Hur man väljer ett SEO-vänligt domännamn

03.06.2020
SEO 'Hur man väljer ett SEO-vänligt domännamn
0 6 мин.

Hur man väljer ett SEO-vänligt domännamn


Att välja ett domännamn är det första du påverkar SEO.

Det finns många rykten och föråldrade strategier där ute. Så jag kommer att täcka de vanligaste frågorna om domännamn och SEO. Förhoppningsvis hjälper det dig att fatta ett beslut. Kom bara ihåg att att välja ett SEO-vänligt domännamn bara är en del av SEO-ekvationen – det sägs ofta att det finns över 200 rankingfaktorer i Googles algoritm.

Här är vad du behöver veta om domännamn och SEO …

 1. Märkbara domännamn är SEO-vänliga
 2. Vad med nyckelord?
 3. Att välja en domäntillägg
 4. Köpa domänförlängningsvariationer
 5. Undvik bindestreck
 6. Undvik att köpa domäner för omdirigeringsändamål
 7. Undvik varumärkesdomäner
 8. Domänregistreringslängd har ingen betydelse

1. Märkbara domännamn är SEO-vänliga

Att välja ett märkbart domännamn hjälper SEO i sig. Fler kommer ihåg det, de kommer att besöka dig igen och det är mer troligt att du gör det förtroende en domän med positivt varumärke – i motsats till en som är nyckelrik och riskerar att se spammy.

Det är det positiva och kreativa varumärket som driver fler länkar, sociala aktier och alla de fina signaler som sökmotorer vill ha. Det är något som ett nyckelrikt domännamn förmodligen inte ger. Så tänk på något kreativt. Gör det märkbart, gör det minnesvärd.

Vad är egentligen viktigare ändå? Ditt varumärke eller en bråkdel av din SEO?

2. Vad med nyckelord?

Folk som köper domäner med alla sina nyckelord i det – vi har anpassat oss till dem och ärligt talat, det ser uprofessionellt och skissartat ut. Du lurar inte mig chicagopersonalinjurylawyer.com.

Men det finns inga förnekande domänerika domäner som fortfarande spelar en roll i SEO. Mozs senaste undersökning om Googles rankingfaktorer säger att “sökordsanvändning på domännivå” står för 6,98% av alla rankingfaktorer i Google …

Användning av nyckelord på domännivå

Vänta. Sökordsrika domäner står för 6,98% av Googles rankingfaktorer och du ber mig att hålla mig borta?

Ja. Vikten som Google ger för nyckelord i domänen (nu 6,98%) har minskat under åren. Och det förväntas minska ännu mer. Bing märkte till och med det a myt.

Ibland är det vettigt om ditt företags namn naturligtvis har nyckelord. MiamiFishing.com är både märkbart och har sina sökord. Men chicagopersonalinjurylawyer.com? Eh … inte så mycket. Det finns en fin linje mellan en nyckelrik domän som fortfarande låter bra och en nyckelordfylld domän som låter spammy eller generisk. Ring ett domningssamtal.

Här är de olika typerna av sökordsrika domäner …

Exakt matchningsdomänerEMDS inkludera alla ord i frasen du vill rangordna. Har de högsta SEO-fördelarna (åtminstone för den 1 frasen) men offrar varumärket.

Partiella matchdomäner – innehåller bara några ord i din huvudfras. Har fortfarande SEO-fördelar medan du ofta lämnar plats i domänen för märkesord (er).

Inga matchdomäner – inkluderar inte nyckelord. Har mindre direkta SEO-fördelar ur ett domänperspektiv men ger långsiktiga SEO-fördelar (förtroende, villighet att länka till dig osv.).

Tips om att välja nyckelriksdomäner:

 • Vanligtvis bättre för lokaliserade webbplatser (t.ex. MiamiFishing.com)
 • Om du tycker att det låter för spammy eller generiskt är det förmodligen det
 • Den nuvarande vikten som Google ger för nyckelord i domänen minskar

Oavsett 6,98% rekommenderar Googles Matt Cutts fortfarande varumärke över SEO …

3. Att välja en domäntillägg

.com – den mest populära tillägget och förmodligen den du bör välja om den är tillgänglig, såvida du inte är en organisation där det är vettigt att använda .org.

.net och .org – köpas vanligtvis om .com-versionen är tagen (försök att få. Com).

Landsspecifika – domäntillägg som .us (USA) eller .au (Australien) används när du bara erbjuder produkter / tjänster för det specifika landet. Detta kan förbättra SEO för det landet men begränsar dig från att expandera globalt.

4. Köpa varianter för domäntillägg

 • .mobi
 • .info
 • .cc,
 • .namn

Domänregistratorer uppmanar dig att köpa dessa i kassan, de är dock värdelösa. Den enda fördelen är att skydda ditt märke från konkurrenter som skulle säkra en förlängning och bygga en webbplats för att försöka överträffa dig. Det är inte troligt eftersom Google vidtar åtgärder för att förhindra att skissiga webbplatser rankas högt (duplicerat innehåll, inga länkar eller social aktivitet, etc.).

5. Undvik bindestreck

Varje webbplats med bindestreck är inte ett SEO-vänligt domännamn. Bindestreck är associerade med spammy webbplatser och bör undvikas. Dessutom lämnar de utrymme för skrivfel för när människor länkar till din webbplats eller delar den på sociala medier. Undvik bara dem.

6. Köp inte domäner för att omdirigera dem till din huvudsida

Det här fungerar inte. Om du köper en ny domän som har 0 länkar och du omdirigerar den till din huvudsida överför du inte någon länkjuice eller värde till din huvudsida. Så det finns ingen mening.

Var noga med att köpa befintliga domäner och webbplatser om du planerar att omdirigera dem till din huvudsida. Förstå att länkarna till den webbplatsen är för den webbplatsen, inte din, så förväntar sig att dessa länkar fungerar på samma sätt kanske inte fungerar. Som en allmän regel rekommenderar jag att du bara köper ett domännamn om du verkligen kommer att bygga en unik webbplats på den.

7. Undvik varumärkesdomäner

Tillbaka på dagen tänkte jag använda ”WordPress” i mitt domännamn tills jag fick reda på att WordPress förbjuder detta. Enligt deras villkor är “WordPress” förbjudet medan “WP” är gratis att använda. Om du är osäker, gör lite forskning. Det kan spara mycket tid.

8. Domänregistreringslängd har ingen betydelse

“Så vitt jag vet, har ingen sökmotor någonsin bekräftat att de använder längden på registreringen som en faktor för att göra poäng …” -Matt Cutts, chef för skräppost på Google (hämtad från Moz).

Jag hoppas att detta hjälpte! Om du har några frågor om SEO-vänliga domännamn eller SEO i allmänhet, lämna mig en kommentar nedan.

Skål,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector