Hoe Yoast WordPress SEO Plugin (Editie 2017) in te stellen

04.06.2020
SEO 'Hoe Yoast WordPress SEO Plugin (Editie 2017) in te stellen
0 10 мин.

Als het gaat om WordPress SEO, dan is Yoast de beste SEO-plug-in voor WordPress. Yoast SEO was voorheen bekend als WordPress SEO door Yoast. Maar het installeren van de Yoast SEO-plug-in is niet het einde. Je moet het goed doen setup Yoast WordPress SEO Plugin. Zelfs een kleine fout kan uw verkeer massaal verminderen en voorkomen dat uw pagina’s worden geïndexeerd naar Google Webmaster Tools. Dus na het installeren van de Yoast-plug-in, moet u absoluut duidelijk zijn over de Yoast SEO-instelling die u toepast. In dit artikel zullen we delen Hoe Yoast SEO Plugin te installeren, zijn kenmerken, en Yoast SEO-instellingen.


Yoast SEO-functies:

Yoast biedt zowel gratis als betaalde versie van WordPress SEO-plug-ins. Laten we de functies eens bekijken:

Gratis versie Yoast SEO Functielijst:

 • 1 focus trefwoord- en inhoudsanalyse
 • Google Preview
 • Titel en metabeschrijving plaatsen
 • Robots meta-configuratie
 • Leesbaarheidscontrole
 • Paneermeel en Canonicals
 • XML-sitemaps
 • Dubbele inhoudscontrole
 • RSS-verbeteringen

Betaalde versie Yoast SEO Functielijst:

 • Zoekwoord met meerdere focus
 • Redirect manager
 • Sociale voorbeelden
 • Interne koppeling
 • Inzichten
 • Premium ondersteuning

Prijs: $ 69

SEO Data Transporter (importeren & Exporteer SEO-instellingen van andere plug-ins)

Als u al een andere SEO-plug-in gebruikt, zoals All in One SEO, HeadSpace2, wpSEO enz., Dan kunt u hun SEO-instellingen exporteren en toepassen op Yoast. 

Als u zojuist de Yoast SEO-plug-in heeft geïnstalleerd, ziet u mogelijk niet alle opties. Om alle opties te krijgen, moet je “Geavanceerde instellingspagina’s” inschakelen vanuit Yoast Features. Ga SEO> Algemeen> Functies, schakel “Geavanceerde instellingenpagina’s” in en klik op Wijzigingen opslaan.

Ga daarna naar SEO> Hulpmiddelen> Importeren en exporteren. Vanaf hier kunt u instellingen importeren uit andere SEO-plug-ins en uw instellingen exporteren om deze op een andere blog te gebruiken.

yoast instellingen importeren en exporteren

Hoe Yoast SEO Plugin te installeren

Ga naar om de Yoast SEO-plug-in te installeren Dashboard> Plug-ins> Nieuw toevoegen. Zoeken Yoast SEO en installeer het. Dan moet je het activeren.

Installeer en activeer Yoast SEO Plugin

*Als je Google XML Sitemaps hebt ingeschakeld, schakel het dan uit, anders kan het problemen veroorzaken bij gebruik in combinatie met Yoast SEO en je site vertragen.

Hoe Yoast SEO Plugin in te stellen

In deze gids laten we zien hoe Yoast SEO Plugin in te stellen die we gebruiken op onze website.

Inhoudsopgave – Yoast SEO-instellingen

 1. Algemeen
 2. Kenmerken
 3. Uw info
 4. Webmasterhulpprogramma’s
 5. Veiligheidsinstellingen
 6. Titels & Metas
 7. Sociaal
 8. XML-sitemaps
 9. Geavanceerde instellingen
 10. Hulpmiddelen
 11. Search Console

Dashboard:

Ga eerst naar je WordPress Dashboard> SEO> Dashboard. In het dashboardgedeelte wordt u op de hoogte gebracht van Yost SEO-problemen & meldingen. Er hoeft geen verdere instelling te worden geconfigureerd.

Yoast SEO-dashboard

1. Algemene instellingen

Ga nu naar het tabblad Algemeen en u wordt gevraagd om de configuratiewizard te openen. We raden u aan deze optie te negeren omdat hierdoor de standaard wordt geconfigureerd Yoast SEO-instellingen stap voor stap.

Algemene Yoast SEO-instelling

2. Functies

Op het tabblad Functies kunt u de leesbaarheidsanalyse in- of uitschakelen. Het voegt een inhoudsanalyse-tabblad toe in de metabox en analyseert de inhoud van uw pagina die u helpt om betere inhoud te schrijven.

Schakel Zoekwoordanalyse in. Het voegt een trefwoordtabblad toe en geeft u alle trefwoordgerelateerde suggesties dat u zich op een bepaald trefwoord wilt concentreren en ervoor wilt rangschikken.

Schakel ook de integratie van OnPage.org en het Admin-balkmenu uit.

Yoast SEO-functies

Klik nu op wijzigingen opslaan om de instellingen op te slaan.

Nadat u geavanceerde pagina-opties heeft ingeschakeld, ziet u die extra opties:

Yoast Advance Options

3. Uw gegevens

Schrijf op het tabblad Info de naam van uw website en schrijf ook een alternatieve naam als u die heeft. Als u vervolgens kiest dat u een persoon bent, moet u alleen uw naam opgeven en als u uw bedrijf kiest, moet u de bedrijfsnaam en het logo schrijven.

Yoast SEO Site-info

4. Verificatie van Webmasterhulpprogramma’s

Een van de belangrijkste dingen van Yoast-instellingen is het verifiëren van uw site bij Webmasterhulpprogramma’s zoals Google, Bing, Yahoo enz. Hiermee kunt u uw pagina’s indexeren, de indexeringsstatus controleren en de zichtbaarheid van hun websites optimaliseren. Als uw site al is geverifieerd, hoeft u hier geen proces uit te voeren. U kunt hier de meta-waarden voor verificatie invoeren.

Yoast SEO Webmaster Tools

5. Beveiligingsinstellingen

Als je je auteurs niet vertrouwt, kun je deze uitschakelen. Het verwijdert het trefwoordtabblad uit de metabox en schakelt alle SEO-gerelateerde suggesties uit. Maar we raden je aan om het uit te schakelen.

Yoast Beveiligingsinstellingen

6. Titels & Metas

1. Algemeen

In titels & Kies het tabblad Metas om het symbool te gebruiken als scheidingsteken voor titels. Dit wordt weergegeven tussen uw berichttitel en sitenaam. Die symbolen worden ook gemarkeerd in de grootte waarin ze in de zoekresultaten worden weergegeven.

Yoast SEO Titels & Meta's

2. Startpagina

Klik nu op het tabblad “Startpagina” van titels & Metas sectie. Standaard gebruikt Yoast SEO deze variabelen “%% sitename %% %% page %% %% sep %% %% sitedesc %%”. Dat betekent dat het uw sitenaam, paginanaam, het scheidingsteken dat is gedefinieerd in de wp_title () -tag van uw thema en uw sitebeschrijving beschrijft.

WPMyWeb-voorbeeld

Maar u moet uw titel en sitebeschrijving invoeren die u op Google Zoeken wilt weergeven. Bekijk de onderstaande afbeelding voor een voorbeeld.

Yoast SEO Homepage-instellingen

3. Berichttypen

Vanaf het tabblad “Berichttypen” kunt u de SEO voor al uw berichten configureren. Standaard heb je Berichten, Pagina’s en Media. Als u aangepaste typen WordPress gebruikt, ziet u hieronder meer opties.

Als je de datum op berichten in zoekmachines wilt weergeven, vink dan “Datum in fragmentvoorbeeld” aan. Het kan Click Through Rates (CTR) verhogen als de inhoud nieuw is.

Yoast-berichttypen

4. Taxonomieën

Taxonomieën zijn een van de belangrijkste onderdelen van het instellen van Yoast SEO. Als u ervoor kiest om uw categoriepagina’s te indexeren, zullen zoekresultaten uw categoriepagina’s tonen. Als je een blogwebsite hebt, raad ik je af om je categorieën of tags te indexeren.

Als u echter een e-commerce- of online winkelsite heeft, kunt u toestaan ​​dat uw categorieën worden geïndexeerd. Hiervoor moet je ze zorgvuldig ontwerpen, trefwoorden toevoegen in de metabeschrijving en je hebt veel inhoud nodig onder een categorie.

Tags zijn geen nuttige pagina’s voor bezoekers en kunnen dubbele inhoud veroorzaken. U kunt ze dus niet indexeren.

Yoast taxonomieën

5. Instellingen voor archief van auteur

In de instellingen van auteurarchieven heb ik ze geen index ingesteld om dubbele inhoud te voorkomen.

Yoast Auteur Archiefinstellingen

6. Site-brede meta-instellingen

Als u wilt voorkomen dat “Paginering” of / pagina / 2 wordt weergegeven in de zoekresultaten, stelt u dit eenvoudig in op “geen index”.

Doe hetzelfde voor “meta keywords tag”.

En ten slotte, schakel ‘Force noodp meta robots tag sitewide’ in om te voorkomen dat zoekmachines DMOZ-beschrijvingen gebruiken in de zoekresultaten voor alle pagina’s.

Yoast SEO Meta-instellingen

7. Sociaal

Op het tabblad Sociale accounts moet u de URL van uw sociale profiel invoeren. Als je al die sociale accounts hebt die ik in de onderstaande afbeelding heb getoond, hoef je alleen die URL hieronder in te voeren. Het informeert zoekmachines om te weten welke sociale profielen aan deze site zijn gekoppeld.

Yoast SEO biedt meer sociale instellingen op het tabblad Sociale accounts, namelijk Facebook, Twitter, Pinterest en Google+. We zullen je laten zien hoe Yoast SEO instellen Sociale accounts.

Yoast sociale accounts

1. Facebook-instellingen

Schakel “Open Graph meta data” in via Facebook instellingen. Wanneer u uw pagina’s op sociale netwerken deelt, worden de meta-gegevens van Open Graph aan het hoofdgedeelte van uw site toegevoegd.

Vanuit de “Voorpagina-instellingen” kunt u een afbeelding, titel en beschrijving toevoegen of u kunt een metabeschrijving naar huis kopiëren.

Als u een standaardafbeelding toevoegt in “Standaardinstellingen”, wordt deze afbeelding gebruikt als uw bericht / pagina zonder afbeelding wordt gedeeld. U moet een Facebook-app-ID toevoegen om Facebook Insights te gebruiken.

Yoast Facebook-instellingen

2. Twitter-instellingen

Schakel “Meta-gegevens van Twitter-kaart toevoegen” in en stel het standaardkaarttype in: Samenvatting met grote afbeelding. Hiermee wordt het overzicht van je bericht / pagina gemarkeerd met een grote afbeelding.

Yoast SEO Twitter-instellingen

3. Pinterest-instellingen

Eerst moet je je site bevestigen met Pinterest. Om dit te doen, klikt u op de link die ik hieronder heb gemarkeerd en wordt u doorgestuurd naar de Pinterest-site. Kopieer vervolgens de metatag en plak deze in het bevestigingsvenster. Vergeet niet op Wijzigingen opslaan te klikken.

Yoast Pinterest

4. Google+ instellingen

De Google+ instelling is hetzelfde als Pinterest. Voeg gewoon uw Google+ profiel-URL toe en klik op Wijzigingen opslaan.

Yoast Google Plus-instellingen

8. XML-sitemaps

Met Yoast SEO kunt u XML-sitemaps maken waarmee uw site snel door zoekmachines kan worden geïndexeerd. Hoewel er veel online Sitemap Generator Tools beschikbaar zijn, maar Yoast SEO heeft het eenvoudig gemaakt en u kunt met slechts één klik creëren.

Eerst moet u XML-sitemapfunctionaliteit inschakelen vanuit Yoast SEO-instellingen en op de link “XML-sitemap” klikken om uw sitemaplink te krijgen. Vervolgens moet u XML-sitemap indienen bij Google Webmaster Tools.

Yoast XML Sitemaps-instellingen

1. Berichttypen

Schakel op het tabblad berichttypen van Sitemap-instellingen Berichten en pagina’s in Sitemap in. Dat wordt ook aan uw sitemap toegevoegd. Als je Media in de sitemap wilt hebben, schakel het dan in.

Yoast-berichttypen

2. Uitgesloten berichten

U kunt berichten van de sitemap uitsluiten door ‘komma’ in te voeren. Maar dit wordt niet aanbevolen, houd het standaard.

Yoast uitgesloten posts

3. Taxonomieën

Taxonomie is een groeperingsmechanisme voor berichten. Het wordt gebruikt als een manier om berichten en aangepaste berichttypen samen te groeperen. Ik gebruik alleen “Categorieën” taxonomieën, rust is niet nodig.

Yoast Taxonomies-instellingen

9. Geavanceerd

1. Paneermeel

Breadcrumbs zijn het navigatiepad dat de positie van een pagina op de site aangeeft. Dit helpt Webmaster Tools ook om uw sitestructuur te begrijpen. als jij inschakelen breadcrumbs, uw pagina / postpad wordt als volgt weergegeven in zoekconsoles:

Schakel Breadcrumbs in

Maar als jij uitschakelen Breadcrumbs, uw pagina / post-pad wordt getoond in Search Consoles zoals deze en zo 

Schakel Breadcrumbs-opties uit

Je kunt Breadcrumbs in- of uitschakelen.

Yoast Breadcrumbs

2. Permalinks

Dit is de Permalinks-instelling die ik op mijn site gebruik. Er zijn maar weinig instellingen die u nodig hebt om ze zorgvuldig te configureren.

Door de “Categorie-URL” te behouden, voegt het een categoriebasis toe aan elke categorie-URL. Als u bijlage-URL’s omleidt naar de URL van het bovenliggende bericht, worden de bijlagen doorgestuurd naar het oorspronkelijke bericht.

De volgende optie is het verwijderen van “stopwoorden in slakken”. Dit helpt om schonere URL’s te maken door automatisch de stopwoorden ervan te verwijderen. Het helpt ook om kleinere URL’s te maken. Dus zet het “Verwijderen”.

De volgende optie is het verwijderen van de? Replytocom-variabelen. Het voorkomt de parameter replytocom.

Yoast Permalinks

3. RSS

Hiermee wordt automatisch inhoud aan uw RSS-feed toegevoegd. Je kunt ze herschikken door de gegeven variabelen. Yoast RSS

10. Gereedschap

Yoast SEO wordt geleverd met een import / export-functie waarmee u instellingen van andere SEO-plug-ins kunt importeren en ook kunt exporteren. Bovendien kunt u met deze tools snel de titel en beschrijving van uw bericht wijzigen zonder voor elke pagina naar de editor te gaan.

Met de tool “Bestandseditor” kunt u uw robots.txt- en .htaccess-bestand vanaf hier bewerken. Maar voordat u een van deze bestanden wijzigt, moet u een back-up van die bestanden maken.

Yoast Tools

11. Search Console

Als je de blog-sitemap al naar Google Search Console hebt gestuurd, haal je je Google Search Console-informatie op. Je hoeft alleen Google Search Console te integreren met Yoast SEO en je krijgt een autorisatiecode. Voeg nu gewoon de code hier toe en klik op verifiëren. 

Yoast Search Console

In deze post vertelde ik hoe Yoast SEO-plug-in voor WordPress configureren en instellen. Als dit bericht je heeft geholpen om Yoast WordPress SEO Plugin in te stellen, deel dan dit artikel. Als je een suggestie hebt, laat het ons dan weten door een reactie achter te laten. U kunt ons ook vinden op Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector