Как да настроите Google AMP на WordPress сайт (използвайки AMP Plugin)

Знаете ли, че много собственици на сайтове губят 47% от приходите поради бавната си скорост на страницата? Да, чухте правилно. Поддържането на скоростта на страницата е жизненоважен факт за SEO, като фактор за класиране и на двете. Ако вече сте оптимизирали уебсайта си на настолна версия, трябва да се грижите за оптимизацията на сайтове за мобилни версии, тъй като половината от органичния трафик идва от мобилни устройства. И така, ето Google Ускорени мобилни страници, също известен като Google AMP. Това е съвсем нов термин за новите собственици на сайтове. Така че в тази статия ще споделим какво е Google AMP и как да настроите Google AMP в сайта на WordPress.


Настройте Google AMP на WordPress

Какво е Google AMP?

На октомври 2015 г. Google обяви мобилен базиран проект, наречен мобилни ускорени мобилни страници, известен също като Google AMP. Това е проект с отворен код, който се поддържа от Google, Facebook, Twitter. Ускорените мобилни страници (AMP) са включени само в основни HTML, CSS страници. Страницата AMP се зарежда по-бързо от нормалните.

Много потребители използват много бавен интернет, за да сърфират в уеб страници, които включват HTML, CSS, JS, реклами и някои скриптове. Така че използването на бавния интернет отнема много време за отваряне на страници. Целта на AMP е да увеличи скоростта на зареждане на страниците по-бързо като течност.

AMP пример

Това е пример за активиран AMP сайт.

Защо трябва да активирате Google AMP веднага?

Ако използвате Ускорени мобилни страници (AMP), тогава вашият уебсайт ще се показва по определен начин в Google (особено със знак AMP). Разликата между AMP страници и редовни страници могат да се видят в техните въртележка и чрез техните AMP етикет в резултатите от търсенето с Google. Освен това има някои ползи от използването на AMP,

 • Важни са скоростта: Няма съмнение, че страниците с активирана AMP са малко по-добри от нормалните. Много потребители обикновено напускат уебсайт, който се зарежда повече от 3 секунди. Така AMP може да помогне за намаляване на процента на отпадане и увеличаване на реализациите.
 • Подобрява класирането на търсачките: Въпреки че AMP все още не е предназначен да бъде независим фактор за класиране. Понастоящем Google има мобилно увеличение на класацията и тъй като страниците на AMP са удобни за мобилни устройства, те получават същото увеличение на класирането.
 • Увеличава кликване ставка: Ако вашето съдържание се показва във въртележка, то ще има много по-голяма видимост, което ще увеличи вероятността читател да кликне на вашия уебсайт.
 • Реклами за поддръжка: Страниците на AMP също поддържат различни видове реклами като AdSense, MediaNet, Infolinks и много други. 
 • Много големи компании за поддръжка AMP: Не е нужно да се страхувате от AMP, защото той се поддържа от големи доставчици на технологии като Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin и т.н..

# Има много слухове, че много потребители на AMP не могат да персонализират страниците си, не могат да добавят рекламни кодове, бутони за социални споделяния. Но това не е вярно. Нека обясня защо.

Е, основното WordPress AMP плъгин от Automattic се предлага с много малко функции, които описахме в раздел 1, превъртете надолу, за да го видите. Споменахме и как изглежда, когато си настройка на AMP плъгин

Така че, имате нужда от друг AMP за плъгин за WP, за да получите повече опция за персонализиране. Можете да добавите всички неща като мрежови реклами, бутон за социални споделяния, Google Analytics и т.н.. 

Как да настроите Google AMP

Има много AMP плъгини, достъпни в директорията на WordPress плъгини.

# 1 AMP от Automattic

AMP от Automattic

Този плъгин ви позволява да настроите Google AMP на вашия сайт WordPress. Това е инициатива с отворен код, която има за цел да предостави оптимизирано за мобилно съдържание съдържание, което може да се зарежда незабавно навсякъде, дори и в бавния интернет.

След активиране на този плъгин, всички публикации на вашия сайт ще бъдат генерирани AMP-съвместими версии. Можете също така да получите достъп до вашите AMP публикации чрез добавяне / Усилвател / в края на вашите URL адреси за публикации.

Например, ако URL адресът на публикацията ви е „http://example.com/2016/12/20/hello-world“, версията на AMP ще бъде „http://example.com/2016/12/20/hello -world / усилвател / “.

Не забравяйте да кликнете върху бутона Запазване.

AMPAMP оформление

Има известно ограничение на този плъгин. Понастоящем страниците и архивите не се поддържат и не можете да добавите бутон за споделяне, категория, свързани публикации, реклами. По подразбиране този плъгин позволява логото на вашия сайт и името на сайта.

# 2 AMP за WP

AMP за WP

Този плъгин „AMP за WP“ е силно препоръчителен за тези, които искат активирайте Google AMP на техния сайт. Този персонализиран редактор на AMP ви позволява да отменяте съдържанието си, което сте написали в публикация или страница. Така че можете да добавите различното съдържание само за AMP. Той е напълно отзивчив плъгин и се предлага с 2 различни дизайна. С влачене & функция за пускане, можете да зададете опции за страница / публикация ръчно.

Освен това можете да добавите персонализирано лого, бутон за социално споделяне, свързани публикации под публикацията, да интегрирате Google Analytics и да можете да добавяте реклами на 4 различни позиции.

AMP за персонализиране на WP

За да настроите този плъгин, трябва първо да инсталирате стандартния AMP плъгин от Automattic. Или ще бъдете помолени да го инсталирате. След активиране на този плъгин ще видите опция AMP във вашия панел за администриране на WordPress.

От таблото за управление можете настройка на Google AMP опции според нуждите ви.

Характеристика:

 • Персонализиран AMP редактор.
 • Мобилно пренасочване.
 • влача & Drop Page Builder.
 • Вградена с два дизайна.
 • AMP поддръжка за WooCommerce.
 • Панел за превод & Наличен RTL.
 • Вътрешно AMP свързване.
 • Свързани публикации под публикацията.
 • Бутони за социални споделяния.
 • Общо 4 рекламни карета в оформлението.
 • и много други…

Как да видите ускорени мобилни страници (AMP) в конзолата за търсене на Google

Когато настройвате Google AMP в блога си за WordPress, можете да преглеждате тези ускорени мобилни страници от конзолата за търсене на Google. За да го видите, влезте в Google Search Console. Сега отидете на Външен вид на търсене> Ускорени мобилни страници.

Вижте AMP в Google Search Console

Ако правилно настройка на Google AMP в блога си за WordPress, тогава можете да видите тези ускорени мобилни страници. Ако не се появи, изчакайте малко. Ще ви покаже онези страници, които вече са индексирани. В случай че не сте изпратили своята Sitemap в Google Search Console, тя няма да се появи.

Научете как да изпратите правилно сайта на блога си към конзолата за търсене на Google.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map