Hur man installerar Yoast WordPress SEO Plugin (2017-utgåvan)

04.06.2020
SEO 'Hur man installerar Yoast WordPress SEO Plugin (2017-utgåvan)
0 11 мин.

När det gäller WordPress SEO är Yoast den bästa SEO-plugin för WordPress. Yoast SEO var tidigare känt som WordPress SEO av Yoast. Men att installera Yoast SEO-plugin är inte slutet. Du måste ordentligt inställning Yoast WordPress SEO Plugin. Även ett litet misstag kan släppa din trafik massivt och förhindra att dina sidor indexeras till Googles webbansvariga verktyg. Så efter att ha installerat Yoast Plugin, bör du helt klart ta reda på den Yoast SEO-inställning du använder. I den här artikeln kommer vi att dela Hur du installerar Yoast SEO Plugin, dess funktioner, och Yoast SEO-inställningar.


Yoast SEO-funktioner:

Yoast erbjuder både gratis och betald version av WordPress SEO-plugins. Låt oss kolla in funktionerna:

Gratis version av Yoast SEO-funktionslista:

 • 1 fokus nyckelord och innehållsanalys
 • Google Preview
 • Inläggstitel och metabeskrivning
 • Robots metakonfiguration
 • Läsbarhetskontroll
 • Brödsmulor och kanonikaler
 • XML-webbplatskartor
 • Duplicera innehållskontrollen
 • RSS-förbättringar

Betald version Yoast SEO-funktionslista:

 • Nyckelord med flera fokus
 • Omdirigera chef
 • Sociala förhandsgranskningar
 • Intern länk
 • Insights
 • Premium support

Pris: 69 dollar

SEO-datatransporter (import & Exportera SEO-inställningar från andra plugins)

Om du redan använder ett annat SEO-plugin som All in One SEO, HeadSpace2, wpSEO etc, kan du exportera deras SEO-inställningar och ansöka om Yoast. 

Om du just har installerat Yoast SEO-plugin, kanske du inte ser alla alternativ. För att få alla alternativ måste du aktivera “Avancerade inställningssidor” från Yoast-funktioner. Gå SEO> Allmän> Funktioner, aktivera “Avancerade inställningssidor” och klicka på spara ändringar.

Gå sedan till SEO> Verktyg> Import och export. Härifrån kan du importera inställningar från andra SEO-plugins och exportera dina inställningar för att använda dem på en annan blogg.

yoast-inställningar importera och exportera

Hur du installerar Yoast SEO-plugin

Gå till om du vill installera Yoast SEO-plugin instrumentbräda> plugins> Lägg till ny. Söka efter Yoast SEO och installera det. Då måste du aktivera det.

Installera och aktivera Yoast SEO-plugin

*Om du har aktiverat Google XML-webbplatskartor kan du inaktivera det eller det kan orsaka problem när det används i samband med Yoast SEO och sakta ner din webbplats.

Hur du ställer in Yoast SEO-plugin

I den här guiden kommer vi att visa hur man ställer in Yoast SEO-plugin som vi använder på vår webbplats.

Innehållsförteckning – Yoast SEO-inställningar

 1. Allmän
 2. Funktioner
 3. Din info
 4. Webmasterverktyg
 5. Säkerhetsinställningar
 6. titlar & metas
 7. Social
 8. XML-webbplatskartor
 9. Avancerade inställningar
 10. Verktyg
 11. Sökkonsol

Instrumentbräda:

Gå först till din WordPress instrumentbräda> SEO> instrumentbräda. I instrumentpanelsavdelningen får du meddelande om Yost SEO-problem & anmälningar. Det finns ingen ytterligare inställning som ska konfigureras.

Yoast SEO-instrumentpanelen

1. Allmänna inställningar

Gå nu till fliken Allmänt så blir du ombedd att öppna konfigurationsguiden. Vi rekommenderar att du ignorerar det här alternativet eftersom det kommer att konfigurera standard Yoast SEO-inställningar steg för steg.

Allmän Yoast SEO-inställning

2. Funktioner

På fliken Funktioner kan du antingen aktivera eller inaktivera Läsbarhetsanalys. Den lägger till innehållsanalysfliken i metabox och analyserar innehållet på din sida som hjälper dig att skriva bättre innehåll.

Aktivera sökordsanalys. Den lägger till nyckelordsfliken och ger dig alla nyckelordrelaterade förslag om att du vill fokusera på ett visst sökord och rangordna det.

Stäng också av OnPage.org-integrationen och menyn för administratörsfält.

Yoast SEO-funktioner

Klicka nu på spara ändringar för att lagra inställningarna.

När du har aktiverat avancerade sidalternativ ser du de extra alternativen:

Yoast Advance Options

3. Din information

Skriv informationsnamnet på informationsfliken, skriv också ett alternativt namn om du har något. Därefter, om du väljer att du är en person, ska du bara ange ditt namn och om du väljer ditt företag måste du skriva företagsnamn och logotyp.

Yoast SEO Site Info

4. Verifiering av webbansvariga verktyg

En av de viktigaste sakerna med Yoast Settings är att verifiera din webbplats till webbansvariga verktyg som Google, Bing, Yahoo etc. Det gör att du kan indexera dina sidor, kontrollera indexeringsstatus och optimera synligheten för deras webbplatser. Om din webbplats redan har verifierats behöver du inte göra någon process här. Du kan ange verifiera metavärden här.

Yoast SEO Webmaster Tools

5. Säkerhetsinställningar

Om du inte litar på dina författare kan du inaktivera det. Det tar bort sökordsfliken från metabox och inaktiverar alla SEO-relaterade förslag. Men vi rekommenderar att du inaktiverar det.

Yoast säkerhetsinställningar

6. Titlar & metas

1. allmän

I titlar & Fliken Metas, välj symbolen som ska användas som titelavskiljare. Detta kommer att visas mellan din inläggstitel och webbplatsnamn. Dessa symboler markeras också i den storlek de kommer att visas i sökresultaten.

Yoast SEO-titlar och metas

2. Hemsida

Klicka nu på fliken “Hemsida” i titlarna & Metasavsnitt. Som standard använder Yoast SEO dessa variabler “%% sitename %%%% page %%%% sep %%%% sitedesc %%”. Det betyder att det kommer att markera ditt webbplatsnamn, sidnamn, separatorn definierad i taggens wp_title () -tagg och din webbplatsbeskrivning.

WPMyWeb-exempel

Men du måste ange din titel och webbplatsbeskrivning som du vill visa på Googles sökning. Kontrollera bilden nedan för ett exempel.

Yoast SEO-hemsidan Inställningar

3. Inläggstyper

Från fliken “Posttyper” kan du konfigurera SEO för alla dina inlägg. Som standard har du inlägg, sidor och media. Om du använder anpassade typer av WordPress kan du se fler alternativ nedan.

Om du vill visa datum på inlägg i sökmotorer, kolla sedan “Datum i förhandsgranskning av kod”. Det kan öka klickfrekvensen (CTR) om innehållet är nytt.

Yoast inläggstyper

4. Taxonomier

Taxonomier är en av de viktigaste delarna för Setup Yoast SEO. Om du väljer att indexera dina kategorisidor kommer sökresultat att visa dina kategorisidor. Om du har en bloggsida rekommenderar jag inte att du indexerar dina kategorier eller taggar.

Men om du har e-handel eller webbshopping på nätet, kan du låta dina kategorier indexeras. För detta måste du utforma dem noggrant, lägga till nyckelord i metabeskrivningen och du behöver mycket innehåll under en kategori.

Taggar är inte användbara sidor för besökare och kan orsaka duplikatinnehåll. Så du kan inte indexera dem.

Yoast Taxonomies

5. Inställningar för författararkiv

I inställningar för författararkiv ställde jag dem inte-index för att förhindra duplikatinnehåll.

Yoast Författararkivinställningar

6. Sitewide Meta-inställningar

Om du vill förhindra att “Pagination” eller / page / 2 dyker upp i sökresultaten, ställer du helt enkelt in detta till “no-index”.

Gör samma sak för “meta nyckelord tagg” också.

Och till sist, aktivera “Force noodp meta robots tag sitewide” för att förhindra sökmotorer från att använda DMOZ-beskrivningar i sökresultaten för alla sidor.

Yoast SEO Meta-inställningar

7. Socialt

På fliken Sociala konton måste du ange din sociala profil-URL. Om du redan har de sociala kontona som jag har visat i bilden nedan, behöver du bara ange den webbadressen nedan. Den informerar sökmotorer om att veta vilka sociala profiler som är associerade med denna webbplats.

Yoast SEO ger fler sociala inställningar under fliken Sociala konton, dvs Facebook, Twitter, Pinterest och Google+. Vi visar dig hur du gör inställning Yoast SEO Sociala konton.

Yoast sociala konton

1. Facebook-inställningar

Aktivera “Öppna grafmetadata” från Facebook-inställningarna. När du delar dina sidor i sociala nätverk lägger den till metadata med öppen graf till webbplatsens huvudavsnitt.

Från “Inställningar på huvudsidan” kan du lägga till bild, titel och beskrivning eller kopiera metametodbeskrivning.

Om du lägger till en standardbild i “Standardinställningar” kommer den här bilden att användas om ditt inlägg / sida delas utan någon bild. Du måste lägga till Facebook-app-id för att använda Facebook Insights.

Yoast Facebook-inställningar

2. Twitter-inställningar

Aktivera ”Lägg till Twitter-kortmetadata” och ställ in standardkorttyp: Sammanfattning med stor bild. Detta markerar ditt inlägg / sidas sammanfattning med stor bild.

Yoast SEO Twitter-inställningar

3. Pinterest-inställningar

Först måste du bekräfta din webbplats med Pinterest. För att göra detta, klicka på länken som jag markerade nedan och du kommer att omdirigeras till Pinterest-webbplatsen. Kopiera sedan metataggen och klistra in den i bekräftelsefältet. Glöm inte att klicka på Spara ändringar.

Yoast Pinterest

4. Inställningar för Google+

Inställningen för Google+ är samma som Pinterest. Lägg bara till din Google+ profil-URL och klicka på spara ändringar.

Yoast Google Plus-inställningar

8. XML-webbplatskartor

Med Yoast SEO kan du skapa XML-webbplatskartor som hjälper din webbplats att snabbt indexeras av sökmotorer. Det finns dock många webbplatskartageneratorverktyg tillgängliga, men Yoast SEO gjorde det enkelt och du kan skapa med bara ett klick.

Först måste du aktivera XML-webbplatskartfunktioner från Yoast SEO-inställningar och klicka på länken “XML-webbplatskarta” för att få din webbplatslänk. Sedan måste du skicka XML-webbplatskarta till Googles webbansvariga verktyg.

Yoast XML Sitemaps-inställningar

1. Inläggstyper

Aktivera inlägg och sidor i webbplatskartan på fliken Inläggstyper med webbplatskartinställningar. Det kommer också att läggas till din webbplatskarta. Om du vill ha Media i webbplatskartan ska du aktivera det.

Yoast inläggstyper

2. Uteslutna inlägg

Du kan utesluta inlägg från webbplatskartan genom att ange “komma”. Men detta rekommenderas inte, håll det som standard.

Yoast exkluderade inlägg

3. Taxonomier

Taxonomi är en gruppmekanism för inlägg. Det används för att gruppera inlägg och anpassade inläggstyper tillsammans. Jag använder bara “kategorier” taxonomier, vila är inte nödvändigt.

Yoast Taxonomies Inställningar

9. Avancerad

1. Brödsmulor

Brödsmulor är navigeringsvägen som anger en sidas position på webbplatsen. Detta hjälper också webbansvariga verktyg o förstå din webbplatsstruktur. Om du Gör det möjligt brödsmulor, din sida / inläggsväg kommer att visas i sökkonsoler så här:

Aktivera brödsmulor

Men om du disable Brödsmulor, din sida / inläggsväg kommer att visas i sökkonsoler som den här och den 

Inaktivera alternativ för brödsmulor

Du kan antingen aktivera eller inaktivera brödsmulor.

Yoast brödsmulor

2. Permalinks

Det här är Permalinks-inställningen som jag använder på min webbplats. Det finns få inställningar som du behöver för att konfigurera dem noggrant.

Genom att behålla “Category URL” lägger den till en kategoribas i varje kategori-URL. Om du omdirigerar bifogade webbadresser till webbadressen till överordnade inlägg, kommer den att omdirigera bilagor till det ursprungliga inlägget.

Nästa alternativ är att ta bort “stoppord i sniglar”. Detta hjälper dig att skapa renare webbadresser genom att automatiskt ta bort stoppord från dem. Det hjälper också till att skapa mindre URL: er. Så ställ in det “Ta bort”.

Nästa alternativ är att ta bort variablerna? Det förhindrar från att svara-parametern.

Yoast Permalinks

3. RSS

Detta lägger automatiskt till innehåll i ditt RSS-flöde. Du kan ordna dem efter de angivna variablerna. Yoast RSS

10. Verktyg

Yoast SEO kommer med import / exportfunktion som låter dig importera inställningar från andra SEO-plugins och exportera också. Dessutom gör det här verktygen att du snabbt kan ändra ditt inläggs titel och beskrivning utan att gå in i redigeraren för varje sida.

Verktyget “Filredigerare” låter dig redigera din robots.txt och .htaccess-fil härifrån. Men innan du ändrar någon av den här filen, ta en säkerhetskopia av dessa filer.

Yoast-verktyg

11. Sökkonsol

Om du redan har skickat in webbplatskartan till Google Search Console hämtar du din Google Search Console-information. Du behöver bara integrera Google Search Console med Yoast SEO så får du en auktoriseringskod. Lägg bara till koden här och klicka på autentisera. 

Yoast Search Console

I det här inlägget delade jag hur konfigurera och konfigurera Yoast SEO-plugin för WordPress. Om det här inlägget hjälpte dig att konfigurera Yoast WordPress SEO-plugin, vänligen dela den här artikeln. Om du har några förslag, vänligen meddela oss genom att lämna en kommentar. Du kan också hitta oss på Facebook, Twitter, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector