Како креирати листу кључних речи за СЕО (пример Аппле-а)

03.06.2020
SEO 'Како креирати листу кључних речи за СЕО (пример Аппле-а)
0 6 мин.

Листа кључних речи је план за СЕО као што је ситемап за вашу веб локацију.


Издваја садржај који је циљан на кључне речи који иде на вашу веб локацију, структуру УРЛ-а и користи се чак и током изградње веза. А ако то није учињено како треба (не одаберете праве кључне речи), потрошићете тоне времена покушавајући да “поново подесите” садржај или једноставно нећете добити резултате. Показаћу вам како да направите организовану, добро истражену листу кључних речи како бисте могли да развијете свој садржај и УРЛ адресе око тих фраза – и да имате веће шансе за рангирање на страници 1.

Сада направимо листу кључних речи …

Започните са циљаном локацијом

лоцал-вс-натионал-вордс

Градић – у малим градовима има мање људи, тако да ће бити опсег претраживања мањи. То значи да ће ваше кључне речи бити широке и вероватно ћете на својој листи имати само 1 примарну кључну реч, која би требало да буде циљана на почетној страници. Већа тржишта = конкретније кључне речи.

Велики град – поред тога што на свој списак укључујете широке фразе, требало би да уврстите и конкретније изразе – јер у граду има више људи тако да је обим претраживања већи.

Национални – будући да ћете имати већи скуп кључних речи које можете изабрати, потребно је да истражите конкуренцију сваке кључне речи како бисте знали за које се заправо можете рангирати.

1. Мали град (одаберите широке кључне речи)

Локалне СЕО кључне речи

Иди на гоогле.цом и користити Гоогле аутоматско довршавање научити које кључне речи људи претражују. Унесите свој име града након чега слиједе било које кључне ријечи које описују шта нудите. Покушајте са више варијација (нпр. Лаке блуфф мацбоок …) да видите има ли још неких. Међутим, велике су шансе да ћете имати само 1 примарну кључну реч која ће бити циљана на почетној страници.

Ако желиш циљају више градова, урадите исту ствар у Гоогле аутоматском довршавању за сваки град да бисте видели најпопуларније изразе. Листа ваших кључних речи требала би изгледати овако …

 • поправка јабучног блефира (циљана на почетној страници)
 • санација јапанске шуме јабука (нова страница са циљаним локацијама)
 • поправка јабучног парка (нова страница са циљаним локацијама)

2. Велики град (одаберите одређене кључне речи)

Користите исте горе описане стратегије само поред широких фраза, потражите и конкретније изразе који су релевантнији за ваше специфичне производе / услуге …

Кључна реч за велике градове

Или користите методу “попуните празно” која вам даје још више идеја за кључне речи …

Гоогле аутоматско довршавање попуните празно

Играјте се са Гоогле Аутоцомплете да бисте пронашли кључне речи за ваше различите производе / услуге…

Кључне речи са дугим репом

Запишите СВЕ производе / услуге које нудите и научите кључне речи за сваку од њих …

Листа кључних речи

Учините исто са осталим Аппле производима. Свака мини листа треба да садржи ваше различите врсте сервиса, као што сам то урадио за Мацбоок Про, Мацбоок Аир, Ипад 2, итд..

3. Национални (одаберите одређене кључне речи + конкурентно истраживање)

Будући да постоји већи низ кључних речи које можете изабрати, оне морамо да сузимо најбоље колико је конкурентна свака кључна реч у односу на обим претраживања. Ово ће вам оставити само кључне речи које имају најбоље могућности за рангирање. У супротном ћете потрошити време на креирање садржаја који циља кључне речи за које можда никада не сврставате.

Корак 1: Запишите СВЕ ваше производе / услуге

Корак 2: Пронађите веома специфичне (дуге) кључне речи за сваки производ / услугу…

Националне кључне речи

Кључна реч као што је „мацбоок про поправак преносног рачунара“ биће веома конкурентна јер се ради о широкој (националној) фрази – а здрав разум говори да ће бити пуно веб локација које се покушавају рангирати по овом питању. Али, кључна реч попут “мацбоок про санација штете на води” биће мање конкурентна јер је специфичнија. Ово су врста кључних речи које желите да циљате.

Иако широке кључне речи имају више обима претраживања, специфичне кључне речи попут „мацбоок про поправка оштећења на води“ обично пружају бољу прилику. Боље вам је на страници 1 за кључну реч са 100 претрага него на страници 13 за кључну реч са 10 000 претрага.

3. корак: Доделите кључне речи сваком производу / услузи

4. корак: Филтрирајте превише конкурентне кључне речи. Да бисте то учинили, претражите сваку кључну реч на Гоогле-у и погледајте резултате. Ови показатељи ће вам рећи да ли је превише конкурентан …

Конкуренција кључних речи

Па уместо одабира „како се извући из дугова“ изабрали бисмо прецизнију фразу….

Кључне речи са дугим репом

Само зато што је кључна реч превише конкурентна, не значи да је не бисте требало да укључујете на вашу листу кључних речи. Ако се побољша опћа страница на којој су наведене све ваше „услуге поправка јабука“ корисничко искуство, не брини због конкуренције. Креирајте страницу за своје посетиоце.

Погледајте Кључне ријечи натјецатеља с ХубСхоут ВебГрадер

Можете покренути више веб локација путем ХубСхоут ВебГрадер да бисте видели њихове кључне речи …

Листа кључних речи такмичара

Креирајте листу кључних речи

Сада када знате како да направите листу кључних речи – наставите и урадите то! Ево неколико савета:

Сличне кључне речи – ако две кључне речи значе исту ствар (синоними, множине, фразе са различитим редоследом речи), изаберите само 1 најрелевантнију кључну реч која најбоље одговара производу / услузи. То је зато што бисте требали циљати само 1 примарну кључну ријеч по страници. Поред тога, Гоогле-ов алгоритам добро ради на анализи намера корисника и „аутоматски“ рангира веб локације за сродне фразе, осим ако не знате како циљати секундарне кључне речи која чак ни не функционира тако добро, само одаберите 1 кључну реч која има највише смисла.

Кључна реч за почетну страницу – обично би требало да циља 1 главну кључну реч за коју желите да се рангирате.

Кључне речи блога – користите Гоогле Аутоцомплете да бисте пронашли 1 кључну реч за сваки чланак који напишете. Они би требали бити непромотивни (нпр. Чланак „како“) и такођер би требали бити дугачки. Добар пример би био „како поправити мацбоок про са белим екраном.“

Организујте своју УРЛ адресу (Бонус Степ)

Кључне речи које одаберете могу утицати на вашу структуру УРЛ-а и на садржај који се налази на вашој веб локацији. Због тога је добра идеја креирати листу кључних речи пре него што направите веб локацију …

Ево како би могла изгледати ваша структура УРЛ-ова:

 • вебсите.цом/ (хомепаге)
 • вебсите.цом/мацбоок-про/ (приказује ваше Мацбоок Про услуге)
 • вебсите.цом/мацбоок-про/ватер-дамаге-репаир (специфична услуга)

А ево структуре УРЛ-а за кључне речи које се тичу локације:

 • вебсите.цом/лоцатионс/цхицаго/мацбоок-про-лаптоп-репаир
 • вебсите.цом/лоцатионс/спрингфиелд/мацбоок-про-лаптоп-репаир
 • вебсите.цом/лоцатионс/миами/мацбоок-про-лаптоп-репаир

Питања? Коментари? Дај ми линију!

Једном када направите листу кључних речи, можете почните да организујете своје пермалинкс, додајте садржај на своју веб локацију, а затим оптимизујте садржај користећи своју кључну реч у наслову странице, СЕО наслову, мета опису, тексту садржаја итд. Управо сте извршили најтежи део СЕО странице!

Ако имате питања како да направите листу кључних речи, у коментарима ми додајте линију. Драго ми је да вам могу помоћи у вези са било којим питањима. Надам се да сте уживали у чланку!

Живели,

Том Сигнатуре

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector