Hur man skapar en sökordslista för SEO (Apple-exempel)

03.06.2020
SEO 'Hur man skapar en sökordslista för SEO (Apple-exempel)
0 7 мин.

En nyckelordslista är planen för SEO som en webbplatskarta är för din webbplats.


Den beskriver det sökordsinriktade innehållet som finns på din webbplats, din URL-struktur och används till och med under länkbyggnad. Och om det inte görs rätt (du väljer inte rätt nyckelord) kommer du att spendera massor av tid på att försöka “optimera” innehåll eller så får du inte resultat. Jag kommer att visa dig hur du skapar en organiserad, väl undersökt sökordslista så att du kan utveckla ditt innehåll och webbadresser runt dessa fraser – och ha en bättre chans att rangordna på sida 1.

Låt oss nu skapa din sökordslista …

Börja med din riktade plats

lokal-vs-nationella-sökord

Liten stad – små städer har färre människor så det blir lägre sökvolym. Detta innebär att dina sökord kommer att vara breda och att du troligtvis bara har ett primärt nyckelord i din lista, vilket bör riktas in på hemsidan. Större marknader = mer specifika sökord.

Stor stad – förutom att inkludera breda fraser i din lista, bör du också inkludera mer specifika fraser – eftersom det finns fler människor i en stad så sökvolymen är högre.

Nationell – eftersom du kommer att ha en större pool med sökord att välja mellan, måste du undersöka varje sökords tävling så att du vet vilka du faktiskt kan rangordna.

1. Small Town (Välj breda nyckelord)

Lokala SEO-nyckelord

Gå till google.com och användning Google Autocomplete att lära vilka sökord människor söker. Skriv in din stadens namn följt av alla nyckelord som beskriver vad du erbjuder. Prova flera variationer (t.ex. lake bluff macbook …) för att se om det finns några andra. Men chansen är stor att du bara har ett primärt nyckelord som kommer att riktas in på hemsidan.

Om du vill rikta in sig på flera städer, gör samma sak i Google Autocomplete för varje stad för att se de mest populära fraser. Din sökordslista ska se ut så här …

 • lake bluff apple reparation (riktad på hemsidan)
 • lake skogs äpple reparation (ny platsinriktad sida)
 • highland park apple reparation (ny platsinriktad sida)

2. Storstad (välj specifika nyckelord)

Använd samma strategier som beskrivs ovan endast utöver de breda fraser, leta också efter de mer specifika fraser som är mer relevanta för dina specifika produkter / tjänster …

Nyckelord för stora städer

Eller använd metoden “fyll i tomt” som ger dig ännu fler sökordsidéer …

Google Autocomplete Fyll i det tomma

Spela med Google Autocomplete för att hitta nyckelord för dina olika produkter / tjänster …

Long-Tail Nyckelord

Skriv ner ALLA produkter / tjänster du erbjuder och lära dig nyckelord för var och en …

Sökordslista

Gör samma sak för andra Apple-produkter. Varje minilista bör innehålla dina olika typer av reparationstjänster, precis som jag gjorde för Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2, etc..

3. Nationell (Välj specifika nyckelord + konkurrenskraftig forskning)

Eftersom det finns en större pool med nyckelord att välja mellan, måste vi begränsa de bästa genom att lära oss hur konkurrenskraftigt varje sökord är relativt till dess sökvolym. Detta ger dig bara de nyckelord som har de bästa rankingmöjligheterna. Annars kommer du att spendera tid på att skapa innehåll som riktar sig till nyckelord som du kanske aldrig rankas för.

Steg 1: Skriv ner ALLA produkter / tjänster

Steg 2: Hitta mycket specifika nyckelord (med lång svans) för varje produkt / tjänst …

Nationella nyckelord

Ett nyckelord som “macbook pro laptop-reparation” kommer att bli mycket konkurrenskraftigt eftersom det är en bred (nationell) fras – och sunt förnuft säger att det kommer att finnas massor av webbplatser som försöker ranka för detta. Men ett nyckelord som “macbook pro vattenskada reparation” kommer att bli mindre konkurrenskraftiga eftersom det är mer specifikt. Det här är den typ av nyckelord du vill rikta in dig på.

Medan breda nyckelord har mer sökvolym ger de specifika nyckelorden som “macbook pro reparation av vattenskador” vanligtvis en bättre möjlighet. Du har det bättre på sidan 1 för ett sökord med 100 sökningar än på sidan 13 för ett nyckelord med 10 000 sökningar.

Steg 3: Tilldela nyckelord till varje produkt / tjänst

Steg 4: Filtrera bort nyckelord som är för konkurrenskraftiga. För att göra detta, sök på varje nyckelord i Google och titta på resultaten. Dessa indikatorer berättar om det är för konkurrenskraftigt …

Nyckelordstävling

Så istället för att välja ”hur man ska gå ut ur skuld” skulle vi välja en mer specifik fras….

Long-Tail Nyckelord

Bara för att ett nyckelord är för konkurrenskraftigt betyder det inte att du inte bör inkludera det i din sökordslista. Om en allmän sida som beskriver alla dina “apple reparationstjänster” förbättras användarupplevelse, oroa dig inte för tävlingen. Skapa sidan för dina besökare.

Se konkurrentens nyckelord med HubShout WebGrader

Du kan köra flera webbplatser igenom HubShout WebGrader för att se deras nyckelord …

Konkurrentens sökordslista

Skapa din sökordslista

Nu när du vet hur du skapar en nyckelordslista – gå vidare och gör det! Här är några tips:

Liknande nyckelord – Om två nyckelord betyder samma sak (synonymer, pluralis, fraser med olika ordning), välj bara det 1 mest relevanta nyckelordet som bäst anpassar sig till produkten / tjänsten. Det beror på att du bara ska rikta in dig mot ett primärt nyckelord per sida. Dessutom gör Googles algoritm ett bra jobb med att analysera användarens avsikt och “automatiskt” rankning av webbplatser för relaterade fraser, så om du inte vet hur man inriktar sig på sekundära sökord som inte ens fungerar så bra, välj bara det 1 sökord som är mest meningsfullt.

Startsida nyckelord – bör vanligtvis rikta in sig på det 1 huvudnyckelordet du vill ranka för.

Blogginlägg Nyckelord – använd Google Autocomplete för att hitta ett nyckelord för varje artikel du skriver. Dessa bör vara icke-marknadsförande (t.ex. en ”hur man” -artikel) och bör också ha lång svans. Ett bra exempel skulle vara “hur man fixar en macbook pro med en vit skärm.”

Organisera din URL-struktur (bonussteg)

De nyckelord du väljer kan påverka din URL-struktur och innehållet som finns på din webbplats. Det är därför det är en bra idé att skapa nyckelordslista innan du bygger din webbplats …

Så här ser din URL-struktur ut:

 • website.com/ (hemsida)
 • website.com/macbook-pro/ (beskriver dina Macbook Pro-tjänster)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (specifik tjänst)

Och här är en URL-struktur för platsspecifika sökord:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Frågor? Kommentarer? Hör av dig!

När du har skapat din sökordslista kan du göra det börja organisera dina permalinks, lägg till innehållet på din webbplats och optimera sedan innehållet genom att använda ditt sökord i sidtitel, SEO-titel, metabeskrivning, innehållsdel, etc. Du har precis gjort den svåraste delen av SEO på sidan!

Om du har frågor om hur du skapar en nyckelordslista, släpp mig en rad i kommentarerna. Jag är glad att hjälpa till med alla frågor du har. Jag hoppas att du gillade artikeln!

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector