Kako nastaviti Google AMP na spletnem mestu WordPress (z uporabo vtičnika AMP)

04.06.2020
SEO 'Kako nastaviti Google AMP na spletnem mestu WordPress (z uporabo vtičnika AMP)
0 6 мин.

Ali veste, da mnogi lastniki spletnih mest zaradi počasne hitrosti strani izgubijo 47% prihodka? Ja, prav ste slišali. Ohranjanje hitrosti strani je ključnega pomena za SEO, saj je to dejavnik. Če ste že optimizirali svoje spletno mesto namizne različice, morate skrbeti za optimizacijo spletnega mesta za mobilne različice, saj polovica organskega prometa prihaja iz mobilnih naprav. Torej, tukaj prihaja Googlove pospešene strani za mobilne naprave, poznan tudi kot Google AMP. To je povsem nov izraz za nove lastnike spletnih mest. V tem članku bomo na spletnem mestu WordPress delili, kaj je Google AMP in kako nastaviti Google AMP.


Nastavite Google AMP na WordPress

Kaj je Google AMP?

Oktobra 2015 je Google objavil projekt, ki temelji na mobilnih napravah, imenovan mobilne strani s pospešenimi mobilnimi telefoni, znane tudi pod imenom Google AMP. Gre za projekt z odprto kodo, ki ga podpirajo Google, Facebook, Twitter. Pospešene mobilne strani (AMP) vključujejo samo osnovne HTML, CSS strani. Stran AMP se naloži hitreje kot običajne strani.

Mnogi uporabniki uporabljajo zelo počasen internet za brskanje po spletnih straneh, ki vključujejo HTML, CSS, JS, oglase in nekatere skripte. Če uporabljate počasen internet, je potrebno veliko časa, da se odprejo strani. Cilj AMP je povečati hitrost nalaganja strani hitreje kot tekočina.

Primer AMP

To je primer mesta, ki podpira AMP.

Zakaj bi takoj omogočili Google AMP?

Če uporabljate Pospešene mobilne strani (AMP), potem bo vaše spletno mesto na določen način prikazano v Googlu (zlasti z znakom AMP). Razlika med AMP strani in navadne strani je mogoče videti v njihovih vrtiljak in prek njihovih Nalepka AMP v Googlovih rezultatih iskanja. Poleg tega obstaja nekaj prednosti uporabe AMP,

 • Pomembna je hitrost: Brez dvoma so strani, ki podpirajo AMP, nekoliko boljše od običajnih. Mnogi uporabniki običajno zapustijo spletno mesto, ki traja več kot 3 sekunde. AMP bi torej lahko pomagal zmanjšati stopnjo obiskov ene strani in povečati konverzije.
 • Izboljša razvrstitev v iskalnikih: Čeprav AMP še ni mišljen kot neodvisen razvrstitveni dejavnik. Vendar ima Google trenutno povečanje uvrstitve za mobilne naprave in ker so strani AMP prilagojene mobilnim napravam, prejmejo enako uvrstitev.
 • Poveča stopnjo klikov: Če je vaša vsebina prikazana v vrtiljaku, bo imela veliko večjo vidnost, kar bo povečalo verjetnost branja bralca na vaše spletno mesto.
 • Oglasi za podporo: Stran AMP podpira tudi različne vrste oglasov, kot so AdSense, MediaNet, Infolinks in še mnogo drugih. 
 • Veliko podporo za velika podjetja AMP: AMP se vam ni treba bati, ker ga podpirajo veliki ponudniki tehnologije, kot so Twitter, Pinterest, WordPress, Chartbeat, Linkedin itd..

# Obstaja veliko govoric, da mnogi uporabniki AMP ne morejo prilagoditi svojih strani, ne morejo dodati kode oglasov, gumbov za skupno rabo v družabnih omrežjih. Vendar to ni res. Naj pojasnim, zakaj.

No, glavno WordPress vtičnik AMP Avtor Automattic ima zelo malo funkcij, ki smo jih opisali v # 1 oddelku, pomaknite se navzdol in si oglejte. Omenili smo tudi, kako je videti, ko ste vi nastavite AMP vtičnik

Torej, potrebujete še en vtičnik AMP za WP, da dobite več možnosti prilagajanja. Dodate lahko vse stvari, kot so omrežni oglasi, gumb za skupno rabo v družabnih omrežjih, Google Analytics itd. 

Kako nastaviti Google AMP

V imeniku vtičnikov WordPress je na voljo veliko vtičnikov AMP.

# 1 AMP podjetja Automattic

AMP podjetja Automattic

Ta vtičnik vam omogoča, da na svojem mestu WordPress nastavite Google AMP. Gre za odprtokodno pobudo, katere cilj je zagotoviti vsebino, optimizirano za mobilne naprave, ki se lahko takoj naloži povsod, tudi na počasnem internetu.

Po aktiviranju tega vtičnika bodo v vseh objavah na vašem spletnem mestu ustvarjene različice, združljive z AMP. Do svojih objav v AMP lahko dostopate tudi tako, da jih dodate / amp / do konca svoje objave.

Če je na primer URL vaše objave „http://example.com/2016/12/20/hello-world“, bo različica AMP „http://example.com/2016/12/20/hello -world / amp / “.

Ne pozabite klikniti gumba Save.

AMPAMP postavitev

Nekaj ​​omejitev tega vtičnika. Strani in arhivi trenutno niso podprti in ne morete dodati gumba za skupno rabo, kategorije, povezanih objav, oglasov. Ta vtičnik privzeto omogoča logotip vašega spletnega mesta in ime spletnega mesta.

# 2 AMP za WP

AMP za WP

Ta vtičnik “AMP za WP” je zelo priporočljiv za tiste, ki to želijo omogočite Google AMP na njihovi strani. Ta prilagojeni urejevalnik AMP omogoča preglasitev vsebine, ki ste jo napisali v objavi ali na strani. Tako lahko dodate različne vsebine samo za AMP. Je v celoti odziven vtičnik in ima 2 različna modela. Z vlečenjem & funkcijo spustite, lahko strani / objavo nastavite ročno.

Poleg tega lahko pod objavo dodate logotip po meri, gumb za skupno rabo v družabnih omrežjih, povezane objave, integrirate Google Analytics in lahko dodate oglase na 4 različne položaje.

AMP za prilagoditev WP

Če želite namestiti ta vtičnik, morate najprej namestiti privzeti vtičnik AMP, ki ga je ustvaril Automattic. Ali pa boste pozvani, da ga namestite. Po aktiviranju tega vtičnika boste na skrbniški plošči WordPress videli možnost AMP.

Z armaturne plošče lahko nastavite Google AMP možnosti po potrebi.

Lastnosti:

 • AMP urejevalnik po meri.
 • Mobilna preusmeritev.
 • Povlecite & Spustite ustvarjalca strani.
 • Vgrajena z dvema izvedbama.
 • Podpora za AMP WooCommerce.
 • Prevajalska plošča & RTL na voljo.
 • Notranje povezovanje AMP.
 • Sorodne objave pod objavo.
 • Gumbi za družabne deleže.
 • Skupaj 4 oglasna mesta v celotni postavitvi.
 • in še veliko več…

Kako si lahko ogledate pospešene strani za mobilne naprave (AMP) v Google Search Console

Ko v svojem spletnem dnevniku za WordPress nastavite Google AMP, si lahko te pospešene strani za mobilne naprave ogledate na Google Search Console. Če si želite ogledati, se prijavite v Google Search Console. Zdaj pa pojdi na Izgled iskanja> Pospešene mobilne strani.

Oglejte si AMP v Google Search Console

Če pravilno nastavite Google AMP v svojem spletnem dnevniku za WordPress si lahko ogledate tiste pospešene mobilne strani. Če se ne prikaže, počakajte nekaj časa. Pokažejo vam tiste strani, ki so že indeksirane. Če svojega spletnega mesta niste poslali na Google Search Console, se ne bo prikazal.

Naučite se, kako pravilno predložiti zemljevid spletnega mesta na spletnem spletnem mestu Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector