Een zoekwoordenlijst maken voor SEO (Apple-voorbeeld)

Een lijst met zoekwoorden is de blauwdruk voor SEO, zoals een sitemap voor uw website.


Het schetst de inhoud met zoekwoordtargeting die op uw site terechtkomt, uw URL-structuur en wordt zelfs gebruikt tijdens het bouwen van links. En als het niet goed is gedaan (u kiest niet de juiste zoekwoorden), zult u heel veel tijd besteden aan het ‘opnieuw optimaliseren’ van inhoud, anders krijgt u gewoon geen resultaten. Ik zal je laten zien hoe je een georganiseerde, goed onderzochte lijst met zoekwoorden kunt maken, zodat je je inhoud en URL’s rond die woordgroepen kunt ontwikkelen – en een betere kans hebt om te rangschikken op pagina 1.

Laten we nu uw lijst met zoekwoorden maken …

Begin met uw beoogde locatie

local-vs-national-keywords

Kleine stad – kleine steden hebben minder mensen, dus er zal een lager zoekvolume zijn. Dit betekent dat uw zoekwoorden breed zijn en dat u waarschijnlijk slechts één primair trefwoord in uw lijst heeft, dat op de startpagina moet worden getarget. Grotere markten = specifiekere zoekwoorden.

Grote stad – naast het opnemen van brede zinnen in uw lijst, moet u ook meer specifieke zinnen opnemen – aangezien er meer mensen in een stad zijn, is het zoekvolume hoger.

Nationaal – aangezien u uit een groter aantal zoekwoorden kunt kiezen, moet u de concurrentie van elk zoekwoord onderzoeken, zodat u weet voor welke u daadwerkelijk kunt rangschikken.

1. Kleine stad (kies brede zoekwoorden)

Lokale SEO-zoekwoorden

Ga naar google.com en gebruiken Google Autocomplete leren welke zoekwoorden mensen zoeken. Typ uw plaatsnaam gevolgd door eventuele trefwoorden wat je aanbiedt. Probeer meerdere varianten (bijv. Lake Bluff MacBook …) om te zien of er nog andere zijn. De kans is echter groot dat u slechts één primair zoekwoord heeft dat op de startpagina wordt getarget.

Als je wilt target meerdere steden, doe hetzelfde in Google Autocomplete voor elke stad om de populairste zinnen te zien. Uw lijst met zoekwoorden zou er ongeveer zo uit moeten zien …

 • Lake Bluff Apple Repair (gericht op homepage)
 • Lake Forest Apple Repair (nieuwe locatiegerichte pagina)
 • highland park appelreparatie (nieuwe locatiegerichte pagina)

2. Grote stad (kies specifieke zoekwoorden)

Gebruik dezelfde strategieën die hierboven zijn beschreven alleen naast de brede zinnen, zoek ook naar de meer specifieke zinnen die relevanter zijn voor uw specifieke producten / diensten …

Trefwoord voor grote steden

Of gebruik de “vul in de lege” methode die u nog meer zoekwoordideeën geeft …

Google Autocomplete Invullen The Blank

Speel met Google Autocomplete om trefwoorden te vinden voor uw verschillende producten / diensten …

Lange staart zoekwoorden

Schrijf ALLE producten / diensten op die u aanbiedt en leer trefwoorden voor elk …

Lijst met zoekwoorden

Doe hetzelfde voor andere Apple-producten. Elke minilijst moet uw verschillende soorten reparatieservices bevatten, net zoals ik deed voor de Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2, enz.

3. Nationaal (Kies specifieke zoekwoorden + Competitief onderzoek)

Omdat er een grotere pool van zoekwoorden is om uit te kiezen, moeten we de beste verfijnen door te leren hoe concurrerend elk zoekwoord is ten opzichte van het zoekvolume. Hierdoor blijven alleen de zoekwoorden over die de beste rankingkansen hebben. Anders besteed je tijd aan het maken van inhoud die gericht is op zoekwoorden waar je misschien nooit voor zou komen.

Stap 1: Schrijf AL uw producten / diensten op

Stap 2: Vind zeer specifieke (long-tail) zoekwoorden voor elk product / dienst …

Nationale trefwoorden

Een zoekwoord als ‘macbook pro laptop repair’ zal zeer concurrerend zijn omdat het een brede (nationale) zin is – en het gezond verstand vertelt ons dat er tonnen websites zullen zijn die hiervoor proberen te ranken. Maar een zoekwoord als ‘macbook pro reparatie van waterschade’ zal minder concurrerend zijn omdat het specifieker is. Dit zijn het type zoekwoorden dat u wilt targeten.

Terwijl brede zoekwoorden meer zoekvolume hebben, bieden de specifieke zoekwoorden zoals “macbook pro waterschadeherstel” meestal een betere kans. U bent op pagina 1 beter af voor een zoekwoord met 100 zoekopdrachten dan op pagina 13 voor een zoekwoord met 10.000 zoekopdrachten.

Stap 3: Wijs trefwoorden toe aan elk product / dienst

Stap 4: Filter zoekwoorden die te concurrerend zijn. Om dit te doen, zoekt u op elk trefwoord in Google en bekijkt u de resultaten. Deze indicatoren vertellen u of het te concurrerend is …

Zoekwoordconcurrentie

Dus in plaats van te kiezen voor “hoe je schulden kwijt kunt raken”, zouden we een specifiekere zin kiezen ….

Lange staart zoekwoorden

Alleen omdat een zoekwoord te concurrerend is, wil nog niet zeggen dat u het niet in uw lijst met zoekwoorden mag opnemen. Als een algemene pagina met al uw “appelreparatieservices” verbetert gebruikerservaring, maak je geen zorgen over de concurrentie. Maak de pagina voor uw bezoekers.

Zie zoekwoorden van concurrenten met HubShout WebGrader

U kunt meerdere websites doorlopen HubShout WebGrader om hun zoekwoorden te bekijken …

Lijst met zoekwoorden van concurrenten

Maak uw zoekwoordenlijst

Nu je weet hoe je een lijst met zoekwoorden maakt, ga je gang en doe het! Hier volgen enkele tips:

Gelijkaardige zoekwoorden – als twee trefwoorden hetzelfde betekenen (synoniemen, meervoudsvormen, woordgroepen met verschillende woordvolgorde), selecteer dan alleen het 1 meest relevante zoekwoord dat het beste aansluit bij het product / de dienst. Dit komt omdat u slechts één primair zoekwoord per pagina moet targeten. Bovendien analyseert Google’s algoritme goed gebruikersintentie en “automatisch” websites rangschikken voor gerelateerde uitdrukkingen, dus tenzij je het weet hoe u secundaire zoekwoorden kunt targeten wat niet eens zo goed werkt, selecteer gewoon het 1 zoekwoord dat het meest logisch is.

Startpagina trefwoord – moet meestal gericht zijn op het 1 belangrijkste zoekwoord waarvoor u wilt rangschikken.

Blogpost-zoekwoorden – gebruik Google Autocomplete om 1 trefwoord te vinden voor elk artikel dat u schrijft. Deze moeten niet-promotioneel zijn (bijv. Een “how to” -artikel) en moeten ook long-tail zijn. Een goed voorbeeld zou zijn “hoe je een macbook pro met een wit scherm repareert”.

Organiseer uw URL-structuur (bonusstap)

De zoekwoorden die u kiest, kunnen van invloed zijn op uw URL-structuur en de inhoud op uw site. Daarom is het een goed idee om een ​​zoekwoordenlijst te maken voordat u uw site bouwt …

Dit is hoe uw URL-structuur eruit zou kunnen zien:

 • website.com/ (homepage)
 • website.com/macbook-pro/ (schetst uw Macbook Pro-services)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (specifieke service)

En hier is een URL-structuur voor locatiespecifieke zoekwoorden:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Vragen? Opmerkingen? Laat het me weten!

Nadat u uw lijst met zoekwoorden heeft gemaakt, kunt u dat doen begin met het organiseren van uw permalinks, voeg de inhoud toe aan uw site en optimaliseer vervolgens de inhoud door uw zoekwoord te gebruiken in de paginatitel, SEO-titel, metabeschrijving, inhoud van de inhoud, enz. U hebt zojuist het moeilijkste deel van on-page SEO gedaan!

Als je vragen hebt over het maken van een lijst met zoekwoorden, stuur me dan een regel in de reacties. Ik help u graag met al uw vragen. Ik hoop dat je het artikel leuk vond!

Proost,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map