Как да изберем SEO-приятелско име на домейн

03.06.2020
SEO 'Как да изберем SEO-приятелско име на домейн
0 6 мин.

Как да изберем SEO приятелско име на домейн


Изборът на име на домейн е първото, което се отразява на SEO.

Има много слухове и остарели стратегии там. Така че ще покрия най-често срещаните въпроси относно имената на домейни и SEO. Надяваме се, че ще ви помогне да вземете решение. Само не забравяйте, че избирането на удобно за SEO име на домейн е само 1 част от SEO уравнението – често се казва, че има над 200 фактори за класиране в Алгоритъм на Google.

Ето какво трябва да знаете за имената на домейни и SEO …

 1. Маркируемите имена на домейни са SEO-лесни
 2. Какво за ключовите думи?
 3. Избор на разширение на домейн
 4. Закупуване на вариации за разширение на домейна
 5. Избягвайте тиретата
 6. Избягвайте да купувате домейни с цел пренасочване
 7. Избягвайте запазените домейни
 8. Дължината за регистрация на домейн не е от значение

1. Имената на домейни, които могат да се разпродават са удобни за SEO

Изборът на марково име на домейн помага на SEO само по себе си. Повече хора ще го запомнят, ще ви прегледат и е по-вероятно да го направят Доверие домейн с положителна марка – за разлика от този, който е богат на ключови думи и рискува да изглежда спам.

Това е положителното и креативно брандиране, което води до повече връзки, социални споделяния и всички онези приятни сигнали, които търсачките искат. Това е нещо, което богато на ключови думи име на домейн вероятно няма да даде. Затова помислете за нещо креативно. Направете го марка, направете го запомнящо се.

Какво наистина е по-важно? Вашата марка или част от вашето SEO?

2. Какво ще кажете за ключовите думи?

Хората, които купуват домейни с всичките си ключови думи в него – ние сме се адаптирали към тях и честно казано, изглежда непрофесионално и схематично. Не ме заблуждавате chicagopersonalinjurylawyer.com.

Но няма отричане на богати на ключови думи домейни все още играят роля в SEO. Последното проучване на Моз за Google фактори за класиране казва, че „използването на ключови думи на ниво домейн“ се дължи на 6,98% от всички фактори за класиране в Google …

Използване на ключови думи на ниво домейн

Дръжте се. Домените, богати на ключови думи, представляват 6,98% от факторите за класиране на Google и ми казвате да не стоя настрана?

Да. Теглото, което Google дава за ключовите думи в домейна (сега 6,98%) намалява през годините. И се очаква да намалее още повече. Bing дори го е обозначил а мит.

Понякога има смисъл, ако името на вашия бизнес естествено има ключови думи. MiamiFishing.com е едновременно маркиран и има своите ключови думи. Но chicagopersonalinjurylawyer.com? Е… не толкова. Има фина линия между богат на ключови думи домейн, който все още звучи добре, и домейн, пълнен с ключови думи, който звучи спам или общо. Обадете се на преценка.

Ето различните видове богати на ключови думи домейни …

Точни домейни на съвпадениеEMDs включете всички думи на израза, за който искате да класирате. Има най-високи ползи за SEO (поне за тази 1 фраза), но жертва брандирането.

Домейни с частично съвпадение – включва само някои думи от основната ви фраза. Все още има SEO предимства, докато често оставя място в домейна за маркови думи или думи.

Без съвпадение на домейни – не включва ключови думи. Има по-малко директни ползи за SEO от гледна точка на домейна, но дава дългосрочни ползи за SEO (доверие, желание за връзка с вас и т.н.).

Съвети за избора на богати на ключови думи домейни:

 • Обикновено по-добре за локализирани уебсайтове (напр. MiamiFishing.com)
 • Ако смятате, че звучи твърде спам или общо, вероятно е така
 • Текущото тегло, което Google дава за ключови думи в домейна, намалява

Независимо от 6,98%, Мат Кътс все още препоръчва брандиране на SEO …

3. Избор на разширение на домейн

.COM – най-популярното разширение и вероятно това, което трябва да изберете, ако е достъпно, освен ако не сте организация, където има смисъл да използвате .org.

.мрежа и .org – обикновено се купува, ако се използва .com версията (опитайте се да получите .com).

Конкретна държава – разширения на домейни като .us (САЩ) или .au (Австралия) се използват, когато предлагате продукти / услуги само за тази конкретна държава. Това може да подобри SEO за тази страна, но ви ограничава от разширяване в световен мащаб.

4. Закупуване на вариации за разширение на домейна

 • .Моби
 • .инфо
 • .куб.см.,
 • .име

Регистраторите на домейни ви подканят да ги закупите на касата, но те са безполезни. Единственото предимство е да защитите марката си от конкуренти, които биха осигурили разширение и изграждане на уебсайт, който да ви изпробва и изпревари. Това е малко вероятно, тъй като Google предприема мерки, за да предотврати високи схематични уебсайтове (дублиращо се съдържание, без връзки или социална активност и т.н.).

5. Избягвайте тиретата

Всеки уебсайт с тире не е SEO-полезно име на домейн. Тиретата са свързани със спам уебсайтове и трябва да се избягват. Плюс това те оставят място за печатни грешки, когато хората се свързват към вашия сайт или го споделят в социалните медии. Просто ги избягвайте.

6. Не купувайте домейни, за да ги пренасочвате към основния си сайт

Това не работи. Ако купите нов домейн с 0 връзки и го пренасочите към основния си сайт, не предавате никакъв сок или стойност на връзката към основния си сайт. Така че няма смисъл.

Внимавайте да купувате съществуващи домейни и уебсайтове, ако планирате да ги пренасочвате към основния си сайт. Осъзнайте, че връзките към този уебсайт са за този уебсайт, а не за вашите, така че очаквате тези връзки да работят по същия начин може да не работят. Като правило съветвам да купувате име на домейн само ако реално ще създадете уникален уебсайт на него.

7. Избягвайте запазените марки

Още в деня, когато мислех да използвам „WordPress“ в името на моя домейн, докато разбрах, че WordPress забранява това. Според техните условия „WordPress“ е забранен, докато „WP“ е свободен за използване. Когато се съмнявате, направете малко проучване. Това би могло да ви спести много време.

8. Дължината на регистрация на домейн не е от значение

„Доколкото ми е известно, нито една търсачка никога не е потвърдила, че използват продължителността на регистрация като фактор за оценка…” -Мат Кътс, ръководител на спама в Google (взета от Моз).

Е, надявам се това да помогне! Ако имате въпроси относно SEO-полезни имена на домейни или SEO като цяло, оставете ми коментар по-долу.

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector