Как да получите естествени, вътрешни връзки към вашия WordPress сайт

Изследвайте ключова дума, напишете съдържанието, оптимизирайте го, публикуйте.


Това изглежда като добър SEO процес на страницата, но липсва една критична стъпка … след като публикувате съдържанието, не сте го направили оптимизирано, докато не сте изградили няколко вътрешни връзки към него. Това е най-лесният начин вземете връзки към вашия сайт и ще пропуснете? Вече не…

Връзките към дадена страница са около 20% от това как се класира и какъв по-добър начин да ги изградите, отколкото да използвате съществуващото съдържание, за което вече сте написали. Всичко, което трябва да направите, е откриете съдържание, свързано с на вашия уебсайт / блог и връзка към тази нова страница. Това може да подобри класирането на страницата и да й помогне да се индексира по-бързо в търсачките. И най-добрата част е … отнема само около 3 минути.

Затова следващия път, когато публикувате страница или публикация, не спирайте дотук. Прочетете тази статия, след което отделете допълнителните 3 минути, за да изградите някои вътрешни връзки. Страниците ви могат да започнат с 20% по-висока класация …

Функции за връзка на ниво страницаGoogle Класиране Фактори – Моз

Връзка от подходящи страници / публикации

Търсене в WordPress – търсене в съществуващите ви страници / публикации за подходящо съдържание по темата. Може да не намерите всичко (WordPress показва само съдържание, което включва точната ключова дума), но това е добро начало. Отидете на тези страници и намерете секцията, в която споменавате темата, след което създайте вътрешна връзка към новата си страница. Вероятно можете да измислите няколко страници и публикации в горната част на главата си, АКО имате достатъчно съдържание … просто не натъпквайте страницата с връзки, тъй като тя дава само определено количество връзка сок. Тук използвам Yoast като тема:

Търсене в WordPress

Търсене в Google – потърсете в Google за: site: yourwebsite.com „вашата ключова дума“ и ще видите страници на вашия сайт, свързани с тази ключова дума. Това е един от най-добрите начини да намерите по-обширен списък с подходящо съдържание, откъдето можете да получите вътрешни връзки.

Търсене в Google за вътрешни връзки

Използвайте Google Search Console – ако искате връзки от най-високите ви авторитетни страници, се насочете към Google конзола за търсене и отидете на трафика за търсене -> Връзки към вашия уебсайт. Отидете до „най-свързаното със съдържанието“ (ще видите това отдясно) и прегледайте всички подходящи страници, от които можете да получите връзка. Страниците, които имат повече връзки, обикновено имат по-голяма власт за връзки.

Най-LinkedIn към страници - конзола за търсене на Google

Вътрешно свързване на най-добрите практики

Сега, когато вие къде да вземете вътрешни връзки, ето как да го направите …

Разнообразете текста си за котва – множество вътрешни връзки, които сочат към една и съща страница, трябва да имат различен текст на котва (показваният текст на връзката), така че не използвайте един и същ текст на котва отново и отново. Всеки текст на котвата трябва да бъде уникален, описателен и НЕ богат на ключови думи. Свързване към една и съща страница с повтарящи се текстови връзки, богати на ключови думи, използвани за работа, но оттогава Google Penguin това изглежда спам и може да рискува неустойка. Направете го дълъг и описателен.

Използвайте дълбоки връзки – вместо връзката към домашната ви страница или страницата за контакти, връзката към по-дълбоки (не толкова очевидни) страници ще помогне на читателите да намерят по-конкретна информация по определени теми, плюс това са страниците, които се нуждаят най-много от връзките. Искате да свържете сока, за да бъде разпространен … мислете за уебсайта си като за екосистема, където всичко трябва да бъде свързано заедно.

Знайте най-добрата структура – перфектна структура на вътрешната връзка съществува, но го вземете със зърно сол. Нереалистично е всеки уебсайт да следва това, но познаването на концепцията помага.

Вътрешна свързваща структура

Избягвайте автоматичните вътрешни свързващи приставки – когато използвате определена ключова дума, тези плъгини ще задействат създаването на вътрешна връзка към конкретна страница, която сте задали. Звучи като добър пряк път, но те не са толкова персонализирани, колкото ако искате да вмъкнете връзките ръчно. Плюс това много от тези плъгини не позволяват промяна на текста на котвата (както споменах по-рано), така че те също биха могли да рискуват неустойка. Плъгините „Свързана публикация“ също не са персонализирани. Просто избягвайте тези.

заключение

Докато пиша тази статия, аз съм в средата на голям вътрешен свързващ проект за клиент, който ме подтикна да напиша това. Определено си струва да отделите малко време, особено ако вече имате стотици статии, към които можете да добавите вътрешни връзки. Ако имате само 20 или повече страници, може да се наложи създайте повече съдържание да го направите ефективно, но бих започнал сега, за да можете да влезете в навика да свързвате вътрешно и да оптимизирате съдържанието си.

Много SEO задачи отнемат много време, но вътрешните връзки не се сравняват с това каква стойност получавате от тях. Така че, ако все още не сте го направили, или се върнете, добавете ги към съществуващото си съдържание или поне започнете следващия път, когато напишете следващото си парче. Сериозно, отнема само 3 минути. Както винаги, оставете ми коментар, ако имате въпроси – тук съм, за да ви помогна!

Наздраве,

Подпис на Том

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map