Cara Mendapatkan Pautan Masuk: 7 Strategi Yang Sebenarnya Berfungsi

03.06.2020
SEO 'Cara Mendapatkan Pautan Masuk: 7 Strategi Yang Sebenarnya Berfungsi
0 9 мин.

Adakah laman web anda mengalami kekurangan pautan?


Anda mungkin pernah mendengar betapa pentingnya pautan balik untuk SEO (kira-kira 40% daripada Faktor kedudukan Google). Tetapi mendapatkan pautan masuk tidak mudah. Daripada keluar dan membina pautan di laman web luaran, Matt Cutts Google kata kita perlu dapatkan pautan melalui kandungan kreatif.

Dan kerana sebahagian daripada membuat kandungan “baik” menjadikan halaman / catatan anda menonjol, saya hanya merasa sesuai untuk menggunakan satu set pensil berwarna cemerlang untuk menyalakan halaman ini dengan keperibadian. Saya sebenarnya meminjam idea ini dari sebuah artikel di Search Engine Journal (hanya mereka menipu dan menggunakan anak anjing yang comel). Walau apa pun, menjadikan kandungan anda visual, berguna, dan mudah dilayari adalah MENGAPA orang akan memautkannya. Orang tidak memaut ke apa-apa – anda perlu melakukan sesuatu yang berbeza.

Pensel warna

Isi kandungan

 1. Buat Kandungan Pendidikan
 2. Tingkatkan Kandungan Anda
 3. Tambah Video
 4. Buat Infografik
 5. Hantar Kandungan Panjang
 6. Perbaiki Reka Bentuk Anda
 7. Lakukan Lebih Banyak Pemasaran Kandungan

1. Buat Kandungan Pendidikan

Ini adalah jenis kandungan yang sebenarnya ingin DIHUBUNGI oleh orang-orang, mereka bukan hanya akan datang sendiri. Saya pakar dalam SEO untuk WordPress sehingga kebanyakan orang mencari pertolongan mengkonfigurasi Plugin SEO Yoast, atau bagaimana membuat laman WordPress memuatkan lebih cepat. Ini adalah beberapa topik utama yang ingin dipelajari orang dan saya telah menghabiskan MINGGU untuk menulis tutorial ini. Merekalah yang saya letakkan di depan dan tengah dalam menu navigasi saya dan yang paling banyak saya pautkan di laman web saya. Sekiranya anda mempunyai kata kunci bernilai tinggi tetapi hanya catatan yang biasa-biasa saja, anda harus cuba meningkatkan kandungannya.

Apa yang berlaku apabila anda mengambil pos perubatan dan melabur beberapa hari menjadikannya tutorial terbaik dalam talian? Tutorial Yoast saya meningkat dari 5 lawatan / hari menjadi 100 lawatan / hari (semuanya dari SEO) dalam masa 24 jam setelah menerbitkannya semula dengan kandungan baru. Kini ia mempunyai lebih dari 190 komen dan TON pautan dari orang yang menjumpainya melalui Google. Sudah tentu ia berada di peringkat pertama untuk kata kunci (Tetapan SEO Yoast) selama bertahun-tahun kerana saya telah melabur berjam-jam ke dalam kandungan. Apabila Matt Cutts mengatakan untuk “membuat kandungan yang baik” itulah maksudnya.

Panduan Pengoptimuman Kelajuan WordPress

Anda perlu kenal pasti topik utama dan tulis ‘panduan utama’ untuk setiap topik. Ya, memerlukan satu minggu untuk menulis hanya satu artikel, tetapi itulah yang diperlukan sekiranya anda mahukan 100 lawatan / hari tambahan melalui satu pos. Kandungan yang baik AKAN membuahkan hasil terutamanya sejak Google mula menghukum laman web dengan kandungan berkualiti rendah. 90% pautan saya adalah ke tutorial SEO saya.

Membuat artikel yang menyasarkan kata kunci bernilai tinggi (topik pendidikan) membantu anda:

 • Menetapkan pos lalu lintas jangka panjang dan tinggi
 • Dapatkan pautan melalui trafik SEO yang dihasilkannya
 • Dipandang sebagai pihak berkuasa dalam industri anda
 • Dapatkan banyak komen / perbualan pada siaran tersebut
 • Memperolehi beberapa pengikut yang paling setia melalui pendidikan

2. Ratakan Kandungan Anda

Kandungan visual 40x lebih cenderung untuk dikongsi (sumber) dan walaupun grafik yang bagus jelas penting, jangan hadkan kandungan anda pada teks dan grafik. Masukkan status Twitter jika anda mengutip seseorang, gunakan susun atur 2 lajur untuk menyenaraikan kebaikan dan keburukan, menanamkan video, atau menggunakan jadual kandungan HTML seperti yang anda lihat di bahagian atas siaran ini untuk membantu orang menavigasi ke topik tertentu.

Saya secara peribadi suka menggunakan susun atur 2 lajur di banyak catatan blog saya. Saya juga tahu isi kandungan saya adalah 680 piksel (lebar) yang bermaksud jika saya menggunakan susun atur 2 lajur dengan foto, setiap foto akan menjadi 330 (w) jika anda mengira ruang 20 piksel di antara setiap lajur. Mengetahui dimensi anda membantu anda mengubah saiz gambar agar kelihatan lebih baik dan menjadikannya lebih cepat dimuatkan. Hanya petua ringkas untuk anda 🙂

Segi Empat Lebar Piksel 680

Walaupun khusus untuk WordPress, tutorial saya mengenai bagaimana memperbanyak kandungan di WordPress mempunyai BANYAK idea untuk mempelbagaikan kandungan anda. Ini termasuk cara menambahkan jadual kandungan HTML, menanamkan video YouTube tanpa penjenamaan Youtube, menanamkan status media sosial, fon gaya, dan idea lain. Berikut adalah beberapa cara untuk menjadikan kandungan anda lebih visual …

Idea Kandungan

 • Tambahkan jadual kandungan HTML untuk membantu navigasi
 • Reka bentuk infografik menggunakan canva.com atau mengupah pekerja bebas
 • Video yang disematkan, sesuai untuk anda sendiri jika ia adalah topik bernilai tinggi
 • Ikuti tangkapan skrin (saya melakukan banyak perkara sejak saya menulis blog mengenai WordPress)
 • Gunakan Carian Twitter Lanjutan untuk mencari tweet untuk dimasukkan ke dalam catatan anda
 • Pautan gaya (dan warna hover mereka) pada siaran anda sehingga senang dilihat
 • Gunakan jadual, susun atur 2 lajur, butang, senarai, item tebal, dan pilihan gaya lain
 • Menambah foto / bio di bar sisi blog anda supaya orang tahu siapa yang menulis artikel tersebut

3. Tambah Video

Orang suka video (dan suka memautkannya juga), tetapi hanya sedikit pemilik laman web yang melakukannya. Membuat video anda sendiri jika pasti disukai jika anda mempunyai masa, tetapi walaupun mencari video yang bermanfaat di Youtube menambah banyak nilai pada kandungan anda, seperti apa yang dikatakan oleh Matt Cutts mengenai pautan…

Dengar, saya seorang lelaki introvert yang benar-benar tidak selesa membuat tutorial SEO (saya masih merasa ngeri ketika saya mendengar diri saya bercakap). Tetapi teka apa? Saya mempunyai lebih dari 200,000 tontonan di antara semua video YouTube saya dan mendapat pautan, pelanggan, dan penjualan gabungan melalui video ini. Semasa saya menulis artikel yang sangat penting di laman web saya (seperti tutorial saya di mengoptimumkan kandungan untuk kata kunci) Saya akan membuat video dan memasukkannya ke dalam tutorial itu. Video bukan sahaja menarik pautan kerana orang menyukainya, tetapi dengan memasukkan video di laman web anda, anda juga dapat meningkatkan interaksi dengan kandungan anda (waktu rata-rata di halaman) yang digunakan Google untuk menentukan kedudukan anda.

Kedudukan yang lebih tinggi, lebih banyak pautan, lebih banyak pelanggan, dan lebih banyak jualan daripada orang yang melihat video anda. Itu seperti menang-menang-menang-menang! Menghisapnya, dapatkan kamera, dan mula membuat beberapa video.

4. Reka Bentuk Infografik (Dalam 10 Minit)

Apa lagi yang suka dihubungkan oleh orang lain? Infografik. Baca ini artikel oleh HubSpot yang mengatakan kandungan visual 40x lebih cenderung untuk dikongsi. Anda boleh membuatnya sendiri menggunakan pembuat infografik percuma seperti canva.com atau mengupah pereka infografik bebas dengan harga sekitar $ 100- $ 400 bergantung pada grafik, seberapa terperinci arahan anda, dan kadar freelancer.

Infografik ini benar-benar memerlukan saya 10 minit untuk membuat…

seo-link-building-infographic

Saya masih berusaha mengikuti video saya, tetapi anda semestinya meluangkan masa untuk video atau infografik – idealnya kedua-duanya jika anda mempunyai masa / wang. Saya menggesa anda untuk membuat beberapa video atau infografik dan melihat apa yang berlaku. Saya yakin lalu lintas ke pos anda akan meningkat dua kali ganda, dan begitu juga pautan anda.

5. Isi Kandungan Panjang

Salah satu kesalahan TERBESAR yang saya lihat adalah orang membuang kandungan pendek (biasanya kebanyakan teks) dan bertanya-tanya mengapa ia tidak memberi peringkat. Sekiranya anda ingin berada di halaman pertama Google dan orang yang memautkan anda, kandungan anda harus lebih baik (dan lebih teliti) daripada orang lain di belakang anda. Kandungan yang lebih panjang mendapat kedudukan lebih tinggi dalam enjin carian dan catatan dengan 3000+ perkataan sangat sesuai. Sekiranya anda menggunakan WordPress, Yoast SEO Plugin mengira jumlah perkataan untuk anda di tab analisis kandungan, jika tidak, anda boleh menampal artikel penuh anda dalam Dokumen Google dan melakukan pengiraan kata.

Apabila saya menyemak semula catatan lama untuk meningkatkan kandungan, saya cuba menambah sekurang-kurangnya 500 perkataan. Anda boleh merancang topik utama (subjudul), menambah senarai isi pada mulanya dengan tajuk kecil itu, kemudian menambahkan bahagian tambahan pada artikel. Lakukan penyelidikan dan kata kunci Google anda, lihat apa yang ditulis oleh orang lain, kemudian sertakan topik yang anda fikir akan menjadikan artikel anda lebih baik.

6. Perbaiki Reka Bentuk Anda

Orang memaut ke laman web yang kelihatan baik. Ini TIDAK perlu mengeluarkan banyak wang. Dengan harga $ 40 / jam, anda boleh menyewa pemaju luar negara yang mahir freelancer.com yang boleh membantu anda merancang atau merancang semula laman web anda. Saya telah bekerja dengan pembangun WordPress yang sama (Pronaya) selama 5 tahun yang hanya $ 40 / jam dan membantu saya membina lebih dari 25 laman web ketika saya menjalankan perniagaan reka bentuk WordPress kecil. Anda boleh mengambilnya dengan mendaftar untuk akaun freelancer dan mencari pengguna BDkamol. Saya melaburkan $ 20,000 kepadanya selama 5 tahun kerana dia bagus.

pronaya-freelancer

Walaupun itu bermaksud memindahkan anda ke tema WordPress dari StudioPress (Tema responsif mudah alih yang sangat bagus), saya melakukan ini dan ini telah membuahkan hasil kepada saya. Laman web lama saya tidak responsif jadi saya berhijrah ke StudioPress dan walaupun saya tidak dapat mengaitkannya secara langsung dengan pertumbuhan pautan, ia kelihatan lebih baik, memuat dalam masa kurang dari 1 saat, dan lebih mesra SEO. Secara amnya lebih baik laman web anda (dan lebih mudah bagi orang untuk mencari barang) kerana lebih banyak orang akan memautkan anda.

7. Lakukan Lebih Banyak Pemasaran Kandungan

Sebaik sahaja anda membuat sekeping kandungan yang MENAKJUBKAN di sekitar kata kunci bernilai tinggi dan menerbitkannya, anda perlu melihatnya. Berikut adalah beberapa cara mudah untuk melakukannya …

 • Hantarkan buletin
 • Kirimkannya di rangkaian sosial anda
 • Sertailah kumpulan Facebook dan kongsi bila perlu
 • Hantarkan e-mel kepada blogger di industri anda yang berminat
 • Sebutkan orang dalam artikel sebenar (kemungkinan mereka akan memautkannya)
 • Terbitkan wawancara dan petikan dari Twitter untuk memasukkan lebih banyak orang
 • Adakan peraduan, hadiah, dan potongan sebagai balasan untuk berkongsi kandungan anda
 • Buat video YouTube mengenai topik tersebut dan tinggalkan pautan dalam keterangan

Elakkan Menyewa “Pembina Pautan”

Anda boleh menyewa freelancer bangunan pautan luar negara di laman web seperti freelancer.com dan kerja kerja.com tetapi saya TIDAK akan melakukannya sejak itu ini boleh memberi anda hukuman Google. Saya berusaha dengan beberapa freelancer bangunan pautan (sangat tinggi) dan mereka menjadikan saya peringkat lebih tinggi Perundingan SEO WordPress dan perkhidmatan lain. Tetapi cukup pasti, dalam beberapa bulan Saya mendapat penalti Google dan lalu lintas saya menjadi separuh. Saya memerlukan beberapa bulan (dan banyak kerja keras) untuk pulih dari hukuman ini, jadi tolonglah diri anda dan elakkan melakukannya bersama.

Selain itu, Matt Cutts mengatakan bahawa kita seharusnya memperoleh penghubung, bukan membangunnya.

bangunan matt-cutts-link

Beberapa kaedah “membina bangunan” yang benar-benar berfungsi:

Itu semua yang saya dapat! Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai cara mendapatkan pautan masuk ke laman web anda, masukkan saya di komen (senang membantu). Ingatlah, orang secara semula jadi ingin memautkan ke kandungan yang baik sehingga itulah satu-satunya perkara terpenting yang boleh anda lakukan untuk mempercepat pertumbuhan pautan anda.

Sorakan,
Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector