Hvordan lage en nøkkelordliste for SEO (Apple-eksempel)

03.06.2020
SEO 'Hvordan lage en nøkkelordliste for SEO (Apple-eksempel)
0 7 мин.

En nøkkelordliste er blåkopien for SEO som et nettstedskart for nettstedet ditt.


Den skisserer det søkeordmålrettede innholdet som går på nettstedet ditt, URL-strukturen din, og den brukes til og med under koblingsbygging. Og hvis det ikke er gjort riktig (du ikke velger riktige nøkkelord), vil du bruke mange tid på å prøve å “optimalisere innhold”, ellers får du ikke resultater. Jeg vil vise deg hvordan du lager en organisert, godt undersøkt nøkkelordliste, slik at du kan utvikle innholdet og nettadressene rundt disse setningene – og ha en bedre sjanse til å rangere på side 1.

La oss nå lage søkeordlisten …

Start med din målrettede beliggenhet

lokal-vs-nasjonale-søkeord

Småby – små byer har færre mennesker, så det vil være lavere søkevolum. Dette betyr at nøkkelordene dine vil være brede, og at du sannsynligvis bare vil ha ett hovednøkkelord på listen, som bør målrettes på hjemmesiden. Større markeder = mer spesifikke nøkkelord.

Stor by – i tillegg til å inkludere brede setninger i listen, bør du også inkludere mer spesifikke setninger – siden det er flere mennesker i en by, så søkevolumet er høyere.

nasjonal – siden du har et større utvalg av søkeord å velge mellom, må du undersøke konkurransen for hvert søkeord, slik at du vet hvilke du faktisk kan rangere etter.

1. Småby (velg brede nøkkelord)

Lokale SEO-nøkkelord

Gå til google.com og bruk Google Autocomplete å lære hvilke nøkkelord folk søker. Skriv inn din bynavn etterfulgt av eventuelle nøkkelord som beskriver hva du tilbyr. Prøv flere varianter (f.eks. Lake bluff macbook …) for å se om det er noen andre. Imidlertid er sjansen stor for at du bare vil ha ett hovednøkkelord som vil være målrettet på hjemmesiden.

Hvis du vil målrette mot flere byer, gjør det samme i Google Autocomplete for hver by for å se de mest populære setningene. Nøkkelordlisten din skal se slik ut …

 • lake Bluff apple reparasjon (målrettet på hjemmesiden)
 • lake apple apple reparasjon (ny stedsmålrettet side)
 • highland park apple repair (ny stedsmålrettet side)

2. Stor by (velg spesifikke nøkkelord)

Bruk de samme strategiene beskrevet ovenfor bare i tillegg til de brede setningene, se også etter de mer spesifikke setningene som er mer relevante for dine spesifikke produkter / tjenester …

Nøkkelord for store byer

Eller bruk metoden “fyll inn blank” som gir deg enda flere søkeordideer …

Google Autocomplete Fyll In The Blank

Spill med Google Autocomplete for å finne nøkkelord for de forskjellige produktene / tjenestene dine …

Langtids nøkkelord

Skriv ned ALLE produkter / tjenester du tilbyr og lær nøkkelord for hver enkelt …

Nøkkelordliste

Gjør det samme for andre Apple-produkter. Hver miniliste skal inneholde forskjellige typer reparasjonstjenester, akkurat som jeg gjorde for Macbook Pro, Macbook Air, Ipad 2, osv..

3. Nasjonalt (Velg spesifikke nøkkelord + konkurrerende forskning)

Siden det er et større utvalg av nøkkelord å velge mellom, må vi begrense de beste ved å lære hvor konkurransedyktig hvert søkeord er i forhold til dets søkevolum. Dette lar deg bare søkeordene som har de beste rangeringsmulighetene. Ellers vil du bruke tid på å lage innhold som er målrettet mot nøkkelord du kanskje aldri rangerer for.

Trinn 1: Skriv ned ALLE produktene / tjenestene dine

Steg 2: Finn veldig spesifikke (langhale) nøkkelord for hvert produkt / tjeneste …

Nasjonale nøkkelord

Et nøkkelord som “macbook pro laptop-reparasjon” kommer til å være veldig konkurransedyktig siden det er en bred (nasjonal) setning – og sunn fornuft forteller oss at det kommer til å være mange nettsteder som prøver å rangere for dette. Men et nøkkelord som “macbook pro vannskadereparasjon” kommer til å bli mindre konkurransedyktig siden det er mer spesifikt. Dette er typen nøkkelord du vil målrette deg mot.

Mens brede nøkkelord har mer søkevolum, gir de spesifikke nøkkelordene som “macbook pro vannskadereparasjon” vanligvis en bedre mulighet. Du har det bedre på side 1 for et nøkkelord med 100 søk enn på side 13 for et nøkkelord med 10.000 søk.

Trinn 3: Tildel nøkkelord til hvert produkt / tjeneste

Trinn 4: Filtrer ut søkeord som er for konkurransedyktige. For å gjøre dette, søk på hvert søkeord i Google og se på resultatene. Disse indikatorene vil fortelle deg om det er for konkurransedyktig …

Søkeordkonkurranse

Så i stedet for å velge “hvordan komme ut av gjeld”, ville vi valgt en mer spesifikk frase ….

Langtids nøkkelord

Bare fordi et nøkkelord er for konkurransedyktig, betyr ikke det at du ikke bør ta det med i søkeordlisten. Hvis en generell side som skisserer alle “apple reparasjonstjenester” forbedres Brukererfaring, ikke bekymre deg for konkurransen. Lag siden for de besøkende.

Se konkurrerende nøkkelord med HubShout WebGrader

Du kan kjøre flere nettsteder gjennom HubShout WebGrader for å se nøkkelordene deres …

Konkurrent nøkkelordliste

Lag din søkeordliste

Nå som du vet hvordan du lager en nøkkelordliste – gå videre og gjør det! Her er noen tips:

Lignende nøkkelord – Hvis to nøkkelord betyr det samme (synonymer, flertall, setninger med forskjellig ordbestilling), velger du bare det 1 mest relevante søkeordet som best samsvarer med produktet / tjenesten. Dette skyldes at du bare bør målrette mot ett primært nøkkelord per side. I tillegg gjør Googles algoritme en god jobb med å analysere bruker intensjon og “automatisk” rangering av nettsteder for relaterte setninger, så med mindre du vet hvordan du målretter sekundære nøkkelord som ikke en gang fungerer så bra, bare velg det 1 søkeordet som gir mest mening.

Hjemmeside nøkkelord – bør vanligvis målrette mot det 1 hovednøkkelordet du vil rangere for.

Blogginnlegg nøkkelord – bruk Google Autocomplete for å finne ett nøkkelord for hver artikkel du skriver. Disse skal være ikke-markedsførte (f.eks. En “hvordan” -artikkel) og bør også ha lang hale. Et godt eksempel er “hvordan fikse en macbook pro med en hvit skjerm.”

Organiser URL-strukturen din (bonustrinn)

Nøkkelordene du velger kan påvirke URL-strukturen din og innholdet som går på nettstedet ditt. Dette er grunnen til at det er en god idé å lage søkeordliste før du bygger nettstedet ditt …

Slik kan URL-strukturen din se ut:

 • website.com/ (hjemmeside)
 • website.com/macbook-pro/ (beskriver Macbook Pro-tjenestene dine)
 • website.com/macbook-pro/water-damage-repair (spesifikk tjeneste)

Og her er en URL-struktur for stedsspesifikke søkeord:

 • website.com/locations/chicago/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/springfield/macbook-pro-laptop-repair
 • website.com/locations/miami/macbook-pro-laptop-repair

Spørsmål? Kommentarer? Drop Me A Line!

Når du har opprettet søkeordlisten din, kan du gjøre det begynn å organisere permalinkene dine, legge til innholdet på nettstedet ditt, og optimaliser deretter innholdet ved å bruke søkeordet ditt i sidetittelen, SEO-tittelen, metabeskrivelsen, innholdet, osv. Du har nettopp gjort den vanskeligste delen av SEO på siden!

Hvis du har spørsmål om hvordan du oppretter en nøkkelordliste, slipp meg en linje i kommentarene. Jeg er glad for å hjelpe deg med alle spørsmål du har. Jeg håper du likte artikkelen!

Jubel,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector