan jawapan untuk soalan?

Tidak, coretan kaya FAQ harus ditulis oleh laman web itu sendiri, tanpa ada cara bagi pengguna untuk mengemukakan jawapan alternatif. Sekiranya pengguna dapat menghantar jawapan, gunakan Q&Coretan yang kaya.

&# x2705; Berapa lama Soalan Lazim akan berlaku?

Tiada siapa yang tahu. Google mempunyai sejarah penghentian ciri. Tetapi ia seperti Pengarang Google … semasa ia ada, anda juga boleh memanfaatkannya. Dan jika tidak, pesaing anda akhirnya akan melakukannya.

&# x2705; Adakah Soalan Lazim meningkatkan kadar klik-tayang saya?

Itu memang sesuai untuk saya, tetapi ia bergantung sepenuhnya pada kualiti penulisan, topik yang anda bahas, dan sama ada anda memikat orang untuk mengklik hasil anda. Ia pasti meningkatkan kesan!

Dalam beberapa kes, ia sangat berbaloi. Sekiranya ia membantu pengguna dan menghalangnya daripada menghubungi meja bantuan mungkin ada kes penggunaan untuknya. https://t.co/DESJjilv5D

– Arnout Hellemans (@hellemans) 13 Jun 2019

Alternatif: Tambah Coretan Soalan Lazim Menggunakan Penjana Kod

Saya telah mencuba beberapa penjana coretan kaya FAQ, termasuk Matthew Woodward, tetapi tidak ada yang berjaya. Setiap kali saya menyalin / menampal kod, tidak ada yang muncul di pos saya. Itulah sebabnya saya mengesyorkan menggunakan pemalam Kandungan Berstruktur. Ringan dan bagus sekali.

Alat Penjana Coretan Kaya Halaman FAQ

Adakah Anda Berfikir Soalan Lazim Akan Berakhir?
Siapa tahu? Google sentiasa menghentikan sesuatu. Tetapi semasa berada di sini, saya akan memanfaatkan sepenuhnya. Tidak banyak orang yang melaksanakan coretan kaya FAQ dan ini akan membezakan anda daripada persaingan. Walaupun dihentikan, Soalan Lazim masih berguna untuk dimuatkan di halaman ini.

Dapatkannya.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector