Hoe Google AMP op WordPress-site in te stellen (met behulp van AMP-plug-in)

04.06.2020
SEO 'Hoe Google AMP op WordPress-site in te stellen (met behulp van AMP-plug-in)
0 5 мин.

Weet u dat veel site-eigenaren 47% van hun inkomsten verliezen vanwege hun trage paginasnelheid? Ja, je hebt het goed gehoord. Het handhaven van de paginasnelheid is een essentieel feit voor SEO, zowel de rankingfactor. Als u uw website of desktopversie al hebt geoptimaliseerd, moet u zich zorgen maken over site-optimalisatie voor mobiele versies, aangezien de helft van het organische verkeer afkomstig is van mobiele apparaten. Dus hier komt Google versnelde mobiele pagina’s, ook gekend als Google AMP. Het is een vrij nieuwe term voor nieuwe site-eigenaren. Dus in dit artikel zullen we delen Wat is Google AMP en hoe Google AMP in te stellen op de WordPress-site.


Stel Google AMP in op WordPress

Wat is Google AMP?

In oktober 2015 kondigde Google een mobiel project aan, genaamd mobiel versnelde mobiele pagina’s, ook wel bekend als Google AMP. Het is een open source project dat wordt ondersteund door Google, Facebook, Twitter. Accelerated Mobile Pages (AMP) zijn alleen opgenomen standaard HTML, CSS-pagina’s. AMP-pagina laadt sneller dan normale pagina’s.

Veel gebruikers gebruiken erg traag internet om op webpagina’s te surfen die HTML, CSS, JS, advertenties en sommige scripts bevatten. Met het trage internet kost het dus veel tijd om pagina’s te openen. Het doel van AMP is om de laadsnelheid van de pagina sneller te verhogen, zoals vloeistof.

AMP-voorbeeld

Dit is een voorbeeld van een voor AMP geschikte site.

Waarom zou u Google AMP meteen inschakelen??

Als je gebruikt Versnelde mobiele pagina’s (AMP), dan wordt uw website op een bepaalde manier weergegeven op Google (vooral met een AMP-bord). Het verschil tussen AMP-pagina’s en gewone pagina’s zijn te zien in hun carrousel en via hun AMP-label in zoekresultaten van Google. Daarnaast zijn er enkele voordelen van het gebruik van AMP,

 • Snelheid is belangrijk: Het lijdt geen twijfel dat voor AMP geschikte pagina’s iets beter zijn dan normale pagina’s. Veel gebruikers verlaten meestal een website die langer dan 3 seconden nodig heeft om te laden. AMP kan dus helpen het bouncepercentage te verlagen en de conversies te verhogen.
 • Verbetert zoekmachine ranking: Hoewel AMP nog niet bedoeld is als onafhankelijke rankingfactor. Maar Google heeft momenteel de mobielvriendelijke rankingboost en omdat AMP-pagina’s mobielvriendelijk zijn, krijgen ze dezelfde rankingboost.
 • Verhoogt de klikfrequentie: Als uw inhoud wordt weergegeven in de carrousel, heeft deze een veel hogere zichtbaarheid, waardoor de kans groter wordt dat een lezer doorklikt naar uw website.
 • Ondersteunende advertenties: AMP-pagina’s ondersteunen ook verschillende soorten advertenties zoals AdSense, MediaNet, Infolinks en nog veel meer. 
 • Veel grote bedrijfsondersteuning AMP: U hoeft niet bang te zijn voor AMP, omdat het wordt ondersteund door grote technologieleveranciers zoals Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin enz..

# Er gaan veel geruchten dat veel AMP-gebruikers hun pagina’s niet kunnen aanpassen, geen advertentiecodes kunnen toevoegen, geen social share-knoppen. Maar dit klopt niet. Laat me uitleggen waarom.

Nou, de belangrijkste WordPress AMP-plug-in door Automattic wordt geleverd met zeer weinig functies die we beschreven hebben in # 1 sectie, scroll naar beneden om het te zien. We hebben ook vermeld hoe het eruit ziet als jij AMP-plug-in instellen

U hebt dus een andere plug-in AMP nodig voor WP om meer aanpassingsmogelijkheden te krijgen. U kunt alle dingen toevoegen, zoals netwerkadvertenties, social share-knop, Google Analytics enz. 

Hoe Google AMP in te stellen

Er zijn veel AMP-plug-ins beschikbaar in de WordPress plug-in-directory.

# 1 AMP van Automattic

AMP van Automattic

Met deze plug-in kunt u Google AMP instellen op uw WordPress-site. Het is een open source-initiatief dat is bedoeld om voor mobiel geoptimaliseerde inhoud te bieden die onmiddellijk overal kan worden geladen, zelfs op het trage internet.

Na het activeren van deze plug-in worden alle berichten op uw site AMP-compatibele versies gegenereerd. U kunt ook toegang krijgen tot uw AMP-berichten door deze toe te voegen / amp / tot het einde van uw post-URL’s.

Als uw post-URL bijvoorbeeld ‘http://example.com/2016/12/20/hello-world’ is, is de AMP-versie ‘http://example.com/2016/12/20/hello -world / amp / “.

Vergeet niet op de knop Opslaan te klikken.

AMPAMP-indeling

Er is een beperking van deze plug-in. Pagina’s en archieven worden momenteel niet ondersteund en u kunt geen deelknop, categorie, gerelateerde berichten, advertenties toevoegen. Deze plug-in staat standaard uw sitelogo en sitenaam toe.

# 2 AMP voor WP

AMP voor WP

Deze plug-in “AMP voor WP” wordt sterk aanbevolen voor degenen die dat willen schakel Google AMP in op hun site. Met deze aangepaste AMP-editor kunt u uw inhoud overschrijven die u in de post of pagina had geschreven. U kunt dus de verschillende inhoud alleen voor AMP toevoegen. Het is een volledig responsieve plug-in en wordt geleverd met 2 verschillende ontwerpen. Met slepen & drop-functie, u kunt de pagina- / berichtopties handmatig instellen.

Meer dan dat, u kunt een aangepast logo, een knop voor sociaal delen, gerelateerde berichten onder het bericht toevoegen, Google Analytics integreren en in staat zijn om advertenties op 4 verschillende posities toe te voegen.

AMP voor WP-aanpassing

Om deze plug-in in te stellen, moet u eerst de standaard AMP-plug-in van Automattic installeren. Of u wordt gevraagd om het te installeren. Nadat je deze plug-in hebt geactiveerd, zie je een AMP-optie in je WordPress-beheerderspaneel.

Vanaf het dashboard kan dat Google AMP instellen opties als uw behoefte.

Kenmerken:

 • Aangepaste AMP-editor.
 • Mobiele omleiding.
 • Slepen & Zet Paginabuilder neer.
 • Ingebouwd met twee ontwerpen.
 • AMP WooCommerce-ondersteuning.
 • Vertaalpaneel & RTL beschikbaar.
 • Interne AMP-koppeling.
 • Gerelateerde berichten onder het bericht.
 • Knoppen voor sociaal delen.
 • Totaal 4 advertentieruimten in de lay-out.
 • en nog veel meer…

Hoe versnelde mobiele pagina’s (AMP) te bekijken in Google Search Console

Wanneer u Google AMP instelt in uw WordPress-blog, kunt u die versnelde mobiele pagina’s bekijken vanuit Google Search Console. Log in op Google Search Console om het te bekijken. Ga nu naar Zoek Appeanence> Versnelde mobiele pagina’s.

Bekijk AMP in Google Search Console

Als je goed bent Google AMP instellen in uw WordPress-blog, dan kunt u die versnelde mobiele pagina’s bekijken. Als dit niet het geval is, wacht dan even. Het toont u die pagina’s die al zijn geïndexeerd. Als u uw sitemap niet heeft ingediend bij Google Search Console, wordt deze niet weergegeven.

Lees hoe u uw blog-sitemap op de juiste manier indient bij Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector