Как да получите входящи връзки: 7 стратегии, които действително работят

03.06.2020
SEO 'Как да получите входящи връзки: 7 стратегии, които действително работят
0 9 мин.

Страда ли уеб сайтът ви от дефицит на връзки?


Вероятно сте чували колко важни са обратните връзки за SEO (приблизително 40% от Google фактори за класиране). Но получаването на входящи връзки не е лесно. Мат Кътс, вместо да излиза и да изгражда връзки на външни уебсайтове казва ние трябва печелите връзки чрез креативно съдържание.

И тъй като част от създаването на “добро” съдържание е това, че вашите страници / публикации се открояват, аз само намерих за подходящо да използвам набор от брилянтни цветни моливи, за да осветя тази страница с някаква личност. Всъщност заимствах тази идея от статия в списание за търсачки (само те изневеряваха и използваха сладко кученце). Така или иначе, правенето на вашето съдържание визуално, полезно и лесно за навигиране е ЗАЩО хората ще се свързват към него. Хората не се свързват с нищо – трябва да направите нещо различно.

Цветни моливи

Съдържание

 1. Създайте образователно съдържание
 2. Подправете вашето съдържание
 3. Добавяне на видеоклипове
 4. Създайте инфографика
 5. Публикуване на дълго съдържание
 6. Подобрете вашия дизайн
 7. Направете повече маркетинг за съдържание

1. Създаване на образователно съдържание

Това е типът съдържание, към което всъщност ИСКАТ да се свързват, те няма да дойдат сами. Специализирах се в SEO за WordPress, така че повечето хора търсят помощ конфигуриране на приставката Yoast SEO, или как да направите по-бързо зареждане на WordPress сайт. Това са някои основни теми, които хората искат да научат и аз прекарах седмици в писане на тези уроци. Те са тези, които поставям отпред и в центъра на навигационното си меню, и тези, към които свързвам повечето на моя сайт. Ако имате ключова дума с висока стойност, но само посредствена публикация за нея, трябва да опитате да подобрите това съдържание.

Какво се случва, когато заемете лекарска публикация и инвестирате няколко дни, превръщайки я в най-добрия урок онлайн? Моят урок за Yoast премина от 5 посещения на ден до 100 посещения на ден (всички от SEO) в рамките на 24 часа след публикуването му с новото съдържание. Сега той има над 190 коментара и TON връзки от хора, които са го намерили чрез Google. Разбира се от години се класира на първата страница по ключова дума (Yoast SEO Settings), защото инвестирах часове и часове в съдържанието. Когато Мат Кътс казва “създаване на добро съдържание”, това е точно това, което той има предвид.

Ръководство за оптимизация на скоростта на WordPress

Ти трябва да идентифицирайте ключови теми и напишете „крайното ръководство“ за всяка от тях. Да, може да отнеме цяла седмица, за да напишете само една статия, но точно това е необходимо, ако искате допълнителни 100 посещения на ден чрез един пост. Доброто съдържание ще се изплати, особено след като Google започна да санкционира уебсайтове с ниско качество на съдържанието. 90% от връзките ми са към моите SEO уроци.

Създаването на статии, насочени към ключови думи с висока стойност (образователни теми), ви помага:

 • Създайте дългосрочни постове с голям трафик
 • Вземете връзки чрез SEO трафик, който генерира
 • Разглеждайте се като авторитет във вашата индустрия
 • Получавайте множество коментари / разговори за тези публикации
 • Придобийте някои от най-лоялните последователи чрез образование

2. Подправете вашето съдържание

Визуалното съдържание е с 40 пъти по-голяма вероятност да бъде споделено (източник) и докато хубавата графика очевидно е важна, не ограничавайте съдържанието си до текст и графики. Вградете статус в Twitter, ако цитирате някого, използвайте подредба в две колони, за да изброите плюсове и минуси, вградете видеоклип или използвайте HTML таблица със съдържание, както виждате в горната част на тази публикация, за да помогнете на хората да се ориентират към конкретни теми.

Аз лично харесвам използването на 2 колони в много от моите публикации в блога. Знам също, че моето съдържание е 680 пиксела (ширина), което означава, че ако използвам 2 колона оформление със снимки, всяка снимка ще бъде 330 (w), ако броите 20 пиксела интервал между всяка колона. Знаейки вашите измерения ви помага да промените размера на изображенията, за да изглеждат по-добре и ги кара да се зареждат по-бързо. Само бърз съвет за вас 🙂

Правоъгълник с ширина 680 пиксела

Въпреки че е специфичен за WordPress, моят урок за това как да разпространявате съдържание в WordPress има много идеи за разнообразяване на съдържанието ви. Това включва как да добавите HTML таблица със съдържание, да вградите видеоклип в YouTube без марка на Youtube, да вграждате статуси в социалните медии, шрифтове за стил и други идеи. Ето само няколко начина, по които можете да направите съдържанието си по-визуално …

Съдържателни идеи

 • Добавете HTML таблица със съдържание, за да помогнете с навигацията
 • Използвайте дизайн на инфографика canva.com или наемете на свободна практика
 • Вградени видеоклипове, в идеалния случай свои, ако това е тема с висока стойност
 • Направете скрийншоти (правя много от това, тъй като блог за WordPress)
 • употреба Разширено търсене в Twitter за да намерите туитове, които да вграждате в публикациите си
 • Връзки към стила (и техния цвят на курсора) в публикациите ви, така че да се виждат лесно
 • Използвайте таблици, 2 оформления на колони, бутони, списъци, удебелени елементи и други опции за стилизиране
 • Добавяне на снимка / био в страницата на вашия блог, така че хората да знаят кой пише статията

3. Добавете видеоклипове

Хората обичат видеоклипове (и обичат да ги свързват също), но малко собственици на уебсайтове всъщност правят това. Създаването на собствени видеоклипове, ако определено е за предпочитане, ако имате време, но дори намирането на полезен видеоклип в Youtube добавя много стойност към вашето съдържание, като това, което казва Мат Кътс за връзките …

Слушайте, аз съм интровертно пич, който беше напълно неприятно да създава SEO уроци (все още мърдам, когато чуя да говоря). Но познайте какво? Имам над 200 000 гледания между всичките ми видеоклипове в YouTube и получих връзки, клиенти и партньорски продажби чрез тези видеоклипове. Когато напиша супер важна статия на моя сайт (като моя урок за оптимизиране на съдържание за ключови думи) Ще създам видеоклип и ще го вградя в този урок. Видеоклиповете не само привличат връзки, защото хората ги обичат, но като вграждате видеоклипове на вашия сайт, вие също така подобрявате ангажираността със съдържанието си (средно време на страница), което Google използва, за да определи вашата класация.

По-висока класация, повече връзки, повече абонати и повече продажби от хора, които са видели видеоклиповете ви. Това е като печеливш-печеливш-печеливш! Смучете го, вземете камера и започнете да създавате няколко видеоклипа.

4. Дизайн Инфографика (за 10 минути)

С какво още обичат хората да се свързват? Infographics. Прочети това статия от HubSpot което казва визуалното съдържание е 40 пъти по-вероятно да бъде споделено. Можете да ги създадете сами, като използвате безплатен производител на инфографики като canva.com или наемете дизайнер на инфографики на свободна практика за около $ 100 – $ 400, в зависимост от графиката, колко подробни са указанията ви и тарифата на фрийлансъра.

Тази инфографика буквално ми отне 10 минути, за да създам …

SEO-връзка-сграда-инфографика

Все още се опитвам да бъда в крак с моите видеоклипове, но трябва да инвестирате време във видеоклипове или инфографика – в идеалния случай и двете, ако имате време / пари. Призовавам ви да създадете няколко видеоклипа или инфографика и да видите какво ще се случи. Обзалагам се, че трафикът до вашата публикация ще се удвои, както и вашите връзки.

5. Публикуване на дълго съдържание

Една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ грешки, които виждам, е, че хората изхвърлят кратко съдържание (обикновено предимно текст) и се чудят защо не се класират. Ако искате да сте на първата страница на Google и хората да се свържат към вас, вашето съдържание трябва да бъде по-добро (и по-задълбочено) от всички останали зад вас. По-дългото съдържание се нарежда по-високо в търсачките и публикациите с 3000+ думи е идеално. Ако използвате WordPress, Yoast SEO Plugin брои брой думи за вас в раздела за анализ на съдържанието, в противен случай можете да поставите пълната си статия в Google Doc и да направите брой на думите.

Когато преразглеждам стари публикации, за да подобря съдържанието, опитвам се да добавя поне 500 думи. Можете да планирате ключови теми (подзаглавия), да добавите съдържанието в началото с тези подзаглавия и след това да добавите допълнителни раздели към статията. Направете вашето изследване и Google ключовата дума, вижте за какво пишат други хора, след което включете теми, за които смятате, че ще подобрят статията ви.

6. Подобрете дизайна си

Хората препращат към уебсайтове, които изглеждат добре. Това НЕ трябва да струва много пари. За $ 40 / час можете да наемете квалифициран чуждоезичен разработчик freelancer.com кой може да ви помогне да проектирате или преработите вашия сайт. Работя с един и същ разработчик на WordPress (Pronaya) от 5 години, който е само $ 40 / час и ми помогна да изградя над 25 уебсайта, когато ръководех малък дизайн на WordPress. Можете да го наемете, като се регистрирате за акаунт на свободна практика и потърсите потребител BDkamol. Инвестирал съм 20 000 долара в него през 5 години, защото той е толкова добър.

pronaya-свободна практика

Дори ако това означава преместване на вашата тема в WordPress от StudioPress (супер приятни мобилни отзивчиви теми), направих това и това ми се отплати ОГРОМНО за мен. Моят стар сайт не реагира така, че мигрирах към StudioPress и макар да не мога да го свържа директно с растежа на връзката, изглежда НАЙ-ДОБРЕ, зарежда се под 1 секунда и е по-удобен за SEO. Като цяло по-хубав е вашият уебсайт (и колкото по-лесно е хората да намерят нещата) повече хора ще се свържат към вас.

7. Правете повече маркетинг за съдържание

След като създадете изумително парче съдържание около ключова дума с висока стойност и го публикувате, трябва да получите няколко очи. Ето няколко лесни начина да направите това …

 • Изпратете бюлетин
 • Публикувайте го в социалните си мрежи
 • Присъединете се към групите във Facebook и го споделете, когато е подходящо
 • Изпратете имейли на блогърите във вашата индустрия, които биха заинтересували
 • Споменайте хората в действителната статия (вероятно биха имали връзка към нея)
 • Публикувайте интервюта и цитати от Twitter, за да включите повече хора
 • Задръжте конкурси, награди и отстъпки в замяна на споделянето на вашето съдържание
 • Създайте видеоклип в YouTube по темата и оставете връзка в описанието

Можете да наемете фрийлансър в чужбина за изграждане на връзки на уебсайтове като freelancer.com и upwork.com но аз НЕ бих го направила оттогава това може да ви донесе наказание Google. Проблем с някои (много високо оценени) фрийлансъри на линк билдинг и те ме класираха по-високо WordPress SEO консултации и други услуги. Но сигурно достатъчно, в рамките на няколко месеца Получих удари с наказание от Google и трафикът ми намали наполовина. Отнеха ми няколко месеца (и много упорита работа), за да се възстановя от това наказание, така че си направете услуга и избягвайте да правите това заедно.

Освен това Мат Кътс казва, че трябва да печелим връзки, а не да ги изграждаме.

матиран Кътс-връзка-сграда

Няколко метода за „изграждане на връзки“, които действително работят:

Това всичко, което имам! Ако имате някакви въпроси как да получите входящи връзки към вашия уебсайт, пуснете ми ред в коментарите (радвам се да помогна). Само не забравяйте, че хората естествено искат да се свържат с добро съдържание, така че това е най-важното нещо, което можете да направите, за да ускорите растежа на връзката си.

Наздраве,
мъжко животно

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector