Cara Mendapatkan Pautan Semula Jadi dan Asli ke Laman WordPress Anda

Teliti kata kunci, tulis kandungannya, optimalkannya, terbitkan.


Ini nampaknya proses SEO yang baik di halaman tetapi tidak ada satu langkah penting … setelah anda menerbitkan kandungan, anda belum selesai mengoptimumkannya sehingga anda berjaya membina beberapa pautan dalaman untuk itu. Ini adalah kaedah termudah untuk dapatkan pautan ke laman web anda dan anda akan ketinggalan? Tidak lagi…

Pautan ke halaman adalah kira-kira 20% dari kedudukannya dan cara yang lebih baik untuk membuatnya daripada menggunakan kandungan yang sudah anda tulis. Yang mesti anda buat hanyalah cari kandungan yang berkaitan di laman web / blog anda dan pautan ke halaman baru itu. Ini dapat meningkatkan kedudukan halaman dan membantunya diindeks lebih cepat di enjin carian. Dan bahagian yang terbaik adalah … hanya memerlukan masa sekitar 3 minit untuk dilakukan.

Oleh itu, apabila anda menerbitkan halaman atau siaran, jangan berhenti di situ. Baca artikel ini kemudian luangkan 3 minit tambahan untuk membina beberapa pautan dalaman. Halaman anda boleh mula naik 20% lebih tinggi…

Ciri Pautan Tahap HalamanFaktor Kedudukan Google – Moz

Pautan Dari Halaman / Catatan Yang Berkaitan

Cari WordPress – cari halaman / catatan anda yang ada untuk mendapatkan kandungan yang relevan mengenai topik tersebut. Anda mungkin tidak menemui semuanya (WordPress hanya menunjukkan kandungan yang merangkumi kata kunci yang tepat), tetapi ini adalah permulaan yang baik. Pergi ke halaman tersebut dan cari bahagian di mana anda menyebut topik tersebut, kemudian buat pautan dalaman ke halaman baru anda. Anda mungkin boleh memikirkan beberapa halaman dan catatan di bahagian atas kepala anda JIKA anda mempunyai cukup kandungan … jangan menjejak halaman dengan pautan kerana hanya mengeluarkan sejumlah jus pautan. Di sini saya menggunakan Yoast sebagai topik:

Carian WordPress

Cari di Google – cari di Google untuk: site: yourwebsite.com “kata kunci anda” dan anda akan melihat halaman di laman web anda yang berkaitan dengan kata kunci tersebut. Ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk mencari senarai kandungan yang lebih luas di mana anda boleh mendapatkan pautan dalaman.

Cari di Google Untuk Pautan Dalaman

Gunakan Konsol Carian Google – jika anda mahukan pautan dari halaman pihak berkuasa tertinggi anda, pergi ke Konsol Carian Google dan pergi ke Cari Trafik -> Pautan ke Laman Web Anda. Pergi ke “kandungan yang paling banyak dihubungkan” anda (anda akan melihatnya di sebelah kanan) dan melihat halaman yang relevan dari mana anda boleh mendapatkan pautan. Halaman yang mempunyai lebih banyak pautan cenderung mempunyai lebih banyak kuasa pautan.

Kebanyakan Halaman ke LinkedIn - Konsol Carian Google

Amalan Terbaik Menghubungkan Dalaman

Sekarang anda di mana untuk mendapatkan pautan dalaman, berikut cara melakukannya…

Mempelbagaikan Teks Anchor Anda – banyak pautan dalaman yang menunjuk ke halaman yang sama harus mempunyai teks jangkar yang berbeza-beza (teks yang dipaparkan pautan) sehingga tidak menggunakan teks jangkar yang sama berulang-ulang. Setiap teks jangkar harus unik, deskriptif, dan TIDAK kaya dengan kata kunci. Memaut ke halaman yang sama dengan pautan teks jangkar kaya kata kunci berulang digunakan, tetapi sejak itu Penguin Google ini kelihatan spam dan boleh mengambil risiko penalti. Jadikannya panjang dan deskriptif.

Gunakan Pautan Dalam – bukannya memaut ke halaman rumah atau kenalan anda, pautan ke halaman yang lebih dalam (tidak begitu jelas) akan membantu pembaca mencari maklumat yang lebih spesifik mengenai topik tertentu, dan ini adalah halaman yang paling memerlukan pautan. Anda mahu anda mengaitkan jus untuk disebarkan … anggap laman web anda sebagai ekosistem di mana semuanya perlu dihubungkan bersama.

Ketahui Struktur Terbaik – struktur pautan dalaman yang “sempurna” memang ada, tetapi ambil dengan sebutir garam. Tidak realistik setiap laman web mengikuti ini tetapi mengetahui konsepnya membantu.

Struktur Pautan Dalaman

Elakkan Pemalam Pemaut Dalaman Automatik – apabila anda menggunakan kata kunci tertentu, plugin ini akan mencetuskan pautan dalaman untuk dibuat ke halaman tertentu yang anda tetapkan. Kedengarannya jalan pintas yang baik tetapi ini tidak diperibadikan seolah-olah anda memasukkan pautan secara manual. Tambahan banyak plugin ini tidak membenarkan berlainan teks jangkar (seperti yang saya nyatakan sebelumnya) sehingga mereka juga boleh mengambil risiko penalti. Plugin “Post Berkaitan” juga tidak diperibadikan. Hanya elakkan perkara ini.

Kesimpulannya

Semasa saya menulis artikel ini, saya sedang berada di tengah-tengah projek penghubung dalaman yang besar untuk pelanggan yang mendorong saya menulis ini. Pasti bernilai menghabiskan masa terutama jika anda sudah mempunyai beratus-ratus artikel di mana anda boleh menambah pautan dalaman. Sekiranya anda hanya mempunyai 20 atau lebih halaman, anda mungkin perlu buat lebih banyak kandungan untuk melakukannya dengan berkesan, tetapi saya akan mulakan sekarang supaya anda terbiasa dengan pautan dalaman dan mengoptimumkan kandungan anda.

Banyak tugas SEO memerlukan banyak masa, tetapi pautan dalaman tidak dibandingkan dengan berapa banyak nilai yang anda dapat lakukan. Oleh itu, jika anda belum melakukannya, kembali dan tambahkannya ke kandungan anda yang sedia ada atau sekurang-kurangnya mulakan kali anda menulis karya anda yang seterusnya. Serius, hanya memerlukan 3 minit. Seperti biasa, tinggalkan saya komen sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan – saya sedia membantu!

Sorakan,

Tandatangan Tom

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map