Како да одаберете СЕО-фриендли назив домена

03.06.2020
SEO 'Како да одаберете СЕО-фриендли назив домена
0 5 мин.

Како да одаберете СЕО пријатно име домена


Одабир имена домена прво утиче на СЕО.

Тамо има пуно гласина и застарелих стратегија. Стога ћу покрити најчешћа питања о именима домена и СЕО-у. Надам се да ће вам то помоћи да донесете одлуку. Сјетите се само да је одабир домена прилагођеног СЕО само један део СЕО једначине – често се каже да постоји преко 200 фактора рангирања у Гоогле-ов алгоритам.

Ево шта треба да знате о именима домена и СЕО…

 1. Брендабилни називи домена прилагођавају се СЕО
 2. Шта је са кључним речима?
 3. Бирање проширења домена
 4. Куповина варијација проширења домена
 5. Избегавајте хифене
 6. Избегавајте куповину домена ради преусмеравања
 7. Избегавајте заштићене домене
 8. Дужина регистрације домена није важна

1. Имена имена домена која се могу користити су СЕО-фриендли

Одабир имена домена који се може марљиво помаже СЕО-у самоме себи. Више људи ће га упамтити, посетити ће вас и то је вероватније поверење домен са позитивним брендирањем – за разлику од оног који је богат кључним речима и ризикује да постане нежељена пошта.

Позитивно и креативно брендирање доноси више веза, друштвених деоница и свих оних лепих сигнала које претраживачи желе. То је нешто што назив домене богат кључним речима вероватно неће доносити. Зато смислите нешто креативно. Нека буде брендабилно, нека буде незабораван.

Шта је уопште важније? Ваш бренд или делић вашег СЕО-а?

2. Шта је са кључним речима?

Људи који купују домене са свим својим кључним речима у њима – прилагодили смо им се и искрено, изгледа непрофесионално и шкакљиво. Не варате ме цхицагоперсоналињурилавиер.цом.

Но, домени богате кључним речима још увек негирају улогу СЕО-а. Мозово последње истраживање о Гоогле-ови фактори рангирања каже да се користи „употреба кључних речи на нивоу домена“ 6,98% свих фактора рангирања на Гоогле-у…

Употреба кључне речи на нивоу домена

Држи се. Домене богате кључним речима представљају 6,98% Гоогле-ових фактора рангирања, а ви ми кажете да не стојим?

Да. Тежина коју Гоогле даје кључним ријечима у домену (сада 6,98%) опадала је током година. А очекује се да падне још више. Бинг га је чак означио а мит.

Понекад има смисла ако назив вашег предузећа наравно има кључне речи. МиамиФисхинг.цом је и брендабле и има своје кључне речи. Али цхицагоперсоналињурилавиер.цом? Ех … не толико. Постоји тачна линија између домена обогаћеног кључним речима који и даље добро звучи и домена пуњеног кључним речима која звучи нежељено или опћенито. Позовите пресуду.

Ево различитих врста домена богатих кључним речима …

Тачни домени подударањаЕМДс укључите све речи фразе за коју желите да се рангирате. Има највеће предности СЕО (барем за ту 1 фразу), али жртвује брендирање.

Домене парцијалног подударања – укључује само неке речи ваше главне фразе. Ипак има СЕО предности, а често оставља простор у домени за маркиране речи.

Нема подударања домена – не укључује кључне речи. Има мање директних СЕО предности из перспективе домена, али доноси дугорочне СЕО користи (поверење, спремност да се повежемо са вама итд.).

Савети за избор домена богатих кључним речима:

 • Обично је боље за локализоване веб локације (нпр. МиамиФисхинг.цом)
 • Ако мислите да звучи превише нежељено или опћенито, вјероватно јесте
 • Тренутна тежина коју Гоогле даје кључним ријечима у домену опада

Без обзира на 6,98%, Гоогле-ов Матт Цуттс и даље препоручује брендирање преко СЕО-а …

3. Бирање проширења домена

.цом – најпопуларније проширење и вероватно онај који бисте требали да изаберете ако је доступан, осим ако нисте организација где има смисла користити .орг.

.нет и .орг – обично се купује ако се користи .цом верзија (покушајте набавити .цом).

Специфична за земљу – екстензије домена попут .ус (Сједињене Државе) или .ау (Аустралија) користе се када нудите производе / услуге само за ту одређену земљу. Ово може побољшати СЕО за ту земљу али вас ограничава од ширења на глобалном нивоу.

4. Куповина варијација проширења домена

 • .моби
 • .инфо
 • .цц,
 • .име

Регистратори домена вас обавештавају да их купите приликом одласка, међутим, они су бескорисни. Једина корист је заштитити ваш бренд од конкурената који би осигурали екстензију и направили веб страницу како би вас покушали надмашити. Ово вероватно није вероватно јер Гоогле предузима мере како би спречио да се на скицираним веб локацијама високо рангира (дупликат садржаја, без веза или друштвених активности итд.).

5. Избегавајте хифе

Било која веб локација са цртицом није назив СЕО домена. Сувенири су повезани са нежељеним веб локацијама и треба их избегавати. Осим тога, остављају простор за погрешне приказе када људи везују на вашу веб страницу или је деле на друштвеним мрежама. Само их избегавајте.

6. Не купујте домене да бисте их преусмерили на своју главну веб локацију

То не функционише. Ако купите нови домен који има 0 веза и преусмерите га на своју главну веб локацију, не преносите сок или вредност везе главној веб локацији. Дакле, нема смисла.

Пазљиво купујте постојеће домене и веб локације ако их планирате преусмерити на своју главну веб локацију. Схватите да су везе до те веб локације намењене тој веб локацији, а не вашој, тако да очекујете да те везе функционишу на исти начин. Као опште правило, саветујем да купујете име домена само ако ћете на њему правити јединствену веб локацију.

7. Избегавајте заштићене домене

Повратак дана када сам размишљао о коришћењу „ВордПресс-а“ у свом имену домена док нисам открио да ВордПресс то забрањује. Према њиховим условима, „ВордПресс“ је забрањен, док је „ВП“ слободан за употребу. Када сте у недоумици, урадите мало истраживање. То би вам могло уштедети пуно времена.

8. Дужина регистрације домена није важна

“Колико знам, ниједна претраживач никада није потврдила да они користе дужину регистрације као фактор за оцењивање …” -Матт Цуттс, шеф спама у Гооглеу (преузето од Моз).

Па се надам да је ово помогло! Ако имате било каквих питања о СЕО-пријатељским именима домена или СЕО уопште, оставите ми коментар испод.

Живели,

Том Сигнатуре

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector