Kako postaviti Yoast WordPress SEO dodatak (izdanje 2017)

04.06.2020
SEO 'Kako postaviti Yoast WordPress SEO dodatak (izdanje 2017)
0 10 мин.

Kada je u pitanju WordPress SEO, onda je Yoast taj najbolji SEO dodatak za WordPress. Yoast SEO prethodno je bio poznat pod nazivom WordPress SEO od Yoast. Ali instaliranje Yoast SEO dodatka nije kraj. Morate ispravno postava Yoast WordPress SEO dodatak. Čak i mala pogreška može masovno odustati od prometa i spriječiti indeksiranje stranica na Google Webmaster Tools. Nakon instaliranja Yoast dodatka, trebalo bi vam biti potpuno jasno o Yoast SEO postavci koju primjenjujete. U ovom ćemo članku podijeliti Kako instalirati Yoast SEO dodatak, njegove značajke i Postavke za Yoast SEO.


Yoast SEO značajke:

Yoast nudi i besplatnu i plaćenu verziju WordPress SEO dodataka. Provjerimo značajke:

Besplatna verzija Yoast SEO Popis značajki:

 • 1 fokus ključne riječi i analiza sadržaja
 • Google Preview
 • Naslov i Meta opis
 • Meta konfiguracija robota
 • Provjera čitljivosti
 • Krušne mrvice i kanoni
 • XML Sitemapovi
 • Duplikator provjere sadržaja
 • RSS poboljšanja

Popis značajki SEO plaćene verzije Yoast:

 • Ključna riječ s više fokusiranja
 • Upravitelj preusmjeravanja
 • Pregled društvenih mreža
 • Unutarnje povezivanje
 • Uvidi
 • Premium podrška

Cijena: 69 USD

SEO prijenosnik podataka (uvoz & Izvoz SEO postavki s drugih dodataka)

Ako već koristite drugi SEO dodatak poput All in One SEO, HeadSpace2, wpSEO itd., Možete izvesti njihove SEO postavke i primijeniti na Yoast. 

Ako ste upravo instalirali Yoast SEO dodatak, možda nećete vidjeti sve mogućnosti. Da biste dobili sve mogućnosti, morate omogućiti “stranice s naprednim postavkama” iz Yoast Značajke. Idi SEO> Općenito> Značajke, omogućite “stranice s naprednim postavkama” i kliknite spremanje promjena.

Nakon toga, idite na SEO> alat> Uvoz i izvoz. Odavde možete uvesti postavke iz drugih SEO dodataka i izvesti svoje postavke da biste ih koristili na drugom blogu.

uvoz i izvoz postavki za yoast

Kako instalirati Yoast SEO dodatak

Idite na instalacijski Yoast SEO dodatak kontrolna ploča> Dodaci> Dodaj novi. Traziti Yoast SEO i instalirajte ga. Tada ga morate aktivirati.

Instalirajte i aktivirajte Yoast SEO dodatak

*Ako imate omogućen Google XML Sitemapove, tada ga onemogućite ili može izazvati probleme ako se koristi u suradnji s Yoast SEO-om i usporiti web mjesto.

Kako postaviti Yoast SEO dodatak

U ovom ćemo vodiču pokazati kako postaviti Yoast SEO dodatak koji koristimo na našoj web stranici.

Sadržaj – Yoast SEO postavke

 1. Općenito
 2. Značajke
 3. Vaše informacije
 4. Alati za webmastere
 5. Sigurnosne postavke
 6. naslovi & metastazama
 7. socijalni
 8. XML Sitemapovi
 9. Napredne postavke
 10. alat
 11. Search Console

Nadzorna ploča:

Prvo idite na svoj WordPress kontrolna ploča> SEO> kontrolna ploča. U odjeljku nadzorne ploče bit ćete obaviješteni o problemima s Yost SEO & obavijesti. Daljnje postavke ne moraju biti konfigurirane.

Yoast SEO nadzorna ploča

1. Opće postavke

Sada idite na karticu Općenito i od vas će se tražiti da otvorite čarobnjaka konfiguracije. Preporučujemo da zanemarite ovu opciju jer će ona konfigurirati zadanu postavku Postavke za Yoast SEO korak po korak.

Općenita sekcija Yoast SEO

2. Značajke

Na kartici značajke možete omogućiti ili onemogućiti analizu čitljivosti. Dodaje karticu za analizu sadržaja u metabox i analizira sadržaj vaše stranice koji vam pomaže u pisanju boljeg sadržaja.

Omogući analizu ključnih riječi To će dodati karticu ključnih riječi i dat će vam sve prijedloge u vezi s ključnim riječima koje želite usmjeriti na određenu ključnu riječ i rangirati je.

Isključite i integraciju OnPage.org i izbornika Admin bar.

Yoast SEO značajke

Sada kliknite spremite promjene za spremanje postavki.

Nakon što omogućite Napredne opcije stranica, vidjet ćete te dodatne mogućnosti:

Mogućnosti unaprijed unaprijed

3. Vaše informacije

Na kartici info napišite naziv svoje web stranice, a ako je imate, napišite i alternativno ime. Zatim, ako odaberete da ste osoba, navedite samo svoje ime i ako odaberete tvrtku, morate napisati ime i logotip tvrtke.

Informacije o web lokaciji Yoast SEO

4. Provjera alata za webmastere

Jedna od najvažnijih stvari Yoast Settings-a je provjera vaše web lokacije na webmaster alatima kao što su Google, Bing, Yahoo itd. Omogućuje vam indeksiranje stranica, provjeru statusa indeksiranja i optimiziranje vidljivosti njihovih web stranica. Ako je vaša web lokacija već provjerena, ovdje ne trebate ništa raditi. Ovdje možete unijeti meta vrijednosti provjere.

Yoast SEO Webmaster Tools

5. Sigurnosne postavke

Ako ne vjerujete svojim autorima, to možete onemogućiti. Iz metaboxa uklanja karticu ključnih riječi i onesposobljava sve prijedloge vezane uz SEO. Ali preporučujemo da ga onemogućite.

Postavke za sigurnost Yoast

6. Naslovi & metastazama

1. Općenito

U naslovima & Kartica Metas odaberite simbol koji ćete koristiti kao separator naslova. Ovo će biti prikazano između naslova vašeg posta i imena web mjesta. Ti se simboli također ističu u veličini koju će se prikazati u rezultatima pretraživanja.

Yoast SEO naslovi i metasi

2. Početna stranica

Sada kliknite karticu “Naslovnica” naslova & Metas odjeljak. Yoast SEO prema zadanim postavkama koristi ove varijable „%% naziv stranice %% %% page %% %% sep %% %% sitedesc %%“. To znači da će istaknuti naziv vaše web lokacije, naziv stranice, separator definiran u oznaci wp_title () vaše teme i opis vaše web lokacije.

Primjer WPMyWeb

Ali morate navesti svoj naslov i opis web mjesta koje želite prikazati u Google pretraživanju. Provjerite primjer radi ispod.

Postavke Yoast SEO početne stranice

3. Vrste postova

Na kartici “Vrste objava” možete konfigurirati SEO za sve svoje postove. Prema zadanim postavkama imat ćete postove, stranice i medije. Ako koristite prilagođene vrste WordPress-a, u nastavku možete vidjeti više opcija.

Ako želite prikazati datum na postovima na tražilicama, tada potvrdite “Datum u pregledu isječka”. Može povećati klikovne stope (CTR) ako je sadržaj novi.

Vrste Yoast Posta

4. Taksonomije

Taksonomije su jedan od najvažnijih dijelova za postavljanje Yoast SEO-a. Ako odlučite indeksirati stranice sa kategorijama, u rezultatima pretraživanja prikazat će se stranice s kategorijama. Ako imate web stranicu bloga, onda vam ne preporučujem da indeksirate kategorije ili oznake.

Međutim, ako imate web mjesto za elektroničku trgovinu ili kupovinu na mreži, onda možete dopustiti da se Vaše kategorije indeksiraju. Za to ih trebate pažljivo dizajnirati, dodati ključne riječi u meta opis i treba vam puno sadržaja pod kategorijom.

Oznake nisu korisne stranice za posjetitelje i mogu uzrokovati duplicirani sadržaj. Tako da ih ne možete indeksirati.

Yoast Taksonomije

5. Postavke autorskih arhiva

U postavkama autorskih arhiva postavljam ih bez indeksa kako bih spriječio duplicirani sadržaj.

Postavke za arhivu Yoast autora

6. Meta postavke na cijeloj web lokaciji

Ako želite spriječiti da se u rezultatima pretraživanja prikaže “Paginacija” ili / page / 2, jednostavno to postavite na “no-index”.

To isto napravite i za “meta ključne riječi”.

I na kraju, omogućite „Prisiljavaj meta-robote noodp na cijelom web mjestu“ kako bi se spriječilo da tražilice koriste DMOZ opise u rezultatima pretraživanja za sve stranice.

Meta postavke za Yoast SEO

7. Društveni

Na kartici Društveni računi morate unijeti URL svog društvenog profila. Ako već imate one društvene račune koje sam prikazao na donjoj slici, jednostavno ih morate unijeti u nastavku. Obavještava tražilice da znaju koji su društveni profili povezani s ovom web stranicom.

Yoast SEO pruža više društvenih postavki na kartici Društveni računi, tj. Facebook, Twitter, Pinterest i Google+. Pokazat ćemo vam kako postavi Yoast SEO Društveni računi.

Yoast društveni računi

1. Postavke Facebooka

Omogućite “Otvori meta podatke grafikona” iz postavki Facebooka. Kada svoje stranice dijelite na društvenim mrežama, oni dodaju meta podatke Otvorenog grafikona u odjeljak glave vašeg web mjesta.

Iz “Postavke naslovnice” možete dodati sliku, naslov i opis ili kopirati meta opis kuće.

Ako u “Zadane postavke” dodate zadanu sliku, tada će se ta slika koristiti ako se vaš post / stranica dijeli bez ikakve slike. Za upotrebu Facebooka Uvida morate dodati ID aplikacije Facebook.

Postavke Yoast Facebooka

2. Postavke za Twitter

Omogućite “Dodaj meta podatke Twitter kartice” i postavite zadanu vrstu kartice: Sažetak s velikom slikom. Ovo će istaknuti sažetak posta / stranice s velikom slikom.

Postavke za Yoast SEO Twitter

3. Pinterest postavke

Prvo morate potvrditi svoju web lokaciju Pinterestom. Da biste to učinili, kliknite vezu koju sam istaknuo u nastavku i bit ćete preusmjereni na web mjesto Pinterest. Zatim jednostavno kopirajte meta oznaku i zalijepite je na potvrdni okvir. Ne zaboravite da kliknete Spremi promjene.

Yoast Pinterest

4. Postavke usluge Google+

Google+ postavka je ista kao i Pinterest. Samo dodajte URL svog profila na Google+ i kliknite spremanje promjena.

Postavke Yoast Google Plus

8. XML Sitemapovi

Yoast SEO omogućuje vam stvaranje XML Sitemapova koji pomažu da vaše web stranice brzo indeksiraju. Iako je na raspolaganju mnogo internetskih alata za generiranje Sitemapova, ali Yoast SEO učinio je to jednostavnim i možete ga stvoriti sa samo jednim klikom.

Prvo trebate omogućiti XML sitemap funkcionalnost iz Yoast SEO postavki i kliknuti na vezu “XML Sitemap” da biste dobili vezu na Sitemap. Zatim morate poslati XML Sitemap u Google Webmaster Tools.

Postavke za Sitemapove Yoast XML

1. Vrste postova

Na kartici Vrste poruka u postavkama Sitemapa omogućite postove i stranice na Sitemapu. To će biti dodano i na vaš sitemap. Ako na web-lokaciji želite Media, tada je omogućite.

Vrste Yoast Posta

2. Izuzeti postovi

Poruke možete izuzeti iz Sitemapa ako unesete „zarez“. Ali to se ne preporučuje, držite ga zadanim.

Postovi izuzeti Yoast

3. Taksonomije

Taksonomija je mehanizam grupiranja postova. Koristi se kao način za grupiranje postova i prilagođenih vrsta posta. Koristim samo taksonomije “Kategorije”, ostalo nije potrebno.

Postavke Yoast Taxonomies

9. Napredno

1. Krušne mrvice

Krušne mrvice su navigacijski put koji označava položaj stranice na web mjestu. Ovo također pomaže Alati za webmastere da razumiju strukturu vaše web lokacije. Ako ti omogućiti krušne mrvice, put vaše stranice / posta prikazat će se u Konzolama za pretraživanje ovako:

Omogući krušne mrvice

Ali, ako ti onemogućiti Krušne mrvice, put vaše stranice / posta prikazat će se u Konzolama za pretraživanje poput ove i one 

Onemogući opcije krušnih mrvica

Možete omogućiti ili onemogućiti Breadcrumbs.

Yoast krušne mrvice

2. Permalinkks

Ovo je postavka Permalinks koju koristim na svojoj web lokaciji. Postoji nekoliko postavki koje morate pažljivo konfigurirati.

Zadržavanjem URL-a kategorije dodaje se svakoj kategoriji URL-a. Ako preusmjerite URL-ove privitaka na nadređeni URL posta, tada će preusmjeravati privitke na izvorni post.

Sljedeća je mogućnost uklanjanje “zaustaviti riječi u puhovima”. Ovo pomaže stvoriti čistije URL-ove automatskim uklanjanjem zaustavnih riječi s njih. Također pomaže u stvaranju manjih URL-ova. Pa je postavite “Ukloni”.

Sljedeća je mogućnost uklanjanje varijabli? Replytocom. Sprječava od parametra replytocom.

Permalinke s Yoastom

3. RSS

To će automatski dodati sadržaj vašem RSS feedu. Možete ih preurediti prema zadanim varijablama. Yoast RSS

10. Alati

Yoast SEO dolazi s značajkom uvoza / izvoza koja vam omogućava uvoz postavki iz drugih SEO dodataka i izvoz. Osim toga, ovaj alat omogućuje vam da brzo promijenite naslov i opis posta bez ulaska u uređivač svake stranice.

Alat “Uređivač datoteka” omogućuje vam uređivanje datoteke robots.txt i .htaccess odavde. Prije nego što promijenite bilo koju datoteku, napravite sigurnosnu kopiju tih datoteka.

Yoast Alati

11. Search Console

Ako ste Sitemap bloga već poslali na Google Search Console, tada dohvaćate podatke svoje Google Search Console. Trebate samo integrirati Google Search Console s Yoast SEO i dobit će vam autorizacijski kôd. Sada jednostavno dodajte kôd ovdje i kliknite na autentifikaciju. 

Yoast Search Console

U ovom postu sam podijelila kako konfigurirajte i postavite Yoast SEO dodatak za WordPress. Ako vam je ovaj post pomogao u postavljanju Yoast WordPress SEO dodatka, podijelite ovaj članak. Ako imate bilo kakav prijedlog, obavijestite nas ostavljajući komentar. Možete nas pronaći i na Facebook, Cvrkut, Google+.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Понравилась статья?
  Комментарии (0)
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector