Hvordan velge et SEO-vennlig domenenavn

03.06.2020
SEO 'Hvordan velge et SEO-vennlig domenenavn
0 6 мин.

Hvordan velge et SEO-vennlig domenenavn


Å velge et domenenavn er det første du berører SEO.

Det er mange rykter og utdaterte strategier der ute. Så jeg kommer til å dekke de vanligste spørsmålene om domenenavn og SEO. Forhåpentligvis vil det hjelpe deg å ta en beslutning. Bare husk at å velge et SEO-vennlig domenenavn bare er en del av SEO-ligningen – det sies ofte at det er over 200 rangeringsfaktorer i Googles algoritme.

Dette er hva du trenger å vite om domenenavn og SEO …

 1. Brandable domenenavn er SEO-vennlige
 2. Hva med nøkkelord?
 3. Velge en domeneutvidelse
 4. Kjøpe variasjoner i domeneforlengelse
 5. Unngå bindestrek
 6. Unngå å kjøpe domener til omdirigeringsformål
 7. Unngå varemerkede domener
 8. Domeneregistreringslengde er ikke viktig

1. Brandabable domenenavn er SEO-vennlige

Å velge et brandable domenenavn hjelper SEO i seg selv. Flere vil huske det, de vil besøke deg igjen, og det er det mer sannsynlig at de gjør tillit et domene med positiv merkevarebygging – i motsetning til et som er nøkkelordrikt og risikerer å se spammy.

Det er den positive og kreative merkevaren som driver flere lenker, sosiale aksjer og alle de fine signalene søkemotorene ønsker. Det er noe et nøkkelordrikt domenenavn sannsynligvis ikke vil gi. Så tenk på noe kreativt. Gjør det merkbart, gjør det minneverdig.

Hva er egentlig viktigere likevel? Varemerket ditt, eller en brøkdel av SEO-en?

2. Hva med nøkkelord?

Folk som kjøper domener med alle nøkkelordene sine – vi har tilpasset oss dem, og helt ærlig ser det uprofesjonelt og skissert ut. Du lurer ikke meg chicagopersonalinjurylawyer.com.

Men det er ingen som benekter søkeordrike domener som fortsatt spiller noen rolle i SEO. Mozs siste undersøkelse om Googles rangeringsfaktorer sier at “bruk av søkeord på domenenivå” står for 6,98% av alle rangeringsfaktorer i Google …

Bruk av nøkkelord på domenenivå

Vent litt. Søkeordrike domener utgjør 6,98% av Googles rangeringsfaktorer, og du ber meg om å holde meg unna?

Ja. Vekten Google gir for nøkkelord i domenet (nå 6,98%) har gått ned gjennom årene. Og det forventes å avta enda mer. Bing merket det til og med a myte.

Noen ganger er det fornuftig om virksomhetsnavnet ditt naturlig har nøkkelord. MiamiFishing.com er både merkbart og har nøkkelord. Men chicagopersonalinjurylawyer.com? Eh… ikke så mye. Det er en fin linje mellom et søkeordrikt domene som fremdeles høres bra ut, og et nøkkelordfylt domene som høres spammy eller generisk ut. Gjør en dom samtale.

Her er de forskjellige typene søkeordrike domener …

Eksakte matchdomenerEMDs ta med alle ordene i uttrykket du vil rangere for. Har de høyeste SEO-fordelene (i det minste for den ene setningen), men ofrer merkevarebygging.

Delvis kampdomener – inneholder bare noen ord i hovedfrasen. Har fremdeles SEO fordeler mens jeg ofte lar plass i domenet for merkede ord (er).

Ingen kampdomener – inkluderer ikke nøkkelord. Har mindre direkte SEO fordeler fra et domeneperspektiv, men gir langsiktige SEO fordeler (tillit, vilje til å koble til deg osv.).

Tips for å velge søkeordrike domener:

 • Vanligvis bedre for lokaliserte nettsteder (f.eks. MiamiFishing.com)
 • Hvis du synes det høres for spammy eller generisk ut, er det sannsynligvis det
 • Den nåværende vekten Google gir for nøkkelord i domenet er synkende

Uansett 6,98% anbefaler Googles Matt Cutts fortsatt merkevarebygging over SEO …

3. Velge en domeneutvidelse

.com – den mest populære utvidelsen, og sannsynligvis den du bør velge hvis den er tilgjengelig, med mindre du er en organisasjon der det er fornuftig å bruke .org.

.nett og .org – kjøpes vanligvis hvis .com-versjonen er tatt (prøv å få. Com).

Landsspesifikk – domenetillegg som .us (USA) eller .au (Australia) brukes når du kun tilbyr produkter / tjenester for det aktuelle landet. Dette kan forbedre SEO for det landet, men begrenser deg fra å utvide globalt.

4. Kjøpe variasjoner i domeneforlengelse

 • .mobi
 • .info
 • .cc,
 • .Navn

Domeneregistratorer ber deg om å kjøpe disse i kassen, men de er ubrukelige. Den eneste fordelen er å beskytte merkevaren din fra konkurrenter som vil sikre en utvidelse og bygge et nettsted for å prøve å overgå deg. Dette er ikke sannsynlig siden Google iverksetter tiltak for å forhindre at skisserte nettsteder rangerer høyt (duplisert innhold, ingen lenker eller sosial aktivitet osv.).

5. Unngå bindestrek

Ethvert nettsted med bindestrek er ikke et SEO-vennlig domenenavn. Bindestreker er assosiert med spammy nettsteder og bør unngås. I tillegg gir de rom for skrivefeil når folk lenker til nettstedet ditt eller deler det på sosiale medier. Bare unngå dem.

6. Ikke kjøp domener for å omdirigere dem til ditt hovednettsted

Dette fungerer ikke. Hvis du kjøper et nytt domene som har 0 lenker, og du omdirigerer det til hovednettstedet ditt, overfører du ingen lenkesaft eller verdi til hovedsiden din. Så det er ikke noe poeng.

Vær nøye med å kjøpe eksisterende domener og nettsteder hvis du planlegger å omdirigere dem til hovedsiden din. Innse at koblingene til det nettstedet er for det nettstedet, ikke ditt, så det kan hende at du ikke forventer at koblingene fungerer på samme måte. Som en generell regel anbefaler jeg å bare kjøpe et domenenavn hvis du faktisk skal bygge et unikt nettsted på det.

7. Unngå varemerkede domener

Tilbake på dagen tenkte jeg å bruke “WordPress” i domenenavnet mitt til jeg fant ut at WordPress forbyr dette. Ifølge ordene deres er “WordPress” forbudt mens “WP” er gratis å bruke. Hvis du er i tvil, gjør litt research. Det kan spare deg for mye tid.

8. Domeneregistreringslengde er ikke viktig

“Så vidt jeg vet, har ingen søkemotorer noensinne bekreftet at de bruker lengden på registreringen som en faktor for å score …” -Matt Cutts, sjef for spam hos Google (hentet fra Moz).

Vel, jeg håper dette hjalp! Hvis du har spørsmål om SEO-vennlige domenenavn eller SEO generelt, legg igjen en kommentar nedenfor.

Jubel,

Tom Signature

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector