Как да настроите Yoast WordPress SEO Plugin (2017 Edition)

Що се отнася до WordPress SEO, тогава Yoast е най-добрият най-добрият SEO плъгин за WordPress. Yoast SEO по-рано беше известен като WordPress SEO от Yoast. Но инсталирането на Yoast SEO плъгин не е краят. Трябва правилно настройка Yoast WordPress SEO Plugin. Дори малка грешка може масово да падне трафика ви и да предотврати индексирането на страниците ви в Google Webmaster Tools. Така че след като инсталирате Yoast Plugin, трябва да сте абсолютно ясни за настройката на Yoast SEO, която прилагате. В тази статия ще споделим Как да инсталирате Yoast SEO Plugin, неговите характеристики и Настройки на Yoast SEO.


Характеристики на Yoast SEO:

Yoast предлага както безплатна, така и платена версия на WordPress SEO плъгини. Нека да разгледаме функциите:

Списък с безплатни версии Yoast SEO Списък с функции:

 • 1 фокус анализ на ключови думи и съдържание
 • Google Preview
 • Заглавие на публикацията и мета описание
 • Мета конфигурация на роботи
 • Проверка на четливостта
 • Хлебни пръчици и каноници
 • XML Sitemaps
 • Проверка на дублирано съдържание
 • RSS подобрения

Списък с функции на платената версия Yoast SEO:

 • Ключова дума с множество фокуси
 • Мениджър на пренасочване
 • Социални визуализации
 • Вътрешно свързване
 • Insights
 • Premium поддръжка

Цена: 69 долара

SEO Транспортер на данни (внос & Експорт на SEO настройки от други приставки)

Ако вече използвате друг SEO плъгин като All in One SEO, HeadSpace2, wpSEO и т.н., тогава можете да експортирате техните SEO настройки и да приложите към Yoast. 

Ако току-що сте инсталирали приставката Yoast SEO, може да не видите всички опции. За да получите всички опции, трябва да активирате „Страници с разширени настройки“ от функциите Yoast. Отидете на SEO> Общ> Функции, активирайте „Страници с разширени настройки“ и кликнете върху запазване на промените.

След това отидете на SEO> Инструменти> Внос и износ. От тук можете да импортирате настройки от други SEO плъгини и да експортирате вашите настройки, за да ги използвате в друг блог.

импортиране и експортиране на настройки за йоаст

Как да инсталирате Yoast SEO Plugin

За да инсталирате приставката Yoast SEO, отидете на Табло> Plugins> Добави нов. Търся Йоаст SEO и го инсталирайте. Тогава трябва да го активирате.

Инсталиране и активиране на Yoast SEO Plugin

*Ако имате активирани Sitemap за XML на Google, след това го деактивирайте или може да причини проблеми, когато се използва заедно с Yoast SEO и забави вашия сайт.

Как да настроите Yoast SEO Plugin

В това ръководство ще покажем как да настроите Yoast SEO Plugin които използваме на нашия уебсайт.

Съдържание – Настройки на Yoast SEO

 1. Общ
 2. Характеристика
 3. Вашата информация
 4. Инструменти за уеб администратори
 5. Настройки на сигурността
 6. Заглавия & Metas
 7. социален
 8. XML Sitemaps
 9. Разширени настройки
 10. Инструменти
 11. Търсене конзола

Табло:

Първо, отидете на вашия WordPress Табло> SEO> Табло. В секцията с таблото ще бъдете уведомени за проблеми с Yost SEO & нотификации. Няма по-нататъшна настройка за конфигуриране.

Табло за управление на Yoast SEO

1. Общи настройки

Сега отидете на раздела Общи и ще бъдете помолени да отворите съветника за конфигуриране. Препоръчваме ви да игнорирате тази опция, защото тя ще конфигурира по подразбиране Настройки на Yoast SEO стъпка по стъпка.

Обща настройка на Yoast SEO

2. Характеристики

В раздела с функции можете да активирате или деактивирате Анализ на четливостта. Той добавя раздела за анализ на съдържанието в метабокса и анализира съдържанието на вашата страница, което ви помага да пишете по-добро съдържание.

Активиране на анализ на ключовите думи Той ще добави раздела с ключови думи и ще ви даде всички предложения, свързани с ключови думи, които искате да се съсредоточите върху определена ключова дума и да я класирате.

Изключете и интеграцията на OnPage.org и менюто на лентата на администратора.

Функции на Yoast SEO

Сега кликнете върху запазване на промените, за да запазите настройките.

След като активирате Разширени опции за страници, ще видите тези допълнителни опции:

Опции за аванс на Yoast

3. Вашата информация

В раздела с информация напишете името на уебсайта си, също така напишете алтернативно име, ако имате такова. На следващо място, ако изберете човек, тогава трябва да посочите само името си и ако изберете вашата компания, трябва да напишете име и лого на компанията.

Информация за сайта Yoast SEO

4. Проверка на инструменти за уеб администратори

Едно от най-важните неща на Yoast Settings е проверка на вашия сайт в уеб администратори Инструменти като Google, Bing, Yahoo и др. Той ви позволява да индексирате страниците си, да проверявате състоянието на индексирането и да оптимизирате видимостта на техните уебсайтове. Ако сайтът ви вече е проверен, не е необходимо да правите никакви процеси тук. Тук можете да въведете мета стойности за проверка.

Yoast SEO Webmaster Tools

5. Настройки за сигурност

Ако не вярвате на авторите си, можете да го деактивирате. Той премахва раздела с ключови думи от метабокса и деактивира всички предложения, свързани с SEO. Но ви препоръчваме да го деактивирате.

Настройки за сигурност на Yoast

6. Заглавия & Metas

1. Общи

В заглавия & Раздел Metas, изберете символа, който да използвате като разделител на заглавието си. Това ще се показва между заглавието на вашата публикация и името на сайта. Тези символи също са подчертани в размера, който ще се показват в резултатите от търсенето.

Йоаст SEO заглавия и метаси

2. Начална страница

Сега кликнете върху „Начална страница“ в раздел „Заглавия“ & Раздел Metas. По подразбиране Yoast SEO използва тези променливи „%% sitename %% %% page %% %% sep %% %% sitedesc %%“. Това означава, че ще подчертае името на вашия сайт, името на страницата, разделителя, определен в тега wp_title () на вашата тема и описанието на вашия сайт.

Пример за WPMyWeb

Но трябва да предоставите своето заглавие и описание на сайта, които искате да покажете в Google Търсене. Проверете снимката по-долу за пример.

Настройки за начална страница на Yoast SEO

3. Видове публикации

От раздела „Типове публикации“ можете да конфигурирате SEO за всичките си публикации. По подразбиране ще имате публикации, страници и медии. Ако използвате персонализирани типове WordPress, тогава можете да видите още опции по-долу.

Ако искате да покажете дата в публикации в търсачките, след това поставете отметка „Дата в преглед на фрагмент“. Той може да увеличи кликването върху цени (CTR), ако съдържанието е ново.

Видове Йоаст пост

4. Таксономии

Таксономиите са една от най-важните части за настройка на Yoast SEO. Ако решите да индексирате страниците си с категории, тогава резултатите от търсенето ще показват страниците ви с категории. Ако имате уебсайт за блог, не ви препоръчвам да индексирате категориите или маркерите си.

Ако обаче имате уебсайт за електронна търговия или онлайн пазаруване, тогава можете да разрешите на Вашите категории да се индексират. За целта трябва да ги проектирате внимателно, да добавите ключови думи в мета описанието и имате нужда от много съдържание под категория.

Маркерите не са полезни страници за посетителите и могат да причинят дублирано съдържание. Така че не можете да ги индексирате.

Yoast Таксономии

5. Настройки на авторски архиви

В настройките на архивните архиви ги задавам без индекс, за да предотвратя дублираното съдържание.

Настройки на архива на Yoast

6. Мета настройки в целия сайт

Ако искате да попречите на „Pagination“ или / page / 2 да се показва в резултатите от търсенето, тогава просто задайте това на „no-index“.

Направете същото и за „мета ключови думи“.

И на последно място, активирайте „Force noodp meta robots tag on site”, за да предотвратите търсещите машини да използват DMOZ описания в резултатите от търсенето за всички страници.

Meta настройките на Yoast SEO

7. Социални

В раздела Социални профили трябва да въведете URL адреса на социалния си профил. Ако вече имате онези социални акаунти, които показах на снимката по-долу, просто трябва да въведете тези URL адреси по-долу. Той информира търсачките, за да знае кои социални профили са свързани с този сайт.

Yoast SEO предоставя повече социални настройки в раздела Социални акаунти, т.е. Facebook, Twitter, Pinterest и Google+. Ще ви покажем как да настройка Yoast SEO Социални сметки.

Социални сметки на Yoast

1. Настройки на Facebook

Активирайте „Open Graph meta data“ от настройките на Facebook. Когато споделяте страниците си в социалните мрежи, той добавя мета данните на Open Graph в секцията на вашия сайт.

От „Настройки на първа страница“ можете да добавите изображение, заглавие и описание или да копирате мета описание на дома.

Ако добавите изображение по подразбиране в „Настройки по подразбиране“, то това изображение ще се използва, ако вашата публикация / страница се споделя без никакво изображение. Трябва да добавите идентификатор на приложението на Facebook, за да използвате Facebook Insights.

Настройки на Yoast Facebook

2. Настройки на Twitter

Активирайте „Добавяне на мета данни на Twitter карта“ и задайте тип карта по подразбиране: Обобщение с голямо изображение. Това ще подчертае резюмето на вашата публикация / страница с голямо изображение.

Настройки на Yoast SEO Twitter

3. Настройки на Pinterest

Първо, трябва да потвърдите вашия сайт с Pinterest. За целта кликнете върху връзката, която подчертах по-долу и ще бъдете пренасочени към сайта на Pinterest. След това просто копирайте мета маркера и го поставете върху полето за потвърждение. Не забравяйте да кликнете върху Запазване на промените.

Йоаст Пинтерест

4. Настройки на Google+

Настройката в Google+ е същата като Pinterest. Просто добавете URL адреса на потребителския си профил в Google+ и кликнете върху запазване на промените.

Настройки на Googleast Google Plus

8. XML Sitemap

Yoast SEO ви позволява да създавате XML Sitemap, които помагат на вашия сайт да се индексира бързо от търсачките. Въпреки че има много онлайн инструменти за генериране на Sitemap, но Yoast SEO го направи прост и можете да създадете само с едно щракване.

Първо, трябва да активирате XML функционалността на сайта от Yoast SEO Settings и да кликнете върху връзката „XML Sitemap“, за да получите вашата Sitemap връзка. След това трябва да изпратите XML Sitemap в Google Webmaster Tools.

Настройки на Yoast XML за Sitemap

1. Типове публикации

В раздела Типове публикации в настройките на Sitemap активирайте Постове и Страници в Sitemap. Това ще бъде добавено и към вашата карта на сайта. Ако искате Media в Sitemap, тогава го активирайте.

Видове Йоаст пост

2. Изключени публикации

Можете да изключите публикации от Sitemap, като въведете „запетая“. Но това не се препоръчва, дръжте го по подразбиране.

Йоаст изключени публикации

3. Таксономии

Таксономията е механизъм за групиране на постове. Използва се като начин за групиране на публикации и персонализирани типове публикации заедно. Използвам само „Категории“ таксономии, останалите не са необходими.

Настройки на Yoast Taxonomies

9. Разширено

1. Хлебни трохи

Хлебните криви са навигационният път, който показва позицията на страницата в сайта. Това също помага на Инструменти за уеб администратори да разберат структурата на вашия сайт. Ако ти се даде възможност на галета, вашата страница / пътека за публикации ще се показва в конзолите за търсене така:

Активиране на хлебни платки

Но, ако ти деактивиране Хлебни крици, вашата страница / пътека за публикация ще се показва в Search Consoles като тази и тя 

Деактивирайте опциите за хляб

Можете или да активирате или деактивирате Breadcrumbs.

Тестени хляб с йоаст

2. Постоянни връзки

Това е настройката Permalinks, която използвам на моя сайт. Има няколко настройки, които трябва да ги конфигурирате внимателно.

Запазвайки „URL адрес на категорията“, той добавя база от категории във всеки URL адрес на категория. Ако пренасочите URL адреси на прикачени файлове към родителския публикация URL адрес, тогава той ще пренасочи прикачени файлове към първоначалната публикация.

Следваща опция е да премахнете „спрете думи в килими“. Това помага за създаването на по-чисти URL адреси чрез автоматично премахване на стоп думите от тях. Освен това помага за създаването на по-малки URL адреси. Затова го задайте „Премахване“.

Следващият вариант е да премахнете променливите? Replytocom. Той не позволява параметър replytocom.

Permalinks от Yoast

3. RSS

Това автоматично ще добави съдържание към вашата RSS емисия. Можете да ги пренаредите по дадените променливи. Yoast RSS

10. Инструменти

Yoast SEO се предлага с функция за импортиране / експортиране, която ви позволява да импортирате настройки от други SEO плъгини и да експортирате. Освен това, тези инструменти ви позволяват бързо да промените заглавието и описанието на публикацията си, без да влизате в редактора за всяка страница.

Инструментът „Редактор на файлове“ ви позволява да редактирате файла robots.txt и .htaccess от тук. Но преди да промените някой от този файл, направете резервно копие на тези файлове.

Йоаст Инструменти

11. Търсеща конзола

Ако вече сте изпратили Sitemap за блога в Google Search Console, тогава получавате информацията за конзолата си за Google. Просто трябва да интегрирате Google Search Console с Yoast SEO и ще ви бъде предоставен код за упълномощаване. Сега просто добавете кода тук и кликнете върху удостоверяване. 

Конзола за търсене Yoast

В тази публикация споделих как да конфигурирайте и инсталирайте приставката Yoast SEO за WordPress. Ако тази публикация ви помогна да настроите Yoast WordPress SEO Plugin, моля, споделете тази статия. Ако имате някакво предложение, моля, уведомете ни, като оставите коментар. Можете да ни намерите и на Facebook, кикотене, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map