Πώς να ρυθμίσετε το Google AMP σε ιστότοπο WordPress (Χρήση της προσθήκης AMP)

04.06.2020
SEO 'Πώς να ρυθμίσετε το Google AMP σε ιστότοπο WordPress (Χρήση της προσθήκης AMP)
0 27 мин.

Γνωρίζετε ότι πολλοί κάτοχοι ιστότοπων χάνουν το 47% των εσόδων λόγω της αργής ταχύτητας σελίδας τους; Ναι, ακούσατε σωστά. Η διατήρηση της ταχύτητας της σελίδας είναι ένα ζωτικής σημασίας γεγονός για το SEO, ο δεύτερος παράγοντας κατάταξης Εάν έχετε ήδη βελτιστοποιήσει τον ιστότοπό σας για την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές, πρέπει να ενδιαφέρεστε για τη βελτιστοποίηση ιστότοπων για κινητές εκδόσεις, καθώς η μισή οργανική επισκεψιμότητα προέρχεται από κινητές συσκευές. Λοιπόν, έρχεται Google Accelerated Mobile Pages, γνωστός και ως Google AMP. Είναι ένας πολύ νέος όρος για νέους κατόχους ιστότοπων. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα κοινοποιήσουμε Τι είναι το Google AMP και πώς να ρυθμίσετε το Google AMP στον ιστότοπο του WordPress.


Ρυθμίστε το Google AMP στο WordPress

Τι είναι το Google AMP?

Τον Οκτώβριο του 2015, η Google ανακοίνωσε ένα έργο που βασίζεται σε κινητά, που ονομάζεται σελίδες για κινητές συσκευές με επιτάχυνση για κινητά, επίσης γνωστή ως Google AMP. Πρόκειται για ένα έργο ανοιχτού κώδικα που υποστηρίζεται από το Google, το Facebook, το Twitter. Οι Accelerated Mobile Pages (AMP) περιλαμβάνονται μόνο σε βασικές σελίδες HTML, CSS. Η σελίδα AMP φορτώνεται πιο γρήγορα από τις κανονικές σελίδες.

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν πολύ αργό Διαδίκτυο για πλοήγηση σε ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν HTML, CSS, JS, διαφημίσεις και ορισμένα σενάρια. Έτσι, χρησιμοποιώντας το αργό Διαδίκτυο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανοίξετε σελίδες. Ο στόχος του AMP είναι να αυξήσει την ταχύτητα φόρτωσης σελίδας πιο γρήγορα σαν υγρό.

Παράδειγμα AMP

Αυτό είναι ένα παράδειγμα ιστότοπου με δυνατότητα AMP.

Γιατί πρέπει να ενεργοποιήσετε το Google AMP αμέσως?

Εάν χρησιμοποιείτε Accelerated Mobile Pages (AMP), τότε ο ιστότοπός σας θα εμφανίζεται με συγκεκριμένο τρόπο στο Google (ειδικά με σήμα AMP). Η διαφορά μεταξύ Σελίδες AMP και οι κανονικές σελίδες μπορούν να προβληθούν σε αυτές στροβιλοδρόμιο και μέσω αυτών Ετικέτα AMP στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Εκτός αυτού, υπάρχουν ορισμένα οφέλη από τη χρήση AMP,

 • Η ταχύτητα έχει σημασία: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σελίδες με δυνατότητα AMP είναι ελαφρώς καλύτερες από τις κανονικές σελίδες. Πολλοί χρήστες συνήθως αφήνουν έναν ιστότοπο που διαρκεί περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση. Έτσι, το AMP θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης και στην αύξηση των μετατροπών.
 • Βελτιώνει την κατάταξη μηχανών αναζήτησης: Παρόλο που το AMP δεν προορίζεται ακόμη να είναι ανεξάρτητος παράγοντας κατάταξης. Ωστόσο, η Google έχει προς το παρόν ώθηση κατάταξης φιλική για κινητά και επειδή οι σελίδες AMP είναι φιλικές προς κινητά, λαμβάνουν την ίδια αύξηση κατάταξης.
 • Αυξάνει την αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων: Εάν το περιεχόμενό σας εμφανίζεται στο καρουσέλ, θα έχει πολύ μεγαλύτερη ορατότητα, γεγονός που θα αυξήσει την πιθανότητα ενός αναγνώστη να κάνει κλικ στον ιστότοπό σας.
 • Διαφημίσεις υποστήριξης: Οι σελίδες AMP υποστηρίζουν επίσης ποικιλία τύπων διαφημίσεων όπως το AdSense, το MediaNet, το Infolinks και πολλά άλλα. 
 • Πολλές μεγάλες εταιρείες υποστηρίζουν AMP: Δεν χρειάζεται να φοβάστε για το AMP, επειδή υποστηρίζεται από μεγάλους παρόχους τεχνολογίας όπως Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin κ.λπ..

# Υπάρχουν πολλές φήμες ότι πολλοί χρήστες AMP δεν μπορούν να προσαρμόσουν τις σελίδες τους, δεν μπορούν να προσθέσουν κωδικούς διαφημίσεων, κουμπιά κοινής χρήσης. Αυτό όμως δεν ισχύει. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω γιατί.

Λοιπόν, το κύριο Προσθήκη AMP WordPress από την Automattic έρχεται με πολύ λίγα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε στην # 1 ενότητα, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να το δείτε. Αναφέραμε επίσης πώς μοιάζει όταν εσείς ρυθμίστε την προσθήκη AMP

Επομένως, χρειάζεστε ένα άλλο πρόσθετο AMP για το WP για να λάβετε περισσότερες επιλογές προσαρμογής. Μπορείτε να προσθέσετε όλα τα πράγματα όπως διαφημίσεις δικτύου, κουμπί κοινωνικής κοινοποίησης, Google Analytics κ.λπ.. 

Πώς να ρυθμίσετε το Google AMP

Υπάρχουν πολλά πρόσθετα AMP στον κατάλογο προσθηκών WordPress.

# 1 AMP από την Automattic

AMP από την Automattic

Αυτή η προσθήκη σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε το Google AMP στον ιστότοπό σας στο WordPress. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ανοικτού κώδικα που στοχεύει στην παροχή βελτιστοποιημένου περιεχομένου για κινητά που μπορεί να φορτωθεί άμεσα παντού, ακόμη και στο αργό διαδίκτυο.

Μετά την ενεργοποίηση αυτής της προσθήκης, όλες οι αναρτήσεις στον ιστότοπό σας θα δημιουργηθούν εκδόσεις συμβατές με AMP. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις αναρτήσεις σας AMP προσαρτώντας /αμπέραζ/ στο τέλος των διευθύνσεων URL της ανάρτησής σας.

Για παράδειγμα, εάν η διεύθυνση URL της ανάρτησής σας είναι “http://example.com/2016/12/20/hello-world”, η έκδοση AMP θα είναι “http://example.com/2016/12/20/hello – κόσμος / amp / “.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

ΑΜΠΕΡΑΖΔιάταξη AMP

Υπάρχει κάποιος περιορισμός αυτής της προσθήκης. Οι σελίδες και τα αρχεία δεν υποστηρίζονται προς το παρόν και δεν μπορείτε να προσθέσετε κουμπί κοινής χρήσης, κατηγορία, σχετικές αναρτήσεις, διαφημίσεις. Από προεπιλογή, αυτή η προσθήκη επιτρέπει το λογότυπο και το όνομα του ιστότοπού σας.

# 2 AMP για WP

AMP για WP

Αυτό το πρόσθετο “AMP για WP” συνιστάται ιδιαίτερα για όσους το θέλουν ενεργοποιήστε το Google AMP στον ιστότοπό τους. Αυτός ο προσαρμοσμένος επεξεργαστής AMP σάς επιτρέπει να παρακάμψετε το περιεχόμενό σας που είχατε γράψει σε Δημοσίευση ή σελίδα. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε το διαφορετικό περιεχόμενο μόνο για AMP. Είναι πλήρως ανταποκρινόμενο plugin και έρχεται με 2 διαφορετικά σχέδια. Με drag & δυνατότητα απόθεσης, μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές σελίδας / ανάρτησης με μη αυτόματο τρόπο.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε προσαρμοσμένο λογότυπο, κουμπί κοινωνικής κοινοποίησης, σχετικές αναρτήσεις κάτω από την ανάρτηση, να ενσωματώσετε το Google Analytics και να μπορείτε να προσθέσετε διαφημίσεις σε 4 διαφορετικές θέσεις.

AMP για προσαρμογή WP

Για να ρυθμίσετε αυτήν την προσθήκη, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε την προεπιλεγμένη προσθήκη AMP από την Automattic. Ή θα σας ζητηθεί να το εγκαταστήσετε. Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την προσθήκη, θα δείτε μια επιλογή AMP στον πίνακα διαχείρισης του WordPress.

Από τον πίνακα ελέγχου, μπορείτε ρύθμιση Google AMP επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Χαρακτηριστικά:

 • Προσαρμοσμένος επεξεργαστής AMP.
 • Ανακατεύθυνση για κινητά.
 • Σέρνω & Εργαλείο δημιουργίας σελίδων.
 • Ενσωματωμένο με δύο σχέδια.
 • Υποστήριξη AMP WooCommerce.
 • Πίνακας μετάφρασης & RTL διαθέσιμο.
 • Εσωτερική σύνδεση AMP.
 • Σχετικές δημοσιεύσεις κάτω από την ανάρτηση.
 • Κουμπιά κοινής χρήσης.
 • Συνολικά 4 θέσεις υποδοχής διαφημίσεων σε όλη τη διάταξη.
 • και πολλά άλλα…

Τρόπος προβολής Accelerated Mobile Pages (AMP) στο Google Search Console

Όταν ρυθμίζετε το Google AMP στο ιστολόγιό σας στο WordPress, μπορείτε να δείτε αυτές τις Accelerated Mobile Pages από το Google Search Console. Για να το δείτε, συνδεθείτε στο Google Search Console. Τώρα πηγαίνετε στο Αναζήτηση Appeanence> Accelerated Mobile Pages.

Προβολή AMP στο Google Search Console

Εάν σωστά ρύθμιση Google AMP στο ιστολόγιό σας WordPress, τότε μπορείτε να δείτε αυτές τις Accelerated Mobile Pages. Εάν δεν εμφανίζεται, περιμένετε λίγο. Θα σας δείξει αυτές τις σελίδες, οι οποίες έχουν ήδη ευρετηριαστεί. Σε περίπτωση που δεν υποβάλατε το Χάρτη ιστοτόπου σας στο Google Search Console, δεν θα εμφανιστεί.

Μάθετε, πώς να υποβάλετε σωστά τον χάρτη ιστοτόπου του ιστολογίου σας στο Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector