Kako postaviti Google AMP na web mjesto WordPress (pomoću AMP dodatka)

04.06.2020
SEO 'Kako postaviti Google AMP na web mjesto WordPress (pomoću AMP dodatka)
0 6 мин.

Znate li da mnogi vlasnici web lokacija gube 47% prihoda zbog svoje male brzine stranice? Da, dobro ste čuli. Održavanje brzine stranice od vitalne je važnosti za SEO, rangiranje i faktor. Ako ste već optimizirali svoju web lokaciju desktop verzije, morate brinuti o optimizaciji web mjesta za mobilne verzije jer polovica organskog prometa dolazi s mobilnih uređaja. Dakle, evo dolazi Google ubrzane mobilne stranice, također poznat kao Google AMP. To je sasvim novi pojam za nove vlasnike web lokacija. Tako ćemo u ovom članku podijeliti što je Google AMP i kako postaviti Google AMP na web mjestu WordPress.


Postavljanje Google AMP-a na WordPressu

Što je Google AMP?

U listopadu 2015. Google je objavio projekt temeljen na mobilnim uređajima, koji se zove mobilne stranice s ubrzanim mobilnim uređajima, poznate i pod nazivom Google AMP. Riječ je o projektu otvorenog koda koji podržavaju Google, Facebook, Twitter. Ubrzane mobilne stranice (AMP) uključuju samo osnovne HTML, CSS stranice. AMP stranica učitava se brže od uobičajenih stranica.

Mnogi korisnici koriste vrlo spor internet za surfanje web stranicama koje uključuju HTML, CSS, JS, oglase i neke skripte. Dakle, pomoću sporog interneta potrebno je puno vremena za otvaranje stranica. Cilj AMP-a je povećati brzinu učitavanja stranica brže poput tekućine.

Primjer AMP-a

Ovo je primjer mjesta s omogućenim AMP-om.

Zašto biste odmah trebali omogućiti Google AMP?

Ako koristite Ubrzane mobilne stranice (AMP), tada će se vaša web stranica na određeni način prikazati na Googleu (posebno sa znakom AMP). Razlika između AMP stranice a redovite se stranice mogu vidjeti u njihovim karusel i kroz njihove AMP oznaka u rezultatima Google pretraživanja. Osim toga, postoje neke prednosti korištenja AMP,

 • Brzina je bitna: Nema sumnje da su stranice s omogućenim AMP-om nešto bolje od uobičajenih stranica. Mnogi korisnici obično ostavljaju web mjesto koje traje više od 3 sekunde. Dakle, AMP bi mogao pomoći u smanjenju stope napuštanja početne stranice i povećanju broja konverzija.
 • Poboljšava rangiranje pretraživača: Iako AMP još nije zamišljen kao neovisni faktor rangiranja. Ali Google trenutačno ima povišenje rangiranja prema mobilnim uređajima i s obzirom na to da su AMP stranice prilagođene mobilnim uređajima, oni dobivaju isti napredak.
 • Povećava klik-kroz-stopa: Ako se vaš sadržaj prikaže u vrtiću, imat će znatno veću vidljivost, što će povećati vjerojatnost da će čitatelj kliknuti na vaše web mjesto.
 • Oglasi za podršku: AMP stranice također podržavaju razne vrste oglasa poput AdSensea, MediaNet, Infolinks i mnogih drugih. 
 • Mnoge velike tvrtke podržavaju AMP: Ne trebate se bojati AMP-a jer ga podržavaju veliki davatelji tehnologija poput Twintera, Pinterest-a, WordPress-a, Chartbeat-a, Linkedina itd..

# Mnogo je glasina da mnogi korisnici AMP-a ne mogu prilagoditi svoje stranice, ne mogu dodati oglasne kodove, gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama. Ali to nije istina. Dopustite mi da objasnim zašto.

Pa, glavni WordPress AMP dodatak od Automattic dolazi s vrlo malo značajki koje smo opisali u # 1 odjeljku, pomaknite se prema dolje da biste ga vidjeli. Spomenuli smo i kako to izgleda kad ti postava AMP dodatak

Dakle, treba vam još jedan AMP za dodatak za WP da biste dobili više mogućnosti prilagodbe. Možete dodati sve stvari poput mrežnih oglasa, gumba za dijeljenje na društvenim mrežama, Google Analytics itd. 

Kako postaviti Google AMP

Na popisu WordPress dodataka dostupno je mnoštvo AMP dodataka.

# 1 AMP tvrtke Automattic

AMP tvrtke Automattic

Ovaj dodatak omogućuje postavljanje Google AMP-a na vašu WordPress stranicu. Riječ je o inicijativi otvorenog koda koja ima za cilj pružiti optimiziran sadržaj za mobilne uređaje koji se može učitati odmah svugdje, čak i na sporom internetu.

Nakon aktiviranja ovog dodatka, svi postovi na vašoj web lokaciji generirat će AMP kompatibilne verzije. Svojim AMP postovima možete pristupiti i dodavanjem / Amp / za kraj URL-ove posta.

Na primjer, ako je URL vašeg posta „http://example.com/2016/12/20/hello-world“, verzija AMP će biti „http://example.com/2016/12/20/hello -world / pojačalo / „.

Ne zaboravite da kliknete gumb Spremi.

AMPAMP izgled

Postoji određeno ograničenje ovog dodatka. Stranice i arhive trenutno nisu podržane i ne možete dodati gumb za dijeljenje, kategoriju, povezane članke, oglase. Ovaj dodatak po zadanom omogućuje logotip i naziv web lokacije.

# 2 AMP za WP

AMP za WP

Ovaj dodatak “AMP za WP” toplo se preporučuje onima koji to žele omogućite Google AMP na njihovoj stranici. Ovaj prilagođeni uređivač AMP omogućuje vam nadjačavanje vašeg sadržaja koji ste napisali u postu ili na stranici. Na taj način možete dodati drugačiji sadržaj samo za AMP. Dodatak je u potpunosti reagiran i dolazi s 2 različita dizajna. Sa povlačenjem & drop drop značajku stranice ili posta možete postaviti ručno.

Više od toga možete dodati prilagođeni logotip, gumb za dijeljenje na društvenim mrežama, srodne postove ispod posta, integrirati Google Analytics i moći dodati oglase na 4 različite pozicije.

AMP za prilagodbu WP-a

Da biste postavili ovaj dodatak, prvo morate instalirati zadani AMP dodatak od strane Automattic-a. Ili će se od vas tražiti da ga instalirate. Nakon aktiviranja ovog dodatka, vidjet ćete opciju AMP na vašoj WordPress administracijskoj ploči.

S nadzorne ploče možete postavi Google AMP opcije po potrebi.

Značajke:

 • Prilagođeni AMP uređivač.
 • Mobilno preusmjeravanje.
 • Opterećenje & Ispusti stranicu graditelja.
 • Izgrađen s dva dizajna.
 • Podrška za AMP WooCommerce.
 • Prevoditeljska ploča & Dostupan RTL.
 • Unutarnje AMP povezivanje.
 • Povezani postovi ispod posta.
 • Gumbi za dijeljenje na društvenim mrežama.
 • Ukupno 4 oglasna mjesta u izgledu.
 • i još mnogo toga…

Kako pregledati ubrzane mobilne stranice (AMP) u Google Search Console

Kada postavite Google AMP u svoj blog na WordPressu, možete pregledati te ubrzane mobilne stranice s Google Search Console. Da biste ga vidjeli, prijavite se na Google Search Console. Sad idi na Izgled pretraživanja> Ubrzane mobilne stranice.

Pogledajte AMP na Google Search Console

Ako pravilno postavi Google AMP na svom WordPress blogu tada možete pregledati one ubrzane mobilne stranice. Ako se ne pojavi, pričekajte malo. Pokazat će vam one stranice koje su već indeksirane. U slučaju da niste poslali svoj Sitemap na Google Search Console, neće se pojaviti.

Saznajte kako pravilno poslati blog Sitemap na Google Search Console.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector